\"αιμομιξία\" γράφεται και όχι \" αμομομοιξία\"
Printable View
\"αιμομιξία\" γράφεται και όχι \" αμομομοιξία\"
Ως αιμομιξία ορίζεται η σεξουαλική σχέση δύο ατόμων, τα οποία συνδέονται με στενή συγγένεια εξ αίματος.[1]
Συνηθισμένο αποτέλεσμα της αιμομιξίας είναι προβλήματα υγείας στους απογόνους από τέτοιες σχέσεις. Αν και διαχρονικά σε κάποιες περιπτώσεις η αιμομιξία ήταν αποδεκτή, συνήθως τη θεωρούσαν αξιόποινη πράξη, κάτι που συμβαίνει και σήμερα σε πολλά κράτη.
Η αιμομιξία ήταν συνηθισμένο φαινόμενο καθ\' όλη τη διάρκεια της ιστορίας κυρίως σε βασιλικές οικογένειες και δυναστείες, οι οποίοι ήθελαν να εξασφαλίσουν την καθαρότητα και γνησιότητα της αριστοκρατικής τους καταγωγής, καθώς και λόγω πολιτικών και οικονομικών λόγων.
ξέρεις.. είχα να τον δω χρόνια..μαθαινα νεα του αλλά γενικά δεν είμασταν όπως είπες το παραδειγμα με τα ανηψια σου κ τα παιδια σου που προφανως νιωθουν σαν αδερφια.Quote:
Originally posted by 3wtiko
τι είναι αυτό που σε κράτησε να μην πετάξεις μακριά απο το συγγενικό -οικογενειακο περιβάλλον?
τι είναι αυτό που σε οδήγησε να επιλέξεις έναν έρωτα τόσο επίπονο?
αυτό νομίζω είναι σημαντικό να δεις για τον εαυτό σου αυτή την στιγμή!
αν η σχέση αυτή ήταν υγειής δεν θα αναρρωτιόσουν για τίποτα!
για παιδιά δεν το συζητάω ,
εχω παιδί και έχει και πολλά ξαδέρφια ,τα ανήψια μου τάχω μεγαλώσει ,μόνο που δεν τα βύζαξα,
πως αλλιώς να σου το πώ?
μην βάζεις τον εαυτό σου σε τέτοια δύσβατα μονοπάτια΄,
αγάπα τον εαυτό σου και επέλεξε μια σχέση να ομορφύνει τις μέρες σου!
και όχι πως θα κρυφτείς και τι άποψη έχουμε εμείς οι άλλοι,
ακου τον εαυτό σου ,Αυτός ξέρει τί τον κάνει χαρούμενο!
εγω ειχα να τον δω περιπου 8 χρονια πανω-κατω..
κ ουτε ενιωθα ποτε ετσι μπορω να πω δε μιλουσαμε ήταν απλα ξαδερφος μου ετσι τα τυπικα.. ουτε κ αυτος με εβλεπε ετσι παλια.
δε ξερω πραγματικά τι ειναι αυτο που με κανει να τον διαλεξω οπως λες.
αν σκεφτω πιστευω ενας λογος ειναι ίσως οτι τον νιωθω πολυ κοντα μου κ με κανει να του ανοιγομαι πραγμα δυσκολο για μενα γιατι σχεδον κανενας δε με κανει να νιωθω τοσο οικια-λιγο σπανιο..
κ γιατι υπαρχει ελξη( ε αυτο δεν το ελεγχω δε γινεται)
Βιλ....δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά αλλά υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτό που τραβάει τον έναν στον άλλο να είναι το....απαγορευτικό του πράγματος. Σίγηουρα μετά από χρόνια θα μπορέσετε να κάνετε και οι δυο την αυτοκριτική σας.
από κει και πέρα, αφού δηλώνεις πως δεν θες να το κόψεις ζήστο αλλά φυσικά προσέξτε την εγκυμοσύνη γιατί τα προβλήματα στα παιδιά από αιμομιξία δεν είναι μύθος.
Quote:
Originally posted by Remedy
ξωτικοQuote:
........
τι είναι αυτό που σε κράτησε να μην πετάξεις μακριά απο το συγγενικό -οικογενειακο περιβάλλον?
τι είναι αυτό που σε οδήγησε να επιλέξεις έναν έρωτα τόσο επίπονο?
αυτό νομίζω είναι σημαντικό να δεις για τον εαυτό σου αυτή την στιγμή!
αν η σχέση αυτή ήταν υγειής δεν θα αναρρωτιόσουν για τίποτα!
για παιδιά δεν το συζητάω ,
εχω παιδί και έχει και πολλά ξαδέρφια ,τα ανήψια μου τάχω μεγαλώσει ,μόνο που δεν τα βύζαξα,
πως αλλιώς να σου το πώ?
μην βάζεις τον εαυτό σου σε τέτοια δύσβατα μονοπάτια΄,
....
εχεις δικιο οτι ισως δεν ειναι τυχαιο που η φιλη δεν τολμησε να απομακρυνθει απο την οικογενεια αλλα διαλεξε μια σχεση με συγγενη
ισως και οχι ομως...
λες παρακατω οτι τα ανιψια σου τα μεγαλωσες σχεδον σαν παιδια σου και προφανως τα παιδια σου θα μεγαλωσαν μαζι τους σαν αδερφια.
δεν ειναι ολα τα ξαδερφια ετσι ομως...
εγω τα πρωτα μου ξαδερφια τα ειχα δει παιδακια μικρα και τα ξαναειδα μετα τα 16 τους, σχεδον ενηλικες...μου ηταν σαν φιλοι, οχι σαν αδερφια.
υπαρχουν πολλες τετοιες οικογενειες.
αν καπως ετσι εγινε και με την φιλη, μπορει να μην ειχε μεσα της αισθηση συγγενειας για τον συγκεκριμενο αντρα...
ειναι οπωσδηποτε αιμομιξια, με την εννοια οτι δεν πρεπει να παντρευτουν, καθως απαγορευεται και κυριως να μην κανουν παιδια..
κατα τα αλλα νομιζω οτι ειναι δικο τους θεμα ποσο συγγενεις η φιλοι νοιωθουν κι αν ειναι διατεθιμενοι να το συνεχισουν κι αλλο.
