Originally Posted by
RainAndWind
Υπάρχουν κι οι κουβέρτες βρε Γιάννη μου,δε θέλω να με σκεπάζει κανένας.Δεν είμαι το παιδάκι πια που ψάχνει αυτόν που θα τον σκεπάσει το βράδυ,μεγάλωσα.Χεράκια έχω,μυαλουδάκι,να με φροντίσω,να καλύψω τις ανάγκες μου,να αναζητήσω τους τρόπους.Αν εξετάσεις με λίγο ανοιχτότερο μυαλό το γιατί σε συγκλόνισε το κείμενο,θα καταλάβεις το γιατί μένουμε υπήκοοι εξαιτίας φόβων.Υπηρετούμε με ανταλλάγματα,άλλοτε ασφάλειας,άλλοτε σιγουριάς,άλλοτε υλικών αγαθών,άλλοτε εγωισμών,άλλοτε οτιδήποτε.
Αν το κείμενο έγραφε"να φοβάσαι να πηγαίνεις στα μέρη όπου ακόλαστοι και ανήθικοι άνθρωποι συχνάζουν.Να μην συναναστρέφεσαι αμαρτωλούς.Να προστατεύεις τον εαυτό σου από τους σπόρους του κακού.Κι εγώ θα σε σκεπάζω πάντα με το έλεός μου"πάλι κάτι γνώριμο δεν σου κάνει;
Κι όμως,το έγραψα σε λίγα δευτερόλεπτα,εγώ,που είμαι άθεη.Γιατί;Γιατί το έχω ψάξει το παιχνίδι των θρησκειών.Ξέρω σε ποιες ανθρώπινες ανάγκες και φόβους πατάνε.
Εξάλλου,θα αναφέρω μέρος συζητήσεων που έχω κάνει με πιστούς για να δεις πόσο αντιφατικά και αλλησυγκρουόμενα πράγματα πιστεύουν και πόσο ΔΕΝ βλέπουν τις αντιφάσεις,γιατί οι ανάγκες είναι επιτακτικές,οι φόβοι μεγάλοι,χρειάζονται την έλλειψη της αλήθειας για να μην καταρρεύσει το οικοδόμημα των φαντασιακών.
Rain:Ένα παιδί άπιστου παθαίνει καρκίνο.Αφού αυτός είναι άπιστος,και άρα δεν προσεύχεται,το παιδί θα γλυτώσει ή όχι;
Πιστός:Δεν ξέρω.Μπορεί ναι,μπορεί και όχι.
Rain:Ένα παιδί πιστού παθαίνει καρκίνο.Αφού αυτός είναι πιστός,και άρα προσεύχεται,το παιδί θα γλυτώσει ή όχι;
Πιστός:Δεν ξέρω.Μπορεί να γλυτώσει,μπορεί και όχι.
Rain:Ο ίδιος ο πιστός παθαίνει καρκίνο.Η προσευχή του θα τον σώσει ή όχι;
Πιστός:ΝΑΙ!
***άμα η ανάγκη μας είναι μεγαλύτερη,αυξάνεται και η ανάγκη των ψευδαισθήσεων και της έξωθεν προστασίας.
Μετά από σκέψη,ο ίδιος πιστός:μπορεί και όχι.
Rain:Aν πεθάνεις,παρόλη την προσευχή,γιατί σου χρειαζόταν η προσευχή;
Πιστός:Για να με βοηθήσει ο θεός.
Rain:Αν πεθάνεις,ο θεός θα σ'έχει πρόδωσει,αφού δεν άκουσε τις προσευχές σου;
Πιστός:Mπορεί να μ'ήθελε κοντά του.Μπορεί να ήθελε να με δοκιμάσει.
Rain(όπως πάντα δεν κρατιέται):Και τι είσαι ρε να σε δοκιμάσει,κιοφτές για να δει αν έχεις αλάτι;
η συζήτηση λήγει με τον καθένα μας να κρατάει αυτό που ήδη πίστευε και πριν,απλά έχουμε και μαυρισμένα μάτια.λολ
Συμπέρασμα.Ό,τι νά'ναι,αρκεί να έχουμε δεκανίκια.