Δεν ειπα οτι βρισκεσαι σε υποτροπη. Κοβοντας ομως τα φαρμακα, σε αυτο το δρομο δεν βαζεις τον εαυτο σου τελικα?Quote:
Originally posted by keep_walking
Οχι φυσικα στις υποτροπες υποφερεις πραγματικα , αλλα εγω δεν βρισκομαι σε υποτροπη.
Printable View
Δεν ειπα οτι βρισκεσαι σε υποτροπη. Κοβοντας ομως τα φαρμακα, σε αυτο το δρομο δεν βαζεις τον εαυτο σου τελικα?Quote:
Οχι φυσικα στις υποτροπες υποφερεις πραγματικα , αλλα εγω δεν βρισκομαι σε υποτροπη.
Οχι δεν εφταιγε μονο αυτο...αλλοι φλιπαρουν με πολυ λιγοτερα λολ.Quote:
Θεωρεις οτι εφταιγε μονο το αλκοολ, και το ξενυχτι για την υποτροπη?
Ε, τοτε βρε Κeep, προκειμενου να παει η σκεψη σου πιο μπροστα και να πας πολλα βηματα παραπανω, βουρ στις υποτροπες....
Κ μενα καλο μου καναν τα χαστουκια που εφαγα κατα διαστηματα, αλλα δεν θα τα επελεγα για να παω μπροστα. Θα το προτιμουσα να γινει πιο αναιμακτα.Κ κυριως με μικροτερο ρισκο της ακεραιοτητας μου.
Οχι δεν εχω γιατρο και ποτε δεν ειχα.Quote:
Φοβάμαι λιγάκι.Σκέφτομαι πως δεν απάντησες στο αν η διακοπή έγινε με συνεννόηση με το γιατρό σου(το έγραψες κάπου ή είμαι στραβή;)και ανησυχώ μήπως προήλθε από δική σου καθαρά αξιολόγηση των δεδομένων,βασισμένη πάνω σε μία υπεραισιόδοξη βάση,γιατί το έχεις ανάγκη να μετρήσεις ξανά τις δυνάμεις σου...Μακάρι να τα καταφέρεις,μακάρι να έχεις εξασφαλίσει και τις δικλείδες ασφαλείας που σου ανέφερε πολύ σωστά η researcher.Όμως όχι,δεν παρατηρώ τίποτε το έξω από αναμενόμενα στα λόγια σου,μια χαρά μέχρι τώρα,ο λόγος σου έχει ειρμό και συνάφεια και η έκφρασή σου τα ανάλογα.
#Μήπως γινόμαστε υπερπροστατευτικοί απέναντί σου από ανασφάλεια λες;:o
Πειναωωωωωωωωωω παιδια η συζητηση μαζι σας ειναι παντα ....μυοχαλαρωτικη:))))))))))))))))
Ευχαριστω:)))))))))
Quote:
Ναι arktos...συμφωνω μαζι σου αλλα δεν μπορεις να τα βαζεις ολα στο ιδιο τσουβαλι...ισως εσυ εισαι πιο ατυχη και χρειαζεσαι τα φαρμακα , ισως εγω λιγο πιο τυχερος θα δειξει.
Μακαρι να ειμαι τυχερος , αν νοιωσω οτι παρεκτρεπομαι ξαναξεκιναω.
δλδ εγώ έχω δεχτεί πως πάσχω από μια διαταραχή που είναι απαραίτητη η φαρμακευτική αγωγή λόγω του ότι η ασθένεια είναι δυσίατη, εσύ θεωρείς πως η ασθένεια σου μία εμφανίζεται και μία εξαφανίζεται?
και σε καμία περίπτωση δεν το λέω ειρωνικά.
και θεωρώ πως σε κουράσαμε κιόλας.