σευχαριστώ για το σχόλιο,
σωστά μιλάς.
το παράδειγμα με τα ανήψια μου δεν είναι αντιπροσωπευτικό ίσως,
το ότι έχω 23 ξαδέρφια και μάλιστα κάποια που είναι Αμερική και Αυστραλία
θαταν πιο αντιπροσωπευτικο να πω κάποια τέτοια ιστορία,
μια ξαδέρφη μου λοιπόν που έζησε κάτι τέτοιο και εχω αδερφική σχέση μαζί της,
μόνο προβλήματα αντιμετώπισε τα οποια δεν σταμάτησαν ούτε όταν έκανε άλλες σχέσεις,
μα και όταν παντρεύτηκε ,
ο ξάδερφος δεν έλεγε να αφήσει τις πληγές τους να γιατρευτούν,
μέχρι που την εκβίαζε ο ίδιος ότι θα το μάθουν όλοι αν δεν ενδώσει στις επιθυμίες του,
οκ μάλλον είμαι προκατηλημένη
κάθε κατάσταση έχει τις δικές της παραμέτρους,
παρόλο που θα θελα ναχω αντικειμενικότητα δεν τα καταφέρνω
αναμφίβολα όμως το βάρος της επιλογής πέφτει στην Ελένη
όσο κι αν φλυαρίσουμε εμείς.
άλλωστε αν σκεφτόμαστε πάντα τα δεινά των σχέσεων,
ίσως και να μην βρίσκαμε το κουράγιο να ζήσουμε.
ας ευχηθώ λοιπόν το καλύτερο να ζήσει και η Ελένη
μα και όλοι μας!
ποια ειναι η ελενη? :)Quote:
...
μα και όλοι μας!
ωχ! παρασύρθηκα απο το όνομα της ξαδέρφης μουQuote:
ποια ειναι η ελενη? :)Quote:
...
μα και όλοι μας!
η vill θα έλεγα σωστά.
Το μήνυμα διαγράφηκε από την ομάδα διαχείρισης για παραβίαση των όρων χρήσης.
Vill, σ\'ένα κόσμο 6,5 δις ψυχών, εσύ διάλεξες να ζήσεις μια όμορφη σχέση, πλούσια σε συναισθήματα μ\' ένα σου εξάδελφο...Συμβαίνουν κι αυτά, αν και όπως είπαν και άλλα μέλη, δυστυχώς τα στερεότυπα του κοινωνικού περίγυρου, στον βαθμό που εξαρτάσαι από αυτά, θα είναι ισόβια τροχοπέδη στη σχέση σου. Θα πρέπει να έχεις προαποφασίσει μέσα σου ως που μπορείς να φτάσεις, γιατί αυτό που ζεις θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή εσένα και τον σύντροφο σου ,να σας φέρει σε σύγκρουση με τις οικογένειες σας, κι αυτή είναι μια προοπτική που δεν μπορείς να αγνοήσεις. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα δεις στη πορεία...
Πέρα από την ουσία, εκείνο που με προέτρεψε να γράψω, είναι η διαφαινόμενη αγωνία σου, να μάθεις αν αντιλαμβάνεται κι ο υπόλοιπος κόσμος την σχέση σου σαν αμαρτία ! Η αμαρτία είναι εφεύρημα των θρησκειών για να χειραγωγούν τις μάζες, φαντάσου το πόσο οξύμωρο είναι να σου ζητούν να είσαι αναμάρτητος κι από την άλλη να είναι αμαρτία το να θεωρεί κάποιος τον εαυτό του αναμάρτητο μια και αυτό είναι προνόμιο (και φύση) μόνο του Θεού...
Έπειτα απ\' ότι φαίνεται ο μωσαϊκός Θεός, είχε μάλλον περίεργη αντίληψη για την αιμομιξία. Ο Λωτ, ένα βιβλικό πρόσωπο που ο Θεός επέλεξε να σώσει από την καταστροφή των Σοδόμων λόγω της ευσέβειας του, \"πηδούσε\" νυχθημερόν τις ίδιες του τις κόρες σε μια σπηλιά, αφ\' ότου ο Πανάγαθος φρόντισε να του στερήσει τη γυναίκα , μετατρέποντας την σε στήλη άλατος γιατί τόλμησε να παρακούσει τις εντολές του, και γύρισε να αντικρίσει την καταστροφή της πόλης της.. Ο Θεός τιμώρησε την περιέργεια αλλά δεν έκανε το ίδιο για την αιμομιξία.
Αν λοιπόν αναρωτιέσαι για το αν είναι η σχέση σου αμάρτημα αναφορικά με την ηθική των θρησκειών, καλά θα κάνεις να μη το σκέφτεσαι καθόλου, τα ηθικοπλαστικά στερεότυπα των θρησκειών αφορούν αφελείς και ελπίζω πως δεν είσαι. Στον μικρόκοσμο όμως που ζεις και κινείσαι, αυτή η σχέση έχει αντίκτυπο , θέλουμε δεν θέλουμε. Προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σου πω να κάνεις κάτι , αν συνεχίσετε εσύ κι ο σύντροφος σου μέχρι τέλους, οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες κι αυτό φαντάζομαι είναι κάτι που το ξέρεις ήδη...
Σου εύχομαι καλό κουράγιο , μια και διάλεξες δύσκολο δρόμο για να βρεις την ευτυχία...
Quote:
Originally posted by sabb
Vill, σ\'ένα κόσμο 6,5 δις ψυχών, εσύ διάλεξες να ζήσεις μια όμορφη σχέση, πλούσια σε συναισθήματα μ\' ένα σου εξάδελφο...Συμβαίνουν κι αυτά, αν και όπως είπαν και άλλα μέλη, δυστυχώς τα στερεότυπα του κοινωνικού περίγυρου, στον βαθμό που εξαρτάσαι από αυτά, θα είναι ισόβια τροχοπέδη στη σχέση σου. Θα πρέπει να έχεις προαποφασίσει μέσα σου ως που μπορείς να φτάσεις, γιατί αυτό που ζεις θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή εσένα και τον σύντροφο σου ,να σας φέρει σε σύγκρουση με τις οικογένειες σας, κι αυτή είναι μια προοπτική που δεν μπορείς να αγνοήσεις. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα δεις στη πορεία...
