ναι ηταν η πρωτη φορα που θα βγαιναμε μαζι.
οι σκεψεις που εκανα ρειν μου ηταν οτι θα επινα μπιρες και μετα θα με καταλαβαιναν οι γονεις μου και λογω πρωην αλκοολισμου θα με ξεχεζαν ή θα με απειλουσαν ή δεν ξερω και γω τι αλλο....
Printable View
ναι ηταν η πρωτη φορα που θα βγαιναμε μαζι.
οι σκεψεις που εκανα ρειν μου ηταν οτι θα επινα μπιρες και μετα θα με καταλαβαιναν οι γονεις μου και λογω πρωην αλκοολισμου θα με ξεχεζαν ή θα με απειλουσαν ή δεν ξερω και γω τι αλλο....
αμελι,
νομιζω οτι το θεμα δεν ειναι αν θα σε κανουν τσιμπητη οι δικοι σου,
(κατι που ειναι λιγο νηπιαγωγείο) αλλα αν ολα αυτα επιβαρυνουν την υγεια σου.
Δεν ειναι δυνατον ομως αυτο το πραγμα να σου καταστελει τα παντα στη ζωη σου, σωστα?
σωστα βρε κρινακο αλλα ειναι πολυ αυταρχικοι.
βρε αμελιτσα,
αμα καναμε παραγγελια γονεις, θα ηταν ολα πολυ ευκολα στη ζωη μας.
Σημασια εχουν οι επομενες μερες και οχι το συνολικο προβλημα.
Τουλαχιστον στρωσε αυτο το κομματι και βλεπουμε για τα υπολοιπα.
τελικα ρειν μου πηγα στο περιπτερο και πηρα μπιρες πριν λιγο.
δλδ και ηπια εχοντας τον φοβο μην με καταλαβουν και εχασα και την παρεουλα του παιδιου που θα βρισκομασταν το πρωι γμστ...
ευτυχως μου κρατησε πινοντας καλη παρεα ενα παιδι απο το msn....
eviva ετσι και με καταλαβουν την γαμισαμεεεεεεεεε
Τις μπύρες δεν μπορούσες να τις αποφύγεις Αμελί; πιστεύω οτι πρέπει να επιμείνεις στο να βγαίνεις έξω όσο και αν σε πανικοβάλλει.
γιωτα μου οι μπιρες στο λεω ειλικρινα δεν με χαλασαν καθολου.αυτο που με χαλαει ειναι οι τυψεις που μου βαζουν οι γονεις για τις μπιρες και ο φοβος μηπως το καταλαβουν.Quote:
Originally posted by γιώτα2
Τις μπύρες δεν μπορούσες να τις αποφύγεις Αμελί; πιστεύω οτι πρέπει να επιμείνεις στο να βγαίνεις έξω όσο και αν σε πανικοβάλλει.
ας πουμε τωρα που εχει περασει η επιρροια της μπιρας νιωθω μια χαρα.πλεον μπορω και ελεγχω την ποσοτητα αλλα αυτο δεν λενε να το καταλαβουν ουτε οι γονεις ουτε ο γιατρος μου.
οσο για το εξω(χωρις να εχω πιει μπιρες) βγαινω για να παω στη θαλασσα μονη μου και αυτο με κανει να ξεχναω τα προβληματα μου εστω και προσωρινα....
βασικα οταν γνωριζεις εναν καινουργιο ανθρωπο ειναι λογικο να εχεις καποιο αγχος, νομιζω οτι οι πιο πολλοι εχουμε. τωρα για το υπερμετρο δεν ξερω ακριβως, εσενα τι νομιζεις οτι ειναι αυτο που σε φοβιζει? ειναι καποιος φοβος ρεαλιστικος?