Keep,ποιος σου συνταγογραφούσε τα φάρμακα,αν όχι ο γιατρός που ήξερε το ιστορικό σου,τις ιδιαιτερότητες,εσένα ως σύνολο με τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου,τα γεγονότα και τις λεπτομέρειες για τα επεισόδια,την έναρξη και την πορεία του θέματος που αντιμετωπίζεις;Δεν είχες ποτέ τον ειδικό της εμπιστοσύνης σου να παρακολουθεί τη διαδρομή σου;
Τι λες τώρα;:o
Εγω λεω οτι εσυ εισαι εσυ και εγω ειμαι εγω και οτι το μεγαλυτερο ποσοστο παιρνει μεν φαρμακα αλλα μετα απο ενα διαστημα τα κοβει και σκεφτομαι χμμμμμμμμμμμμμμ εγω αραγε γιατι να μην μπορω?Quote:
δλδ εγώ έχω δεχτεί πως πάσχω από μια διαταραχή που είναι απαραίτητη η φαρμακευτική αγωγή λόγω του ότι η ασθένεια είναι δυσίατη, εσύ θεωρείς πως η ασθένεια σου μία εμφανίζεται και μία εξαφανίζεται?
και θεωρώ πως σε κουράσαμε κουράσαμε κιόλας.
Μηπως μπορω ο βλακας?
λολ rain με συνταγογραφουσε αυτος που επερναι το μπλοκακι και εκοβε τα φαρμακα και αυτο ηταν χαχαχαχαχα Ελλαδα η χωρα των θαυματων.Quote:
Keep,ποιος σου συνταγογραφούσε τα φάρμακα,αν όχι ο γιατρός που ήξερε το ιστορικό σου,τις ιδιαιτερότητες,εσένα ως σύνολο με τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου,τα γεγονότα και τις λεπτομέρειες για τα επεισόδια,την έναρξη και την πορεία του θέματος που αντιμετωπίζεις;Δεν είχες ποτέ τον ειδικό της εμπιστοσύνης σου να παρακολουθεί τη διαδρομή σου;
Τι λες τώρα;:o
η πορεια αυτων που τα κοβουν ποια ειναι keep?πώς τα κοβουν κ κυριως γιατι τα κανουν?Quote:
Εγω λεω οτι εσυ εισαι εσυ και εγω ειμαι εγω και οτι το μεγαλυτερο ποσοστο παιρνει μεν φαρμακα αλλα μετα απο ενα διαστημα τα κοβει και σκεφτομαι χμμμμμμμμμμμμμμ εγω αραγε γιατι να μην μπορω?
Μηπως μπορω ο βλακας?
βλακας δλδ ποιος ειναι? αυτος που εχει την αποδοχη της καταστασης του κ την συγκροτηση που απαιτειται ωστε να φροντιζει τον εαυτο του κ να τον προστατευει απο τα χειροτερα?
Quote:
η πορεια αυτων που τα κοβουν ποια ειναι keep?πώς τα κοβουν κ κυριως γιατι τα κανουν?
βλακας δλδ ποιος ειναι? αυτος που εχει την αποδοχη της καταστασης του κ την συγκροτηση που απαιτειται ωστε να φροντιζει τον εαυτο του κ να τον προστατευει απο τα χειροτερα?
βλακας θα σουν εσυ σοφια...αν πηγαινες σε εναν βλακα σου εγραφε την μιση φαρμακαποθηκη και τα επαιρνες χωρις πολλες ερωτησεις για ολη σου τη ζωη...
συμφωνω. αλλα η επομενη επιλογη απο την απολυτη υποταγη χωρις ερωτησεις κ καλη ενημερωση, ειναι η διακοπη φαρμακων?
αλλες επιλογες δεν υπάρχουν? η επιλογη ενος σωστου ειδικου που ενημερωνει, συστηνει, εξεταζει σωστα κ διεξοδικα, δεν υπάρχει?
Και εγώ σου εύχομαι ολόψυχα να μπορέσεις να τα καταφέρεις χωρίς φάρμακα, ομως πρόσεξε Κιπ μην πιέσεις τον εαυτό σου, μην φτάσεις τα πράγματα στα άκρα.....μόλις δείς ότι κάτι δεν πάει καλά πάρε την αγωγή σου και προ πάντων συμβουλεύσου τον γιατρό σου.
Quote:
συμφωνω. αλλα η επομενη επιλογη απο την απολυτη υποταγη χωρις ερωτησεις κ καλη ενημερωση, ειναι η διακοπη φαρμακων?
