Originally posted by weird
Quote:
Originally posted by krino
Ο ασθενης δεν μπορει να αμφισβητησει την αυθεντια του ψυχιατρου.
Αν το κανει το πιο πιθανο ειναι να σταματησει ο γιατρος την \"θεραπεια\"
Σε σχεση με τον παθολογο η τον οφθαλμιατρο η σχεση ειναι διαφορετικη.
............
Έχεις πολύ δίκιο σε αυτό που λες.
Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει οτι μπορούμε να γενικεύουμε ( όλοι οι ψυχίατροι δεν είναι το ίδιο, ούτε λειτουργούν το ίδιο κτλ)
σωστα να μην γενικευουμε, γιατι το να εξιδικευσουμε ειναι παρα πολυ απλο.
Ξερεις ποσοι ειναι αυτοι που εχουν αντιταχθει στην κυριαρχη αποψη της ψυχιατρικης οπως αυτη εκφραζεται ας πουμε στην ελλαδα?
Μετρημενοι στα δαχτυλα ειναι και μπορω να τους γραψω σε μισο λεπτο.
Ας μην το κανουμε ομως γιατι θα αρχισει να με κυνηγαει ο αντμιν με το σκουπακι....
Ξερω ομως τι κανουν οι υπολοιποι,
οπου σε ημεριδες, σε συνεδρια δεν λενε ουτε μιση κουβεντα και ραβουν το στοματακι τους.
Η αλλους που παιρνουν κοινοτικα κονδυλια, στηνουν δομες σαν ΜΚΟ και παιρνουν εγκριση κανοντας αναφορες στο προγραμμα και στις μεθοσους που ακολουθουν.
Θες να πουμε και για τους εγκλειστους που εχουν μεσα στις δομες?
Για αυτους ειναι νουμερα και στατιστικες για επιβεβαιωση των θεωριων τους και οχι ανθρωποι.
Αν τους φυγει ενας δεν στεναχωριουνται γιατι εχουν ετοιμο υλικο να αντικατασταθει.
Για ολα αυτα ποιοι ψυχιατροι μιλανε?
Πες μου συγκεκριμενα ποσα επαγγελματιες εχεις ακουσει να καταγγελουν τετοιες υποθεσεις?
ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις, το τι κάνει ο θεραπευτής σε σχέση με τον πελάτη του είναι κάτι που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, που προαστατεύται (;) πίσω απο τη σφαίρα του απορρήτου.
καλα τωρα αυτη η θεωρια περι απορρητου,
εγω δεν την εχω δει να εφαρμοζεται.
Εχω δει ψυχιατρο να με πεταει εξω οταν αμφισβητησα τις μεθοδους του.
Κανενα απορρητο δεν επαιξε εκει.
Και σιγα το απορρητο δηλαδη η σιγα τις μεθοδους που ειχε....
Αν μεθοδος ειναι το ταβορ και αλοπερντιν πιασαμε πατο....
Έχω ακούσει κι εγώ για περίπτωση που ο θεραπευτής ενός φίλου μου του είπε οτι είτε θα πήγαινε σε ψυχίατρο για να κρίνει ο ψυχίατρος αν χρειάζεται χάπια, είτε θα σταματούσαν την ψυχοθεραπεία μαζί. Το έλεγε αυτό, σε έναν άνθρωπο με τον οποίο έκαναν χρόνια δουλειά μαζί, ο οποίος τον είχε εξιδανικεύσει και είχε κι ένα είδος συναισθηματικής εξάρτησης απο αυτόν. Σημειωτέον οτι ο θεραπευτής είχε μιλήσει με τον ψυχίατρο, ο οποίος είχε ήδη γράψει την συνταγή με βάση τα λεγόμενά του.
Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου μια μορφή αυθαίρετου εκβιασμού, υπο το πρόσχημα της αυθεντίας ( όλα αυτά είναι για το καλό σου, το οποίο εγώ τυχαίνει να ξέρω καλύτερα) και των καλών προθέσεων...
Ο δρόμος για την κόλαση, ειναι ενίοτε στρωμένος με καλές προθέσεις.
εγω το ξερω αλλιως,
ο δρομος για την κολαση περναει απο πολλα βολεματα και καλα φραγκα,
η οχι?
Γι αυτό καλό είναι να ενεργοποιείται ο εσωτερικός συναγερμός κάποιου σε τέτοιες περιπτώσεις ( αν και κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως κλασσική αντίσταση στην θεράπεία ο μηχανισμός του αυτός - στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να δώσει ο ίδιος τη δική του ερμηνεία) και να αντιστέκεται στην αυθεντία (;)του ειδικού. Εξαιρετική και πολύτιμη βοήθεια μπορούν να παράσχουν στο σημείο αυτό οι στενοί φίλοι, ως τρίτοι παρατηρητές.
οπως ειπα και στην φωτεινη,
ενας ανθρωπος ειναι σχεδον αδυνατο να αντιπαρελθει.
Οντως οι φιλοι μπορει να γινουν πυλωνας στηριξης,
αλλα και παλι, λυνουν το προβλημα?
αυτο ειναι το ερωτημα ενος ανθρωπου που παει σε ενα ψυχιατρο, εχει ερωτηματα και θελει απαντησεις.
Όσον αφορά τα σπίτια της φυγής, είναι μια εναλλακτική πρόταση θεραπευτικού μοντέλου που έχει λειτουργήσει στην πράξη και έχει αποδόσει τα μέγιστα.
Θυμάμαι με πόση συγκίνηση άκουγα, στο σχετικό συνέδριο που είχα πάει, μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν χρόνια ταλαιπωρηθεί με τη συμβατική οδό, πώς μέσα απο τη συλλογικότητα, την κατανόηση και την αλληλεγγύη που βρήκαν μέσα στα σπίτια αυτά, άρχισαν να στέκονται στα πόδια τους.
αυτο που βαζεις ειναι ενα μοντελο που δειχνει ενα καινουριο δρομο, μια λυση νεου τυπου, μπορει να πει κανεις υποφερτη και στα ορια της αξιοπρεπειας.
Ειναι ενα μοντελο που το δουλευω και εγω στο μυαλο μου.