Καλά δεν ξέρει η ψυχίατρός σου τι πρέπει να σου γράψει; Αυτοί τα ξέρουν υποτίθεται!
Printable View
Καλά δεν ξέρει η ψυχίατρός σου τι πρέπει να σου γράψει; Αυτοί τα ξέρουν υποτίθεται!
Το χαρτί έλεγε απλά ότι έχω ψύχωση και "λαμβάνω συστηματικά φαρμακευτική αγωγή". Αρκεί αυτό; ]]]] συν οτι δεν μπορεις να ασκησεις βιοποριστικο επαγγελμα .
parakalo an mporeite na me voithisete
eimai orothetikos k pairnw epidoma pronoias. twra perasa epitropi ika k vgika me 67% anaphria ta opoia 15% einai psihiko . ti xrimata tha parw apo ika . pairnw k kati allo epidoma apo pronoia i ika ? euxaristw polu !!!
γεια σας θα ηθελα να ρωτησω αν ξερετε αν θα παρω χρηματα αναδρομικα (απο το αναπηρικο επιδομα) περασα προσφατα απο επιτροπη και τα χαρτια μου τα ειχα καταθεσει απο περισυ τον Σεπτεμβρη η Οκτωμβρη
2400 MALLON
παιδια στα κεπα μετραει μονο η ψυχωση η αμα κανεις και χρηση ουσιων?
εκανα αιτηση τελη μαρτιου και με ειδοποιησαν χθες να παω 2 ιουνιου. αντε να δουμε τι θα δουμε
Περασα απο κεπα την δευτερα με ρωτησαν λιγα πραματα και εξετασαν παραπανω το φακελο μου με τα χαρτια, μας ειπε ο ενας γιατρος καλα θα τα πατε μην ανυσηχειτε αλλα οι κοινωνικη λειτουργος απο σταυρουπολη μου ειπε οτι το ταμειο που κανεις την αιτηση μπορει να ασκησει ενστανση στο αποτελεσμα των κεπα.
λετε παιδια να περασω απο κεπα και να με κοψουν στο τεβε? διαβασα οτι απο 67 και πανω δε μπορουν να κανουν τιποτα αληθευει αυτο?
Ρωτα σε κανενα συλλογο οικογενιων για την ψυχικη υγεια
http://www.iatronet.gr/sopsi/content.asp?pid=8
ρωτησα κοινωνικη λειτουργο και μου ειπε οτι το ταμειο δεν μπορει να σου αρνηθει το επιδομα απλα αν θεωρησει τις διαγνωσεις εξετασεις κλπ ελειπη ζητουν επανεξεταση
Η νοσηλεία σε ψυχιατρείο με εισαγγελική παραγγελία αρκεί για κάποιον η επιτροπή να του δώσει την αναπηρικής σύνταξη?
Επίσης μ αυτά τα 230 ευρω το μήνα, αν ειναι τόσο δε ξέρω ποσά ειναι,μπορεί να ζήσει κανείς αν δεν εχει στήριγμα απο γονείς αν πχ αυτοί πεθάνουν?
παναγουδα δεν ειναι 230 ευρω το μηνα
ειναι περιπου 320+
το ξερω γιατι το παιρνει η αδερφη μου.
εχω και γω μια απορια
εκανα τα χαρτια μου στο κεπα πριν κανα μηνα και μου ειπαν οτι θα με παρουν τηλ για να περασω απο επιτροπη σε κανα τριμηνο.
δεν εχω νοσηλεια αλλα το βιβλιαριο μου γραφει διπολικη διαταραχη και κατεθεσα γνωματευση απο τον γιατρο μου ο οποιος εργαζεται σε νοσοκομειο η οποια αναγραφει την διαγνωση αυτη συν οτι παιρνω ενα καρο φαρμακα.
εχω ελπιδες οεο????
επισης θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο.
οταν παω στην επιτροπη θα πρεπει να τους λεω ασυναρτησιες προκειμενου να με βγαλουν αναπηρη?
το λεω γιατι τωρα εχω τα λογικα μου (ελπιζω :P) και φοβαμαι μην με απορριψουν.
τα χρειαζομαι πολυ αυτα τα χρηματα γι' αυτο καιγομαι!!!!
ας μου απαντησει καποιος pleeease!!!!
:( :( :( :(
ας ελπισουμε οτι θα το παρω...
υπαρχει κανεις στο φορουμ που το πηρε μονο με τη διαγνωση διπολικη διαταραχη χωρις να εχει νοσηλευτει?
Δε ξέρω αν θα το πάρεις,μακάρι να το πάρεις αλλά και παλι ζεις με 300 ευρώ το μήνα;
μενω στους γονεις μου.
σιγουρα δν ζεις με 300 ευρω αλλα τουλαχιστον θα τους απαλλαξω απο τα 70 ευρω που μου δινουν τη βδομαδα.
κατι ειναι και αυτο.
απολυτο δικιο εχεις....!!!!
Θα θελα να άκουγα γνώμες απο ανθρώπους που παίρνουν το επίδομα η όχι πώς επιβιώνουν.εννοώ αυτούς που ειναι μόνοι ,ανύπαντροι και χωρις γονείς.
ελα ντε. παιρνουμε το χαμηλοτερο επιδομα απο ολους. σαν να εχουμε διαβητη ενα πραγμα. απλως "βαρια αναπηρια". ασχετα αμα αυτη η αναπηρια ειναι η τριτη χειροτερη που υπαρχει.
