-
Oxi παιρνω 15 mg abilify.Πρωτα επαιρνα 30 mg.
Επαιρνα δηλαδη τη μεγιστη δοση του φαρμακου,ενω πιο ουσιαστικη ειναι η δοση στα 15 mg.
Γονατισα μια περιοδο ειναι η αληθεια αλλα πλακωνομουν στα ξιδια και ταυτοχρονα ερωτευτηκα.
Οταν λεω γονατισα μην φανταστεις κατι τραγικο.
-
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ 2003 ΝΟΣΗΣΑ ΑΠΟ ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΚΑΝΩ ΧΡΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ABILIFY,ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,ΟΜΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΦΑΡΜΑΚΑ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ , ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΗΝ ΠΑΘΩ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΟΤΡΟΠΗ.
-
Ευχαριστώ για την συμβουλή σου και έχεις απόλυτο δίκηο. Κάνω θεραπεία απο το 2003 και βαρέθηκα να παίρνω φάρμακα.
Από το 2006 ξεκίνησα με ΑΒΙΛΙFY 30 mg καί τώρα εδώ και κάτι μήνες παίρνω των 15mg κατόπιν συμβουλής του γιατρού.
Αισθάνομαι καλά,δεν έχω φοβίες, ο μόνος φόβος είναι μην πάθω υποτροπή.
Και ο γιατρός πού μιλησα μαζί του μού είπε ότι ευτυχώς είμαι απο τις περιπτώσεις πού με λίγο φαρμακάκι οπως είπε χαρακτηριστικά ,
γίνονται καλά. Δεν χρειάστηκα νοσηλεία. Με τις διάφορες σταναχώριες πού αντιμετωπίζουμε δεν ξέρω εάν θα αντέξω.
Φοβάμαι και μην εθιστεί ο οργανισμός μου και μετά δεν με πιάνουν.
-
Ενταξυ ρε ΝΟΤΑ . Μην τα κοβεις μαχαιρι. κανε τα15 mg > 10 , τα 10 >5 ,,, τ α 5 στην συνεχεια ,,κουβαλα τα απλως στην τσεπη σου για καποιο χρονικο διαστημα ,,,, μεχρι να το ξεχασεις οτι τα κουβαλας . Οταν και αμα το ξεχασεις δεν θα τα χρειαζεσαι πια .
-
path νομίζω ότι θα έπρεπε να είσαι πιο προσεκτικός/η δίνοντας τέτοιες συμβουλές, γιατί άθελά σου μπορεί να επηρεάσεις κάποιον να κάνει κάτι μη ωφέλιμο γι\' αυτόν. Η κοπέλα έχει τον γιατρό της που της ρυθμίζει την φαρμακευτική της αγωγή, και είναι αυτός αρμόδιος να κρίνει αν και πώς θα σταματήσει τα φάρμακα.
Νότα, καλό είναι να μην κάνεις κάτι αυθαίρετο από μόνη σου, και σε περίπτωση που δεν εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου, επισκέψου κάποιον άλλον να πάρεις δεύτερη γνωμη.
Συμβαίνει πολλές φορές όταν κάποιος με ψυχική ασθένεια αισθανθεί πολύ καλύτερα, να σταματάει τα φάρμακά του και να υποτροπιάζει με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται μετά άδικα.
Φαντάζομαι ότι κανείς δεν θα ήθελε να παίρνει φάρμακα, αλλά άμα αυτά σε βοηθούν να μπορείς να ζεις μία φυσιολογική ζωή, δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί τόσο. Πάνω από όλα η υγεία μας!
-
iberis > μπλα μπλα μπλα
-
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την στήριξη.Θέλω να ρωτήσω υπάρχει περίπτωση να πάθεις εξάρτηση από τα φάρμακα καί με την μακροχρόνια χρήση να μην σε πιάνουν? Με απασχολεί και αυτό.
