Ειναι απο τα πιο εξυπνα προβληματα που εχω συναντησει...καταρχην πρεπει να προσεξεις οτι δεν λεει ποιος θα τερματισει δευτερος αλλα ποιανου το αλογο θα τερματισει δευτερο...και απο κει και περα....φτανεις καπου:)
Αντε ας βαλει και κανενας αλλος:)
Printable View
Ειναι απο τα πιο εξυπνα προβληματα που εχω συναντησει...καταρχην πρεπει να προσεξεις οτι δεν λεει ποιος θα τερματισει δευτερος αλλα ποιανου το αλογο θα τερματισει δευτερο...και απο κει και περα....φτανεις καπου:)
Αντε ας βαλει και κανενας αλλος:)
Μπράβο ρε oboro!!!!!!!!!Quote:
Originally posted by oboro
Ανταλλαξαν αλογα. Οποιος κι αν τερματισει μετα, το αλογο με το οποιο ειχε ξεκινησει τερματιζει δευτερο.
ΕΥΓΕ.
έξυπνο keep..
30-5=25Quote:
Originally posted by Θεοφανία
Πάνε τρεις φίλοι σε ένα μπαρ. Ζητούν λογαριασμό. Τους λένε πως ειναι 30 ευρώ. Το αφεντικό τους λέει πως τους κάνει 5 ευρω εκπτωση. Ο μπάρμαν παίρνει 2 ευρω μπουρμπουαρ και τους δίνει 3 ευρω πίσω που τα μοιράζονται. Εχουν δώσει δηλαδη από 9 ευρώ ο καθένας. Που πήγε το ευρώ που μένει? (Οέο).
25+2=27
27/2 - 3/2
18.5-1.5=17
17/2=8.5 πήρε ο καθένας.
άρα το μοιράστηκαν έε?
Όντως, έξυπνοQuote:
Originally posted by Arsi
Μπράβο ρε oboro!!!!!!!!!Quote:
Ανταλλαξαν αλογα. Οποιος κι αν τερματισει μετα, το αλογο με το οποιο ειχε ξεκινησει τερματιζει δευτερο.
ΕΥΓΕ.
έξυπνο keep..
κι εμένα πάντως το μυαλό μου πήγε στο οτι οι τύποι ξεκίνησαν χωρίς τα άλογα..
Έτσι είναι.
Δεν υπάρχει ανταγωνισμός χωρίς το κίνητρο της πρωτιάς.
Πραγματι... To δυσκολο ειναι να σκεφτει κανεις πως οι δυο αναβατες-παικτες μπορουν να συνεργαστουν για να τροποποιησουν το παιχνιδι. Να λυγισουν τους κανονες του, διχως να τους παραβουν. Και το αποτελεσμα της συνεργασιας τους να ειναι μια ανεμποδιστη, διαφανης αντιπαλοτητα! Παραδοξο. Νομιζω υπαρχει και ολοκληρη θεωρια για το πως εξελισσονται παιχνιδια με τετοιου ειδους δυναμικη μεταξυ των παικτων... Συνεργατικη θεωρια παιγνιων λεγεται. Τωρα μου πυροδοτησες τον προβληματισμο, κηπ :P
Τεσπα, αφου τα βρηκαν μεταξυ τους οι αντιζηλοι εγω ειμαι ικανοποιημενος :P
Συνεργάζονται για να δημιουργήσουν όρους αντιπαλότητας ώστε ο κερδισμένος να συνδέεται με τον ταχύτερο.
Διότι αν εξακολουθούσε να συνδέεται η νίκη με τον βραδύτερο, ο αγώνας, δεν θα \"τερμάτιζε\" ποτέ.
Νομίζω οτι αυτό μας λέει πολλά για τους κανόνες τους σημερινού οικονομικού παιχνιδιού πάντως...
;)
Υπαρχει και αλλη λυση βεβαια που θα μπορουσε να βρει ενα τσακαλι πολιτικος...
Σκοτωνεις τον αναβατη...ή τον καταστεις ανικανο δενοντας τον και κανεις οτι γουσταρεις.
Εχει το πλεονεκτημα οτι οποιος κανει πρωτος την ενεργεια ειναι σιγουρος νικητης χωρις ανταγωνισμους και μαλακιες...αρκει να τον πιασει στον υπνο τον αλλο λολ.
Quote:
Originally posted by weird
Συνεργάζονται για να δημιουργήσουν όρους αντιπαλότητας ώστε ο κερδισμένος να συνδέεται με τον ταχύτερο.
