ειμαι χαλια.εχω κοψει και το ταβορ και παω να σκασω.μου εχει ερθει και φοβος για εξω ,γιατι εχω κλειστει μεσα.Τη παρασκευη εχω τον ψυχιατρο μου και απο Δευτερα ψαχνω για ψυχοθεραπεια.
Printable View
ειμαι χαλια.εχω κοψει και το ταβορ και παω να σκασω.μου εχει ερθει και φοβος για εξω ,γιατι εχω κλειστει μεσα.Τη παρασκευη εχω τον ψυχιατρο μου και απο Δευτερα ψαχνω για ψυχοθεραπεια.
Δεν θα πάρεις τηλέφωνο τον θεραπευτή που σου είπε η melene? Εεε άμα είσαι χάλια πάρε τηλέφωνο τον γιατρό να πάρεις κανα ταβοράκι δεν κάνει κακό που και που. Καμια φίλενάδα η φίλο δεν έχεις να σου κάνει παρεούλα? Βρες κάτι να απασχολείς το μυαλό σου.
Melene,επειδή εγώ δεν μπορώ να σου στείλω U2U θέλω να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις για τον θεραπευτή που μού πρότεινες...Εάν μπορείς απάντα μέσω U2U ή έστω απάντα εδώ...1]Το γραφείο του εάν είναι δίπλα στον σταθμό που μου είπες,2]ο συγκεκριμένος εάν χορηγεί φάρμακα,3]ξέρεις εάν δέχεται πρω\'ι\'νά ραντεβού και 4]αυτό που μού είπες να του πω για το όνομα θα καταλάβει για ποια μιλάω μην αρχίσει και με ρωτάει και δεν ξέρω τι να του απαντήσω...Ευχαριστώ...
melene επειδη ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ U2U στειλε μου το ονομα σου.Και τι να πω???
afrula mou τωρα ειδα το μηνυμα σου.οκ θα σου στειλω το ονομα μου σε υ2υ!
αστεριξ!!!ναι ειναι διπλα στον σταθμο..αστεριξ,αν θες σου δινω το μσν μου και ο,τι θες το συζηταμε εκει!
αφρουλα σου το στειλα!πες μου αν το πηρες αν ειναι να το ξαναστειλω!
τα μυνηματα αντιμετωπιζουν καποια προβληματα,
δειχνουν λαθος λινκ.
Βαλτε αυτο το λινκ σε οσους δεν τα βγαζει απευθειας μεχρι να το δει ο αντμιν,
http://www.e-psychology.gr/forum/memcp.php
KRINO?αυτο που ειδα εγω τωρα,κανοντας κλικ σε αυτο απο πανω βγαζει το μειλ μου.
το βγαζει και σε εσενα ?
αμαν!απο κατω εχει και τα μηνυματα μου...πες μου οτι δεν μπορει να τα δει οποιος θελει...
α!μηπως ειμαι λιγο χαζη?στον καθε ενα βγαζει τα δικα του?
Quote:
Originally posted by melene
αμαν!απο κατω εχει και τα μηνυματα μου...πες μου οτι δεν μπορει να τα δει οποιος θελει...
γιατι καλε εχεις τιποτα απορρητο?
:P
fysika και οχι...κουβεντα να γινεται;)Quote:
Originally posted by krino
Quote:
Quote:
fysika και οχι...κουβεντα να γινεται;)Quote:
Originally posted by krino
Quote:
οκ τοτε.....
δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις.
Το ποστ το εκανα, γιατι πιθανον καποιοι να μην μπορουσαν να βρουν λυση μεχρι να διορθωθει το προβλημα.
melene, σου έχω στείλει U2U. Δεν ξέρω αν σου ήρθε.
tvra το διαβαζω!