Πέρα από την ουσία, εκείνο που με προέτρεψε να γράψω, είναι η διαφαινόμενη αγωνία σου, να μάθεις αν αντιλαμβάνεται κι ο υπόλοιπος κόσμος την σχέση σου σαν αμαρτία ! Η αμαρτία είναι εφεύρημα των θρησκειών για να χειραγωγούν τις μάζες, φαντάσου το πόσο οξύμωρο είναι να σου ζητούν να είσαι αναμάρτητος κι από την άλλη να είναι αμαρτία το να θεωρεί κάποιος τον εαυτό του αναμάρτητο μια και αυτό είναι προνόμιο (και φύση) μόνο του Θεού...
Έπειτα απ\' ότι φαίνεται ο μωσαϊκός Θεός, είχε μάλλον περίεργη αντίληψη για την αιμομιξία. Ο Λωτ, ένα βιβλικό πρόσωπο που ο Θεός επέλεξε να σώσει από την καταστροφή των Σοδόμων λόγω της ευσέβειας του, \"πηδούσε\" νυχθημερόν τις ίδιες του τις κόρες σε μια σπηλιά, αφ\' ότου ο Πανάγαθος φρόντισε να του στερήσει τη γυναίκα , μετατρέποντας την σε στήλη άλατος γιατί τόλμησε να παρακούσει τις εντολές του, και γύρισε να αντικρίσει την καταστροφή της πόλης της.. Ο Θεός τιμώρησε την περιέργεια αλλά δεν έκανε το ίδιο για την αιμομιξία.
Αν λοιπόν αναρωτιέσαι για το αν είναι η σχέση σου αμάρτημα αναφορικά με την ηθική των θρησκειών, καλά θα κάνεις να μη το σκέφτεσαι καθόλου, τα ηθικοπλαστικά στερεότυπα των θρησκειών αφορούν αφελείς και ελπίζω πως δεν είσαι. Στον μικρόκοσμο όμως που ζεις και κινείσαι, αυτή η σχέση έχει αντίκτυπο , θέλουμε δεν θέλουμε. Προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σου πω να κάνεις κάτι , αν συνεχίσετε εσύ κι ο σύντροφος σου μέχρι τέλους, οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες κι αυτό φαντάζομαι είναι κάτι που το ξέρεις ήδη...
Σου εύχομαι καλό κουράγιο , μια και διάλεξες δύσκολο δρόμο για να βρεις την ευτυχία...
Γιατι δεν γραφεις πιο συχνα στο φορουμ?
Χαιρομαι που εισαι μαζι μας!
Κατερινάκι να είσαι καλά, σ\' ευχαριστώ για τη θετική σου διάθεση απέναντι μου. Δεν γράφω στο φόρουμ για να γράφω, αλλά παρά μόνον αν κι όποτε έχω κάτι να πω, είναι επιλογή μου να μη \"μιλάω\" πολύ...Quote:
Originally posted by katerinaki
Γιατι δεν γραφεις πιο συχνα στο φορουμ?
Χαιρομαι που εισαι μαζι μας!
Και πάλι σ\'ευχαριστώ, καλή συνέχεια...
sabb, δε ξερω μεχρι που μπορω να φτασω νομιζω θα δειξει η πορεία. Το σιγουρο είναι πως δε θελω να σταματήσω.κ για μενα δε βρισκω λογο..πραγματικά.Quote:
κ όντως αυτο που λες για την αμαρτία κ τη θρησκεία το πιστευω. Δε θελω να σκεφτομαι αν είναι ηθικό ή όχι γιατι υπαρχουν αγνα συναισθηματα κ δε θελουμε να βλαψουμε ο ένας τον άλλον.
Μάλιστα το διαβάζουμε και αυτό.
Καλά η κοπέλα είναι μικρή προφανώς και ζει ένα έρωτα που γνωρίζει προφανώς και η ίδια ότι δεν βγάζει πουθενά.
Αλλά απορώ με κάποιους «προοδευτικούς»που την συμβουλεύετε να συνεχίσει να έχει σχέση με τον πρώτο ξάδερφο της.
Μήπως θα έπρεπε να προχωρήσουμε και ένα βήμα παραπάνω θα έλεγα εγώ?
Να τα φτιάξω με την αδερφή μου να τελειώνουμε?
Που να ψάχνω γυναίκα τώρα.?
Αυτό που ενοχλεί τη δική σου ηθική, θα έπρεπε να αναρωτηθείς μήπως δεν είναι προτροπή των άλλων για να συνεχίσει τη σχέση της η θεματοθέτρια , αλλά δικός σου αλληθωρισμός πάνω στο πρόβλημα της ? Ποιον \"προοδευτικό\" επισήμανες πως την προτρέπει να συνεχίσει το αδιέξοδο που διάλεξε η ίδια ?Quote:
Originally posted by VasilisA
Καλά η κοπέλα είναι μικρή προφανώς και ζει ένα έρωτα που γνωρίζει προφανώς και η ίδια ότι δεν βγάζει πουθενά.
Αλλά απορώ με κάποιους «προοδευτικούς»που την συμβουλεύετε να συνεχίσει να έχει σχέση με τον πρώτο ξάδερφο της.
Γέμισε ο κόσμος από την ηθική των ιθυνόντων, κι όλοι οι υπόλοιποι συνεχίζουμε να αμαρτάνουμε , ακόμη κι όταν τρώμε πατατάκια με 0 λιπαρά...
Υ.Γ. Δεν σου φταίει σε τίποτε η αδελφή σου, έχει δικαίωμα για λιγότερο κοντοφθαλμισμό στο κόσμο αυτό...
Εγω θα ηθελα να πω οτι πιστευω το γεγονος οτι ειστε ξαδερφια λειτουργησε υπερ του να αναπτυξετε αυτη τη σχεση. Προσέθεσε ενα μυστηριο, μια αισθηση απαγορευμενου αρα και πιο ποθητου, και μια αισθηση οικειοτητας κ αγαπης. Αν δεν ησασταν ξαδερφια, ισως να μην ειχατε ερθει ποτε κοντα.
