13 χρόνια είσαι σε φαρμακευτική αγωγή και δεν έχεις δει βελτίωση? ίσως να πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που αντιμετωπίζεις το πρόβλημά σου. ψυχοθεραπεία έχεις δοκιμάσει?
Printable View
13 χρόνια είσαι σε φαρμακευτική αγωγή και δεν έχεις δει βελτίωση? ίσως να πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που αντιμετωπίζεις το πρόβλημά σου. ψυχοθεραπεία έχεις δοκιμάσει?
Καλησπερα. Remedy για να ειναι διακοπες αρα σημαινει οτι δεν αντιμετωπιζουν τοσο σοβαρο προβλημα :) Εγω οχι διακοπες δεν μπορω να παω αλλα ουτε για καφε. / Claire ειχα παει τα πρωτα χρονια σε ψυχολογο ψυχοθεραπευτη και με πολυ ζορι καταφερα νακανω 12 συνεδριες. Οταν εφευγα απο εκει ημουν πιο χαλια απο οταν πηγαινα. Πριν 3 χρονια περιπου ξαναπροσπαθησα και μπορεσα να παω μονο 2 φορες. Μολις βγω απο το σπιτι με πιανουν ολα τα συμπτωματα εντονα και γινομαι κουρελι. Δεν εχω κουραγιο ουτε να περπατησω.
Mηπως εχεις εθιστει σε αυτο?μηπως δεν θελεις πραγματικα?και μενα μου ειχανε κοπει τα ποδια αλλα σερνομουνα,φοβομουνα να μποω σε μαγαζια και τραπεζεσ αλλα εμπαινα με το ζορι,μπορει να ειναι ΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΟ 100% και επωδυνο αλλα το εκανα,πηγαινα κοντρα και πηγαινω σε κατι παραλογο και φανταστικο εφοσον το νιωθω μονο εγω κ το βλεπω μονο εγω στα δικα μου ματια.Αν αρχισεις και βλεπεις γυρω σου [πως ειναι η ζωη χωρις να επικεντρωνεσαι σε εσενα θα δεις τη διαφορα και θα εκτινησεις καλυτερα τα π[ραγματα.Πανω κατω ολοι τα ιδια λεμε,πιστευω εκτοσ απο θεραπεια,χρειαζεσε κυριως ψυχαναλυση βρες αυτο που σε τρομαζει μη ντρεεπεσε,αν δε μπορεις να πας στη ψυχολογο πες να ερθει αυτη σεσενα,δεν ειναι ντροπη.Ασε το κοσμο σου να εθρει σεπαφη με το πραγματικο κοσμο,μη σε τρομαζει και κυριως μην αρνεισε και αυτοτιμωρεισαι.Κοπελια περασα χοντρα ΠΑΛΟΥΚΙΑ περισι το φθινωπορο,στα ορια της παρανοιας,υπερβολικος κτλ. μεσα στο σκοταδι φιλοσοφησε το και θα βρεις μια ηλιαχτιδα μεσα σου,φιλοσοφησε το και μην φοβασαι.
λοιπον σου εχω μια αλλη λυση ισως να μπορει να ερθει ο γιατρος σπιτι σου...εστω μονο για τον πρωτο καιρο ωσπου να νιωσεις λιγο καλυτερα
να σου πω εγω δεν ειμαι υπερ των ψυχολογων θεωρω οτι ειναι για πιο απλες καταστασεις.Ταλαιπωρισαι τοσα χρονια σου εχει γινει τροπος ζωης νομιζω καλυτερα να απευθυνθεις σε ψυχιατρο χρειαζεσαι και φαρμακευτικη βοηθεια κατα τη γνωμη μου
Καλησπερα. Τελικα καταφερα να παω να αγορασω φορεμα :) Δεν ηταν φυσικα πολυ ευκολο αλλα σημασια εχει οτι μπορεσα.
Kαλησπέρα silverοula και σε όλη την παρέα!!
Eχω 10 μήνες που κάνω ψυχοθεραπεία και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Φυσικά έχω ακόμα πολλά θέματα να λύσω..
Πάρα πολλά.
Είδες καλή μου που πήρες το φόρεμα? Φυσικά και δεν ήταν εύκολο. ποιος άνθρωπος έχει βιώσει τον τρόμο της κρίσης πανικού και λέει οτι είναι εύκολο. Εγώ τώρα, δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να τρέμω ολόκληρη απο τον φόβο, απο τον πανικό χωρίς να απειλούμαι απο κανέναν?
Τότε όμως μου φαινόταν πολύ φυσικό.
Και ΦΥΣΙΚΑ δεν μπορούσα να το ελέγξω. Δεν είναι απλό πράγμα.
