Quote:
Originally posted by marina38
Με τον άνθρωπο που ανέφερα όμως, ένιωσα πολύ διαφορετικά. Όταν τον είδα, νόμιζα ότι απλά είχε κλειστά τα μάτια, δεν ήταν καν σαν να κοιμόταν. Όλα αυτά που πίστευα και πιστεύω ότι δεν έχουν κανένα νόημα, πχ μαύρα, επισκέψεις σε νεκροταφεία, τελετές κλπ, τότε ήθελα να τα κάνω. Ίσως γιατί ήταν νέος, γιατί ήταν πολύ ξαφνικό, γιατί ένιωθα μετέωρη, γιατί έμειναν στον αέρα σκέψεις, πλάνα, συναισθήματα που δεν εκφράστηκαν? Όμως προχώρησα και αρκετά σύντομα, αλλά ολοκληρωτικά μετά τον πρώτο χρόνο δεν ξανασχολήθηκα.
Ακριβως έτσι. Το μονο που θυμαμαι απ την κηδεια είναι πως αγκάλιαζα ορθια το φέρετρο, που ακόμη μετανιώνω που δεν ζητησα να το ανοίξω. Και μετα τη σκηνή που επίσης νομιζα πως έχει κλειστα τα μάτια. Καμια επαφη, με την πραγματικότητα.
Απο κει και πέρα ξεκίνησαν οι υπερπαραγωγές.
Ακριβά μάρμαρα, ινοξ λεπτομέριες, πέτρινες επιγραφες με αποφθέγματα δικά μου, λουλο΄δια, γλαστρες, δέντρα, μαύρα, μαύρα, μαύρα και μετά τατουάζ και μετά εταρία στο όνομα της και και και....
Ουτε που θα περίμενα ποτέ να φτάσω να νιώθω καλύτερα με όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια που γίνονται μόνο και μόνο για να βγαζουν κάποιοι λεφτά.
Και όμως.
Οι διαδικασίες λοιπόν ίσως και να βοηθούν, αλλά μην έχεις υπερβολικές προσδοκίες από αυτές. Το πολύ-πολύ να δώσουν ένα έναυσμα να ασχοληθείς με το μέσα σου και το τωρινό γύρω σου. Κι εκεί είναι που γίνεται η ουσιαστική δουλειά.
Ναι, γι αυτό πιστεύω πως κάπως θα με βοηθήσει αυτό να νιώσω πως κάτι τελείωσε. Όχι να ξεχάσω τη μαμά μου, αλλά να κάνω μια νέα αρχή χωρίς ενοχές που δεν την έχω μαζί μου.