Διότι αν εξακολουθούσε να συνδέεται η νίκη με τον βραδύτερο, ο αγώνας, δεν θα \"τερμάτιζε\" ποτέ.
Νομίζω οτι αυτό μας λέει πολλά για τους κανόνες τους σημερινού οικονομικού παιχνιδιού πάντως...
;)
Σαμπως και η game theory απο που ξεκινησε... Απ΄την οικονομικη θεωρια :-/ Κηπ τον John Nash με το \"υπεροχο μυαλο\" τον θυμασαι? λολ. Προγονοι των Golden Boys οι δυο καβαλαρηδες... Σου λεει, δεν βγαζουμε ακρη? Μετατρεπουμε το προβλημα σε οικονομικο ζητημα (ανταλλαγη πορων), ισορροπουνε οι δυναμεις, και οποιος μεγιστοποιησει το κερδος του πρωτος...
Οκ, εχω πλεον ανατριχιασει :)
Μα αυτο δεν ειναι πολιτισμενο, κηπ!!Quote:
Originally posted by keep_walking
Σκοτωνεις τον αναβατη...ή τον καταστεις ανικανο δενοντας τον και κανεις οτι γουσταρεις.
Εχει το πλεονεκτημα οτι οποιος κανει πρωτος την ενεργεια ειναι σιγουρος νικητης χωρις ανταγωνισμους και μαλακιες...αρκει να τον πιασει στον υπνο τον αλλο λολ.
Φανταζεσαι αν ηταν τοσο βαρβαροι στον τροπο σκεψης τους οι π.χ. μεγαλοτραπεζιτες, σε τι χαλια θα ημασταν σημερα παγκοσμιως?!
Ναι , μετά βέβαια ο πολιτικός θα πρέπει και να βρει έναν τρόπο να κάνει τον ανίκανο ή σκοτωμένο να βγει πρώτος χαχαχαχα!Quote:
Η νίκη του εξαρτάται απο την νίκη του άλλου... αυτό είναι αρκετό για να γεμίσει σπυριά και να τρέχει στους γιατρούς αντί να συνεχίζει τον αγώνα. :P
Τον σερνει weird μεχρι το τερμα...
Oboro lol i love την πετυχημενη ειρωνια...οι αθωοι μεγαλοτραπεζιτες λολ
Άτιμοι μεγαλοτραπεζίτες.Quote:
Μα αυτο δεν ειναι πολιτισμενο, κηπ!!Quote:
Φανταζεσαι αν ηταν τοσο βαρβαροι στον τροπο σκεψης τους οι π.χ. μεγαλοτραπεζιτες, σε τι χαλια θα ημασταν σημερα παγκοσμιως?!
Είναι βάρβαροι στον τρόπο σκέψης αλλά τον υλοποιούν πολιτισμένα.
Στα όρια δρουν τελοσπάντων, αλλιώς όλοι θα αντιδρούσαμε, όπως αυθόρμητα έκανε ο Όμπορο!
... ελπίζω ;)
Κηπ ναι, αλλά χαλάει τους κανόνες του παιχνιδιού έτσι. Ο άλλος πρέπει να τερματίσει που σημαίνει να είναι σε θέση να το κάνει μόνος του :PQuote:
Τον σερνει weird μεχρι το τερμα...
Oboro lol i love την πετυχημενη ειρωνια...οι αθωοι μεγαλοτραπεζιτες λολ
Ε του παιρνει το αλογο τοτε για αυτο εγραψα κανει οτι γουσταρει...τον εχει εκμηδενισει:)
Το παιχνίδι θέλει δύο....Quote:
Ε του παιρνει το αλογο τοτε για αυτο εγραψα καει οτι γουσταρει...τον εχει εκμηδενισει:)
ήταν σοφός ο βασιλιάς.