Το πήρες όμως το φόρεμα. Το πήρες, το πήρες, το πήρες.
Δεν ήταν εύκολο.
Δεν ήταν όμως και τόσο δύσκολο.
Θες να σου πω πως το δουλεύω εγω το θέμα μου? Εκτος βέβαια απο την ψυχοθεραπεία που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις, αλλά για να κάνεις πρέπει να βγεις απο το σπίτι.
Εγω το βλέπω ως εξης:
πχ: Δε θέλω να μπω στο αεροπλανο. Είναι ενα κουτι κλειστο στον αέρα και αν θελήσω να βγω δεν μπορω. Κι αν με πιάσει πανικός μεσα στο αεροπλάνο? Κι αν με πιάσει? Kι αν με πιάσει?
Τι θα κάνω?
Τι θα κάνω?
Τι θα κάνω?
Να πεθάνω, δεν πεθαίνω. Θα φάω το xanax μου, θα φάω τον πανικό μου και κάποια στιγμη θα προσγειωθει το ρημάδι. Για πάντα στον αέρα θα μείνει?
Εσυ δε βγαίνεις απο το σπίτι, σε πιάνει πανικός. Οκ. Σε νιώθω. Αν βγεις τι φοβάσαι οτι θα σου συμβεί?
Oταν λες ψυχαναλυση πως?και εγω βγαινω απο το σπιτι κ παω παντου αλλα νιωθω στη μπριζα κ με πιανει αυχεναςμσφιγγομαι,μουδιαζ� �υν πελαματα.αλλα μεω δε φευγω.Χαnax δε π[ηρα ποτε γενικα,πως μπορεις κ το αντιμετωπιζεις?δεν μεχι πιασει ποτε πανικος αλλα μια ταση φυγης,επιεδη συνηθισα ετσι εδω κ 10 μηνες κ προσπαθω να το αλλαξω,δηλ να ξεχαστω.
Οχι ψυχανάλυση, ψυχοθεραπεία.
Απ\'οσο ξέρω, η ψυχολογία έχει διάφορες προσεγγίσεις.
Φάνταζομαι πως και ο κάθε ψυχολόγος εχει τις μεθόδους του.
Η δική μου η ψυχολόγος πάντως είναι χαλάρη.
Δε με πιέζει και το μόνο που θελει ειναι η συνεργασία μου ΜΟΝΟ όποτε μπορώ και αισθάνομαι ασφαλής.
Δε σου κρύβω οτι κ εγώ στην αρχή, φοβόμουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ την ψυχοθεραπεία. Στις 2 πρωτες συνεδρίες, έλεγα ενα σωρό βλακειες για να την αποπροσανατολίσω. Ετσι νόμιζα... :P
Πως αντιμετωπίζω τον πανικό?
Με υπομονή καταρχην. Εχοντας πάντα στο μυαλό μου οτι δεν υπάρχει λόγος καταπίεσης και αν θελω να φυγω απο κάπου, θα φυγω ο κοσμος να χαλασει. Δε φεύγω ποτέ γιατι ξερω οτι μπορω να φυγω οποτε δε νιωθω πιεση.
Χanax μου εδωσε ο ψυχίατρος που είδα οταν εφαγα τους πρωτους πανικους και με εστειλε για ψυχοθεραπεια και μου είπε να παίρνω μισο οταν δεν είμαι καλα.
δηλωνω περηφανα οτι εχω περάσει και διμηνο ολοκληρο χωρις φαρμακο.
Νομίζω παντως πραγματικά, οτι οποιος καταφερει να να σκεφτει λογικα την ωρα του πανικου εχει κερδίσει το μισο παιχνιδι.
ΛΟΓΙΚΑ. Δηλαδη:
Τι ειναι αυτο που μου συμβαίνει? Δεν απειλούμαι απο τπτ.
ΟΚ, έχω πανικό. Και? Τι μπορεί να πάθω? Τιποτα. Οποτε? Γιατί φρικάρω?