αλλες επιλογες δεν υπάρχουν? η επιλογη ενος σωστου ειδικου που ενημερωνει, συστηνει, εξεταζει σωστα κ διεξοδικα, δεν υπάρχει?
Αν συναντησω προβλημα απλως θα αρχισω να χαπακωνομαι παλι...προς το παρον εχω ενα καρο πραγματακια να κανω , δε σκεφτομαι καν τα ψυχολογικα μου λολ αν και περασα μια στεναχωρια:)
τα ψυχολογικα μας Keep, ειτε τα σκεφτεσαι ειτε οχι, ειναι εκει. αυτο ισχυει για ολους μας. και ειτε θες να τα βαλεις κατω ειτε οχι, τα νιωθεις. θες δεν θες. οποτε καλυτερα να τα δεις, παρα να τα αποφευγεις.
γνωμη δικη μου αυτη.
Δικια μου γνωμη ειναι οτι οσο σκεφτεσαι τα ψυχολογικα σου τοσο σε σκεφτονται και αυτα:)
δικια μου γνωμη ειναι οτι αν αφησουμε αλυτα καποια ψυχολογικα προβληματα μπορειςγια καποιο διαστημα να ξεχαστουμε και να μας ξεχασουν οπως λες,αλλα θα επανελθουν εκει που δεν το περιμενουμεQuote:
Δικια μου γνωμη ειναι οτι οσο σκεφτεσαι τα ψυχολογικα σου τοσο σε σκεφτονται και αυτα:)
Εγω παντως με βλεπω σαν προσωπικοτητα τωρα και οχι σαν ενα παγκο με ψυχολογικα που πρεπει να επιλυθουν και νομιζω οτι ειμαι στην σωστη κατευθυνση.
Παιδια ειστε ολοι απιστευτοι:)
Μου λυπει πολυς υπνος οποτε θα κοιμηθω λιγο και τα λεμε το απογευματακι:)
Quote:
Εγω λεω οτι εσυ εισαι εσυ και εγω ειμαι εγω και οτι το μεγαλυτερο ποσοστο παιρνει μεν φαρμακα αλλα μετα απο ενα διαστημα τα κοβει και σκεφτομαι χμμμμμμμμμμμμμμ εγω αραγε γιατι να μην μπορω?Quote:
και θεωρώ πως σε κουράσαμε κουράσαμε κιόλας.
Μηπως μπορω ο βλακας?
σε καμία περίπτωση δεν σε θεωρώ βλάκα γιατί έκοψες τα φάρμακα.
πόσες φορές το θέλω!
αυτό το ποσοστό που κόβει τα φάρμακα από τί πάσχει και ποια η πορεία στη συνέχεια όμως?
πολυ σωστο και εξυπνοQuote:
Originally posted by Sofia
καθολου βλακωδες δεν το βρισκω
αντιθετα βρισκω βλακωδες να κοβουμε φαρμακα χωρις στρατηγικη αντιμετωπισης και στηριξης
και σε δευτερη φαση να κανουμε πραγματα που δεν ελεγχουμε δινοντας αφορμη στο αμεσο συγκενικο μας περιβαλλον να προστατευσει και να προστατευθει με οποιο τροπο βρισκει πιο προχειρο
και σε τριτη φαση να αναστατωνεται πολυ ο εγκεφαλος μας απο την ολη αναμπουμπουλα και φτου κι απο την αρχη λεγο πιο καμμενος αυτη τη φορα εγκεφαλικα
ειλικρινα πρεπει να βαλουμε μυαλο
εχω αγανακτησει
αλλα και τι να γινει
ο καθενας τις επιλογουλες του σαμπουαν
Δεν ειναι λιγο προσβλητικο το μηνυμα σου researcher?
Οχι δεν υπαρχει κανενα υποστηρικτικο περιβαλλον για αυτο δεν τα εκοψα εδω και χρονια , αλλα τωρα βασιζομαι στον εαυτο μου.
Οταν γινω ποτε εγκληματιας , παρακαλω πολυ λιθοβοληστε με πρωτοι γιατι προτιμω χιλιες φορες να σκοτωσω πρωτα τον εαυτο μου.