είσαι πολύ βάρβαρος πάντως για να σκεφτείς κατι τέτοιο :P
Ο βασιλιας δεν εθεσε κανονες καλης ηθικης:)
Φανταζομαι τις μερες που περιπλανιωντουσαν να βρουν την λυση να το σκεφτηκαν και αυτο οι αντιζηλοι λολ...αλλα μαλλον ειχαν τα ματια τους 14 και οι δυο:P
O βασιλιας ηταν σιγουρα πλακατζης αν μη τι αλλο λολ
Το θέμα είναι πως μερικοί έχουν μικρό στόμα αλλά μεγάλη μιλιά και αντιστρόφως. Βλέπεις όταν πονάμε δεν έχουμε την δύναμη να μιλήσουμε και όταν ο πόνος μεγαλώνει μιλάμε. Όταν όμως βλέπεις τακτικές φυτοκαλλιέργειας προσπαθείς να σώσεις ότι μπορεί να σωθεί χωρίς να εξηγείς το γιατί, απλά επειδή είσαι καλός άνθρωπος και κοιτάς και λίγο να προσφέρεις όπως άλλωστε χρειάζεται μια οικονομία για να έχει σωστή συνάρτηση με την ζήτηση. Ξέρεις τι κακό που είναι να βλέπεις διαρκώς ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να κοιτάνε να πάρουν το μέγιστο δυνατό με το να \"δίνουν\" το ελάχιστο δυνατό. Δεν θα ύψωνες και εσύ την φωνή σου αν έβλεπες κάτι τέτοιο?Quote:
Χμμ εδω δεν καταλαβα τι εννοεις με το \"ελπιζω\". Ελπιζεις πως αλλιως ολοι θα αντιδρουσαμε? Η πως εγω αντεδρασα αυθορμητα, και οχι... προμελετημενα?Quote:
Άτιμοι μεγαλοτραπεζίτες.
Στα όρια δρουν τελοσπάντων, αλλιώς όλοι θα αντιδρούσαμε, όπως αυθόρμητα έκανε ο Όμπορο!
... ελπίζω ;)
:P
Ποιός μίλησε για καλή ηθική Κηπ?Quote:
Ο βασιλιας δεν εθεσε κανονες καλης ηθικης:)
Φανταζομαι τις μερες που περιπλανιωντουσαν να βρουν την λυση να το σκεφτηκαν και αυτο οι αντιζηλοι λολ...αλλα μαλλον ειχαν τα ματια τους 14 και οι δυο:P
Για λειτουργικότητα εντός των πλαισίων του παιχνιδιού μίλησα εγώ πάντως :P
Εννοώ ελπίζω ( αμφιβάλλοντας) ότι θα εκδηλωνόταν αυθόρμητα, καθώς τα αντανακλαστικά των ανθρώπων συχνά εμφανίζονται μειωμένα ακόμα και σε περιπτώσεις περισσότερο απροκάλυπτης βαρβαρότητας, εφόσον δεν τους αφορά άμεσα και προσωπικά Ομπ ;)Quote:
Χμμ εδω δεν καταλαβα τι εννοεις με το \"ελπιζω\". Ελπιζεις πως αλλιως ολοι θα αντιδρουσαμε? Η πως εγω αντεδρασα αυθορμητα, και οχι... προμελετημενα?Quote:
Άτιμοι μεγαλοτραπεζίτες.
... ελπίζω ;)
:P
Ναι δεν κερδιζει παντα ο ικανοτερος , ο εξυπνοτερος , ο πιο μορφωμενος , ο πιο δουλευταρας κλπ.....Quote:
Το θέμα είναι πως μερικοί έχουν μικρό στόμα αλλά μεγάλη μιλιά και αντιστρόφως. Βλέπεις όταν πονάμε δεν έχουμε την δύναμη να μιλήσουμε και όταν ο πόνος μεγαλώνει μιλάμε. Όταν όμως βλέπεις τακτικές φυτοκαλλιέργειας προσπαθείς να σώσεις ότι μπορεί να σωθεί χωρίς να εξηγείς το γιατί, απλά επειδή είσαι καλός άνθρωπος και κοιτάς και λίγο να προσφέρεις όπως άλλωστε χρειάζεται μια οικονομία για να έχει σωστή συνάρτηση με την ζήτηση. Ξέρεις τι κακό που είναι να βλέπεις διαρκώς ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να κοιτάνε να πάρουν το μέγιστο δυνατό με το να \"δίνουν\" το ελάχιστο δυνατό. Δεν θα ύψωνες και εσύ την φωνή σου αν έβλεπες κάτι τέτοιο?
Κερδιζει πολλες φορες αυτος που ειναι αδιστακτος και δεν εχει κανονες ηθικης , περαν απο αυτες που τον βολευουν και τον \"ζοριζει\" η νομοθεσια.
Δυστυχως ετσι ειναι αλλιως δεν θα θελαμε και την νομοθεσια σε μια ουτοπικη κοινωνια.
Μερικοι ειναι υπερανω και αυτης...δηλαδη αντε να τους πιασεις...αστα να πανε.