Kαι αλήθεια, arsus, σε φάση χαλαρή και νηφάλια σκέψου το κ εσυ κ θα δεις οτι έχω δίκιο... ;)
Γεια σου sadoctober. Οταν δεν ειμαι σε κριση πανικου σκεφτομαι ποσο χαζο ειναι να φοβαμαι τοσο πολυ κατι αορατο, αλλα οταν ειμαι μεσα στην κριση πανικου το μονο που σκεφτομαι ειναι αν θα ΕΠΙΖΗΣΩ κι αυτην την φορα. Με ρωτησες τι ακριβως φοβαμαι, λοιπον μολις βγω απο το σπιτι με πιανουν εντονα τα συμπτωματα ταχυκαρδια ζαλαδα ασταθεια υπερδιεγερση και ταυτοχρονα αδυναμια. Ολα αυτα με κανουν να νιωθω οτι κατι θα παθω, θα πεσω κατω, θα με πανε στο νοσοκομειο και ενας Θεος ξερει τι θα γινει εκει και τι θα μου δωσουν. Εν ολιγης τετοια σκεφτομαι και δεν αργει πολλες φορες να ερθει η κριση. / arsous μπραβο που μπορεις και το ελεγχεις τοσο καλα ωστε να μην χρειαζεσαι ηρεμηστικο. Αυτο αποδεικνυει οτι εισαι σε καλο δρομο και επισης οτι ειναι ελαφριας μορφης το προβλημα σου.
Κατ\'αρχην να σου πω, πως μόλις διάβασα πως πηγες για το φορεμα, χαμογέλασα και ειπα απο μεσα μου: ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙ!!
Πάντως στο μαγαζι με τα ρουχα δεν έπεσες κατω. Να ξερεις οτι στις κρισεις πανικου παρ\'οτι φοβομαστε οτι θα ξεραθουμε, συνηθως δεν ξεραινομαστε. Αλλά αντε σου λεω εγω. Πες οτι έπεσες. Και πες οτι σε πηγαν στο νοσοκομειο. Τι λες να σου δωσουν εκει?
Υδροκυάνειο? Δεν το φανταζομαι. Το πολύ πολυ κανα καρδιοτονωτικο ή κανα ηρεμιστικο. Η καποιο φάρμακο τελος παντων. Να σε ξεκανουν μια φορα αποκλείεται.
Οπότε?
Το γεγονος οτι οταν το σκεφτεσαι νηφάλια το βρίσκεις χαζο, νομίζω οτι ειναι πάρα πολύ θετικο!!
Χαμογελασες ή γελασες? :) γιατι για γελια ειναι να λες οτι πηγες και πηρες φορεμα λες και εκανες καποιον αθλο.
Xαμογέλασα φυσικά!
Γελάει όποιος δεν εχει παθει κρίση πανικού να δει τη γλυκα. Στην αρχη ειχα κ εγω πρόβλημα με το έταιρο μου ημισυ. Ενα βραδυ που ημουν σε κρίση τον ξυπνησα και του είπα: Φευγω, παω στη μαμα μου, θα παω απευθειας δουλεια και τα λέμε αυριο μεσημερι.
Ξέρεις τι μου είπε: Τι είναι αυτα που κάνεις, ρε παιδάκι μου?
Δεν μπορεσε κ ουτε θα μπορεσει να καταλάβει.
Χαμογέλασα και χαρηκα για σενα.
Εγω πιστευω οτι μπορεις να γινεις καλα. Ξερω οτι το θελεις. Πρεπει ομως και να το πιστεψεις.
Εδω γινονται καλά ανθρωποι με πολυ σοβαροτερα προβληματα απο τα δικά μας.
ΜΗ ΜΑΣΑΣ ΡΕ. ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΘΕΛΕΙ Ο Γ...ΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ.
Παρτο αλλιώς...
Θα του τη φέρεις μια, θα του τη φέρεις δυο, θα του τη φέρεις τρεις. Ποιος ειναι πιο δυνατος? Εσυ που ΖΕΙΣ με αυτόν και καθε φορα επιβιωνεις ή αυτος που ζει επειδη τον τροφοδοτείς εσυ?
Συγνωμη που γραφω τοσο αργα αλλα ειναι ο πρωτος καιρος που χρησιμοποιω υπολογιστη. Μεχρι πριν λιγες μερες δεν ηξερα ουτε πως ανοιγει αυτο το πραμα :)
Μη ζητας συγγνωμη, καλή μου.
Θα μπορουσες να αργησεις να απαντησεις για χιλιους δυο λογους.
Ποιος θα σε παρεξηγησει?
Μη στεναχωριέσαι για κανέναν. Με την ησυχία σου, εδω είμαστε.
Και σημερα και αυριο..
Πολυ θα ηθελα να το παρω αλλιως αλλα εχω γινει πολυ φοβιτσιαρα. Για να καταλαβεις πριν λιγο εφαγα ενα σαντουιτς με γυρο και με επιασε ενες φοβος οτι θα με πειραξει θα μου φερει δυσφορια θα αναιβουν τα τριγλυκεριδια και αλλες τετοιες ανοητες σκεψεις.
Για τη δυσφορία σοδίτσα.