Melene σευχαριστω μεσα απο τη καρδια μου.Θα κλεισω ραντεβου αυτη την εβδομαδα.Μακαρι να ναι ο τελευταιος και ο καλυτερος να ελευθερωθω επιτελους και να γινω ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ!!!Να σαι καλα παντοτε και να χεις παντοτε υγεια εσυ και οι αγαπημενοι σου γιατι μονο αυτο χρειαζεται...:)
Melene τον πηρα και θα παω τη Τεταρτη το απογευμα.Καλυτερη τιμη δεν κανει και ολη μερα τσακωνομαι με τους γονεις μου μεχρι που τους εβρισα.Παιρνει πολλα ρε γαμωτο!60 επρεπε να παιρνει.80????Ποιος ειναι?.Τουλαχιστον να γινω καλα αλλιως θα του τα ζητησω πισω...ελεος :P100 παιρνει ο ψυχιατρος 80 αυτος μεχρι το πασχα οι γονεις μου θα ναι φυλακη.Συνταξιουχοι με ενοικιο κιολας!!!
και εγω το ιδιο προβλημα εχω..αστα να πανε..στην αρχη το σκεφτομουν πολυ ομως θα δεις οτι αφου πας θα πεις οτι αξιζε να δωσεις τοσα χρηματα..γενικα η γνωσιακη κοστιζει παρα πολυ..τεταρτη ε?εγω πεμπτες παω αλλα παω βδομαδα παρα βδομαδα.μηπως να κανες κατι τετοιο?
οχι ειναι επειγουσα κατασταση τον εχω αναγκη.Θα δω.Θα παμε φυλακη προβλεπω!!
Melene,καλησπέρα...Να σε ρωτήσω λίγο κάτι???Ξέρεις εάν μπορώ να κλέισω ραντεβού μαζί του και το πρω\'\'ί\'\'???
Melene σου ειχα στείλει και εγώ U2U... Δεν ξέρω αν το έχεις δει... Αν δεν σου κάνει κόπο θα ήθελα και εγω μερικές πληροφορίες για τον συγκεκριμένο... Ευχαριστώ προκαταβολικά.
aretiva καλημερα!δεν εχω λαβει κανενα μηνυμα...αν θες ξαναστειλτο..
Στο ξαναστειλα αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να το πάρεις. Απλά θα ήθελα αν γίνεται να μου στείλεις κάποιες πληροφορίες για τον γιατρό σου.
Ευχαριστώ και πάλι.
δε με ανελαβε.Ειπε ειμαι βαρια περιπτωση.Δε ξερω καλυτερα να αυτοκτονησω δεν αντεχω αλλο:(
απ\'οσο γνωριζω ενας ψυχοθεραπευτης εχει το δικαιωμα να αρνηθει να αναλλαβει εναν ασθενη για τους δκους τους χ,Υ,Ζ λογους.
αυτο που μου κανει εντυπωση ομως ειναι οτι η συγκεκριμενη δεν σε ανελλαβε επειδη σε χαρακτηρισε \"βαρια\" περιπτωση.
σορρυ αλλα τσαντιστηκα μαζι της.
πρωτον τι παει να πει \"ελαφρια\" και \"βαρια\" περιπτωση.δεν μου αρεσουν καθολου τετοιου τυπου ταμπελες.
και δευτερον αν δεν μπορει να αναλλαβει μια \"βαρια\" περιπτωση σημαινει οτι δεν εχει και πολλα κοτσια.
σε λιγο θα μας ζητησει να βλεπει μονο απολυτα υγιη ατομα για να μην κουραζεται:o
(σορρυ μελεν το ξερω οτι εσενα σε εχει βοηθησει, αλλα μολις διαβασα το μηνυμα της αφρουλας τα πηρα στο κρανιο...)
εγω τωρα επαψα να κλαιω με απογοητευσε πολυ.Μου συστησε ψυχοθεραπευτη-ψυχιατρο για να ξερει λεει και τα χαπια τι κανουν.Θα παω σε αυτον μαλλον.Αυριο θα το σκεφτω.Αλλα νομιζα και πιστευα οτι θα ημουν με αυτον.Μου ειπε οτι ειμαι βαρια περιπτωση επειδη παιρνω effexor,dumyrox και τρανξενε αγχολυτικο και οτι το περιβαλλον στο σπιτι ειναι ποολυ βαρυ.Εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι δε μπορουσε να κανει τιποτα και οτι ηταν ασχετος.Ειναι για πολυ ηπιες περιπτωσεις συγγνωμη αλλα τον βρηκα ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ!!!!
afrula λυπαμαι πολυ για αυτη την εκβαση των πρααγματων:(
να σε παρακαλεσω ομως να μην το λες ασχετο και ανικανο γιατι υπαρχει εστω ενας ανθρωπος(εγω) για τον οποιο αυτος που αποκαλλεις εσυ ετσι ειναι σανιδα σωτηριας και να σου πω την αληθεια με θιγει..:(
δεν εκατσε να συνεργαστειτε δεν ειναι κακο αυτο.εγω θα σου προτεινα να ακολουθησεις ακριβως αυτα που σου ειπε.