Εμενα μου θυμιζει νταβατζη αλλα τελος παντων. \'Η μαλλον προγονο των οικων αξιολογησης. \"Οποιος καταφερει να συμβιβαστει χωρις να υποβιβαστει, κερδιζει το δικαιωμα να επενδυει με σκοπο το προσωπικο του κερδος.\"Quote:
Οκ σορρυ παιδια αλλα καπου πρεπει να τα γραψω αυτα που με κανετε σημερα μεσημεριατικα να σκεφτομαι. :P
Πραγματικά πολύ καλός γρίφος!
Και εγώ κάτι μακάβριο σκέφτηκα ώστε την νύφη να την δίνει σε δόσεις ξεκινόντας από το χέρι . μπρρ... yikes!
.
Αλλά μου άρεσε πάρα πολύ αυτό που είπε ο φίλος
\"I still play by the rules... MY rules.. ;)\"Quote:
To δυσκολο ειναι να σκεφτει κανεις πως οι δυο αναβατες-παικτες μπορουν να συνεργαστουν για να τροποποιησουν το παιχνιδι. Να λυγισουν τους κανονες του, διχως να τους παραβουν.
Quote:
Ναι δεν κερδιζει παντα ο ικανοτερος , ο εξυπνοτερος , ο πιο μορφωμενος , ο πιο δουλευταρας κλπ.....Quote:
Το θέμα είναι πως μερικοί έχουν μικρό στόμα αλλά μεγάλη μιλιά και αντιστρόφως. Βλέπεις όταν πονάμε δεν έχουμε την δύναμη να μιλήσουμε και όταν ο πόνος μεγαλώνει μιλάμε. Όταν όμως βλέπεις τακτικές φυτοκαλλιέργειας προσπαθείς να σώσεις ότι μπορεί να σωθεί χωρίς να εξηγείς το γιατί, απλά επειδή είσαι καλός άνθρωπος και κοιτάς και λίγο να προσφέρεις όπως άλλωστε χρειάζεται μια οικονομία για να έχει σωστή συνάρτηση με την ζήτηση. Ξέρεις τι κακό που είναι να βλέπεις διαρκώς ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να κοιτάνε να πάρουν το μέγιστο δυνατό με το να \"δίνουν\" το ελάχιστο δυνατό. Δεν θα ύψωνες και εσύ την φωνή σου αν έβλεπες κάτι τέτοιο?
Κερδιζει πολλες φορες αυτος που ειναι αδιστακτος και δεν εχει κανονες ηθικης , περαν απο αυτες που τον βολευουν και τον \"ζοριζει\" η νομοθεσια.
Δυστυχως ετσι ειναι αλλιως δεν θα θελαμε και την νομοθεσια σε μια ουτοπικη κοινωνια.
Καλά τώρα το κερδίζει, είναι σχετικό.
Αυτός που είναι ικανός να πατήσει επι πτωμάτων είναι θλιβερός ακόμα και στην νίκη του.
Το εσωτερικό του μαυροειδές σκουλίκι που έχει καταντήσει η ψυχή του δεν κατευνάζεται ούτε με χίλιες νίκες...
Τουλάχιστον του βασιλιά ήταν η κόρη κι έκανε τα κουμάντα.Quote:
Εμενα μου θυμιζει νταβατζη αλλα τελος παντων. \'Η μαλλον προγονο των οικων αξιολογησης. \"Οποιος καταφερει να συμβιβαστει χωρις να υποβιβαστει, κερδιζει το δικαιωμα να επενδυει με σκοπο το προσωπικο του κερδος.\"Quote:
Οκ σορρυ παιδια αλλα καπου πρεπει να τα γραψω αυτα που με κανετε σημερα μεσημεριατικα να σκεφτομαι. :P
Οι οίκοι όμως, κάνουνε κουμάντα σε \"κόρες\" αλλωνών, αυτό είναι το αστείο - τραγικό της υπόθεσης...
Ακριβώς. Το θέμα δεν είναι το κερδίζεις, αλλά και το τι χάνεις στην πορεία σαν επακόλουθο!
nice.!
Quote:
Originally posted by Boltseed
Ακριβώς. Το θέμα δεν είναι το κερδίζεις, αλλά και το τι χάνεις στην πορεία σαν επακόλουθο!
nice.!
BOlt! μου άρεσε αυτό που είπες.
Χαιρετάω και όλους του υπόλοιπους.
