Η υπογραφή μου τα λέει όλα!
Printable View
Η υπογραφή μου τα λέει όλα!
«Katestrammeni},
Φαίνεται πως η σχέση σου μαζί του να ταν ένας ενθουσιασμός, μια σχέση χωρίς βάθος. Από τα γραφόμενα σου φαίνεται ότι έδωσες υπέρμετρη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση, ότι ήταν ωραίος άντρας και παραγνώρισες το εσωτερικό, δηλαδή το αν ο ίδιος έννοιωθε ψυχική συνδεση μαζί σου όπως εσύ ενοιωθες γι αυτόν. Αυτό το τελευατίο μου φαινεται να ναι η διαφορά.
Και από την άλλη φαίνεται ότι είχες ενδείξεις ότι δεν ήταν σταθερός και πιστός, αφού καπου λες μιλούσε και με άλλες. Και σε ρωτω, είσαι βεβαιη ότι όλο αυτό τον καιρό που ήταν μαζί σου δεν μιλούσε σε καμιά αλλη; Είχες κολλήσει στην εξωτερική εμφάνιση και αφού ειχε την εξωτερική εμφανιση που ήθελες ζουσες στη ψευδαίσθηση ότι βρισκόσουν στην ιδανική σχέση. Αυτό σε έκανε να παραγνωρίσεις αρνητικά γνωρίσματα που μπορεί να χε ως χαρακτήρας και ζουσες στη ψευδαίσθηση ότι ο χαρακτήρας του ήταν ιδανικός. Αν σε αγαπούσε πραγματικά δε θα σ εγκατέλειπε. Και πουθενα δε λες ότι πληγώθηκε από το χωρισμό, ισα ισα φαινεται ότι όχι μόνο δεν τον πείραξε αλλά είναι σα να μη συνέβη τιποτα το΄ιδιαίτερο στη ζωή του.
Την πατησες όπως πολλά άλλα κοριτσια που ελκύονται από την ωραία εμφάνιση , που ο άλλος όμως τις βλεπει σαν γκομενες για να παιρνά καλά. Εσύ του δόθηκες ολότελα σαν υπαρξη, γι αυτο και βιώνεις όλη αυτή την κατάσταση. Αυτός δε φαινεται να σου δόθηκε καθόλου. Μέσα από την έλξη που έννοιωσες για το ωραίο βίωσες τη ψευδαίσθηση για όλα τα υπόλοιπα ως προς το άτομο του. Αν τον κανεις και επιστρεψει πιστευεις ότι θα τον αλλάξεις; θα αλλάξεις το χαρακτήρα του ή απλά θα ζεις και παλι στη ψευδαίσθηση της ευτυχίας και της σταθεότητας;
Σου συνιστω να προσπαθησεις σταδιακά να βιώνεις όσο γινεται λιγότερο έντονα τα αισθήματα που νοιώθεις, ρίξε το στο έξω αφού έστω και λίγο σε ηρεμά, ψάξε για δραστηριότητες που θελουν σκέψη ώστε να απορροφαται η σκεψη σου αλλού και να γινεται με τον καιρό λιγοτερο έντονο το συναίσθημα, αν θες κουβεντιασε το με τους γονείς σου ή και καποιο καλό ψυχολογο που θα σου δωσει κατευθυνσεις πως να το χειριστείς ψυχικά και μετα να το ξεπεράσεις. Και ξερω ότι δεν είναι και ευκολο να το ξεπεράσεις αφου τουχες δοθεί ψυχη και σωματι. Τουλάχιστον απάλυνε τον πονο, και μπορεις να το κανεις αυτό. Και από την αλλη κάνε το παθημα μάθημα, μάθε να ψάχνεις ολόπλευρα τον αλλο και να του δίνεσαι μετα που θα σαι βεβαιη για το άτομο. Μην αφηνεις τον ενθουσιασμό να επισκιάζει τα υπόλοιπα. Γι αυτ΄ έγινες «κατεστραμμένη».