συγγνωμη αλλα καταλαβε με
katαλαβαινω και λυπαμαι..:(
αν θες τη γνωμη μου,επειδη του εχω τυφλη εμπιστοσυνη πηγαινε εκει που σου πε.
Ισως να είναι καλύτερα έτσι. Σου είπε την αλήθεια. Είναι καλύτερα να σε απογοητεύσει τώρα παρά να στηρίξεις όλες σου τις ελπίδες εκεί και στο τέλος να μην βλέπεις καμιά διαφορά.
Και για να μην παραξηγηθώ, δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Απλά σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να κοιτάμε την θετική πλευρά των πραγμάτων. Ακολούθησε την συμβουλή του και προσπάθησε για το καλύτερο... Για σένα...
Αυτο θα κανω ,παντως επειδη ημουν πολυ νευριασμενη ει χε και καλα.Φιλικος,αμεσος,χιουμο� �.Αλλα ειμαι στεναχωρημενη πολυ γιατι με ειπε βαρια περιπτωση.Τωρα δε ξερω τι να κανω και με τα χαπια γιατι με τα dumyrox εχουν μπλοκαρει το μυαλο βλεπω το βαμβακι και εχω αμφιβολιες αν φαινομαι ετσι!!!!!!!ΕΧΩ ΤΡΟΜΑΞΕΙ.Πηρα το γιατρο και μου πε να τα κοψω και να παρω abilify kai klaiv vw tvra.Του πα δε τα παιρνω φοβαμαι και μου πε μεινε ετσι και θα τα πουμε στο ραντεβου το φεβρουαριο.Το αντιψυχωσικο αυτο τι ειναι?
Abilify είναι καλό άτυπο αντι-ψυχωσικό το παίρνει και ένας γνωστός μου. Για δοκίμασε το.
Πρέπει να ψάξεις για άλλο ψυχο-θεραπευτή αφρο. Υπάρχουν μερικοί πολύ καλοί σε Γ-Σ θεραπεία. Πότε ξεκίνησε το πρόβλημα σε σένα, σε ποια ηλικία περίπου?
Καμιά φορά, λέξεις όπως \'\'βαριά περίπτωση\'\' ηχούν άσχημα μέσα μας. Και μας ρίχνουν αρκετά. Και νομίζω ότι περισσότερο οφείλεται στο γεγονός ότι συμβαίνουν τόσα πολλά πράγματα μέσα στο μυαλό μας. Που ίσως να μην τα ελέγχουμε και πολύ. Μην μείνει το μυαλό σου σε αυτή τη κουβέντα. Σκέψου το ότι απλά είσαι μια \'\'διαφορετική περίπτωση\'\'. Λίγο περισσότερο πολύπλοκη για έναν ψυχολόγο...
Δώσε χρόνο και στον ψυχολόγο που θα πας και στον ψυχίατρό σου και στα φαρμακά σου... Αλλά κυρίως δώσε χρόνο στον ΕΑΥΤΟ σου... Μην κολλάς σε λέξεις... Απλά, ΠΡΟΧΩΡΑ...
Moυ συστησε να παω σε ψυχιατρο-ψυχοθεραπευτη για να γνωριζει και τα φαρμακα.Δε ξερω εσεις τι λετε?