Καλό μεσημέρι παιδιά, ειχαριστώ κηπ πάντα σε ωραίους προβληματισμούς μας οδηγείς :)
Για αυτο νομιζω ειναι πολυ σημαντικο να ξερουμε ενα δυο πραγματα για το πως σκεφτονται και λειτουργουν τετοιοι ανθρωποι... Ωστε τουλαχιστον να μπορουμε να τους αναγνωριζουμε εγκαιρως, κι οταν μπουν στο παιχνιδι με τις αξιωσεις τους να μπορουμε να κινηθουμε αναλογως.Quote:
Καλά τώρα το κερδίζει, είναι σχετικό.
Αυτός που είναι ικανός να πατήσει επι πτωμάτων είναι θλιβερός ακόμα και στην νίκη του.
Το εσωτερικό του μαυροειδές σκουλίκι που έχει καταντήσει η ψυχή του δεν κατευνάζεται ούτε με χίλιες νίκες...
Λοιπον εσυ σκεφτεσαι μακροπροθεσμα. Long term. Θα πας μπροστα. ;)Quote:
Originally posted by Boltseed
nice.!
Ετσι ειναι... Προκειται για απελευθερωμενους νταβατζηδες. Global, free pimping...Quote:
Τουλάχιστον του βασιλιά ήταν η κόρη κι έκανε τα κουμάντα.
Οι οίκοι όμως, κάνουνε κουμάντα σε \"κόρες\" αλλωνών, αυτό είναι το αστείο - τραγικό της υπόθεσης...
Σωστος ο oboro...μπορει αυτος να ειναι δυστυχισμενος κλπ αλλα δεν ειναι κατι που σε νοιαζει εσενα μιας και η \"παγαποντια\" του σου στερησε το μελλον σου με την αγαπημενη πριγκηπεσσα σαν βασιλιας!!!!Quote:
Για αυτο νομιζω ειναι πολυ σημαντικο να ξερουμε ενα δυο πραγματα για το πως σκεφτονται και λειτουργουν τετοιοι ανθρωποι... Ωστε τουλαχιστον να μπορουμε να τους αναγνωριζουμε εγκαιρως, κι οταν μπουν στο παιχνιδι με τις αξιωσεις τους να μπορουμε να κινηθουμε αναλογως.
Πρεπει να αλλαξουμε το ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα σε κατι πιο ψαγμενο λολ...σκεφτομαι την εικονα τα παιδια να σε κοιτουν με γουρλομενα ματια...λολ
Kάθε εμπόδιο σε καλό και... υπάρχουν και αλλού καλύτερα.Quote:
Σωστος ο oboro...μπορει αυτος να ειναι δυστυχισμενος κλπ αλλα δεν ειναι κατι που σε νοιαζει εσενα μιας και η \"παγαποντια\" του σου στερησε το μελλον σου με την αγαπημενη πριγκηπεσσα σαν βασιλιας!!!!Quote:
Για αυτο νομιζω ειναι πολυ σημαντικο να ξερουμε ενα δυο πραγματα για το πως σκεφτονται και λειτουργουν τετοιοι ανθρωποι... Ωστε τουλαχιστον να μπορουμε να τους αναγνωριζουμε εγκαιρως, κι οταν μπουν στο παιχνιδι με τις αξιωσεις τους να μπορουμε να κινηθουμε αναλογως.
Όταν το παιχνίδι γίνεται αρκετά βρώμικο, καλύτερα να το εγκαταλείψεις παρά να χάνεσαι μέσα σε βρώμικες τακτικές για να αντιμετωπίζεις τους αντιπάλους σου.
Καμιά πριγκιπέσσα δεν αξίζει τέτοια θυσία ( όλα αυτά που χάνει κανείς στην πορείο για το έπαθλο) ;)
Σαφώς και τάσσομαι υπέρ της αυτοπροστασίας που όμως δεν περνά στην μίμιση - αντεπίθεση.
Με τέτοια κουβέντα δυσκολεύομαι να ξεκολλήσω απο την οθόνη μου ;)
Αναμφιβολα... Παραλληλα ομως, τετοια συμπερασματα για το πραγματικο νοημα των πραξεων μας και το τι εχει πραγματικα αξια, μου θυμιζουν παντα το \"μετα\" - οτι πρεπει συχνα να παθει κανεις για να μαθει. Παλιοτερα το εβρισκα απαισιοδοξο και απολυτο να πρεπει να ειναι ετσι... Απο ολες τις εξηγησεις που συναντησα ομως, η παρακατω μου φαινεται πλεον αρκετα λογικη!Quote:
Kάθε εμπόδιο σε καλό και... υπάρχουν και αλλού καλύτερα.