αυτος ηταν τρελα ερωτευμενος το εδειχνε και μου το ελεγε. τον εμπιστευομουν,εκανα ονειρα. κι απο την μια στιγμη στην αλλη γκρεμιστηκαν ολα. η καταθλιψη μου χειροτερευει μερα με τη μερα. παντως και η εμφανιση συντελει στο να ερωτευτεις καποιον-κανω λαθος? δεν ηταν απλος ενθουσιασμος 5 χρονια σχεση. οταν περνουσε μια ωραια γυναικα απο διπλα μας την κοιτουσε φυσιολογικο ηταν.κι εγω οταν εβλεπα εναν ωραιο αντρα τον χαζευα ,γιατι να ειχε προβλημα? πριν απο μενα ειχε μια ακομη σχεση 2.5 χρονων την οποια την ειχε απατησει με 12! για αυτο ενιωθα ανασφαλεια και ειχα τρελαθει.αλλα σε μενα δεν μου ειχε δωσει δικαιωματα,ημασταν συνεχεια μαζι.το θεμα ειναι οτι και δραστηριοτητες δεν εχω για να ξεχαστω, ειμαι ανεργη εδω και καιρο και με τις φιλες μου εχω χαθει.οποτε εχω αρχισει να βγαινω με ασχετους αλλα τιποτα δεν με ενθουσιαζει πλεον.
Άρα είχες σαφεις ενδειξεις για την ασταθεια του, δεν αρκεί το ότι δεν σου είχε δωσει δικαιώματα ή η συμπεριφορά του όπως εσύ ήθελες να την αντιλαμβάνεσαι ήταν τετοια που δεν εδινε δικαιώματα. Αφού ενοιωθες ανασφαλεια γιατί του δόθηκες σε τετοιο ψηλό βαθμό; Εμμέσως πλην σαφώς απο το την «είχε απατησει με 12» προκύπτει ότι ο τυπος ήταν ένας καζανόβας. Αυτό το γνωριζες, αλλά το παραγνωρισες ζώντας στην ελπίδα που εσύ δημιούργησες μεσα από τις ψευδαισθήσεις που ετρεφες για το άτομο του ότι ειδικά με σενα θα ταν πιστός. Σου δωσε ποτε να καταλάβεις ότι ήσουν τόσο ξεχωριστό ατομο για τη ζωή του;
Ως προς το «δεν ήταν απλός ενθουσιασμός 5 χρονια σχέση» θα χεις δικιο αν η σχεση σας εξελίχθηκε μετά τη γνωριμία με την παροδο του χρονου σε σχεση ψυχικής σύνδεσης, αλληλοκατανόησης, αλληλοσυμπλήρωσης και αγάπης και αυτό να ισχυε και για τους δυο, όχι για τον ένα! Διαφορετικά ήταν ένας συνεχής ενθουσιασμός και τιποτα παραπάνω.
Κοιτούσε λες ωραίες γυναίκες που περνούσαν από διπλα σας, όπως κοιτούσες κι εσύ άντρες, ξέρεις αν σκεφτόταν το ίδιο με σενα ή τις ηθελε για κατι περισσότερο. Είχες λοιπόν ενδείξεις. Εξακολουθώ να πιστευω ότι βιωνες μεσα σε μια ψευδαίσθηση. Οι εφημερες σχεσεις που κανεις τωρα δε βοηθούν, θα χρειστεί χρόνος για να τον ξεπεράσεις. Προσπάθησε να κανεις πραγματα που η σκεψη σου «φευγει» από κοντά του, όπως σου τα γραψα, όσο μπορείς, κατι θα χεις να κανεις, ειμαι βεβαιος γι αυτό και μετά να επιδιώξεις σχέση, σχέση ουσιαστική που να αντέχει, που να νοιωθεις πραγματική εμπιστοσύνη και την οποια να επιλέξεις προσεκτικά με μάθημα το πάθημα.
Η εξωτερική εμφάνιση μετρά, αλλά δε στεκόμαστε εκεί. Ψάχνουμε τον άλλο σαν άνθρωπο, σαν χαρακτήρα, σαν ατομο που θα μας προσφερει ασφάλεια, αγάπη, εμπιστοσύνη. Μπορεί μια σχεση να αντεξει χωρίς να υπάρχουν πρωτα αυτα;
τοτε δουλευε και νυχτα και γνωριζε συνεχεια ατομα. με μενα ηταν αλλιως πως να σας το εξηγησω διαφορετικα? με παρακαλουσε οταν μαλωναμε κατι που δεν εκανε με την πρωην.ειμαι σιγουρη οτι δεν με εχει απατησει για αυτο αλλωστε τωρα που βρηκε αλλη δεν ειναι μαζι μου. αν ηθελε θα μπορουσε να ειναι και με τις 2. μεχρι να το καταλαβαινα δηλαδη.δεν τον δικαιολογω φερθηκε σαν καραμαλακας αλλα εμενα μου εχει κανει ζημια ανεπανορθωτη.
