Quote:
Originally posted by Elisabeth_P
Το πιο πιθανο μου φαινεται πως ειναι οτι βαρεθηκε να μας ακουει. Η αληθεια ειναι πως μερικες φορες, ιδιως οταν ειμαι στα πολυ χαλια μου, ολες αυτες οι γλυκες και ενθαρρυντικες κουβεντες μου δινουνε στα νευρα. Θα προτιμουσα να βρισκοταν καποιος να μου δωσει μια κατακεφαλα και να μου πει: \"Ε, συνελθε! Κοψε το κλαψουρισμα και μαζεψε το μυαλο σου! Κανενας και τιποτα δεν αξιζει παραπανω απο τον εαυτο σου! Εισαι ανοητη που χαλιεσαι ετσι. Γινε σκληρη οπως ειναι ολος ο κοσμος γυρω σου! \"
Παντως, εχω παρατηρησει πως οταν καλοπιανεις συνεχως καποιον, εστω κι αν εχει καποιο σοβαρο προβλημα, δεν τον βοηθας να το ξεπερασει. Πρεπει να εισαι και λιγο αυστηρος μαζι του, διαφορετικα κινδυνευει να αφεθει στα καλοπιασματα και να αδρανησει. Δηλαδη να μην αποφασισει ποτε να κανει κατι για τον εαυτο του, σιγουρος πως θα εξακολουθησουν οι αλλοι να τον αποδεχονται οπως ειναι, και θα συνεχισουν να τον κανακευουν.
Θυμαμαι, οταν εκανα θεραπεια για τη δικη μου καταθλιψη, ελεγα καθε φορα στον ψυχιατρο μου οτι φοβαμαι μηπως πεθανω στον υπνο μου και γι αυτο δεν μπορω να κοιμηθω. Καθε φορα μου απαντουσε : \"μην ανησυχεις, δε θα συμβει τιποτα τετοιο\". Επειδη ομως εγω συνεχιζα να του το λεω, καποια στιγμη θυμωσε και μου ειπε το εξης αξιομνημονευτο: \" και τι νομιζεις? Αν υπηρχε κινδυνος, θα σ αφηνα να κυκλοφορεις ελευθερη? Κακο σκυλι ψωφο δεν εχει\". Ναι, ηταν πολυ σκληρος, αλλα με εβαλε στη θεση μου. Και ειχε αποτελεσμα.
\\