Όταν το παιχνίδι γίνεται αρκετά βρώμικο, καλύτερα να το εγκαταλείψεις παρά να χάνεσαι μέσα σε βρώμικες τακτικές για να αντιμετωπίζεις τους αντιπάλους σου.
Καμιά πριγκιπέσσα δεν αξίζει τέτοια θυσία ( όλα αυτά που χάνει κανείς στην πορείο για το έπαθλο) ;)
Εδω ειναι ενα κρισιμο σημειο - στην πολυ εντονη προσπαθεια να καταλαβουμε καποιον αλλον, πολλες φορες τον εσωτερικευουμε, τον κανουμε αθελα μας κομματι του εαυτου μας. Εστω προσωρινα. Κι οταν προκειται για εναν Αλλο προβληματικο, η νοσηροτητα του καταληγει να μας μολυνει απο μεσα προς τα εξω, προς τη συμπεριφορα μας... Μετα, οσο περισσοτερο τραβαει η προσπαθεια να εξουδετερωσουμε το κακο του αλλου μεσα μας, τοσο κινδυνευουμε να γινουμε σαν κι αυτον. Οπως η δαγκωνια του βαμπιρ - δεν ειναι διατρηση του δερματος μας, ειναι διπλη παραβιαση των εσωτερικων οριων μας.Quote:
Σαφώς και τάσσομαι υπέρ της αυτοπροστασίας που όμως δεν περνά στην μίμιση - αντεπίθεση.
Γι αυτο κι εγω δε σε χαιρετησα weird, εχω μαθει να αναμενω τις δευτερολογιες σου :PQuote:
Τι λετε ρε παιδια...τι καλυτερα υπαρχουν πολλες πριγκιπισσες? λολ:)Quote:
Περαν του αστειου δεν θα αφησεις τον ζωτικο σου χωρο για να το παρει ο ζωωδες αντιπαλος...θα προσαρμοστεις.
Ευελιξια.
Εισαι στον πολεμο και σε σημαδευει ο αλλος με το οπλο....δεν θα σκεφτεις γαμω τους πολιτικους, κλπ κλπ γιατι εισαι dead meat και ελπιζω να πιστευεις στην μεταθανατιο ζωη.
Θα σηκωσεις το ντουφεκι και θα πυροβολησεις.
Υπαρχει ενα πουλι που προσελκυει το θηλυκο φτιαχνοντας φωλιες...απο κλαδακια κλπ και προσπαθει να την φτιαξει ωραια.
Οταν τελειωσει με την φωλια του τοτε παει και χαλαει τις φωλιες των αλλων πουλιων.
Και αντιστοιχα χαλανε την δικια του και φτου απο την αρχη.
Εαν τα πουλια αυτα δεν καναν αυτη την πραξη και απλως κοιταγαν την φωλιτσα τους θα ηταν καλυτερα για το ειδος τους.
Αλλα εστω και μια μεριδα απο αυτα ακολουθει αυτη την τακτικη...σαφως τους δινει προβαδισμα εναντι των αλλων που μενουν με το...πουλι στο χερι.
Οποτε επιδιδονται ολα στο ευγενες σπορ.
Nature my friends...μπορει να μην ειμαστε ακριβως ζωα...αλλα πρεπει να προσαρμοζομαστε στο παιχνιδι:)
Indeed,
μερικες φορες πρεπει να προσορμαζομαστε σε καταστασεις χωρις να σημαινει οτι υποταζομαστε σε αυτες.
Αν κρυωνεις φορας μπουφαν , δεν φτιαχνεις μηχανημα που αλλαζει τον καιρο και τον κανει πιο ζεστο.
Βεβαια καποιοι λιγοι και καλοι εχουν καταφερει να αλλαξουν καταστασεις μεγαλης κλιμακας. Σιγουρα αυτου του κυριου Τομας Εντισον δεν του αρεσε να διαβαζει μεσα απο τα κερια το βραδυ και ετσι αποφασισε να φτιαξει την ηλεκτρικη λαμπα :)
Αυτος αλλαξε το περιβαλλον ολοκληρο, οχι μονο την ζωη του απλα.
α ρε keep ,ολοκληρη Motivational φιλοσοφικη κουβεντα ανοιξες απο ενα χερι μιας πριγκιπησας :D
Απαντάω ανάποδα, σε σχέση με την δομή του δικού σου μηνύματος.Quote:
Σαφώς και μερικοί άνθρωποι είναι απλησίαστοι. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα καθίσουν να συζητήσουν και να ακούσουν διαφορετικές απόψεις.
