-
Πέτρο από δική μου εμπειρία και από αυτά που λένε οι ειδικοί, βελτίωση βλέπεις με την πίεσή σου όταν έρχεσαι σε επαφή με τη φύση μέσα από ένα χόμπι που σε ευχαριστεί, όταν έχεις μια σταθερή και αρμονική σχέση, όταν έχεις καλούς φίλους. Επίσης η συγκατοίκηση με τη Ρόζα με την οποία βγαίναμε παρέα συνεχώς για κυνήγι (η Ρόζα ήταν μια πανέμορφη σεττερίνα που μας άφησε λόγω γηρατειών) μου έφερνε μια όμορφη γαλήνη.
-
ΑΝΙΚΑ Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΙΚΡΗ ΠΙΕΣΗ ΜΕΧΡΙ 9 ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΟΙΩΘΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΧΩ ΠΙΕΣΗ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΝΟΙΩΘΑ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ 15 ΜΕ 9 ΕΙΜΟΥΝΑ ΟΡΙΑΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΛΕΠΤΑ ΛΟΓΩ ΠΟΥ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΑΓΧΩΘΗΚΑ 16ΜΕ10 ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΑ ΑΦΟΥ ΞΑΠΛΩΣΑ ΛΙΓΟ 12 ΜΕ 7,5.ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΚΡΙΣΟΥΛΑ. ΤΑΣΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ ΜΟΥ Η ΠΗΓΑΙΝΩ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΦΟΥΣΚΩΤΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΛΕΠΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΣΥΠΤΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ.
-
Πέτρο βλέπεις ότι μόλις αγχωθείς ανεβαίνει η πίεσή σου. Το άγχος σου φέρνει πίεση και η πίεση φέρνει παραπάνω άγχος και ο φαύλος κύκλος ξεχειλώνει (τα ίδια τραβάω και εγώ). Είναι κάτι αυτή την περίοδο που σε απασχολεί και σε κάνει να νιώθεις πιεσμένος; Καπνίζεις;
-
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΑΣΟ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ. ΠΑΛΙΑ ΚΑΠΝΙΖΑ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΚΟΨΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
-
Ειναι πολυ κουραστικο συνεχως να προσεχεις τι σκεφτεσαι,τι κανεις ακομα και τι αισθανεσαι...προκειμενου να μην περασεις ακομα μια κριση αγχους και ανεβει η πιεση η νιωσεις κατι αλλο.Για ολα ευθυνεται το αγχος ειναι γνωστο πλεον σε ολους μας ομως πως καταφερνεις να το βγαλεις απο τη ζωη σου.Το παραπανω αγχος εννοω γιατι δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην εχεις εστω και λιγο και ειδικα με ολες αυτες τις καταστασεις που βιωνουμε σημερα.Και χαπια να παρουμε χωρις την δικη μας προσπαθεια αποτελεσμα δεν θα δουμε,δεν ειναι και μαγικα.Υπαρχει καποιος δραστικος τροπος να αποβαλλουμε λιγο το αγχος που μας τρωει τη ζωη μας καθε μερα λιγο λιγο;
-
Να κανεις γιογκα ,διαλογισμο, ψυχοθεραπεια ,ασκηση,κ α, αναλογως το βαλαντιο σου.
Για τα φαρμακα : Ξερουμε ας πουμε οτι η υπερταση μας ειναι ψυχογενης . Αν ειμαστε σιγουροι για αυτο και δεν συγκαλυψουμε αλλες οργανικες αιτιες, ζηταμε απο τον ψ γιατρο μας ενα αγχολυτικουλι (πχ καποια ενδυκνηνται και για την ψυχογενη υπερταση συγκεκριμενα! Και το συνδιαζουμε και με το αντιυπερτασικο που θα μας δωσει ο καρδιολογος (ζηταμε απ το γιατρο ενα με λιγοτερες παρενεργειες -οχι αγγειοδιαστολες,πρισμενου� � αστραγαλους κλπ- αυτη η κατηγορια ονομαζεται: τα κεντρικως δρωντα.)
Συνηθως χρειαζεται ενας συνδιασμος ,αν ρωτησεις κανενας υπερτασικος δεν παιρνει μονο ενα φαρμακο...