Quote:
Originally posted by RainAndWind
Καταστροφολογία.Επιθετικό� �ητα προς νέα μέλη δεν υπάρχει.Ο καθένας επεξεργάζεται τα γεγονότα μέσα σε διαφορετικά πλαίσια.Αν εγώ επιλέγω να βλέπω την επιθετικότητα και όχι τόσα ποστς που βοηθάνε αποτελεσματικά,που προσφέρουν ανακούφιση,στήριξη και αίσθηση συντροφικότητας,αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν.
Και κάτι άλλο.Όποιος μπαίνει και περιμένει να βρει έναν παράδεισο,δίχως συγκρούσεις,δίχως εγωισμούς,δίχως κακοκεφιές,δίχως στενοκεφαλιές,δίχως και δίχως,μάταια περιμένει και ο ίδιος σχηματοποιεί a priori ένα τοπίο απογοήτευσης.Δε μας απογοητεύει τίποτε.Εμείς απογοητευόμαστε.Είμαστε υπεύθυνοι για τα συναισθήματά μας και μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη τους.Οι άλλοι και οι άλλοι,οι κακοί και οι αναίσθητοι.Παρλαπίπες.
Λες και υπάρχει μέρος στη γη όπου οι άνθρωποι δεν είναι παρά άνθρωποι,με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Τις ανθρώπινες αδυναμίες και ιδιότητες.Το πώς θα τις διαπραγματευτώ είναι άλλο θέμα,αλλά δε μου φταίει ο καθείς για το πώς εγώ έχω μάθει να μην αναλαμβάνω την ευθύνη των συναισθημάτων μου και πάντα να μεταθέτω το βάρος και την ευθύνη αλλού.