Για τα τριγλυκερίδια εξετασούλα κ οταν δεις οτι είσαι οκ θα ξαναφας γυρο χωρις άγχος. Δεν ανεβαίνουν απο τη μια στιγμη στην άλλη καλε!
Και φυσικα αμεσως ηρθε η ταχυκαρδια και οι αρρυθμιες :( Καπως ετσι γινεται ολη την ημερα και δεν ηρεμω απο τα συμπτωματα.
Eδω σε θέλω καβουρα.
Αρρυθμια και ταχυκαρδια γιατι φοβασαι τις επιπτωσεις του γυρου.
Λυση για τις επιπτωσεις αυτες υπάρχει. Αρα δεν υπαρχει και λόγος φοβου.
Η ωρα πηγε 2. Ξαπλώσου να κοιμηθεις και μη δινεις σημασια στα συμπτωματα. Ειναι απο κεκτημενη ταχυτητα... :)
Σε αφηνω,πάω νανι και τα λέμε αυριο!!
Καλα κουραγια και καλή δυναμη
ΧΑχα :D να κανω εξετασουλα αιματος και αν βρουνε κατι πανω απο τα ορια μετα να δεις φοβο :)
Καλο βραδυ και καλο ξημερωμα.
Έχω ως τώρα μικρή συμμετοχη στο forum. Για πρώτη φορα θα πω και εγώ. Έχω τα ιδια προβλήματα, δεν μπορώ να πάω σχεδόν πουθενά, δεν μπορω να πάω κάπου χωρίς αγοραφοβία και πανικό.
Έχω πάει σε ψυχολόγο, και περισσότερο άσχημα έφευγα παρά έννιωθα καλύτερα.
Είναι πραγματικά μαρτύριο! Δεν ξέρω τι να κάνω.
Silveroula μου καλή,
καλημέρα!
Φυσικα και θα φοβηθείς αν εχεις κατι πανω απο το όριο. Αλλά τι θα γίνει? Θα ακολουθήσεις το τι θα σου πει ο γιατρος και θα γίνεις μια χαρα. Αυτό μπορείς να το κανεις
John11, εχεις δικιο. Κι εγώ οταν ακουγα για κρίσεις πανικού (η μαμα μου παθαίνει συχνα) σκεφτόμουν οτι ο άλλος χαιδεύεται και \'\'δουλεια δεν έχουμε να κανουμε...\'\'
Aeras, επειδη το άγχος και οι πανικοι είναι πλέον καθημερινο φαινόμενο και όλο και περισσότεροι άνθρωποι \'\'τρωνε τη σφαλιάρα\'\' θα σου πω το εξης. Λιγο μηνες μετα απο μενα, αρρωστησε και μια γειτόνισσα. Εκείνη είδε τον ιδιο ψυχίατρο μ\'εμενα κ την εστειλε για ψυχοθεραπεία. Πηγε σε έναν παλαβο και με το καλημερα σας την πλακωσε στα φάρμακα την κοπελα. Ξεκινησε να κανει μαζί του ψυχοθεραπεια κ την προβληματισε περισσοτερο ο μαπας.
Πιστεύω οτι σε ολες τις δουλειές, ετσι κ σ\'άυτη ειναι ανθρωποι που το έχουν και ανθρωποι που δεν..
Επίσης, ο καθενας εχει τη δικη του μεθοδο.
Εγω ήμουν τυχερη, η δικη μου η ψυχολόγος είναι πολύ ενταξει.
Και το έχει και η μεθοδος της μου ταιριάζει. Είναι και καλό κορίτσι. Γλυκο, με χιούμορ, δε με καταπιέζει. Θα την σύστηνα ανεπιφύλακτα, αλλά δυστυχώς είμαστε στην επαρχία...
Είναι απιστευτο το αίσθημα της ελευθερίας που νιώθω μεσα σ\'εκεινο το γραφείο.
Δοκίμασε αν θες και αλλού, καποιον θα βρεις να σου ταιριάζει, είμαι σίγουρη.
Καπως ετσι συμβαινει και με εμενα....Πηγα σημερα σινεμα, αλλα \"την εκανα\" στην μεση του εργου, με αισθημα φυγης, οχι οπως πριν 10 μηνες που δεν μπορουσα ουτε σε τραπεζα να παω, αλλα ειπα \"δε γουσταρω, φευγω\". Εχω συνειδητοποιησει το προβλημα απο που προερχεται, μεσα απο την ψυχοθεραπεια. Αλλα ωρες-ωρες ρε παιδι μου, με \"χαλαει\". Αγχος, χωρις λογο, χαλαει η διαθεση, και αυτη χωρις λογο, και πρεπει να κατσω να σκεφθω, οτι \"αυτα ειναι σκεψεις, και αυτες τις σκεψεις δεν πρπει να τις ακουω\".