σε ποιο σημειο το βρισκεις προσβλητικο keep?
ειλικρινα δεν καταλαβαινω
και δεν ειπα οτι θα γινεις εγκληματιας
πως σου ηλθε αυτο?
Quote:
και σε δευτερη φαση να κανουμε πραγματα που δεν ελεγχουμε δινοντας αφορμη στο αμεσο συγκενικο μας περιβαλλον να προστατευσει και να προστατευθει με οποιο τροπο βρισκει πιο προχειρο
Μιλησες για προστασια των συγγενων?
Προστασια απο τι ?
ok
μιλησα για προστασια συγγενων εχοντας υπ οψιν μου
παραλογα πραγματα του στυλ βαζω φωτια να σας καψω η απειλες
που εχω ζησει λογω παρενεργειων αποτομης και χωρις στηριξη διακοπης φαρμακου
δεν λεω οτι ειναι το πιο τελειο πραγμα του κοσμου να παιρνει κανεις φαρμακα
θεωρω ομως υπερβολικα αφελες και ριψοκινδυνο κυριως για τον εαυτο του να τα διακοπτει χωρις στρατηγικη αντιμετωπισης των λογων για τους οποιους τα πηρε
ειμαι ξεκαθαρη σε αυτο
ειναι κριμα εχοντας διαβασει τοσα και τοσα για την ασθενεια σου
να λες απλα θα κλεισω τα ματια σε αυτην και θα ζησω τα υπολοιπα
δεν κλεινουμε τα ματια
τα ανοιγουμε διαβαζουμε
ενημερωνομαστε
λαμβανουμε στηριξη απο ανθρωπους που πραγματικα εμπιστευομαστε και εμπιστευοντα και εκεινοι τον εαυτο τους να μας στηριξουν σε αυτ το σκοπο
δεν εχουν ολοι οι ψυχιατροι το σθενος να σε στηριξουν να κοψεις τα φαρμακα ισως διοτι εχουν δει πολλα τα ματια τους
ομως υπαρχουν
και αλλοι ανθρωποι
οι δικη μου εγνοια ειναι να μην πας ξυπολυτος στα αγκαθια και το παιρνω καπως προσωπικα
ωστοσο ειναι καθαρα δικη μου γνωμη
βλεπω οτι ειναι και αλλων εδω
και ζωη δικη σου φυσικα
συγγνωμη αν νιωθεις πως σε προσβαλλω keep
δεν ειναι καθολου αυτος ο σκοπος μου!
Ok και εγω λεω οτι απαξ και διαγνωστεις αρωστος....εισαι τελειωμενος με την αποψη οτι πρεπει να παιρνεις τα φαρμακα μια ζωη.
Συγγνωμη αλλα δεν εκανα εγκλημα και δεν προκειται να ακολουθησω καθοδηγητικες οδηγιες.
Εαν ειναι να περπατησω μονος θα το κανω.
Εαν λεγοντας οτι πασχω απο κατι και μετα απο τοσες χιλιαδες μυνηματα μου αναφερεις για προστασια συγγενων τι να πω?
Τεσπα καλο ειναι να σκεφτεται ο καθενας τι γραφει , δεν μου αρεσει να τσακωνομαι.
Θεωρείς δηλαδή ότι έγινε λάθος διάγνωση?Νομίζω ότι για έναν έμπειρο γιατρό δεν είναι δύσκολο να διαγνώσει ψύχωση (άποψή μου, πολύ πιθανόν και λανθασμένη). Ή ότι σου έδωσε φάρμακα χωρίς να το πολυσκεφτεί?Quote:
Quote:
η πορεια αυτων που τα κοβουν ποια ειναι keep?πώς τα κοβουν κ κυριως γιατι τα κανουν?
βλακας θα σουν εσυ σοφια...αν πηγαινες σε εναν βλακα σου εγραφε την μιση φαρμακαποθηκη και τα επαιρνες χωρις πολλες ερωτησεις για ολη σου τη ζωη...
Από όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα, δεν είναι και πολλά τα αντιψυχωσικά φάρμακα.