Quote:
Αυτό που ενοχλεί τη δική σου ηθική, θα έπρεπε να αναρωτηθείς μήπως δεν είναι προτροπή των άλλων για να συνεχίσει τη σχέση της η θεματοθέτρια , αλλά δικός σου αλληθωρισμός πάνω στο πρόβλημα της ? Ποιον \"προοδευτικό\" επισήμανες πως την προτρέπει να συνεχίσει το αδιέξοδο που διάλεξε η ίδια ?Quote:
Γέμισε ο κόσμος από την ηθική των ιθυνόντων, κι όλοι οι υπόλοιποι συνεχίζουμε να αμαρτάνουμε , ακόμη κι όταν τρώμε πατατάκια με 0 λιπαρά...
Υ.Γ. Δεν σου φταίει σε τίποτε η αδελφή σου, έχει δικαίωμα για λιγότερο κοντοφθαλμισμό στο κόσμο αυτό...
Για ποιον κοντόφθαλμο μιλάς?
Εσύ θα τα έφτιαχνες ποτέ με τον ξάδερφο σου η την ξαδέρφη σου?
Εάν το έκανες sorry αλλά δεν θα ήθελα να ακούσω παρακάτω γιατί έχω που έχω τις αναγούλες μου με τις κρίσεις πανικού που περνάω αυτό θα επιδεινώσει την κατάσταση
Ίσως να ζούμε σε άλλο κόσμο και σε άλλη διάσταση…
Ίσως να έχω μείνει αρκετά πίσω και να μην το γνωρίζω…
Ρε συ λες να είμαι τόσο οπισθοδρομικός?
Ρε σεις τώρα που το σκέφτομαι για αυτό βλέπω πολλές γυναίκες μόνες τους.
Τα έχουν με τους ξαδέρφους τους και ντρέπονται να τους παρουσιάσουν
Αυτό είναι ναι
Λες να ακούσω τελικά την συμβουλή σου?
Άρε αδελφούλα τι σε περιμένει…Ο κοντόφθαλμος έρχεται
Ετοιμάσου γιατί δεν μπορώ να ψάχνω γυναίκα…Δεν με θέλει καμία βαρέθηκα…
δεν ξερω αν ειναι θεμα ηθικης βρε παιδια..
ποιος ειναι ικανος αλλωστε ορισει μετρα στην ηθικη?
ειναι λιγο \"χοντρο\" παντως,πρωτος ξαδελφος..
Μην αρπάζεσαι αγαπητέ...Κανείς δεν επαίνεσε την επιλογή της φίλης μας κι αποδέξου την γενναιότητα της να εκτεθεί ανώνυμα αλλά ειλικρινά, προκαλώντας έτσι αν θέλεις την αντίδραση των άλλων, όπως καλή ώρα η δική σου....Quote:
Για ποιον κοντόφθαλμο μιλάς?
Εσύ θα τα έφτιαχνες ποτέ με τον ξάδερφο σου η την ξαδέρφη σου?
Εάν το έκανες sorry αλλά δεν θα ήθελα να ακούσω παρακάτω γιατί έχω που έχω τις αναγούλες μου με τις κρίσεις πανικού που περνάω αυτό θα επιδεινώσει την κατάσταση
Ίσως να ζούμε σε άλλο κόσμο και σε άλλη διάσταση…
Ίσως να έχω μείνει αρκετά πίσω και να μην το γνωρίζω…
Ρε συ λες να είμαι τόσο οπισθοδρομικός?
Ρε σεις τώρα που το σκέφτομαι για αυτό βλέπω πολλές γυναίκες μόνες τους.
Τα έχουν με τους ξαδέρφους τους και ντρέπονται να τους παρουσιάσουν
Αυτό είναι ναι
Λες να ακούσω τελικά την συμβουλή σου?
Άρε αδελφούλα τι σε περιμένει…Ο κοντόφθαλμος έρχεται
Ετοιμάσου γιατί δεν μπορώ να ψάχνω γυναίκα…Δεν με θέλει καμία βαρέθηκα…
Αν αρχίσουμε να λιθοβολούμε τη θεματοθέτρια γιατί επέλεξε μια σχέση μ\' έναν συγγενή της β\' βαθμού (κι έχει σημασία αυτή η επισήμανση), κινδυνεύουμε να εγκλωβιστούμε στην δική μας αντίληψη περί ηθικής και να αδυνατούμε να τη βοηθήσουμε να βγει από τα αδιέξοδά της....
με συγχωρεις... καπου επεσαν τα μαλλια μου... στασου. τα βρηκα.. ΑΙΣΧΟΣ. πρωτος ξαδερφος?!?!?!?!?!?!? τι να πει κανεις κοπελα μου σε τετοιο θεμα, δεν υπαρχουν λογια. παντως μεγαλη η δυναμη της καβλας..
οκ ,, ωραια περνατε ,,,,, ,,αλλα να θυμαστε οτι δεν ειστε στην \"ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ\'\',,,,,,,,,,,,,,,,ουτε στο βασιλειο των ΙΝΚΑ που παντρευονταν μεταξυ τους για να διαφυλαξουν την ανωτεροτητα της φυλης ,,,,,,,,,,,,,,,,τοσο ερωτευμενοι μεταξυ σας ειστε στο σο\'ι\' σου ?? σοι ναρκισων ειστε ?? κοιταξτε και λιγο γυρω σας ...........
Υποστηρικτικό/η σε βρίσκω, μπράβο...Quote:
Originally posted by path
οκ ,, ωραια περνατε ,,,,, ,,αλλα να θυμαστε οτι δεν ειστε στην \"ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ\'\',,,,,,,,,,,,,,,,ουτε στο βασιλειο των ΙΝΚΑ που παντρευονταν μεταξυ τους για να διαφυλαξουν την ανωτεροτητα της φυλης ,,,,,,,,,,,,,,,,τοσο ερωτευμενοι μεταξυ σας ειστε στο σο\'ι\' σου ?? σοι ναρκισων ειστε ?? κοιταξτε και λιγο γυρω σας ...........
Λιθοβολείτε την αμαρτωλή λεβέντες και θα κληρονομήσετε τη βασιλεία του γιαλαμπή...
Αν όχι , τουλάχιστον ένα στασίδι διαρκείας για όλη τη σεζόν (πλην τσάμπιονς λίγκ) είναι δικό σας....