Φαρμακα? Οχι, το xanax τωρα και 1 χρονο που ειμαι ετσι το πηρα 3-4 φορες. Ομως το effexor, το περνω ακομη, αν και απο 300mg κατεβηκα στα 75, και λεω απο μεθαυριο να το κατεβασω στα 37,5....(αν ακουσετε η διαβασετε σχετικα με συμπτωματα στερησης, σας διαβεβαιω, οταν κατεβαζετε την δοση σταδιακα δεν εχετε καμμια παρενεργεια.).
Σιγουρα τα προβληματα της ζωης, μας εχουν επηρεασει. Μεγαλη βοηθεια πηρα παο βιβλια, διαβαζοντας για το θεμα \"αγχος-κρισεις πανικου- καταθλιψη\" Οταν κανεις καταλαβαινει απο που προερχεται το προβλημα του, εχει ενα οπλο να το πολεμισει. Καλοι οι γιατροι και οι ψυχολογοι, αλλα η αυτογνωσια ειναι μεγαλυτερη βοηθεια.
και εγώ έτσι είμαι και εγώ έχω απελπιστεί...:(Quote:
Originally posted by silveroula
Γεια σας παιδια.Η δικια μου ιστορια φοβιων και κρισεων πανικου υπαρχει εδω και 13 χρονια. Δεν ξερω αν υπαρχουν κι αλλα ατομα εδω μεσα που να το ζουνε αυτο τοσα χρονια. Ειναι πολυ δυσκολη κατασταση. Οι φοβιες μου ειναι πολλες και στερουμαι τα παντα. Ολα αυτα τα χρονια ειμαι με φαρμακευτικη αγωγη αλλα ποτε δεν ελευθερωθηκα απο τα συμπτωματα. Δεν ξερω ποσο ακομα θα αντεχω να ζω ετσι. Εχω απελπιστει. :(
IASWN σωστα τα λες και εγω πλεον σε τετοια φαση ειμαι,προσπαθω,οχι χαναχ οχι ηρεμιστηκα οχι χαπια,κανω οτι μπορω,απλως πρπρει να το βγαλω απο το μυαλο μου.Τωρα που ειναι νωρις να μη γινει συνηθεια,απο βδομασδφα εχω κ εγω ραντεβου με ψυχολογο-ψυχοθεραπευτη μετα απο ενα χρονο καιρος να παω,οσο υπερηφανεια και πεισμα να εχω μαλλον πρεπει να ακουσω και καποιον.Το βλεπω σαν εμπειρια και ειμαι περιεργος,πως μπορω να γυρισω τη σκεψη μου εκει που την αφησα,τοσα πραματα εχω να κανω δ εμπορω να ζω με αυτη τη μαλακια στο κεφαλι.Τι παπαρια και αυτο να εχω ενεργοποιησει τοσο αγχος στα καλα καθουμενα,ρε γαμωτο ειμαι καλά τα ξεκαθαρισα ολα,μπορω να πω εκανα αλλαγη τροεμρη σενα χρονο αλλα ακομη εχω δρομο,τα βιβλια κανουνε φοβερη δουλεια,αν δε μπορεις να σκεφτεις,διαβασε ενα απο αυτα και ισως σου ταρακουνισει το μυαλο.Ενας βελονιστης μου εδωσε ενα βιβλιο λεγεται ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ-ΣΚΕΨΗ-ΥΠΟΣΕΙΝΗΔΗΤΟ το ειχα διαβασει και μπορω να πω μου βαλε ΓΥΑΛΙΑ λιγο μεγακλο βιβλιο αλλα το τελιωσα στις παραλιες που πηγαινα.Πιστευω με ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ-ΔΙΑΒΑΣΜΑΙΥΓΙΕΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ μπορουμε να κανουμε τερατα βηματα μπροστα.Το ειχε μια φιλη και της κρατησε 1,5 χρονο τουλαχιστον κ μου λεει προχτες,θυμαμε οτι ητανε μια φρικη σε καταλαβαινω αλλα δε μπορω να το φερω σαν εικονα τομ εχω ξεχασει τελει\\ως.Αλλα η κοπελα τραβηξε γερο λουκι και θυμαμαι ποτε δεν ελεγε ΟΧΙ ποτε ΔΕΝ ΕΦΕΥΓΕ ποτε ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ,θελει τσαγανο,τσαμπουκα και αυτοσυγκεντρωση....στη τελικη ασν το φιλοσοφησεις.....ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Γειά Ιάσωνα. Έχω παρατηρήσει ότι μικρό ποσοστό ατόμων συνειδητοποιεί από που προέρχεται το πρόβλημα. Αφού λοιπόν το ανέφερες, μπορείς να δώσεις τη δική σου εικόνα για την πηγή του προβλήματος; Προσωπικά βλέπω ότι οφείλεται σε λάθος συμπεριφορά (λόγω μη γνώσης ή και επίτηδες) από τους άλλους. Συμφωνείς; Τι έχεις καταλάβει εσύ;Quote:
Originally posted by IASWN
Εχω συνειδητοποιησει το προβλημα απο που προερχεται, μεσα απο την ψυχοθεραπεια.