ισως αν εβλεπες μια εξοδο χαλαρα, που λεμε, βγαινεις με καποιον να περασετε καλα, χωρις φανταστικα σεναρια, πχ να σκεφτεσαι \"ωχ κι αν γινει αυτο η εκεινο, τι θα κανω?\"
αν εχεις καποιο κοινωνικο αγχος, νομιζω με τη σταδιακη εκθεση σε κοσμο, κ με καποια αλλαγη σε δυσλειτουργικες σκεψεις που ισως κανεις, μπορεις να βοηθηθεις πολυ. μπορεις να το συζητησεις ισως με τον συμβουλο που λες οτι θα πατε, για τετοια θεματα η ψυχοθεραπεια ειναι πολυ καλο εργαλειο. (η καποιο βιβλιο αυτοβοηθειας για κοινωνικες σχεσεις).
Αμελί προσπάθησε ξανά και ξανά να κάνεις αυτό που σε \"φοβίζει\".
τις μπύρες αφού μπορείς να τις κοντρολάρεις, άρα μπορείς και να τις αποφύγεις.Οσο για τα σχόλια των δικών σου μην δίνεις τόσο σημασία, αρκεί εσύ να ξέρεις ότι είσαι εντάξει και συνεπής στην θεραπεία σου.
αυριο προκειται να παμε και οι 4 σε μια οικογενειακη συμβουλο.
εχω πολυ αγχος γιατι θα πω πραγματα που δεν ειχα το θαρρος να τα πω στους γονεις μου και στην αδερφη μου.
η μαλλον τα ειχα πει αλλα πιο light...
επισης με αγχωνει το οτι θα ειπωθουν οπως ειναι λογικο παραπονα προς εμενα και απο τους υπολοιπους 3...
φοβαμαι μηπως γινει αρενα συγκρουσεων αν και αυτο πιστευω οτι ισως το ελεγξει η ειδικος.
επισης φοβαμαι μηπως γυρισουμε σπιτι ψυχραμενοι μεταξυ μας...
παντως εγω εχω γραψει σε ενα χαρτακι τι θελω να πω και θα τα πω με οσο περισσοτερο θαρρος μπορω....
αλλα οτι εχω αγχος,εχω....ειναι γεγονος...
αμελι,
ακομα μια φορα,
αν δεν σπασεις αυγα ομελετα δεν κανεις.
κρινοQuote:
Originally posted by krino
αμελι,
ακομα μια φορα,
αν δεν σπασεις αυγα ομελετα δεν κανεις.
ακομα μια φορα σωστος ;)
καλα, το παρασημο μου το δινεις αλλη ωρα....
:D
Για να δουμε αν αυτη την φορα θα δειξεις τι σημαινει αμελι....
γιατι παντα εχουμε πολλα προσωπα απο οσα στην πραγματικοτητα δειχνουμε.
τελικα η αμελι μαζεψε ολο το κουραγιο που της εχει απομεινει και ειπε ολα οσα την βασανιζαν και σχετικα με το θεμα της αδερφης και σχετικα με το θεμα της μητερας.Quote:
φυσικα οπως ηταν αναμενομενο οπως τα εχωσα και γω ετσι μου τα εχωσαν και οι υπολοιποι.
δεν βγηκε ακρη σε ολα τα ζητηματα οπως ηταν λογικο με μια μονο συνεδρια,αυτο ομως που με ανακουφισε ειναι οτι Η ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΝΙΩΘΩ ΝΑ ΠΙΕΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΘΕΣΩ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ...τωρα αν το χωνεψε η μανα μου ειναι ενα αλλο θεμα...παντως ανακουφιστηκα με τα λογια της ειδικου...
μπραβο αμελι!
πιστευω δεν γινονται ολα με τη μια! αλλα να μια πολλη καλη αρχη!
και παλι μπραβο σου!
Όταν λες σου τά\'χωσαν,με ποια επιχειρήματα;Πάντως είναι θετικό που για πρώτη φορά διεκδίκησες τα δικαιώματά σου με κατάλληλο τρόπο(προσωπική μου άποψη).Οι γονείς ήταν συγχρονισμένοι με την αδερφή σου στην ανταλλαγή πυρών;:P
δεν θα ηθελα να αναφερω επακριβως τι ειπωθηκε.