Ελεος ποια με τη γνωσιακη την εχει δει πανακεια για ολα τα προβληματα...Εχει βγει γνωσιακη για κοινωνικη φοβια για Ιδψ για μετατραυματικο στρεσ!για σεξουαλικες δυσλειτουργιες.Σε λιγο θα βγει γνωσιακη για θεραπεια ομοφυλοφυλιας και παιδεραστιας!Μην πιστευετε οτι παπαρα βγαζουν οι lilly και η glaxo μαζι με τις ασφαλιστικες των Αμερικανων.Ειναι τοις πασοις γνωστο οτι τη φτιαξαν γιατι ειναι πιο συντομη και φθηνη για να καλυψουν το κοστος των ταμειων.Καμια γνωσιακη δεν μπορει να αλλαξει τον ανθρωπο και αυτο το ξερουν και οι ιδιοι οι γιατροι θεραπευτες.Με 20 συνεδριες δεν μπορεις να κανεις μαγικα στον αλλον και να του αλλαξεις τη χημεια του εγκεφαλου..Η ψυχοδυναμικη αντιθετα ειναι πιο ανθρωπινη δεν εχει χρονικους περιορισμους και συγκεκριμενους στοχους αλλα βλεπει τον ανθρωπο σαν μια οντοτητα που εξελισσεται στο συνολο της προσωπικοτητας του.Καθε αλλαγη θελει χρονο αλλα πιστευω οτι αξιζει να προσπαθησει κανεις.Μην πετατε τα λεφτα σας ασκοπα σε ατομα που τελειωσαν μια Παντειο και ενα ΦΠΨ με εντελωσ γενικες γνωσεις και καναν 2 σεμιναρια για να ονομαστουν σε γνωσιακοι θεραπευτες.Ο σωστος θεραπευτης πρεπει να χει κανει και ο ιδιοσ προσωπικη αναλυση ωστε να ειναι ισορροπημενος και να μπορει να ελιχθει αναλογα με τον ασθενη.Η γνωσιακη δεν το παρεχει αυτο και γιαυτο ειναι της ξεπετας.Αμα θελετε ακουστε με εξαλλου δικα σας ειναι τα λεφτα οτι θελετε τα κανετε.
eixes προσωπικη εμπειρια αληθεια με την γνωσιακη γιατι μαλλον απο τα λεγομενα σου,οχι...
αυτο που κανει ειναι οτι και οι αλλες μορφες ψυχοθεραπειας απλα με αλλον τροπο και εμενα μπορω να πω οτι μου ταιριαζει απολυτα.μιας και ανεφερες συγκεκριμενα τη ψυχοδυναμικη εκει ναι,μπορω να πω πως ηταν πεταμενα λεφτα..καταλαβα καποια πραγματα αλλα το ποβλημα ηταν εκει καθημερινα να με εμποδιζει να απολαυσω απο τα πιο απλα μεχρι τα πιο σημαντικα πραγματα της ζωης μου,να εχω μια ποιοτητα ζωης αστα να πανε και να αγωνιω καθε φορα πως θα βρω τα χρηματα μιας και δεν ειναι καθολου ευελικτη..πρεπει να πηαινεις συστηματικα.
μπορει οταν ξεπερασω το προβλημα μου να κανω,μη σου πω μπορει να κανω και ψυχαναλθση η ακομα και gestalt ,γιατι οχι?αλλα τωρα που καιγομαι,οχι..με τιποτα..γιατι?για να ειμαι σε 3-4 χρονια καλα και αν?οχι ευχαριστω,δε θα παρω..
οσο για τους πανικους τωρα...
ο πανικος,η κριση πανικου καλυτερα,ειναι ενας βιαστης..σου βιαζει την ψυχη,μονο ετσι θα μπορουσα να αποδωσω πληρως πως νιωθω.απο τη στιγμη που θα βιαστεις μια φορα θα το κουβαλας συνεχεια μαζι σου..γιατι να ανατρεξω στα παιδικα μου χρονια?γιατι να αναλυσω ολες μα ολες τις οπτικες γωνιες του ιδιου πραγματος ξανα και ξανα..ωραια..και τι?λυθηκε?αυτο που μου συνεβη σημερα λυθηκε?
διαφωνω καθετα μαζι σου και λυπαμαι που εισαι τοσο απολυτος.
οσο για τις 20 συνεδριες ειναι αληθεια πως περιπου τοσο χρειαζεται..αμα καποιος λες μεχρι τοτε δεν ειναι καλα ο θεραπευτης του θα τον στειλει?θα του πει εληξε η συνεργασια μας?τι ακριβως?