ιωάννη....μανιφέστο κατά των όμορφων είναι αυτό?
που είδες πως ήταν μια σχέση χωρίς βάθος που βασίστηκε στην εμφάνιση και τον ενθουσιασμό?
Οι άνθρωποι ήταν πέντε χρόνια μαζί πριν η φίλη μας αποφασίσει να τον αφήσει για να πάει μετανάστρια να βρει την τύχη της.
Εκείνη ξεκίνησε να τον αφήνει και κείνος, είτε πληγωμένος, είτε απο εγωισμό, είτε βλέποντας πως η σχέση τελειώνει έκανε κάτι άλλο το διάστημα που έλλειπε.
Και δεν ...έγινε κατεστραμμένη.
Σε μια δύσκολη φάση είναι που η έκβαση της θα δειξει αν έχει μείνει και στους δύο συναίσθημα ώστε να την ξεπεράσουν.
επισης οταν λεω οτι βγαινω με ασχετους δεν εννοω αντρες.εννοω παρεες.φυσικα και δεν εχω καταφερει να γνωρισω αντρα.αν ειχα γνωρισει τοσο συντομα προφανως και δεν θα ειχα τετοια καταθλιψη.το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα ξαναερωτευτω.θελω να ειμαι με καποιον τωρα για να μην σκεφτομαι τον πρωην κι επισης για να μην ειμαι μονη.δεν αντεχεται η μοναξια.ειδικα σε αυτην την ηλικια.
του εχω πει ηδη ποσο πολυ εχω μετανιωσει που εφυγα και τον αφησα.αλλωστε υποτιθεται θα ερχοταν κι αυτος εκει. κι εγω 1 χρονο οταν ηταν φανταρος τον περιμενα.κι εννοειτε οτι δεν μου περασε απο το μυαλο να κανω κατι με αλλον.και ειχα και 2 μηνες συνεχομενους να τον δω.
Ναι αλλά έτσι όπως τα περιγράφεις, μοιάζει η κατάθλιψη που βιώνεις να είναι αποτέλεσμα της μοναξιάς και του πληγωμένου εγωισμού, καθώς και κάποιων απόλυτων απόψεων που κουβαλάς. Σίγουρα είναι πιο ευχάριστο να έχουμε παρέα, είναι δυσάρεστο να μην μας θέλουν, είναι δύσκολο να τελειώνει απροσδόκητα μια σχέση (και ίσως ακόμα πιο δύσκολο να μην υπάρχει μια ξεκάθαρη εξήγηση-στάση). ΑΛΛΑ, βεβαίως και αντέχεται η μοναξιά, βεβαίως και ΔΕΝ είναι σίγουρο ότι δεν θα ξαναερωτευτείς, και μπορεί τώρα να είναι δύσκολο αλλά φυσικά και θα ξαναεμπιστευτείς. Αν το θελήσεις φυσικά :)
Αγαπητή μου καλή φίλη Θεοφανία,
Δεν έχω «μανιφέστο κατά των όμορφων». Ουφ........πως να στο εξηγήσω. Το χω ξαναγράψει αλλού (εκεί με το φιλο μας των 160 σελίδων... θυμάσαι...), δόξα σοι ο Θεός δεν έχω κανένα προβλημα εμφάνισης. Ίσα ίσα με το σωματότυπο μου, με το γυμναστηριο που κάνω και το προσεγμένο ντύσιμο θεωρώ ότι ανήκω σ΄ αυτή την κατηγορία ή τουλάχιστον είμαι καπου κοντα. Με πλησιαζουν καποιες αλλά φευγουν μετα από λίγη ώρα γιατί δεν τους κανει ο χαρακτήρας μου, «είναι ήσυχος, δεν είναι μάγκας, δε μιλα, ειναι ντροπαλός» (αυτά να ξερεις στο βαθμο που ναι αληθεια προσπαθω να τα βελτιώσω, να αυτοβελτιωθώ γιατί δεν είμαι και τελειος) χωρίς να μου δωσουν την ευκαιρία, χωρις να μπουν στον κοπο να με «ψαξουν». Αν ήμουν τετοιος προφανώς δε θα μπορούσε ούτε εδώ να εκφραστώ και να σχολιάζεται τα όσα γράφω. Μια που μου χε δώσει την ευκαιρία στο τελος αυτη μου ζητουσε γαμο. Άλλες δε δινουν την ευκαιρία, όπως όταν πας 10 λεπτα σε συνεντευξη για προσληψη, δεν τους αρεσεις, δε σε προσλαμβανουν ότι και να σαι στην πραγματικότητα.