απλα ο καθενας απο μας πηρε τον λογο και ειπε τα \"παραπονα\" που εχει απο τους υπολοιπους τρεις.
ρειν μου οχι δεν υπηρχε συγχονισμος στην ανταλλαγη πυρων,άλλα παραπονα ειχε η μανα μου απο μενα,αλλα η αδερφη μου απο μενα,αλλα η μητερα μου απο την αδερφη μου,αλλα εγω απο την αδερφη μου,αλλα η αδερφη απο τους γονεις μας,αλλα εγω απο τους γονεις μας κλπ κλπ...
πιαστ\'το αυγο και κουρεφτο:P
παντως τελικα βγηκε καποιο νοημα.
δεν ηταν ασκοπη η συνεδρια.
Quote:
Originally posted by amelie74
τελικα η αμελι μαζεψε ολο το κουραγιο που της εχει απομεινει και ειπε ολα οσα την βασανιζαν και σχετικα με το θεμα της αδερφης και σχετικα με το θεμα της μητερας.Quote:
φυσικα οπως ηταν αναμενομενο οπως τα εχωσα και γω ετσι μου τα εχωσαν και οι υπολοιποι.
δεν βγηκε ακρη σε ολα τα ζητηματα οπως ηταν λογικο με μια μονο συνεδρια,αυτο ομως που με ανακουφισε ειναι οτι Η ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΝΙΩΘΩ ΝΑ ΠΙΕΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΘΕΣΩ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ...τωρα αν το χωνεψε η μανα μου ειναι ενα αλλο θεμα...παντως ανακουφιστηκα με τα λογια της ειδικου...
αμελιτσα,
βλεπω καταρχην οτι αναβαθμιστηκες σωστα?
απο σακος του μποξ, εβαλες και εσυ γαντια και απαντας ;)
προσπαθησε να παραμεινεις ετσι και να διεκδικεις περισσοτερα στη ζωη σου.
παιδια αισθανομαι παλι φριχτα...
νιωθω πως αυτος ο κοσμος δεν ειναι για μενα...
δεν συνεβει τπτ το διαφορετικο στην καθημερινοτητα μου...
απλα πνιγομαι...
δεν μπορω να βγω με εναν φιλο να πιω εναν καφε λογω του πανικου...
αυτες τις μερες ημουν και αδιαθετη και εχασα τα μπανακια μου που ειναι η μονη απολαυση που μου χει απομεινει...τα μπανια,οι κοκα-κολες και τα τσιγαρα...
η μονη μου επαφη αυτες τις μερες με τον εξω κοσμο ηταν να πηγαινω στο φουρνο και να πεταω τα σκουπιδια...
ΝΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΝΙΓΟΜΑΙ ΩΡΕΣ-ΩΡΕΣ...
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ---->ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΚΑΤΑ
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΤΕΜΙ-ΣΚΑΤΑ...ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΖΩ?ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗΣ ΟΤΑΝ ΠΙΝΩ ΤΗΝ ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ?
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ
Η ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΛΛΙΩΣ...ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ...Η ΜΕ ΔΙΑΦΟΤΕΡΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ....
Quote:
ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΖΩ?
το γιατι να ζεις ειναι μια ερωτηση που θα την απαντησεις εσυ.
Αν αποφασισεις οτι θες να ζεις μονο για μια κοκα κολα, αυτο θα ειναι.
Αν αποφασισεις οτι θες και κατι παραπανω θα προσθεσεις και αυτο ακομα.
Στο δικο σου χερι ειναι να ξεπερασεις τους πανικους σου η να ζησεις ετσι την υπολοιπη ζωη σου.
δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα κρινο.
μερικα πραγματα ειναι δυστυχως πανω απο τις δυναμεις μας....
Σε αυτό το θέμα είπαμε του μπι του μπι δεν το λύσαμε ακόμη?
ναι βρε τζανετ μου αλλα το θεμα ειναι to be με καποια \"ποιοτητα ζωης\" οχι απλα \"to survive\".....
α ναι συμφωνώ συνεχίστε τότε να μην διακόπτω
Quote:
δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα κρινο.
