Originally Posted by
RainAndWind
Ωραίος ο kookoo! Όποιος έχει φτιάξει με το νου του μεγαλεία στα οποία πρέπει να χωρέσει και έχει οριοθετήσει την ευτυχία με τέτοια στάνταρνς κορυφής, σκέφτεται με τρόπο μαυρόασπρο και ακολουθεί μία τακτική που τον βάζει αντάμα με τους ηττημένους. Δε χρειάζονται όλοι ένα πτυχίο ούτε το Μιτ ούτε τα 8 χιλιάρικα για να είναι ευτυχισμένοι. Και, δεν ξέρω για σας αλλά εμένα μου μοιάζουν περισσότερο μάγκες όσοι δεν τα χρειάζονται. Η ευτυχία η προσανατολισμένη προς τα έξω από μας δείχνει πως το έξω μας καθορίζει, άρα η κοινωνία με τις κατασκευές της επιτυχίας της έχει περάσει μέσα μας τα σύμβολά της.
Επίσης συμφωνώ με τον kookoo για όλες τις αποχρώσεις που τα ποστς του Winston ξεχνάνε, γιατί έτσι μπορεί να εξηγήσει στον εαυτό του γιατί δεν είναι ευτυχής, με έναν τρόπο που του μεταμορφώνει ταυτόχρονα την ευτυχία κάτι που είναι προνόμιο των "ισχυρών" του δυτικού πολιτισμού. Σύμφωνα με τον winston ευτυχισμένος= παράς. Κεφαλαιοκράτες, υπηρέτες του συστήματος, άνθρωποι που τη γνώση τη μεταφράζουν αυτόματα σε κάτι εξαργυρώσιμο και εμπορεύσιμο, σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς και ζήτησης. Άρα τη φτηναίνουν και την κάνουν άλλο ένα εμπόρευμα, άλλο ένα υλικό σε συναλλαγές εμπορικές.
No wonder...