Υ.Γ Τα περί Ίνκας είναι αμφισβητήσιμα, δες καλύτερα το παρακάτω λίνκ που αφορά τους Αψβούργους και περιπτώσεις ενδογαμίας στους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης. Έχει ενδιαφέρον η επιστημονική πλευρά του θέματος , που ίσως να μπορούσε να διαφωτίσει τη συζήτηση και όχι οι ηθικοπλαστικές ανησυχίες του καθένα, δείτε τον συνάνθρωπο σας σαν μέρος ενός προβλήματος που απασχολεί τον ίδιο και μην τον μεταβάλετε σε πρόβλημα δικό σας ή της κοινωνίας που υπερασπίζεστε.
http://news.pathfinder.gr/periscopio/inbreeding-hapsburgs.html
παθ και σαλεα...θεωρω τελείως άστοχα τα σχόλια σας.
το αν συμφωνεί κάποιος ή όχι με την επιλογή της θεματοθέτριας, θα μπορούσε να το σχολιάσει με την άποψη του και όχι με ειρωνία και χλευασμό.
από σόι δικαστών;Quote:
http://www.pesmazoglou.gr/gr/files/p.../fok-227_m.jpg
Βλέπω ότι ένα μέρος του προβληματισμού αφορά τα πιθανά γενετικά προβλήματα των απογόνων μιας τέτοιας σχέσης. Όμως όταν μιλάμε για πρώτα ξαδέρφια, ο κίνδυνος είναι πάρα πολύ μικρός. Εξάλλου υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που οι σύντροφοι αν και δεν είναι συγγενείς, αποδεδειγμένα έχουν πολλές πιθανότητες να αποκτήσουν παιδιά με σημαντικά προβλήματα υγείας. Εκεί, κανείς δεν τους απαγορεύει το γάμο ή την απόκτηση παιδιών κι ακόμα και οι προγεννητικοί έλεγχοι είναι στη διακριτική τους ευχέρεια. Από την άλλη, υπάρχουν νομικές απαγορεύσεις και κοινωνικά ταμπού για σχέσεις που δεν έχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο απόκτησης απογόνου με προβλήματα.
Με αυτά δεν θέλω να πω στην κάθε vill, \'προχώρα ελεύθερα\', αλλά ότι χρειάζεται να δούμε πέρα από τον παράγοντα \'νόμος\' ή \'ιατρικά θέματα\'. Έπειτα οι ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων δεν καταλήγουν οπωσδήποτε σε γάμο και παιδιά. Όσο για το κοινωνικό κομμάτι, υπάρχουν πολλά είδη σχέσεων που θεωρούνται αφύσικα, ανήθικα και τελικά κατακριτέα, χωρίς κατά την άποψη μου να υπάρχει λόγος για την περιθωριοποίηση και την κατακραυγή.
Όσο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, έχω να πω πως vill μου, είσαστε δυο νέοι άνθρωποι που μόλις ξεκίνησαν μια σχέση και μαλιστα από απόσταση, οπότε λογικό να υπάρχει ενθουσιασμός και αδυναμία να ελέγξετε τα συναισθήματα που σας κατακλύζουν. Πιθανόν να παίζει ρόλο και η συγγένεια στην έλξη που νιώθετε ή το \'απαγορευμένο\', πιθανόν και άλλα. Γενικά όμως οι επιτυχημένες σχέσεις βασίζονται και σε πολλά άλλα πέρα από αυτό που νιώθουμε και παρόλο που πολλές φορές οι άνθρωποι υποφέρουν επειδή δεν ακολουθούν αυτό που νιώθουν, χρειάζεται και μια δόση σκέψης :)
Δεν ξέρω αν παρατηρείτε πως οι υστερικές φωνές πάνω στην ηθική και τα κραξίματα για αηδίες και τα σχετικά,είναι λίγες σε τούτο το thread.Πού να οφείλεται η υποχώρηση της αηδίας άραγε;
Στην πραγματικότητα,όσο οι κοινωνίες προχωρούν,γίνονται περισσότερο ανοιχτές αλλά και σύνθετες,τόσο το incest taboo,το αιμομικτικό απαγορευτικό υποχωρεί,ώστε να περιλαμβάνει όλο και λιγότερα συγγενικά μέλη.Στην πορεία θα ισχύει μάλλον για τους συγγενείς πρώτου βαθμού,γονείς κι αδέρφια.
Στο μακρύ παρελθόν το ταμπού αυτό \"χρειαζόταν\"ώστε να εξασφαλιστεί η εξωγαμία(η αναζήτηση σεξουαλικού συντρόφου πέρα από τα στενά όρια του συγγενικού κύκλου),εξυπηρετώντας τόσο βιολογικούς στόχους/ανάγκες,όσο και κοινωνικούς.Γιατί έτσι εξασφαλιζόταν
ένα μεγαλύτερο φάσμα συμμαχιών ώστε να διευρύνονται οι ευκαιρίες για εύρεση περισσότερων πηγών προστασίας,αλλά και υλικών αγαθών(τό\'να χέρι νίβει τ\'άλλο εμπεδωμένο στο έπακρο,λολ).:P
Τώρα όμως,σε κοινωνίες τεχνολογικά όσο και θεσμικά εξελιγμένες,δεν υπάρχει η τόσο μεγάλη κάψα που υπήρχε στις απαρχές της ιστορίας του ανθρώπινου είδους και σε άλλες ιστορικές του περιόδους για τα παραπάνω καυτά και ακανθώδη,άρα η απαγόρευση χαλαρώνει,\"κλείνοντας\"στα� �ιακά τον κύκλο της,και περιορίζοντας τα άτομα στα οποία αναφέρεται.(όχι μόνη της,το ίδιο το ανθρώπινο είδος της δίνει τη γραμμή πλεύσης).
Βέβαια,ακόμη αφορά και συγγενείς δευτέρου βαθμού,ωστόσο με την πάροδο του χρόνου προσωπική μου άποψη είναι πως αυτό θα αλλάξει και θα μείνει να αφορά μόνο τα μέλη της πυρηνικής οικογένειας.