μερικα πραγματα ειναι δυστυχως πανω απο τις δυναμεις μας....
μεχρι στιγμης,
δεν εχω διαπιστωσει να ειναι τιποτα πανω απο τις δυναμεις μου.
Ισως βεβαια, να μην προσπαθω να σηκωσω 100 κιλα,
γιατι πραγματι μαλλον δεν θα μπορεσω.
:cool:
λοιπον ας τα παρουμε ενα ενα!Quote:
δεν μπορω να βγω με εναν φιλο να πιω εναν καφε λογω του πανικου...
ΝΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΝΙΓΟΜΑΙ ΩΡΕΣ-ΩΡΕΣ...
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ---->ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΚΑΤΑ
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΤΕΜΙ-ΣΚΑΤΑ...ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΖΩ?
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ
Η ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΛΛΙΩΣ...ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ...Η ΜΕ ΔΙΑΦΟΤΕΡΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ....
κατ αρχην αυτο το προβλημα εκ γενετης το ειχες? γεννηθηκες με κοινωνικο αγχος? ειχες κ σαν παιδι αυτο το προβλημα? μαλλον οχι (υποθετω, εσυ θα μας πεις). αρα καπως το απεχτησες κ φυσικα μπορεις να το ξεαποχτησεις. ισως να μην μπορεις μονη σου, κ να χρειαστει καποια βοηθεια ειδικου, κ δε μιλαω για χαπια, μιλαω για κουβεντα, αλλα οτι γινεται, γινεται. μαλλον δλδ ειχες γεννηθει αλλιως αλλα στην πορεια προεκυψε αυτο το θεμα, αλλα το ουσιωδες δεν ειναι πώς γεννηθηκες, αλλα αν μπορεις να το λυσεις στο εδω κ τωρα, σωστα?
λοιπον κ εγω αν ημουνα στη θεση σου θα αισθανομουνα πολυ απογοητευση κ σκατα, κ μαλιστα για καποιες χρονικες περιοδους στο παρελθον εχω βρεθει σε παρομοια θεση, πχ καποτε πιστευα οτι κανεις δε με θελει κ καθομουνα μονη μου, σε μια αλλη φαση εγω ηθελα να απομονωθω γιατι δεν αισθανομουνα ανετα με τους αλλους (γιατι τα σπουδαστικα μου δεν πηγαινανε καλα, λολ τι κολληματα κουβαλαει ο καθενας! :) κ ενταξει καθομουνα σπιτι μου κ πολλες φορες ηταν φρικτα κλπ κλπ)
προφανως κ ειναι λογικη επιθυμια να θελεις να βγεις για καφε κ το να χεις το αγχος να σου τη σπαει ειναι προβλημα. νομιζω θα σε βοηθησει να κατσεις να δεις τι ειναι αυτο που φοβασαι τοσο πολυ οτι θα συμβει κ θα παθεις κριση αγχους. κ να προσπαθησεις να το αντικαταστησεις με σκεψεις πιο αισιοδοξες, αλλα κ πιο ρεαλιστικες. κ σιγα σιγα να αρχισεις να βγαινεις με το μαλακο κ βημα βημα. εστω κ μονη σου πηγαινε μια τσαρκα στο συνταγμα για λιγο, κανε τη βολτα σου κ γυρνα.
αλλα αν αυτη τη δουλεια δεν μπορεις να την κανεις μονη σου, που λογικο ειναι αφου εχεις δυσκολια σε αυτο το θεμα, γιατι δεν σκεφτεσαι την ιδεα ψυχοθεραπειας? αυτο που θυμαμαι οτι εχεις πει σε καποιο παλιο ποστ, οτι φοβασαι μην μπερδεψεις φαρμακα με ψυχοθεραπεια, δε νομιζω οτι υπαρχει τετοιος κινδυνος. ισα ισα που πολυς κοσμος εχει κανει συνδιασμενη θεραπεια κ εχει ξεπερασει πχ καταθλιψη η αγχη με ψυχοθεραπεια κ φαρμακα μαζι.