-
NOTA μη κανεις τιποτα. Ακου και εμενα. Εκανα την ιδια βλακεια που πας να κανεις εσυ. Δηλαδη να τα κοψεις και υποτροπιασα.
Δε πρεπει να τα κοβουμε. Εγω εγινα χειροτερα απο τοτε που τα αρχισα , στην αρχη δεν ειχα τιποτα και τωρα εχω. Βεβαια με τα φαρμακα ξανα μετα γινεσαι περδικι αλλα εχω διαβασει οτι μπορει και να γινεις και χειροτερα με το κοψιμο των φαρμακων ασχετα αμα μετα τα ξαναρχισεις.
Κανε υπομονη μεχρι να βγουν καινουργια φαρμακα που θα εχουν λιγοτερες παρενεργειες.
Ειναι σαν τα φαρμακα για την πιεση ή την καρδια δε πρεπει να τα κοβουμε..
Εχεις τη διαθεση να ξαναπερασεις το πακετο της αρχικης θεραπειας με υψηλη δοσολογια ;
-
ευχαριστώ maus,έχεις δίκηο.Ηταν να μην μπούμε σε αυτό το τρυπάκι.Δεν θα τα κόψω.
-
keep walking θέλω την βοήθεια σου.Ξεκίνησα και εγώ με ABILIFY 30MG καί τώρα εδώ και κάτι μήνες παίρνω των 15mg.
Αν θέλεις τι συμπτώματα παρουσίασες?
-
Okey libpa,σόρυ,όντως ήταν ανεύθυνος ο τρόπος. Δεν θα τα κόψω ,κάνω κανονικά την θεραπεία.
Οχι δεν το συζήτησα με τον γιατρό.Φοβάμαι να τα κόψω,μπορεί να το ήθελα, αλλά δεν θα το κάνω σε καμμιά περίπτωση.
Να είσαι καλά.
-
Παρακαλούνται τα μέλη του φόρουμ να μη δίνουν συμβουλές και προτροπές που αφορούν συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή και δοσολογία φαρμάκων.
-
Νοτα , πιστευω οτι ολοι εμεις οι ψυχικα ασθενεις εχουμε δικαιωμα να αναρωτιομαστε,να συζηταμε,να δοκιμαζουμε την φαρμακευτικη θεραπεια που μας προτεινει ο ψυχιατρος και να επιλεγουμε (αν δεν ειμαστε επικυνδυνοι για τον εαυτο μας η για τους αλλους) την διαχειρηση της ασθενειας μας ,μειωση,αυξηση της φαρμακευτικης δοσολογιας,διακοπη.Σε συμβουλευω να το ψαξεις οσο πιο πολυ μπορεις και απο πλευρας ψυχιατρου αλλα και ψυχολογου-ολες τις μορφες ψυχολογικης υποστηρηξης οχι μονο συμπεριφοριστικης κατευθυνσης αλλα και αλλες ψυχολογικες προσεγγισεις οπως συστημικη,δεν ειμαι ειδικος,μιλαω λογω εμπειριας μονο τρια χρονια στο χωρο σαν ψυχικα ασθενης.
-
Παιδιά εάν εννοείται εμένα σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσω από μόνη μου τα φάρμακα η να αλλάξω την δοσολογία,
χωρίς την έγκριση του γιατρού.
Απλά έκανα κάποιες ερωτήσεις ,αν και βέβαια ο καθένας μας είναι ιδιαίτερη περίπτωση,να δώ πώς αισθανεστε και εσείς.
Αισθάνομαι πολύ καλά,γιατί μέσα απο το forum σίγουρα καταλαβαινόμαστε πολύ πιό καλά εμείς που αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα σχετικά με τον υπόλοιπο κόσμο,πού δεν έχει περάσει κάτι ανάλογο.
-
dosologia
pernw abilify 15mg kai zyprexa 20mg einai ypervoliko san dosh