Originally Posted by
alexandros3
Θα το επεκτείνω λίγο. Γι' αυτό ενεπλάκην τόσο σφοδρά με την rain που ασχολείται με το θέμα της συγχώρεσης (να είναι καλά, δίνει οπτικές γωνίες και νομίζω ότι καταλαβαίνω το 80% από αυτά που λέει).
Θα το γυρίσω και σε κάτι που είπε η Μαρίνα. Melange και των δύο. Αυτή είναι η ιστορία μας, δεν αλλάζει. Και κανείς, πίστεψε το, δεν νοιάζεται. Το πολύ να βρεις κάτι κακομοίρες που θα θέλουν να το παίξουν μανούλες (έχει κι αυτό τη γλύκα του), ή σούπεργκόμενες που θα ρίξεις όταν θα είσαι στα ψεύτικα high σου, στη μεριά του λιμανιού (για τη καύλα). Οι πραγματικές είναι πολύ πολύ λίγες σε αριθμό.
Δες την πραγματικότητα σου. Δες τη δουλειά που κάνεις. Την αυτονομία σου. Την αντοχή σου.
Μερικές φορές όμως νοιώθω ότι δεν μπορώ χωρίς το ψεύτικο του πατέρα μου. Χωρίς αυτή την υπέρβαση.
Όμως το άμεσο έχει πολύ περισσότερη σημασία. Να αξίζεις, από αυτό που είσαι. Να κάνεις αυτό που θες. Να μη φοβάσαι. Να προσπαθείς. Κι επουδενί να μη θέτεις εαυτό σε αδιέξοδο. Δεν χρειάζονται απολυτότητες.
Ξέρεις γιατί άλλαξα δουλειά; Γιατί μου το απαγόρευσε ο πατέρας μου. Κι έκανε ότι περνάει από το χέρι του να με σταματήσει. Δεν έχω αισθανθεί τέτοιο μεγάλο καταράκτη ενοχών και δολοφονικής οργής (από την πλευρά μου).
Τελικά το πέτυχα. Μπράβο μου. Δεν ήταν αυτό που ήθελα. Σαν το Δον Κιχώτη που κυνηγούσε ανεμόμυλους.
Κάποια στιγμή η Μαρίνα είχε πει κάτι. Η τελευταία ευθεία για την ισορροπία έπεται μιας μεγάλης ανατροπής. Μάλλον έτσι είναι.
Όχι. Δεν θα δεχτώ το αποστειρωμένο βλέμα του ειδικού. Δεν θα ζήσω χωρίς φαντασία, χωρίς αυτό που ξέρω να κάνω. Ήρθε ο καιρός να αυτοπροσδιορίζομαι. Όποιο κόστος και να έχει. Μα όποιο.
Και γι' αυτό τον χρεώνω. Θα έπρεπε να ξέρει.