και δεν αναφρω τυχαια τους πανικους..ειναι το δικο μου προβλημα και ενα σωρο αλλων ανθρωπων και εδω μεσα και εκει εξω..σε αυτο εχω εμπειρια ,για αυτο μιλαω;)
Quote:
Originally posted by velout
Ελεος ποια με τη γνωσιακη την εχει δει πανακεια για ολα τα προβληματα...Εχει βγει γνωσιακη για κοινωνικη φοβια για Ιδψ για μετατραυματικο στρεσ!για σεξουαλικες δυσλειτουργιες.Σε λιγο θα βγει γνωσιακη για θεραπεια ομοφυλοφυλιας και παιδεραστιας!Μην πιστευετε οτι παπαρα βγαζουν οι lilly και η glaxo μαζι με τις ασφαλιστικες των Αμερικανων.Ειναι τοις πασοις γνωστο οτι τη φτιαξαν γιατι ειναι πιο συντομη και φθηνη για να καλυψουν το κοστος των ταμειων.Καμια γνωσιακη δεν μπορει να αλλαξει τον ανθρωπο και αυτο το ξερουν και οι ιδιοι οι γιατροι θεραπευτες.Με 20 συνεδριες δεν μπορεις να κανεις μαγικα στον αλλον και να του αλλαξεις τη χημεια του εγκεφαλου..Η ψυχοδυναμικη αντιθετα ειναι πιο ανθρωπινη δεν εχει χρονικους περιορισμους και συγκεκριμενους στοχους αλλα βλεπει τον ανθρωπο σαν μια οντοτητα που εξελισσεται στο συνολο της προσωπικοτητας του.Καθε αλλαγη θελει χρονο αλλα πιστευω οτι αξιζει να προσπαθησει κανεις.Μην πετατε τα λεφτα σας ασκοπα σε ατομα που τελειωσαν μια Παντειο και ενα ΦΠΨ με εντελωσ γενικες γνωσεις και καναν 2 σεμιναρια για να ονομαστουν σε γνωσιακοι θεραπευτες.Ο σωστος θεραπευτης πρεπει να χει κανει και ο ιδιοσ προσωπικη αναλυση ωστε να ειναι ισορροπημενος και να μπορει να ελιχθει αναλογα με τον ασθενη.Η γνωσιακη δεν το παρεχει αυτο και γιαυτο ειναι της ξεπετας.Αμα θελετε ακουστε με εξαλλου δικα σας ειναι τα λεφτα οτι θελετε τα κανετε.
Velout δεν είναι θέμα προσεγγίσεων, είναι το τι έχει αποδειχθεί να πιανει επιστημονικά. Γιατί η Γ-Σ θεραπεία να μην πιάνει παντού αφού στηρίζεται σε γενική θεωρία της ψυχολογίας? Όπως ακριβώς άλλωστε και η ψυχοδυναμική. Που κολλάνε η glaxo και η Lilly, αυτές είναι φαρμακευτικές εταιρείες που ποτέ δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη ψυχοθεραπειών. Οι ψυχοθεραπείες τεστάρονται από ερευνητές παγκοσμίως και αν μη τι άλλο, ευτυχώς είναι ένας τομέας που δεν παίζουν συμφέροντα σε αντίθεση με τα φάρμακα. Η Γ-Σ θεραπεία βασίζεται κυρίως στην πειραματική ψυχολογία δεν είναι εδραιωμένη α-posteriori όπως και η ψυχοδυναμική. Άλλωστε και η μοντέρνα μορφή της ψυχανάλυσης γνωστή ως βραχεία ψυχοδυναμική προσπαθεί να βασιστεί σε έρευνες και σε πειραματικά δεδομένα της επιστημονικής ψυχολογίας για να στηρίξει τα θεραπευτικά της αποτελέσματα. Επίσης αυτοί που τελειώνουν ΦΠΨ δεν μπορούν να δουλέψουν ως ψυχολόγοι. Επίσης μόνο στην ελλάδα οι ψυχολόγοι δουλεύουν με το πρώτο πτυχίο (νομικά μιλώντας) σε Αγγλιά και Αμερική πρέπει να έχεις το ανάλογο 3ετές διδακτορικό στην κλινική ψυχολογία (DClinPsy) που ως βάση έχει πειραματικά δεδομένα και \"γνωστικό\" πυρήνα, όμως υπάρχει και εκπαίδευση σε άλλες μορφές