Οταν κανεις καταλαβαινει απο που προερχεται το προβλημα του, εχει ενα οπλο να το πολεμισει. Καλοι οι γιατροι και οι ψυχολογοι, αλλα η αυτογνωσια ειναι μεγαλυτερη βοηθεια.
.
TO INDERAL ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΙΝΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ..
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΤΙΣ ΒΕΝΖΟΔΙΑΖΕΠΙΝΕΣ...
ΕΓΩ ΕΧΩ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΓΧΩΔΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ ΥΠΟΧΟΝΔΡΙΑΣΗ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ,ΟΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΜΕΤΟ...ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ...
ΕΙΜΑΙ 27 ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑ....
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ AIDS ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΕΜΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ...ΜΕΤΑ,ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΓΛΟΙΟΒΛΑΣΤΩΜΑ,ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΟΓΚΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΑΔΙΟ \'\'ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ\'\'!
ΥΣΤΕΡΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΨΑΧΝΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ.ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΟΝΙΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΤΑ ΨΗΛΑΦΩ..ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΗΜΕΡΑ????
ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΑΛΓΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΟΡΧΙ (ΟΡΧΕΟΔΥΝΙΑ) ΕΔΩ ΚΑΙ 16 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΡΗΣΩ ΜΕ ΕΝΑΝ ΧΑΡΑΚΑ.Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΟΡΧΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΞΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ.ΕΙΧΑ ΑΓΧΟΣ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΚΟΣ(ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΓΟΝΙΜΟΣ..!!!) KAI ΠΡΟΕΒΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΜΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Η ΠΡΩΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ....
ΕΚΤΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΠΟΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΕΛΑΦΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΠΟΝΟΣ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ.Ο ΠΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ(ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ) ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ.
ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ,ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑ ΣΩΜΑΤΟΜΟΡΦΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΟΥ ΟΡΧΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 16 ΜΗΝΕΣ....
ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΩ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ!!!!!
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ?? ????
ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ
5 ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ,ΜΙΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ:ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ,
7 TRIPLEX ΟΡΧΕΩΝ,
ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΟΙΛΙΑΣ,
ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΛΕΚΑΝΗΣ-ΙΣΧΙΩΝ,
ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΟΣΦΥΙΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣ,
ΔΙΟΡΘΙΚΟ ΥΠΕΡΗΧΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ,
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΧΛΑΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΟΥΡΕΟΠΛΑΣΜΑ,
ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ.(ΣΠΕΡΜΟΔΙΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΡΙΣΤΟ ΜΕ 198.000.000 ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ-ΑΡΑ ΠΕΙΣΤΗΚΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΟΝΙΜΟΣ)...BΡΕΘΗΚΕ ΜΙΑ ΥΠΟΚΛΙΝΙΚΗ ΚΙΡΣΟΚΗΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ.ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΤΥΧΑΙΟ ΕΥΡΗΜΑ.ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ Η ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟΝΙΖΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΡΧΙ ΜΟΥ.(ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ 4ΕΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΓΧΩΔΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΟΝΔΡΙΑΣΗ).
ΣΥΣΤΗΝΩ EFFEXOR-DEPREVIX (225-300MG) KAI REMERON(15-30 KATA THN KATAKΛΙΣΗ).
ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ NEURONTIN ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ.
ΥΠΟΜΟΝΗ....
ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...
ΑΛΛΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΛΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ....ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ....:
Λιγο υπερβολικα αυτα που εκανες και μοιαζουνε με αρωστοφοβια παρα με κρισεις αγχους κτλ,και εγω εχω κανει ιατρικο ραλλυ αλλα οχι σε τετοια μορφη,2-3 εξετασεις μπορει να σου δειξουνε και 2 μαγνητικες ειναι αρκετες μεσης κ αυχενα/κεφαλι,τοσο ιατρικο πανικο γιατι? ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΟΥ... μαλλον πρπει να πας και βασικα επρεπε να ξεκινησες απο εκει για να αόφυγεις ολο αυτο το χαος.Εισαι πολυ νεος ρε συ για να υποστεις τετοιες εξετασεις,χαλαρωσε.Απο κει και περα καλα κανεις και παιρνεις χαπια εφοσον εχεις οντως προβλημα οπως το λες αλλα παλι ενα ψυχοθεραπευτη τον θελεις.Οσο για κλεφτες,ολα τα επαγγελαμτα τσιμπανε,αυτοι προσπαθουνε να σου αλλαξουνε τη σκεψη κ ο ψυχιατρος με το καλημερα...παρε χαπια!Για να παω σε ψυχιατρο πρπει να εχω παραδωσει ψυχη και σωμα κ να ειμαι στον απολυτο πατο.....και αυτο δ επροκειται να γινει.Μην αρνεισαι και μην αμφιβαλλεις σε τιποτα,ουτε τον εαυτο μας δε γνωριζουμε καλα.Νασ εαισιοδοξος και αλλαξε τροπο ζωης.Αυτα πρπει να στα πει και καποιος παντως ΟΧΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ και η μαγνητικη.Και εγω μπηκα στο τρυπακι ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ-ΚΑΡΚΙΝΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ-ΕΗΤΖ-ΥΠΑΤΙΤΗΔΕΣ ΚΤΛ,κοινως γαμηθηκα ψυχολογικα εφοσον εψαχνα με το ζορι κατι κ δε παρεδεχομουνα οτι ειναι ψυχολογικο...στο τελος με γαμησε και ιδου.Ποτε δεν ειναι αργα.
Τα περισσοτερα απο τα φαρμακα που εχω δει να αναφερετε σε αυτο το φορουμ τα εχω παρει κατα καιρους ολα αυτα τα χρονια που βιωνω αυτην την κατασταση. Ποτε ομως δεν ενιωσα πραγματικα καλα, απλα μεγαλωνανε τα χρονικα διαστηματα μεταξυ των κρισεων πανικων αλλα μετα απο καποια στιγμη γυρνουσα παλι πισω στην αρχη. Οταν ακουω τους γυρω μου να μου λενε ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΠΟΛΥ, νευριαζω. Μπορει να εχουνε δικιο και να χρειζεται μεγαλυτερη προσπαθεια απο μερος μου αλλα εχω κουραστει παρα πολυ τοσα χρονια να παλευω με τον ιδιο μου τον εαυτο που νιωθω οτι πραγματικα δεν εχω αλλο αποθεμα υπομονης και δυναμης. Βρεθηκα με ενα βαρος που δεν ηταν για τις δικες μου πλατες. Οσα φαρμακα και να παρω δε θα αλλαξει τιποτα αφου οπως λενε δεν προσπαθω πολυ.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ SILVEROULA.ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.
ΕΜΕΝΑ Η ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΕΤΟ.
ΟΥΤΕ ΙΔΡΩΝΑ,ΟΥΤΕ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΩ,ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ,ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ...
ΑΠΛΑ ΕΙΧΑ ΑΝΑΓΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΚΑΝΑ ΕΜΕΤΟ...
ΠΑΚΕΤΟ.....ΦANTAΣOY ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ \'\'ΧΘΕΣ ΕΚΑΝΑ ΕΜΕΤΟ\'\' ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ Η ΣΚΕΨΗ ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΣΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΜΕΤΟ.
ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΑ ΕΜΕΤΟ,ΗΡΕΜΟΥΣΑ!!
ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΛΑΦΑΞΙΝΗ ΕΦΥΓΑΝ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΓΝΩΜΩΝ ΣΤΟ DEPREVIX-EFFEXOR ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΕΧΕΙ...
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ....
ΤΙ ΗΛΙΚΙΑ ΕΧΕΙΣ SILVEROULA???
Γεία σου είμαι η αντα και εδω και τρεις μήνες πέρνω φαρμάκα εσύ γεία μένα είσαι παράδειγμα γιατι παραλληγο να πάθω βαρειας μόρφης κατάθκηψη διότι είμαι μόνη και δεν έχω καποιον να με αγαπάει. να ξέρεις οτι η ελπίδα παντα παλευει οπως θα παλέψεις και εσυ η ζωή μας ειναι πολύτιμη τα λέμε
Γεια σου Ανυα. Ολοι μονοι μας ειμαστε. Σιγουρα ομως υπαρχουν ανθρωποι που σε αγαπανε απλα ο καθενας εχει τον δικο του τροπο να δειχνει την αγαπη του και μερικες φορες ειναι λιγο δυσκολο να το καταλαβουμε. Καταθλιψη εχω περασει κι εγω τα πρωτα χρονια αλλα οπως βλεπειςε ζω :) Ελπιζω να εχεις μιλησει με καποιο γιατρο. / Σταυρο εισαι τυχερος που εχεις ενα μονο ψυχοσωματικο συμπτωμα :) και σου ευχομαι να το νικησεις συντομα.