κρινο αλλο εσυ αλλο εγω.
δεν εχουμε τα ιδια προβληματα και πολυ πιθανοτατα ουτε τις ιδιες αντοχες.
λου μου το θεμα της ψυχοθεραπειας το αποκλειω λογω οικονονομικου αλλα και πιο πολλα φραγκα να ειχα θα πηγαινα πιο συχνα στον ηδη υπαρχων γιατρο μου.(τωρα παω καθε 15)
Quote:
κρινο αλλο εσυ αλλο εγω.
αμα σε βολευει να κανεις συγκρισεις, για να μην κανεις τιποτα,
δεν θα σου πω εγω οχι.
Ξερεις οπως και να προσπαθησεις να το καλυψεις,
ολο το θεμα περιστρεφεται γυρω απο εσενα γιατι εσυ υποφερεις και οχι εγω.
Quote:
λου μου το θεμα της ψυχοθεραπειας το αποκλειω λογω οικονονομικου αλλα και πιο πολλα φραγκα να ειχα θα πηγαινα πιο συχνα στον ηδη υπαρχων γιατρο μου.(τωρα παω καθε 15)
δεν νομιζω οτι η ψυχοθεραπεια θα δωσει λυση στο προβλημα σου,
ακομα και να το εκανες δηλαδη,
αν η αρνηση και οι φοβιες σου σε ξεπερνουν,
ο ειδικος σε καποιο σημειο θα μπλοκαρει.
Παρτο αποφαση οτι πρεπει να σηκωσεις τα μανικια και να κανεις εστω και μια τοση δα μικρουλα υπερβαση.
Με το κλαψουρισμα και την καταστολη που εχεις επιβαλει στον εαυτο σου θα εισαι δια παντος στο μηδεν γιατι αυτο σου προσφερει ασφαλεια.
Οχι ομως και λυση στο προβλημα σωστα?
Ζυγισε τα λοιπον και δες τι προτιμας....
Quote:
κρινο αλλο εσυ αλλο εγω.
αμελί , ο γιατρός που πηγαίνεις τώρα ειναι ψυχίατρος.
είναι ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής ?
όσο για τα χρήματα έχεις πει πως οι γονείς σου είναι ευκατάστατοι,
γιατί λοιπόν να μην διαθέσουν λίγα χρήματα όταν πρόκειται για την υγεία της κόρης τους ?
σε διαβάζω και βλέπω να μην γίνεσαι καλύτερα παρά χειρότερα.
θυμάμαι πως έχεις περάσει σε μία σχολή, γιατί λοιπόν να μην βοηθηθείς και να ξαναπάς στη σχολή σου και να αποκτήσεις πίσω τη ζωή που σου ανήκει ?
Quote:
Originally posted by arktos
αμελί , ο γιατρός που πηγαίνεις τώρα ειναι ψυχίατρος.
είναι ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής ?
---->δεν ειναι ψυχοθεραπευτης αλλα κανει συμβουλευτικου τυπου θεραπεια γιατι ειναι ευφιεστατος.το εχω ξαναπει εχω γυρισει δεκαδες ειδικους θεραπευτες-αναλυτες και δεν με βοηθησαν καθολου.
όσο για τα χρήματα έχεις πει πως οι γονείς σου είναι ευκατάστατοι,
γιατί λοιπόν να μην διαθέσουν λίγα χρήματα όταν πρόκειται για την υγεία της κόρης τους ?
------>την οικονομικη πολιτικη των γονιων μου αρκτος την καθοριζουν οι ιδιοι.τα λεφτα που εχουν στην ακρη τα εχουν για μενα και την αδερφη μου για οταν φυγουν απο την ζωη.εχουν μειωθει παρα πολυ τα εσοδα μας και μπορει να διαφωνω με την τακτικη τους(ναι οκ ηθελα περισσοτερα χρηματα) αλλα σεβομαι το οτι εχουν αγχωθει παρα πολυ με τις περικοπες στις συνταξεις τους και επισης σεβομαι και εκτιμω το οτι αντι να τα φανε σε ταξιδια κλπ(οπως εχουν κανει πολλοι αλλοι) σκεφτονται εμας(εμενα και την αδερφη μου) και το αβεβαιο μελλον μας.