Ο μέσος άνθρωπος θα κοιτάξει να προστατεύσει τον εαυτό του και τον δικό του κύκλο.
Ουτοπική κοινωνία... είναι φύσης αδύνατον να μιλάμε για νίκες σε ένα έργο (η κριτική σε μια ταινία είναι υποκειμενική) και θα ήταν απόλυτα λογικό και αναπόφευκτο να μιλάμε για νίκες, ισοπαλίες και ήττες στα σπορ. έτσι λοιπόν είτε έχεις μερικές αγαπημένες ταινίες που κρατάς στην ταινιοθήκη σου και δεν ακούς την γνώμη των υπολοίπων εφόσον θες να συνεχίζεις να βλέπεις τις ίδιες ταινίες, είτε πας \"γήπεδο\", φτιάχνεις πάγκο και συμμετέχεις σε νίκες, ισοπαλίες και ήττες.
Όσο για το θέμα νόμος πάει μακρυά η βαλίτσα, μπορείς να μιλάς για ηθική και ο νόμος να ορίζει την ηθική ως common sense, εσύ να ορίζεις την ηθική ως συμμετοχή και ελευθερία έκφρασης, ομιλίας, σκέψης και διαλόγου. Δεν θα έχει σημασία όμως η ηθική που θα όριζες εσύ αν δεν εξυπηρετεί το είδος του διαλόγου που συμφέρει και τους συνομιλητές σου. Για να στο πω με απλά λόγια ένα σύστημα ηθικής μπορεί να υπάρχει συνήθως ως κανόνας και δυσκολότερα ως εφαρμογή.
Αν τώρα σου φαίνονται ενδιαφέρον όλα αυτά έχεις από λίγο αυτό που λένε ένα concept που θα ήθελες να μοιραστείς. Αν σου φαίνονται βαριά όπως φαίνονται σε μένα και στον κάθε μέσο άνθρωπο τότε γνωρίζεις εκ των προτέρων πως θα μιλήσεις και θα ακούσεις και θα αποδεχθείς με λίγη παραπάνω μελαγχολία πως κάποια πράγματα είναι πέρα από τις δυνάμεις μας. Όπως και εγώ που προσπαθώ, αλλά χωρίς να σιωπώ και να υπενθυμίζω όποτε χρειάζεται πως το μήλο για όλους το έχει ο θεός, είτε βρίσκονται στην ακμή του δέντρου, είτε στην παρακμή του (καταρχάς παρακμή στην ελευθερία και στον αυτοέλεγχο).
Τώρα για το ποιος κερδίζει σε στημένους αγώνες και σε πολυδιαφημισμένες ταινίες.. αδυνατώ να απαντήσω σε κάτι του οποίου δεν είμαι μέρος.
Έτσι είναι Ομπ, όσο δεν μαθαίνεις, παθαίνεις κι όσο παθαίνεις, μαθαίνεις :PQuote:
Αναμφιβολα... Παραλληλα ομως, τετοια συμπερασματα για το πραγματικο νοημα των πραξεων μας και το τι εχει πραγματικα αξια, μου θυμιζουν παντα το \"μετα\" - οτι πρεπει συχνα να παθει κανεις για να μαθει. Παλιοτερα το εβρισκα απαισιοδοξο και απολυτο να πρεπει να ειναι ετσι... Απο ολες τις εξηγησεις που συναντησα ομως, η παρακατω μου φαινεται πλεον αρκετα λογικη!Quote:
Εδω ειναι ενα κρισιμο σημειο - στην πολυ εντονη προσπαθεια να καταλαβουμε καποιον αλλον, πολλες φορες τον εσωτερικευουμε, τον κανουμε αθελα μας κομματι του εαυτου μας. Εστω προσωρινα. Κι οταν προκειται για εναν Αλλο προβληματικο, η νοσηροτητα του καταληγει να μας μολυνει απο μεσα προς τα εξω, προς τη συμπεριφορα μας... Μετα, οσο περισσοτερο τραβαει η προσπαθεια να εξουδετερωσουμε το κακο του αλλου μεσα μας, τοσο κινδυνευουμε να γινουμε σαν κι αυτον. Οπως η δαγκωνια του βαμπιρ - δεν ειναι διατρηση του δερματος μας, ειναι διπλη παραβιαση των εσωτερικων οριων μας.Quote:
Γι αυτο κι εγω δε σε χαιρετησα weird, εχω μαθει να αναμενω τις δευτερολογιες σου :PQuote:
Συμπαντικοί νόμοι είναι αυτοί.