Καθώς αυτό ήδη είναι σε εξέλιξη,οι τιμωρητικές διαθέσεις της κοινωνίας απέναντι στους \"κολασμένους,ανήθικους\"πο� � σπάνε το ταμπού,όλο και θα γίνονται ηπιότερες,ήδη αυτό παρατηρείται και οι\"φταίχτες\"που σπάνε την αρχή θα τη βγάζουνε πιο καθαρή.:P
Πάντως συμφωνώ και με τη Ρέμεντυ,στο σημείο που ανέφερε πως καθώς η κοπελιά δεν έβλεπε συχνά τον ξάδερφό της,η σεξουαλική αυτή απάθεια που προκύπτει από την εξοικείωση ανάμεσα στα άτομα με τα οποία μεγαλώνουμε και έχουμε συχνότατη επαφή,έπαψε να υφίσταται,άρα την έκανε να βλέπει τον ξάδερφό της σαν ένα οποιοδήποτε άλλο αρσενικό που θα μπορούσε να ερωτευτεί και να κάνει μαζί του σεξ,όπως και εκείνος την ίδια ως μία γυναίκα που γουστάρει.
Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Woody Allen,που ερωτεύτηκε τη θετή του κόρη.Οι τεχνητοί δεσμοί και οι ηθικές υπαγορεύσεις/απαγορεύσεις δε λειτουργούν επειδή έτσι θέλουν κάποιοι,λειτουργούν κάτω από προυποθέσεις,άρα και θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στον κανόνα και δεν πά κάποιοι να κωλοχτυπιούνται,πάντα θα υπάρχουν.:D:D
{{{{{{{{{{{παθ και σαλεα...θεωρω τελείως άστοχα τα σχόλια σας.
το αν συμφωνεί κάποιος ή όχι με την επιλογή της θεματοθέτριας, θα μπορούσε να το σχολιάσει με την άποψη του και όχι με ειρωνία και χλευασμό. }}}}}}}}}---------------------------------------------------------------------------------------------------------Θεοφανία , προσωπικα δεν ειχα καμια διαθεση χλευασμου, απλα ετσι μου βγηκε εκεινη τη στιγμη ,,ειναι η αποψη μου, οκ ;...........Επισης να συμπληρωσω επειδη πολοι \'\'φιλελευθεροι\'\'εδω ενθαρινουνε τη νεαρα στην επιλογη της ,,,,, οτι πολλοι συνανθρωποι μας καταφευγουν στις συγκεκριμενες επιλογες οχι επειδη εχουν καμια σπουδαια αποψη επι του θεματος ,,αλλα επειδη ετσι το κανουνε και τα κουνελακια , τα γατακια , τα σκυλακια κοκ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,αν διαφωνητε διαβαστε λιγο στις καθημερινες ειδησεις....το πως ο καθε αγραματος αδερφος στο χωριο γκαστρωσε την αδερφη του,, η το πως δυο αδερφια στην κρητη βγαλανε τα ντουφεκια επειδη τα βλασταρια τους κοντα στην στανη και στα αλλα ζα ,,, κανανε κι αυτα οτι ...βλεπανε ...,,,,,και ενα σωρο αλλα ................ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ , ΜΕ ΕΝΑ, ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΟΗΤΙΚΑ ΥΠΟΒΑΘΡΟ .___
path, νομίζεις δηλαδη οτι η αιμομιξια έχει να κανει με το πόσο μορφομενοι είμαστε?
κατα καποιον τροπο ναι ! ας πουμε οτι οι ανθρωποι ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ να μην ειμαστε αιμομικτικοι. Δεν ειναι οτι δεν υπαρχη ελξη ,, ολοι εχουμε αδερφια ξαδερφια και ξερουμε οτι ελξη σαφως υπαρχει , και μαλιστα επειδη υπαρχουν και συναισθηματα πολοι πληγωνονται στην προσπαθεια τους να το κοντρολαρουνε !!,,,,,,,,,,,,,,,και απλα μερικοι συνανθρωποι μας λιγοτερο μορφωμενοι ΔΕΝ πολυνοιαζονται με αυτο το να το ΕΛΕΝΧΟΥΝΕ δηλαδη.........
εγω το βρισκω λαθος αυτο που λες και υπαρχουν ενα σωρο παραδείγματα..
και αφου θεωρείς κακη την αιμομιξία σκεψου ποσοι μορφομενοι ανθρωποι σε εδρες πανεπιστημιων εχουν κανει χειροτερα.
κ το χειροτερο εχει να κανει κ με τις προθεσεις του καθε ανθρωπου κ όχι μονο απλά με τη πραξη.
...Δεν χρησιμοποιησα λεξεις οπως :λαθος , κακο , κακες προθεσεις κλπ ________________Δεν σε κρινω και αν εσυ το θεωρεις σωστο ,εγω περισευω,,,,,,,,,,αν και για να το κανεις θεμα εδω προφανως θα θελες να ακουσεις και αντιθετες αποψεις (!)_________Δεν γνωριζω για τους μορφομενους σε εδρες πανεπιστημιων που λες,ουτε για τα χειροτερα (δικια σου η λεξη) που εχουν κανει ........
θεωρεις δικαιη την συγκριση που κανεις?Quote:
το αν συμφωνεί κάποιος ή όχι με την επιλογή της θεματοθέτριας, θα μπορούσε να το σχολιάσει με την άποψη του και όχι με ειρωνία και χλευασμό. }}}}}}}}}---------------------------------------------------------------------------------------------------------Θεοφανία , προσωπικα δεν ειχα καμια διαθεση χλευασμου, απλα ετσι μου βγηκε εκεινη τη στιγμη ,,ειναι η αποψη μου, οκ ;...........Επισης να συμπληρωσω επειδη πολοι \'\'φιλελευθεροι\'\'εδω ενθαρινουνε τη νεαρα στην επιλογη της ,,,,, οτι πολλοι συνανθρωποι μας καταφευγουν στις συγκεκριμενες επιλογες οχι επειδη εχουν καμια σπουδαια αποψη επι του θεματος ,,αλλα επειδη ετσι το κανουνε και τα κουνελακια , τα γατακια , τα σκυλακια κοκ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,αν διαφωνητε διαβαστε λιγο στις καθημερινες ειδησεις....το πως ο καθε αγραματος αδερφος στο χωριο γκαστρωσε την αδερφη του,, η το πως δυο αδερφια στην κρητη βγαλανε τα ντουφεκια επειδη τα βλασταρια τους κοντα στην στανη και στα αλλα ζα ,,, κανανε κι αυτα οτι ...βλεπανε ...,,,,,και ενα σωρο αλλα ................ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ , ΜΕ ΕΝΑ, ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΟΗΤΙΚΑ ΥΠΟΒΑΘΡΟ .___
κανεις δεν πηγε με τον αδερφο του και καμια δεν \"γκαστρωθηκε\".....