Μήπως θα έπρεπε να άλλαζες φάρμακα; Συζήτα το με τον γιατρό σου αν δεν έχεις πρόοδο. Επίσης ψάξε για ομαδικές θεραπείες, στην Αθήνα έχει πολλά κ αρκετά χωρίς κόστος πχ συλλόγους.
Κασανδρα αυτα τα 13 χρονια εχω αλλαξει 4 γξατρους και πολλα φαρμακα μεμονωμενα και σε συνδιασμους. Δυστυχως ομως δεν κανουν θαυματα :(
Και πολυ καλά κάνεις. Δεν εχω δει ως τώρα ποτέ και κανένα άτομο να υποφέρει απο κάτι και να μην θελει και να προσπαθεί να το αλλάξει. Aν κάποιος πει οτι δεν βλέπεις κάτι συγκεκριμένο ή δεν ακολουθείς σωστό δρομο, αυτό μπορώ να το καταλάβω. Αλλά η έκφραση \"δεν προσπαθείς\" στη γενικότητα της είναι βλακεία.Quote:
Οταν ακουω τους γυρω μου να μου λενε ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΠΟΛΥ, νευριαζω.
Ο άνθρωπος έγραψε ένα κατεβατό πράγματα που έχει περάσει.Quote:
Σταυρο εισαι τυχερος που εχεις ενα μονο ψυχοσωματικο συμπτωμα :) και σου ευχομαι να το νικησεις συντομα.
Δεν ειμαι σίγουρος, αλλα έχω την αίσθηση ότι θεωρείς το δικα σου πρόβλημα μεγάλο ενω των άλλων όχι. Έχω την αίσθηση ότι σκέφτεσαι μόνο με το συναίσθημα οταν πρόκεται για τα προβλήματά σου. Με μια κουβέντα που λεει κάποιος δεν σημαίνει ότι είπε τα πάντα. Μπορεί να υπάρχουν αρκετά αλλα πράγματα πισω από μια κουβέντα.
Νομίζω ότι πρέπει να σκεφτόμαστε με δύο τρόπους ταυτόχρονα και με τη λογική και με το συναίσθημα. Μπορεί το συναίσθημα να βγάζει το δικο μας πρόβλημα μεγάλο (γιατί ο φόβος ειναι συναίσθημα), αλλά θα πρέπει να έρχεται και η λογική και να βγάζει και αυτή το δικο της συμπέρασμα.
Καλημερα καλη εβδομαδα. Αερα νομιζω οτι με κρινεις κι εσυ χωρις να ξερεις για μενα. Το \'προβλημα\' του παιδιου το εχω ζησει για μεγαλο διαστημα και ξερω πωσ ειναι. Απλα ειπα οτι ειναι \'τυχερος\' που εχει να παλεψει μονο με αυτο γιατι εγω μαζι με εκεινο παλευα ταυτοχπονα κι αλλα ψυχοσωματικα συμπτωματα. Δεν αμφισβητησα το οτι ειναι δυσκολο και ειδικα οταν το εχεις ζησει απο μεσα τοτε ξερεις καλυτερα απο τους υπολοιπους πως ειναι.
Μην διαβάσεις μονο το τελευταίο μήνυμα, δες και αυτό στην 5η σελιδα.Quote:
Το \'προβλημα\' του παιδιου το εχω ζησει για μεγαλο διαστημα και ξερω πωσ ειναι.
Αερα διαβασα αυτα που εγραφε ο Σταυρος και στην 5 σελιδα. Αν τα ειχες διαβασει κι εσυ λιγο πιο προσεχτικα θα εβλεπες οτι το μοναδικο συμπτωμα που χαρακτιριζει τις κρισεις πανικου του ειναι η αναγουλα και ο εμετος. Το λεει ξεκαθαρα οτι δεν εχει αλλα συμπτωματα. Τα υπολοιπα που γραφει το παληκαρι δεν εχουν καμμια σχεση με κριση πανικου, ανηκουν σε αλλη κατηγορια για την οποια δεν μπορω να εκφερω γνωμη γιατι δεν την εχω βιωσει και μπορει να του πω κατι λαθος.
ΝΑΙ,ΕΓΩ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΩ...
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΧΡΟΝΙΟ ΠΟΝΟ.....
ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΑΚΕΤΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΣ SILVEROULAS ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΗ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΞΩ...
ΟΛΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ.......
ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΦΙΛΟ, ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ....
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=85&articleID=8232& ;la=1