Με όλα αυτά θα θελα να καταλήξω ότι η φίλη μας εδωσε υπερμετρο βαρος στην εμφάνιση, τον ανακάλυψε σαν χαρακτηρα αλλά ζούσε σε υπερμετρη ψευδαίσθηση ότι θα ταν πιστός παρ όλα αυτά. Και συμπληρώνω, κι αν αμφιβαλλεις γι αυτό πες το μου, αν ο τυπος την αγαπούσε αληθινά δε θα την παρατούσε. Το ότι ήταν πεντε χρονια μαζί δε σημαίνει ότι είχε δημιουργηθεί αμοιβαία μεταξύ τους τετοια αγάπη.
Έχω δωσει με πολλή αγαπη καποιες συμβουλές στην κοπέλα αυτή πως να το ξεπεράσει και της ευχομαι ότι καλύτερο επιθυμεί να το βρει. Βοιώνει ένα πολύ δυσκολο σταδιο, χωρισμός, αλλά πιστευω έχει μεσα τις τις δυναμεις με τον καιρο να το ξεπερασει.
Ο ερωτας με ερωτα περναει............
katestrammeni εισαι πολυ σιγουρη οτι ολα αυτα τα χρονια δεν εκανε ποτε του κατι με αλλη? Κατα τη γνωμη μου δε θα'πρεπε να εισαι. Το οτι απαταει καποιος ετσι οπως το περιγραφεις συνηθως δεν ειναι συγκυριακο, αλλα εχει να κανει με τη νοοτροπια του αλλου. Και ειναι κατι που δεν αλλαζει απο τη μια στιγμη στην αλλη νομιζω.
Και αφου βλεπω πολλα να γραφονται για εμφανιση εχω να πω ioanni οτι μεσα σε ενα 10λεπτο, ακομη κ ο Τζορτζ Κλουνευ να ησουν το πιθανοτερο ειναι να ετρωγες χυλοπιτα. Οι περισσοτερες κοπελες θελουν να γνωρισουν τον αλλο πρωτα, αλλιως ΔΕΝ.
Γιάννη μου εγώ δεν το βλέπω απαραίτητα σαν ψευδαίσθηση...σε κάθε ηλικία-φάση ζωής, με κάθε άνθρωπο, με κάθε σχέση, δεν συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο κι απαράλλαχτο τρόπο. Απλά ο άνθρωπος εδώ δεν θέλει άλλο αυτό που έως σήμερα ζούσε με τον τρόπο που το ζούσε. Η φίλη μας πάλι, πιθανόν το είχε θεωρήσει δεδομένο, της ήρθε ξαφνικό, της είναι και δύσκολη η μοναξιά γενικώς κι υποφέρει.
Βέβαια συμφωνώ και με τη rock ότι συχνά δεν είναι συγκυριακό, αλλά νομίζω πως δεν έχει νόημα να ψάξει αν την απατούσε ή όχι όσο ήταν μαζί. Σαφώς όμως και έχει νόημα σε μια επόμενη σχέση να δώσει βάση σε μια γενικότερη νοοτροπία.
με την πρωην του δεν ηταν ερωτευμενος. και τελωσπαντων θα μπορουσε να μην μου το ειχε καν πει οτι την απατουσε. το οτι μου το ειπε με εκανε με τον καιρο να τον εμπιστευτω. δεν αντεχω. τον θελω πισω.τι να κανω? εχω τρελαθει.κι αυτος μου δινει ελπιδες. και του εχω πει αν δεν θελει να μην μου δινει.ποναει παρα πολυ!
Αυτο που θελω να πω ανεμε ειναι οτι η εμφανιση ειναι ενα καθαρα υποκειμενικο κριτηριο.