Τί είναι αυτό που σε κάνει να αμφιβάλλεις για την χρησιμότητα των φαρμάκων στην περίπτωσή σου?
Η επιλογή του εκάστοτε γιατρού να ξέρεις ότι βαραίνει εσένα, και στην προκειμένη περίπτωση keep, η επιλογή να μην έχεις καν γιατρό είναι δική σου ευθύνη. Ένας γιατρός για να δοκιμάσει να σου κόψει τα φάρμακα θα πρέπει να σε παρακολουθεί και να σου τα αυξάνει-μειώνει ανάλογα με την εξέλιξη της ασθένειας. Οπότε δεν θα ήταν καλή ιδέα να έχεις τον δικό σου γιατρό? Eκτός κι αν ξαφνικά γίναμε όλοι γιατροί του εαυτού μας και ξέρουμε περισσότερα από τους ειδικούς- οπότε και δεν τους χρειαζόμαστε!
Μου φαίνεται ότι αφήνεις ένα σοβαρό θέμα για σένα στην μοίρα του. Αλλά δεν είναι τσάντα που αγοράζεις κι αν δεν σου αρέσει μέχρι να γυρίσεις στο σπίτι πας και την αλλάζεις.
Σε περίπτωση υποτροπής δεν ξέρω κατά πόσο θα είσαι σε θέση να το αντιληφθείς και να κάνεις κάτι πριν αρχίσεις να υποφέρεις.
Δεν μου αρέσει να γίνομαι αρνητική σε κάποια προσπάθεια που κάνει κάποιος. Δεν μπορώ όμως να σου πω κάτι άλλο. Μακάρι να πάνε όλα όπως τα σκέφτεσαι, κι ας είμαι εγώ στο τέλος η γκρινιάρα:P
δεν με ενδιαφερει καθολου η πραστασια συγγενων
εννοω
οτι το ψυχιατρειο αρχιζει και σου χτυπαει την πορτα απο τη στιγμη που απειλειται η δικη σου ζωη η καποιου αλλου
απο εσενα τον ιδιο
μιλαω βεβαια για προσωπικη εμπειρεια
εαν εσυ δεν ειχες η δεν εχεις καμια σχεση με αυτα
τοτε καλως κανεις ο,τι κανεις
εαν εχεις τοτε απλα ειναι μια ειδοποιηση
δεν το κανω παντως για να προστατεψω τους συγγενεις σου
αλλα τη δικη σου προσωπικοτητα
μεσα σε εισαγωγικα παντα το προστατευω
ωστοσο μιλαω απο δικες μου εμπειριες που εσυ μπορει καμια σχεση να μην εχεις
αλλα μιλωντας για απειλη ζωης σου η αλλων ανθρωπων απο σενα
μιλουσα για κλεισιμο σε ψυχιατρειο λογω αυτων. ειναι η μονη πιθανη δικαιολογια εισαγγελικης παρεμβασης.
αλλα και παλι εαν καθολου δεν εχει ελθει κοντα σου τουτος ο φοβος σορρυ
πες με ασχετη
απλα φοβηθηκα
Πετρααααααααααααααααααααα ααααααααααααν πες τους ποσοι εχουν παθει καποια μορφη ψυχωσης στην ζωη τους κλπ κλπ χωρις να το καταλαβουν και να παρουν φαρμακα ποτε λολ
Εν πασει περιπτωσει...η αληθεια ειναι οτι με τρομαξατε λιγο και ο φοβος δεν ειναι καλος συμμαχος , ο φοβος ηταν που με εκανε και ακολουθουσα τοσα χρονια την ιατρικη αυτη αλλα δεν θελω να φοβαμαι πλεον.
Quote:
Πετρααααααααααααααααααααα ααααααααααααν πες τους ποσοι εχουν παθει καποια μορφη ψυχωσης στην ζωη τους κλπ κλπ χωρις να το καταλαβουν και να παρουν φαρμακα ποτε λολ
οκ εγω δεν το αμφισβητω
αλλα εχει διαφορα το να μην εχεις παρει ποτε
απο το να τα κοβεις
Δεν το αμφισβητεις αλλα το αμφισβητησες πιο πριν λολ...εχω ψυχωωωωωωωωωωωση τι θα κανω , ξερεις λες και ειναι κατι το xtreme χαχαχα ναι για μερικους ειναι αναλογως την κατασταση αλλα για μερικους δεν ειναι.