η βουκολικη φρασεολογια δεν νομιζω να πιστευεις οτι προσθετει βαρυτητα στα λογια σου....
η συγγενεια μεταξυ αδερφων απεχει ΠΑΡΑ πολυ απο αυτη των ξαδερφων ακομα και με απλους βιολογικους ορους να το παρεις...
οσο για τον υπαινιγμο περι αμορφωσιας και ζωωδους καταστασης, δεν νομιζω να προεκυψε απο το γραπτο της φιλης.
μηπως εισαι λιγο εμπαθης?
Quote:
και όμως παθ...μερικές φορές η ειρωνία και ο χλευασμός είναι μεγαλύτεροι δείκτες αμορφωσιάς από το να πας με τον ξάδελφο.
Πολιτισμός είναι να \"βλέπουμε\" και να κατανούμε συμπεριφορές και όχι να σηκώνουμε πρώτοι το λίθο.
Eμενα αυτο παντως δε μου φαινεται τοσο προβληματικο. Προφανως δεν επιδοκιμαζω την αιμομιξια, αλλα για παραδειγμα δυο ξαδερφια που δεν μεγαλωσαν και πολυ κοντα, ωστα να νιωθει ο ενας τον αλλον σαν αδερφο, δε μου φαινεται και τοσο παραξενο το να προκυψει κατι τετοιο. Επισης σε μικρες ηλικιες οι σεξουαλικοι πειραματισμοι γινωνται συνηθως μεταξυ ξαδερφιων χωρις αυτο να σημαινει απολυτως τιποτα. Εχω ακουσει απειρες περιπτωσεις. Τωρα προφανως και θα υπαρξει αντιδραση απο τους δικους σας, αλλα δε νομιζω να το σκεφτεστε σοβαρα μακρυπροθεσμα, ωστε να επισημοποιηθει κατι τετοιο. Εγινε μια φορα, ισως γινει και μια 2η ή 3η, θα εκτονωθει και θα περασει.
Και για να μη παρεξηγηθω την αιμομιξια αναμεσα σε αδερφια τη θεωρω κατι εντελως διαφορετικο και αρρωστη περιπτωση. Εκει ειναι κυριολεκτικα αιμομιξια.
Πρώτα απ\' όλα θέλω να πω ότι μου άρεσε ο χιουμοριστικός και καυστικότατος τρόπος που τα ανέπτυξε ο saab.Quote:
Η αμαρτία είναι εφεύρημα των θρησκειών για να χειραγωγούν τις μάζες, φαντάσου το πόσο οξύμωρο είναι να σου ζητούν να είσαι αναμάρτητος κι από την άλλη να είναι αμαρτία το να θεωρεί κάποιος τον εαυτό του αναμάρτητο μια και αυτό είναι προνόμιο (και φύση) μόνο του Θεού...
Αιμομιξία είναι σίγουρα η σεξουαλική πράξη με σκοπό τεκνοποίηση.
Και γιατί οι περισσότεροι εδώ αντιμετωπίζουν μια ερωτική σχέση σαν σίγουρα μόνιμη;
δηλαδη αν ενας πατερας κανει σεξ με την κορη του , δεν ειναι αιμομιξια αν δεν κανουν παιδι?Quote:
Originally posted by John11
Πρώτα απ\' όλα θέλω να πω ότι μου αρέσει ο χιουμοριστικός τρόπος που τα ανέπτυξε ο saab.
Αιμομιξία είναι σίγουρα η σεξουαλική πράξη με σκοπό τεκνοποίηση.
Και γιατί οι περισσότεροι εδώ αντιμετωπίζουν μια ερωτική σχέση σαν σίγουρα μόνιμη;
τι αλλο θ ακουσω....
Κοίταξε, στο θέμα γονιού-παιδιού ή αδερφών, υπάρχει για μένα άλλη ηθική διάσταση. Στο θέμα όμως το συγκεκριμένο, είμαι αρκετά σκεπτικιστής.Quote:
δηλαδη αν ενας πατερας κανει σεξ με την κορη του , δεν ειναι αιμομιξια αν δεν κανουν παιδι?
τι αλλο θ ακουσω....
Τώρα όμως θα μου πεις ο \"κανόνας\" που είπα δεν ισχύει. Σωστά, έχεις δίκιο, σαν κανόνας δεν μπορώ να πω ότι ισχύει! Τον σβήνω.
[Edit]Αυτό που ήθελα κυρίως να πω είναι ότι αν και δεν θεωρώ αιμομιξία τη σχέση μεταξύ εξαδέρφων, δεν θεωρώ σωστό την τεκνοποίηση για βιολογικούς λόγους.
βασικά εγω δεν εννοουσα τιποτα παραπανω απο σχεση-επαφη(δε ξερω τι όρο να βαλω)
ουτε είπα οτι το βλεπουμε σοβαρα για μελλοντικά.
το λεω γιατι διαβασα κατι για παιδια κ τεκνοποιηση. αλλα οκ συζητηση γίνεται.
curtains, μπορεί κ να περασει. ποιός ξερει.. είναι μακροπρόθεσμη σκεψη κ ποτέ δε ξέρεις τι σου ξημερώνει το αύριο..
john11 εγω νομιζω (ψαχνοντας ετσι απλα στο google) πως αιμομιξια υφίσταται αρκεί να υπαρχει σεξουαλικη επαφη - δε νομιζω οτι είναι απαραίτητη η τεκνοποιηση για να πουμε οτι υπαρχει αιμομιξία.
[quote]Originally posted by vill_
> βασικά εγω δεν εννοουσα τιποτα παραπανω απο σχεση-επαφη(δε ξερω τι
> όρο να βαλω) ουτε είπα οτι το βλεπουμε σοβαρα για μελλοντικά.
> το λεω γιατι διαβασα κατι για παιδια κ τεκνοποιηση. αλλα οκ συζητηση γίνεται.