αλλα ετσι και αλλιως θα αλλαξουν το νομο.
ακουσα απο το οτι θα μας τα μειωσουν και θα τα πανε 200 ευρω εως οτι θα πανε 500 ευρω για ολους τους αναπηρους και θα δινουν και κοινωνικο τιμολογιο δεη, βοηθεια στη στεγαση.
αλλα μαλλον δεν υπαρχει κατι σαν "δωρεαν γευμα" σε αυτη τη ζωη. και παλι καλα που μας τα δινουν αυτα.
Απο ψυχικες παθησεις ποιοι δικαιουνται επιδομα ? Εχω κοινωνικη φοβια, αποφευκτικη διαταραχη, ελλειματικη προσοχη, διαταραχες λογου (που μοιαζει με δυσφασια) και ακουστικη δυσλεξια. Ο αριθμος των δουλειων που μπορω να κανω ειναι παρα πολυ περιορισμενος.
ΜΠΡΟΣΤΑ στην ψυχωση εσυ αυτα που εχεις ειναι λεπτομεριες
το θεμα ειναι πως το βιωνει κανεις.. μπορει ας πουμε καποιος με μικροβιοφοβια να μη βγαινει καν απο το σπιτι του.. αυτος δε δικαιουται επιδομα; συμφωνα με τα χαρτια οχι!
βασικα τα ΄μικροπροβληματα'(μικροπρο βληματα σε σχεση με την ψυχωση) αυτα δεν αποτελεουν χρονια παθηση για να παρει επιδομα η συνταξη.δεν ξερω καν αν ειναι γενικως παθηση.
(αν κ στο DMS(πως λεγεται...) ολα τα χωρεσαν οι ψυχιατροι).συμφωνω με τον μαους παντως πως αν παρει λιγο καιρο λιγα χαπια θα του φυγει.δεν ειναι μονιμο προβλημα, πως το λενε?ειναι μια δεισλειτουργια περαστικη νομιζω
Η ψυχωση ειναι δυσκολη ασθενεια , αλλα υπαρχουν και πολυ χειροτερες. Επισης ακομα και μερικες που πολυ θεωρουν τιποτα , εαν επηρεαζει το ατομο σε ευρεια κλιμακα ειναι χειροτερες , ακομα και μια απλη φοβια. Δεν εχουν βγει χαπακια για ολα , οκ στην ψυχωση ελεγχουν την ντοπαμινη ή οτι στο καλο κανουν τα φαρμακα ... μπορει καπου αλλου να μην ειναι αυτο το ζητουμενο.
APLH FOBIA xeiroterh thw ψυχωσης?δεν νομιζω
--_----++--+-+---+-++-++++--+-++---+--+++
γιατι και εμεις μονο οταν δεν εργαζομαστε παιρνουμε επιδομα. μας επιτρεπουν να δουλεουμε και να παιρνουμε επιδομα, μονο αμα δουλευουμε σε κοισπε.
αλλα αυτοι ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα και οι σχιζο ειναι 100.000 στην ελλαδα.
σκατα.
τωρα που ακουσα καποιον που εχει φοβια οτι ειναι προβλημα μεγαλυτερο απο τη ψυχωση... μη τρελαθουμε (ωχ εχουμε ηδη το ξεχασα χεχε)
με μια μικρη δοση αγχολυτικο-αντιψυχωτικου που κατασταλλει το νευρικο συστημα φευγουν οι φοβιες. ακομα και με ψυχοθεραπεια φευγουν.
αλλα να εχεις φοβια και αλλο να εχεις ψευδαισθησεις και αγχος που δεν ελεγχεται.
Mια που το πηρα σερι με το θρεντ σημερα, ηθελα να ρωτησω, το πρωτο διμηνο που περασε πληρωθηκα απο το προνειακο επιδομα περιπου λιγο πανω απο το μισο, μηπως ηταν κρατησεις και δεν πηρα τα υπολοιπα?, πληρωνουν ασυναρτητα και βαζουν οποτε εχουν?..
Ειναι να παρω το επομενο διμηνο 26 του μηνος, φυσικα αν δεν μπει κανονικα 626 ευρω οπως προβλεπεται... θα παρω τηλεφ στην υπηρεσια για περεταιρω εξηγησεις..
Καλημέρα και συγνώμη αν γράφω την ερώτησή μου σε λάθος σημείο.Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον τα λεγόμενά σας , αλλά δεν βρήκα κάπου απάντηση για δύο απλές ερωτήσεις.Πρόκειται για τον σύζυγό μου.Νοσηλεύτηκε σε δημόσιο νοσοκομείο για ένα μήνα με διάγνωση ψυχωσική συνδρομή.Είναι άνεργος και έχουμε ένα μωράκι 5,5 μηνών...Από ότι είδα , πληροί των προυποθέσεων για το επίδομα της πρόνοιας.Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν θα μπορεί να εργαστεί κάπου σε περίπτωση που βρεί δουλειά και αν επιτρέπεται να οδηγεί ή θα του πάρουν την άδεια οδήγησης???Ευχαριστώ.
ΑΝ βρει δουλεια αμεσως πρεπει να το δηλωσει για να κοπει σε εκεινο το σημειο το προνοιακο επιδομα για να μην εχει προστιμα κτλ.Με το διπλωμα οδηγησης (αν δεν πας γυρευοντας) το διατηρεις
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες...για παράδειγμα όμως αν σε σταματήσει η αστυνομία για έλεγχο θα χεις θέματα???