Το καλυτερο ειναι να εχεις ενα καλο υποστηρικτικο περιβαλλον....ουτε γιατρους ουτε τριχες.
Χμ δεν ειχα διαθεση να γινω ειρωνικος sorry....o καθενας αναλογως τις γνωσεις του λεει και την γνωμη του και αν μη τι αλλο σεβομαι που γραφεται στο θεμα μου:)
Quote:
Δεν το αμφισβητεις αλλα το αμφισβητησες πιο πριν λολ...εχω ψυχωωωωωωωωωωωση τι θα κανω , ξερεις λες και ειναι κατι το xtreme χαχαχα ναι για μερικους ειναι αναλογως την κατασταση αλλα για μερικους δεν ειναι.
Το καλυτερο ειναι να εχεις ενα καλο υποστηρικτικο περιβαλλον....ουτε γιατρους ουτε τριχες.
Οκ, κοψε τα φάρμακα λοιπόν και αν όλα πάνε καλά θα βάλουμε φυλακή τον γιατρό που στα έγραψε πριν χρόνια και θα του ζητήσουμε και τρελλή αποζημίωση, γιατι απ ότι φαίνεται και απ ότι λες, σου τα έδωσε γιατί εκείνη τη μέρα ξυνόταν και είπε να καταστρέψει έναν άνθρωπο για να περάσει η ώρα του.
okQuote:
Χμ δεν ειχα διαθεση να γινω ειρωνικος sorry....o καθενας αναλογως τις γνωσεις του λεει και την γνωμη του και αν μη τι αλλο σεβομαι που γραφεται στο θεμα μου:)
Quote:
Οκ, κοψε τα φάρμακα λοιπόν και αν όλα πάνε καλά θα βάλουμε φυλακή τον γιατρό που στα έγραψε πριν χρόνια και θα του ζητήσουμε και τρελλή αποζημίωση, γιατι απ ότι φαίνεται και απ ότι λες, σου τα έδωσε γιατί εκείνη τη μέρα ξυνόταν και είπε να καταστρέψει έναν άνθρωπο για να περάσει η ώρα του.
Γιατι το λες αυτο θεωρεις καταστροφη το οτι πηρα μερικες εκατονταδες χαπια?
Θεωρώ πως όταν ένας άνμθρωπος παίρνει πάνω από μια δεκαετία φάρμακα που δεν τα χρειάζεται, είναι καταστροφή.
δηλαδή, αν αποφασίσω εγώ τώρα πως θέλω να κόψω τα φάρμακα για το ασθμα και τα σταματήσω, είμαι μια χαρά και δεν τα χρειάζομαι, τι θα κάνω?
Θα κάνω μηνυση στο γιατρό που μου τα έδωσε, γιατί εισπνέω τσάμπα τόσα χρόνια κορτιζόνη.
Έτσι δεν είναι?
Ειναι ερωτηση παγιδα μην απαντας λολ.
Quote:
Ειναι ερωτηση παγιδα μην απαντας λολ.
απάντησα, δε γλιτωνεις....
Α γραφεις γρηγορα χμμμμμμμμμ δεν ξερω εχεις καποια μελετη πανω στο θεμα διαβασει οτι ειναι αδυνατο μετα απο δεκαετια να κοψω φαρμακα?
Ο γιατρος στα @@ του συνταγογραφει τα χρειαζομουν τοτε τα πηρα ....και μετα μπηκαμε στον αυτοματο πιλοτο.
Τότε να πας σε ένα γιατρό και να τα πεις όλα αυτά και να μη μυρίζεις τα νύχια σου για να πάρεις τόσο σοβαρές αποφάσεις.
Εχμ πηγα δεν ηξερε....βασικα θα το καταλαβω και πρωτος...δεν χρειαζεται να μου το πει...γενικη εχθρα κλπ κλπ.