σε διαβάζω και βλέπω να μην γίνεσαι καλύτερα παρά χειρότερα.
----->αυτο τωρα που λες δεν με πολυβοηθαει.
εσυ οταν ησουν επι ενα χρονο στην καταθλιψη εριχνες το φταιξιμο στον γιατρο σου?φταινε πολλοι αλλοι παραγοντες.
οι γιατροι δεν ειναι ουτε μαγοι ουτε θεοι.
θυμάμαι πως έχεις περάσει σε μία σχολή, γιατί λοιπόν να μην βοηθηθείς και να ξαναπάς στη σχολή σου και να αποκτήσεις πίσω τη ζωή που σου ανήκει ?
----->οσο για αυτο ο πατερας μου μου εχει πει οτι αν γυρισω στη σχολη θα κανει τα παντα για μενα και το εννοει.
αλλα δεν γουσταρω καθολου την σχολη και το αντικειμενο και για αυτο δεν προκειται να ξαναγυρισω πισω.
(αμελι)
κ εγω αρχικα σε εναν ευφυεστατο ψυχιατρο πηγα, που ελεγε θα μου εκανε αυτος ψυχοθεραπεια, ας μην σχολιασω καλυτερα!
ψυχοθεραπεια δεν ειναι, μπηκαμε στο ιατρειο του ψυχιατρου, τα λεμε αρον αρον, περιμενουν κ αλλοι 20 στο δωματιο αναμονης...
χωρια που μου ελεγε κ μαλακιες ο ανθρωπος!
στην ψυχολογο ειχα παντα 1 ωρα με το ρολοι.
σχετικα με αυτο που λες για τα χρηματα, ολα σχετικα ειναι. αν εκανες μια σωστη ψυχοθεραπεια, κ ξεμπλοκαρεις κ μπορεσεις να αναπτυξεις το δυναμικο σου, θα βγαζεις κ μονη σου αυριο τα προς το ζην (τουλαχιστον). δεν θα εχεις αναγκη να σε στηριζουν μια ζωη οι γονεις σου. αντιθετα οσο μενεις μπλοκαρισμενη τελικα οδηγεισαι σε ενα τετοιο ενδεχομενο.
οσο για τη σχολη σου, δεν σου αρεσει πραγματι, η μηπως κρυβονται κ εκει τελειοθηρικα μοτιβα? δεν σου αρεσει το αντικειμενο, η δεν σου αρεσει το να μην παρεις 5, ενω καποιο 18χρονο πιτσιρικι, θα γραφει 10?
ομως στην τελικη ειναι δικη σου αποφαση, κ δεν γινεται να σε πιεσει κανεις για ο,τιδηποτε.
υπαρχουν κ τα ΚΨΥ, θα μπορουσες να κοιταξεις για δωρεαν ψυχοθεραπεια. υπαρχουν κ τα βιβλια αυτοβοηθειας, που ειναι μια φθηνη λυση. λυσεις υπαρχουν σιγουρα.
ομως εσυ το θελεις? θελεις τελικα να βγεις απο το λουκι σου? η μηπως απο μιαν αποψη βολευεσαι μεσα σε αυτο?
γιατι κ εμενα μου δινεται μια αισθηση οτι πολυ ευκολα βρισκεις μια δικαιολογια για να μπλοκαρεις καθε διεξοδο.
amelie74 , εγώ θα προτιμούσα να έχω παρόν και όχι μέλλον.
όσο για τους γονείς σου φυσικά και είναι ελεύθεροι να διαχειριστούν τα χρήματα τους όπως θέλουν.
τη γνώμη μου είπα.
εγώ όσο ήμουν σε κατάθλιψη τελευταία ( για 2 σχεδόν χρόνια ) φυσικά και έφταιγε και ο γιατρός μου.