Κάθε επαφή με τον Άλλο, δεν γίνεται να μας αφήσει άθικτους. Μας αλλοιώνει, ανασκευάζει, επηρεάζει.... γι αυτό, προσέχουμε για να έχουμε, χωρίς να γίνεται κανείς κλειστοφοβικός αλλά ούτε και ξέφραγο αμπέλι....
Η αλληλεπίδραση έχει κι αυτή τους κινδύνους της, μαζί με τα θετικά της ( όταν μαθαίνεις πχ τις τακτικές του εχθρού).
Δευτερολογίες ε? Και τριτολογίες μη σου πω:PPP
Quote:
Τι λετε ρε παιδια...τι καλυτερα υπαρχουν πολλες πριγκιπισσες? λολ:)Quote:
Περαν του αστειου δεν θα αφησεις τον ζωτικο σου χωρο για να το παρει ο ζωωδες αντιπαλος...θα προσαρμοστεις.
Ευελιξια.
Εισαι στον πολεμο και σε σημαδευει ο αλλος με το οπλο....δεν θα σκεφτεις γαμω τους πολιτικους, κλπ κλπ γιατι εισαι dead meat και ελπιζω να πιστευεις στην μεταθανατιο ζωη.
Θα σηκωσεις το ντουφεκι και θα πυροβολησεις.
Υπαρχει ενα πουλι που προσελκυει το θηλυκο φτιαχνοντας φωλιες...απο κλαδακια κλπ και προσπαθει να την φτιαξει ωραια.
Οταν τελειωσει με την φωλια του τοτε παει και χαλαει τις φωλιες των αλλων πουλιων.
Και αντιστοιχα χαλανε την δικια του και φτου απο την αρχη.
Εαν τα πουλια αυτα δεν καναν αυτη την πραξη και απλως κοιταγαν την φωλιτσα τους θα ηταν καλυτερα για το ειδος τους.
Αλλα εστω και μια μεριδα απο αυτα ακολουθει αυτη την τακτικη...σαφως τους δινει προβαδισμα εναντι των αλλων που μενουν με το...πουλι στο χερι.
Οποτε επιδιδονται ολα στο ευγενες σπορ.
Nature my friends...μπορει να μην ειμαστε ακριβως ζωα...αλλα πρεπει να προσαρμοζομαστε στο παιχνιδι:)
Τον ζωτικό μου χώρο πάντως δεν θα μου τον ορίσει ο σοφός βασιλιάς και η κορούλα του... έχει κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, κι αν με θεωρήσει ο βρωμερός κανιβαλιστής αντίπαλός μου looser μια εγώ θα τον θεωρήσω δέκα!!
:PPP
Σαφώς και χρειάζεται ευελιξία, αρκεί να μη γίνεται υποτακτική προσαρμογή.
Σαφώς και χρειάζεται ο αυτοκαθορισμός, αρκεί να μην καταλήγει σε ανεδαφικά σενάρια...
Βέβαια, όπως ήδη ειπώθηκε, μερικοί, δημιούργησαν κι απο το μηδέν, έδαφος.
Αυτό είναι το ωραίο με τον άνθρωπο: u never know where it stops.
;)
To αυγο του Κολομβου.
Οταν οι φίλοι του Κολόμβου τον πείραζαν λέγοντας του ότι η ανακάλυψη της Αμερικής ήταν κάτι πολύ εύκολο, αφού το μόνο που είχα να κάνει κανείς ήταν να χαράξει πορεία προς τα δυτικά και να συνεχίσει να πηγαίνει. Τότε αυτός τους ζήτησε να προσπαθήσουν στηρίξουν ένα αυγό όρθιο.
Προσπάθησαν όλοι, και τελικά όλοι απέτυχαν!
Τότε ο Κολόμβος πήρε το αυγό, έσπασε τη μία άκρη του και το στήριξε πάνω σε αυτήν.
Φυσικά οι φίλοι του διαμαρτυρύθηκαν γιατί, όπως είπαν, νόμισαν ότι το αυγό δεν έπρεπε να σπάσει.
Οι φίλοι του Κολόμβου έβαζαν όρια στο πρόβλημα του αυγού που στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν.
Επίσης, όμως, είχαν υποθέσει ότι δεν ήταν δυνατή η συνεχής πλεύση προς την Δύση.
Αυτό το ναυτικό κατόρθωμα φάνηκε εύκολο μόνο όταν ο Κολόμβος απέδειξε ότι οι περιορισμοί που έβαζαν ήταν φανταστικοί.