-
Για να σου πω την αληθεια εγω γύρησα σε πολλους γιατρους και επειδη είχα και ένα αλλο προβλημα, επιληψίας και τα έψαξα πάρα πολυ!!!Και επειδη έχω υπάρξει σε ιατρικό χωρό και γνωρίζω πολύ καλα τους γιατρους και όχι απλους γιατρούς καθηγητές πανεπιστημίου και γενικά την ελιτ της ιατρικής και προέρχοαμι και εγω απο οικογένεια ιατρική!!!Θα έλεγα ότι οι ψυχίατροι δεν είναι και ότι το καλύτερο γιατι τα φάρμακα δεν είναι ότι το καλύτερο!!!Για εμένα το καλύτερο είναι ψυχαναλυση και για όσους θέλουν και πιστευουν ομοιοπαθητικη
-
Σε καθε ανθρωπο το καθε φαρμακο λειτουργει διαφορετικα, οπως και οι δοσεις, γι\'αυτο και θα \'πρεπε να συμβουλευτεις γιατρο για οτιδηποτε. Τωρα σχετικα με το Ladose ισως ο φαρμακοποιος σου να στο προτεινε επειδη ειναι αντικαταθλιπτικο ,για να μη σου δωσει αγχολυτικο που ισως πιο ευκολα θα προκαλουσε εθισμο, δεν ξερω κιολας για τα αγχωλυτικα πως δρουν. Σε χαμηλες δοσεις το Ladose , ας πουμε για διασπειρομενα δισκια, 20 mg την ημερα, χρησιμοποιειται και για το αγχος. Σαν αντικαταθλιπτικο ,δρα μετα απο καποιο διαστημα και οχι οπως τα αγχολυτικα, αν τελικα τα παρεις γνωμη μου ειναι οτι με τοσο χαμηλη δοση δεν υπαρχει ολο αυτο που ακουγεται οτι θα εισαι σε τοσο μεγαλη ευφορια και θα σου λεει ο αλλος το προβλημα του και θα τον γραφεις, ωστοσο και παλι οποιος μιλησει θα πει για τον εαυτο του, δε μπορει να πει για σενα.
Ισως σε βοηθησει να διαχειριστεις καλυτερα την αντιδραση σου σε καποια αγχωτικα θεματα που σε απασχολουν , με λιγα λογια \'\'να μη σε νοιαζει τοσο για καποια πραγματα\'\',αλλα προφανως δεν ερχεται λυση στο προβλημα, θα πρεπει να αλλαξεις κ εσυ ο ιδιος το πως αντιμετωπιζεις τη ζωη σου.
Σχετικα με τις παρενεργειες ολα αναγραφονται στις οδηγιες αλλα για τον καθενα ειναι διαφορετικα, εχουν ηδη αναφερθει παντως πιο πανω η διαρροια ή και η δυσκολια στον υπνο.
Επισης αν προκειται για τα συγκεκριμενα δισκια ισως βοηθαει να τα παιρνεις κανονικα σαν χαπια κ οχι να τα διαλυσεις σε νερο, κατι που μπορει να σου προτεινουν. Βλεποντας και κανοντας, αλλα παντα με συμβουλη γιατρου και για οποιο προβλημα μπορει να προκυψει μετα.
-
Το θεμα ηταν Ladose ναι ή οχι. Ειναι ακαταλληλη η ωρα για να διαβασω ολες τις προηγουμενες απαντησεις. Οποτε θα πω απλως, πως απο προσωπικη εμπειρια κι εφοσων το συνεστησε γιατρος: ΝΑΙ.
-
εγω παιρνω λαντοζ ενα μηνα και κάτι γιατι εχω ψυχοσωματικα και δεν εχω δει μεγαλη διαφορα στην βελιτωση της διαθεσης αλλα τα συμπτωματα αγχους εχουν μειωθει παρα πολυ, επισης το λαντοζ μαρεσει γιατι μ χει μειωσει την ορεξη για φαγητο και δεν το πολυσκεφτομαι, απο παρενεργειες το μονο που ειχα ηταν πολλα ονειρα μονο στην αρχη..πριν αρχισω λαντοζ ειχα φρικαρει δεν μπορουσα να φαω να καταπιω να πιω..τωρα εχω μονο 1 ενοχληση που πιστευω να φυγει..γενικα είναι ελαφρυ αντικαταθληπτικο παντως δεν προκαλεί εξαρτηση, ενδεικνυεται για καθλιψη, ψυχαναγκαστικη διαταραχη και βουλιμια..παραλληλα βεβαια παιρνω ηρεμιστικα οπως λεχοτανιλ για ενα μηνα και τωρα χαναχ..γενικα παντως λενε οτι τα αντικατ θελουν πολυ καιρο να δρασουν 1 μηνα τα πρωτα σημαδια 3 μηνες καλυτερα 6 μηνες σουπερ και 12 γινεσαι αλλος ανθρωπος αυτο μου το πε φιλη που επαιρνε τα εντακτ, καλο είναι να πας σε ψυχίατρο βεβαια και να μην παιζεις με αυτα..εγω απο τοτε που αρχισα το φαρμακα πηρα κ ενα βιβλιο βασικη ψυχοφαρμακολογια για ψυχοθεραπευτες και εμαθα πολλα για αυτα που βαζω μεσα μου..το θεμα είναι όμως ότι ειναι ψυχοτροπες ουσιες που δρουν κατευθειαν στον εγγεφαλο, το λαντοζ επισης σε νεαρους ενηλικες λεει οτι αυξανει το κινδυνο αυτοκτονιας γιαυτο θα πρεπει να παρακολουθεισαι απο γιατρο..ευχομαι να βοηθησα
-
Διακοπή Ladose
Η κόρη που παρακολουθείτε από παιδοψυχιατρο και από παιδοψυχολογο, λαμβάνει το Ladose των 20mg ένα χρόνο λόγω ocd.
Η παιδοψυχιατρος πρότεινε διακοπή του φαρμάκου τα Χριστούγεννα.
Θα ήθελα να γνωρίζω τους χρόνους κατά τους οποίους έγινε σταδιακή διακοπή σε εσάς και αν είχατε έντονες παρενέργειες.
-
[QUOTE=Elena5;1208843]Η κόρη που παρακολουθείτε από παιδοψυχιατρο και από παιδο