μη δίνοντας μου τη σωστή αγωγή έμενα έτσι.
και γι΄αυτό , άλλωστε κατέρευσα, φτάνοντας σε απόπειρα.
μετά από αυτό συνειδητοποίησα πως έπρεπε να αλλάξω γιατρό.
με είχε αφήσει στο έλεος της ασθένειας.
και γω βρε αρκτος μου και λουσι μου προτιμω να εχω και μελλον αλλα και παρον,αλλα απο τη στιγμη που δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο πιθανοτητα να ανοιξει αλλο το προτροφολι του ο πατερας μου,το να μου το τονιζετε οτι κακως δεν μου δινει αρκετα χρηματα με πληγωνει πολυ γιατι πολυ απλα αυτο δεν προκειται να αλλαξει....
οσο για την σχολη λου οχι δεν με χαλαγε το 5-νταρακι ειλικρινα στο λεω μου εφερνε αηδια το αντικειμενο.
Quote:
να ανοιξει αλλο το προτροφολι του ο πατερας μου
δεν χρειαζετε να ανοιξει τιποτα ο πατερας σου,
μονο να ανοιξεις το μυαλο σου και φτανει.
οι λογοι για να ζεις ειναι πολλοι,ενας μονο λογος ειναι η ζωη
Αμελί μου,σου παραθέτω απλά κάποια λόγια σου
Quote:
ο στοχος μου μου ειναι να απολαυσω το καλοκαιρι οσο μπορω με την καταθλιψαρα και την μοναξια που με δερνει και απο σεπτεβριο η θα δουλεψω γιατι δεν με παιρνει αλλο η θα παω σε ενα κεκ απ\'οπου θα παρω λεφτα.
Quote:
ναι κατατονια μια φορα ζω και πηρα την αποφαση να την ζησω αυτη τη ζωη μεχρι τερμα.
παρεα με την μανιοκαταθλιψη,παρεα με οτι αλλο δυσαρεστο ή ευχαριστο μου προκυψει στην πορεια....
Quote:
θελω οντως δουλιτσα ρειν μου, οχι λιγη, πολλη ...αλλα που θα παει θα τα καταφερω....
Μην απογοητεύεσαι από συναισθήματα της στιγμής κ ξεχνάς τους στόχους σου κ φυσικά όπως είπε κ η janet η απάντησε δόθηκε:to be,to be!
K αυτές είναι κάποιες λύσεις για επιπλέον βοήθεια.....Quote:
Originally posted by Lou!..
υπαρχουν κ τα ΚΨΥ, θα μπορουσες να κοιταξεις για δωρεαν ψυχοθεραπεια. υπαρχουν κ τα βιβλια αυτοβοηθειας, που ειναι μια φθηνη λυση. λυσεις υπαρχουν σιγουρα.
Αλλά προπαντώς μη μασάς απ\'τον σαμποτέρ εαυτό σου κ προχώρα στους στόχους σου.Η ζωή σου δεν είναι αυτό που ζεις σήμερα κ ονομάζεις επιβίωση ή έστω δε θα είναι έτσι.Η ζωή σου είναι μπροστά σου αλλά θέλει αγώνα για να φτιάξεις τις συνθήκες που θες.
Φιλάκια:) αμελί μου :)
σ\'ευχαριστω πολυ γλυκια μου για μια ακομα φορα :)
Κουμπί είπαμε,κουμπί!:P
Αλλά και κουπί amelie,ε;Συν Αθηνά και χείρα κίνει.Τράβα κουπί λέμε και μη μασάς.Να επιμένεις.Σε κανέναν δε χαρίζεται η ζωή,όλοι την παλεύουμε με τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζει ο καθένας μας-στην ξέχωρη-ζωή του.Ποιο ήταν το αντικείμενο της σχολής σου και γιατί δε σε τραβάει πια,ήταν έτσι από την αρχή που πέρασες σ\'αυτήν,δηλαδή δεν ήταν εξαρχής της προτίμησής σου ή το είδες στην πορεία αυτό;