όπως βραχεία ψυχοδυναμική, γνωστική-αναλυτική, θεραπεία σχημάτων κλπ. Γενικά οι ψυχολόγοι παγκοσμίως δουλεύουν σαν \"scientists-practicioners\" πάντα με βάση εμπειρικά δεδομένα και όχι με όποια προσέγγιση του κατέβει του καθενώς όπως πολοί νομίζουν (και δυστυχώς κάνουν) στην Ελλάδα. Δεν είναι καλλιτέχνης ο ψυχολόγος να κάνει ότι του κατέβει. Άλλα και στην Ελλάδα οι ποιο πολοί σωστοί ψυχολόγοι που δουλεύουν θεραπευτικά είτε έχουν κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην κλινική ψυχολογία (2-3 χρόνια σε Αθήνα η Θεσσ) είτε (η και) 4 χρόνια Γνωστικής-ΣΥμεπριφορικής θεραπείας παρακαλώ. Μην λέμε ότι θέλουμε χωρίς να ξέρουμε πράγματα.
Όσο για την ΙΨΔ η παγκοσμίως αναγνωρισμένη μεθοδός που χρησιμοποιείται σαν πτώτη αντιμετώπιση είναι μια καθαρά συμπεριφορικά μέθοδος (και ούτε καν γνωστική) γνωστή ως \"Έκθεση και Αναστολή αντίδρασης/τελετής\" στην οποία το άτομο εκτίθεται σταδιακά και επανειλημμένα στο ερέθισμα που του προκαλεί την \"τελετή\" και μέσα από τεχνικές χαλάρωσης προσπαθεί να \"συγκρατήσει\" την συμπεριφορά του (π.χ. να μην πλήνει χέρια η να μην τσεκάρει κλπ.) Αν γίνει αυτό συνεχόμενα τότε το άτομο όπως και οι ηρωινομανείς βελτιώνεται δραματικά. Αν πας ποιο \"βαθιά\" π.χ στο γνωστικό κομμάτι και στο επίπεδο της σκέψης το άτομο μπορεί να επωφεληθεί, μπορεί και να χειροτερέψει όμως. Όσο για την Ψυχοδυναμική (δεν συζητάω για την παραδοσιακή ψυχανάλυση γιατί δεν χρησιμοποιείται πουθενά πλέον) το σκάλισμα στο παρελθόν του ατόμου είναι πολύ πιθανό να χειροτερέψει τις εμμονές κατακόρυφα. Άλλωστε ισχύει απόλυτα αυτό ακριβώς που λεέι η melene. Είναι γνωστό πλέον ότι τα οποιαδήποτε αίτια (βιολογικά-ψυχολογικά-κοινωνικά) που οδήγησαν σε μια διαταραχή δεν είναι και υπεύθυνα για την διατήρηση της. Είναι διαφορετικοί η μηχανισμοί δηλαδή που \"κλειδώνουν\" κάποιον σε ένα διαταραγμένο είδος σκέψης και συμπεριφοράς από αυτούς που σταδιακά η απότομα οδήγησαν στην εκδήλωση της κατάστασης. Το να καταλάβεις κάτι για το παρελθόν η να \"λύσεις\" μια εσωτερική σύγκρουση δεν σημαίνει ότι ξαφνικά θα σου φύγει το πρόβλημα αυτά είναι χαζομάρες και δεν ισχύουν πλέον επιστημονικά ούτε στο ελάχιστο. Δεν θα γιατρευτεί ο άλλος από τις κρίσεις πανικού, την κατάθλιψη η τις εμμονές αν ξαφνικά του έρθει ένα \"κλικ\" σχετικό με κάποιο αίτιο/παιδικό γεγονός που μπορεί να οδήγησε στην κατάσταση. Το θέμα είναι να πολεμήσεις/τροποποιήσεις/αλλάξεις τους μηχανισμούς που διατηρουν το πρόβλημα και αυτοί συνήθως θέλουν συνεχή αγώνα και προσπάθεια και έξω από το γραφείο του θεραπευτή για να \"ξεμάθεις\" ότι αυτόματη σκέψη/συναίσθημα/αντίδραση έμαθες (άθελα σου). Γι΄\'αυτό και πάντα αρχίζεις με Γ-Σ και μόνο όταν έχει γίνει πρόοδος συνεχίζεις σε ποιο αναλυτικά δεδομένα (αν θέλει και το άτομο) για να φτάσεις ποιο πολύ σε τομείς αυτογνωσίας και πρόληψης ποιο πολύ.