> john11 εγω νομιζω (ψαχνοντας ετσι απλα στο google) πως αιμομιξια υφίσταται
> αρκεί να υπαρχει σεξουαλικη επαφη - δε νομιζω οτι είναι απαραίτητη η
> τεκνοποιηση για να πουμε οτι υπαρχει αιμομιξία.
Το ξέρω ότι δεν σκέφτεσαι σοβαρά και φυσικά ουδεμία σχέση με παιδιά, κλπ, το κατάλαβα από το πως το έγραψες. Γι\' αυτό και στο τέλος έκανα την ερώτηση \"γιατί οι περισσότεροι εδώ αντιμετωπίζουν μια ερωτική σχέση σαν σίγουρα μόνιμη;\". Γιατί δεν είδα κάτι τέτοιο από τη μεριά σου. Επίσης είδα μια ειλικρίνεια σε αυτά που κάνεις και σκέφτεσαι (όποιος είναι ειλικρινής σκέφτεται λιγότερο το μέλλον, και περισσότερο ζεί, αλλά δεν το αναλύω τώρα. Μακάρι να το είχα!).
Απλά ανέφερα τον ιατρικό παράγοντα (προβλήματα υγείας) όταν υπάρξει τεκνοποίηση. Γι\' αυτό το λόγο η αιμομιξία θεωρείται λάθος.
Βαθμοί συγγένειας
1ου βαθμού: παιδί γονιός.
2ου βαθμού: αδέρφια
3ου βαθμού: θείος/α ανηψιός/α
4ου βαθμού: εξαδέρφια
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BE%CE%AF%C E%B1
Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο απαγορεύεται ο γάμος ως 4ου βαθμού συγγένεια (π.χ. εξαδέλφια).
Τώρα ηθικά. Απ\' ότι κατάλαβα, εδώ ο περισσότερος κόσμος δεν διαφωνεί για ως τον τρίτο βαθμό. Αλλά στον τέταρτο βαθμό υπάρχουν διϊστάμενες γνώμες.
Επίσης σε πολλές κοινωνίες επιτρέπεται ή/και επιβάλεται ο γάμος μεταξύ π.χ. της χήρας με τον αδελφό του πεθαμένου άνδρα της.
Και πράγματι στην Παλαιά Διαθήκη ο Θεός τιμώρησε τη γυναίκα του Λωτ γιατί γύρισε να δει πίσω, αλλά όχι τον Λωτ που έκανε παιδιά με τις κόρες του. Μήπως ο Θεός δεν ξέρει τι κάνει, ή υπάρχει άλλη εξήγηση;
Πάμε τώρα στο κομμάτι που εγώ θεωρώ σημαντικότερο.
Πιστεύρω ότι το μυαλό μας μπορεί και πρέπει να σκέφτεται και να αισθάνεται οτιδήποτε, χωρίς περιορισμούς. Πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να μπαίνουν περιορισμοί στη νοημοσύνη (σκέψη συναίσθημα). Πιστεύω ότι όταν μπαίνουν περιορισμοί στη νοημοσύνη, γίνεται περισσότερο κακό παρά καλό. Μάλιστα είναι και η αναζήτησή μου, να έχω γύρω μου ανθρώπους που να καταλαβαίνουν ότι οι περιορισμοί στη νοημοσύνη κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Οι περιορισμοί καλό είναι να παραμένουν μόνο στις πράξεις.
Νομίζω ότι δεν θα είχαμε προβλήματα (ούτε ψυχολογικά) αν υπήρχε ελευθερία στο μυαλό, αλλά η κοινωνία είναι έτσι δομημένη που δεν αφήνει εντελώς ελεύθερο το μυαλό μας που είναι γεμάτο με κανόνες, θεωρίες, γενικές αποδοχές, κλπ. Με την έννοια ελευθερία του μυαλού δεν εννοώ ασυδοσία. Αντίθετα ένα ελεύθερο μυαλό είναι λιγότερο πιθανό να κάνει κακό από ένα όχι ελεύθερο.
Με αυτό το σκεπτικό, εσύ που αφήνεις ελευθερία στο μυαλό στο θέμα αυτό (ίσως και σε άλλα), είναι λιγότερο πιθανό να γίνεις κακός άνθρωπος από π.χ. εμένα που ίσως έχω λιγότερη ελευθερία στο μυαλό μου.
Αυταααά... για ένα θέμα σχετικά πολύπλοκο.
.
Εγω θα συμφωνησω με το παραπανω.Quote:
Originally posted by John11
Κοίταξε, στο θέμα γονιού-παιδιού ή αδερφών, υπάρχει για μένα άλλη ηθική διάσταση. Στο θέμα όμως το συγκεκριμένο, είμαι αρκετά σκεπτικιστής.
.................................................. .............................................
Αυτό που ήθελα κυρίως να πω είναι ότι αν και δεν θεωρώ αιμομιξία τη σχέση μεταξύ εξαδέρφων, δεν θεωρώ σωστό την τεκνοποίηση για βιολογικούς λόγους.
Ακόμη και αν τα παιδιά αποφάσιζαν να προχωρήσουν σε κάτι τόσο μακρινό όπως η τεκνοποίηση,καθώς τώρα απλά ζουν τη πρωτοερωτική φάση της σχέσης τους,οι βιολογικοί λόγοι(φαντάζομαι πως εννοείτε την πιθανότητα εμφάνισης κάποιων γενετικών ανωμαλιών),θα μπορούσαν να προληφθούν ίσως με κάποιον εκτεταμένο προγεννητικό έλεγχο.
Το θέμα είναι πως η κατακραυγή,προερχόμενη από συγγενικό κύκλο αλλά και κοινωνικό περιβάλλον,ίσως και από το φιλικό,υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι ένας παράγοντας που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της σχέσης αυτής.
Στη θέση σας vill,θα φρόντιζα να μην μπω σε βαθύτερα νερά ώστε να προσέξω τον εαυτό μου,και να τον προστατέψω από επώδυνες συνέπειες,δηλαδή μπορείτε να το χαρείτε αλλά να είστε διακριτικοί,προσέχοντας τις κινήσεις και τη δημόσια έκφρασή σας.Όπως και να το κάνουμε,ο μικρόκοσμος που ανέφερε κι ο sabb υπάρχει και έχει τη δύναμη να κάνει τη ζωή μαρτύριο σε όσους δε\"συμμορφώνονται\"με τις αρχές και τα ήθη του.