[quote]Originally posted by melene
eixes προσωπικη εμπειρια αληθεια με την γνωσιακη γιατι μαλλον απο τα λεγομενα σου,οχι...
αυτο που κανει ειναι οτι και οι αλλες μορφες ψυχοθεραπειας απλα με αλλον τροπο και εμενα μπορω να πω οτι μου ταιριαζει απολυτα.μιας και ανεφερες συγκεκριμενα τη ψυχοδυναμικη εκει ναι,μπορω να πω πως ηταν πεταμενα λεφτα..καταλαβα καποια πραγματα αλλα το ποβλημα ηταν εκει καθημερινα να με εμποδιζει να απολαυσω απο τα πιο απλα μεχρι τα πιο σημαντικα πραγματα της ζωης μου,να εχω μια ποιοτητα ζωης αστα να πανε και να αγωνιω καθε φορα πως θα βρω τα χρηματα μιας και δεν ειναι καθολου ευελικτη..πρεπει να πηαινεις συστηματικα.
μπορει οταν ξεπερασω το προβλημα μου να κανω,μη σου πω μπορει να κανω και ψυχαναλθση η ακομα και gestalt ,γιατι οχι?αλλα τωρα που καιγομαι,οχι..με τιποτα..γιατι?για να ειμαι σε 3-4 χρονια καλα και αν?οχι ευχαριστω,δε θα παρω..
οσο για τους πανικους τωρα...
ο πανικος,η κριση πανικου καλυτερα,ειναι ενας βιαστης..σου βιαζει την ψυχη,μονο ετσι θα μπορουσα να αποδωσω πληρως πως νιωθω.απο τη στιγμη που θα βιαστεις μια φορα θα το κουβαλας συνεχεια μαζι σου..γιατι να ανατρεξω στα παιδικα μου χρονια?γιατι να αναλυσω ολες μα ολες τις οπτικες γωνιες του ιδιου πραγματος ξανα και ξανα..ωραια..και τι?λυθηκε?αυτο που μου συνεβη σημερα λυθηκε?
διαφωνω καθετα μαζι σου και λυπαμαι που εισαι τοσο απολυτος.
οσο για τις 20 συνεδριες ειναι αληθεια πως περιπου τοσο χρειαζεται..αμα καποιος λες μεχρι τοτε δεν ειναι καλα ο θεραπευτης του θα τον στειλει?θα του πει εληξε η συνεργασια μας?τι ακριβως?
Πολυ ωραια τα λες melene κ συμφωνω κ εγω, ομως απο την αλλη τι γινεται με την γνωσιακη, εν τελει, (η συμπεριφοριστικη ειναι μαλλον για πιο ηπιες περιπτωσεις) ποσο κραταει η αλλαγη αυτη των παραλογων πεποιθησεων σε λογικες ,αυτο ηταν δηλ .ειναι καποιος τοσο χαζος ωστε να χρειαζεται καποιον να του πει οτι ειναι λαθος κ μετα ολα καλα ,θα τελειωσει η ιδεοληπτικη του διαταραχη κ με τη συμπεριφοριστικη θα μαθει να χειριζεται κ τους πανικους του κ ολα καλα? Δεν ξερω να σου πω την αληθεια μου κ με προβληματιζει πολυ το θεμα,γιατι εν τελει η διαγνωση που εχω ειναι ιδεοληπτικη διαταραχη κ ολα εχουν αλλαξει με την ενοια της φαρμακοθεραπειας κ της ψυχοθεραπειας!