Αν για παραδειγμα εισαι καπου εξω για ποτο και προσεγγισεις μια κοπελα, οτι εμφανιση κι αν εχεις μπορει να σε απορριψει. Κι αν δε σε απορριψει με τη μια και ειναι δεκτικη παλι ειναι πολυ πιθανο να μην καταληξει σε σχεση ολο αυτο. Δε θα φταιει η εμφανιση σου ή ο τροπος σου που μπορει να μη βγαζει δυναμισμο ομως απαραιτητα, οπως συνηθως σκεφτεται ο ioannis, αλλα η κατασταση. Εχει τεραστια διαφορα το να εχεις δει τον αλλον μερικες φορες παραπανω, να δεις απλα πως κινειται και συμπεριφερεται. Η πλειονοτητα των μακροχρονιων σχεσεων προκυπτει μεσα απο αλλες καταστασεις και αλλους τροπους, ή τουλαχιστον αυτη την εντυπωση εχω σχηματισει εγω.
Αν καποιος προσπαθει να αντισταθμισει το θεμα της εμφανισης ή του χαρακτηρα του επειδη πιστευει οτι υστερει, τοτε ειναι εξαρχης λαθος το σκεπτικο του.
katestrammeni σιγουρα καθενας εκλαμβανει τα πραγματα με το δικο του τροπο, υπαρχουν πολλες κοπελες που αν μαθαιναν οτι ο δικος τους εκανε αυτο με την πρωην, δεν προκειται να τον εμπιστευονταν ποτε. Περα απ'αυτο, ειναι λογικο να νιωθεις ετσι οπως νιωθεις, αλλα ο ανθρωπος δε σου δινει μια ξεκαθαρη απαντηση, δηλαδη μπορει να σε εχει ετσι κανενα μηνα κανενα διμηνο , ενω ισως ειναι κ με αλλες και μετα να σου πει οτι το σκεφτηκε καλα και θελει εσενα. Αν του εδειχνες οτι πηγαινεις παρακατω πως θα το εκλαμβανε?
Παιδιά ότι και να της γράφετε τζάμπα τα γράφετε.Όταν μια γυναίκα είναι κολλημένη με κάποιον ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ.Ειδικά αν τον διεκδικούν και άλλες,τότε τρελαίνεται ακόμα περισσότερο γι'αυτόν.Δε βλέπετε τί παραμύθια της ρίχνει και αυτή εξακολουθεί να κόβει φλέβες γι'αυτόν;Αυτό είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ελληνίδας.Πάντα κολλημένη με κάποιον λαλάκα,δεν πα να την έχει για σπερματοδοχείο,εκεί να μην χωρίζει γιατί 'δεν υπάρχουν άλλοι άντρες'.
DELETE MESSAGE
δεν με εχει για σπερματοδοχειο. ισα ισα εγω τον προσεγγισα κι αυτος δεν ηθελε. (ωραια λεξη by the way θα την χρησιμοποιω απο δω και περα). του ειπα τον αγαπαω(πρωτη φορα στη ζωη μου λεω κατι τετοιο,με εκπλησσω) και μου ειπε αποδειξε το μου.(η απεδειξε δε ξερω ποιο ειναι το σωστο).πως να το αποδειξω? να στειλω λουλουδια?να του κανω προταση γαμου? να του γραψω το οικοπεδο μου?
τι αποδειξη θέλει? εγω πιστευω οτι σε παιζει μια χαρουλα ... αφησε τον κοριτσι μου ..
καταλαβα. καμια ελπιδα δηλαδη?
Συμφωνω...!! Ρε μην εισαι χαζουλα..Ενταξει , δεν λεω...να πονεσεις γι αυτον, να κλαψεις, 5 χρονια σχεσης δεν ειναι και λιγα...Αλλα εγω ρε φιλε ξερω , πως οταν καποιος θελει τον αλλον πραγματικα κανει τα παντα για να ειναι μαζι του...Κοιτα, ειναι φανερο παραδειγμα του ''θελω να σε εχω δεδομενη''. Δεν στο δειχνει απλα.., στο φωναζει και στο τονιζει..., και το αστειο ειναι πως εσυ ενω το ξερεις μεσα σου (και ειμαι σιγουρη γι αυτο) δεν θελεις με τιποτα να το πιστεψεις...!! Ολοι εχουμε περασει χωρισμους που πονανε πολυ , και καναμε μηνες να τους ξεπερασουμε, οπως 9α κανεις κι εσυ..Κανεις δεν πεθανε απο χωρισμο...(τουλαχιστον οχι φυσιολογικος ανθρωπος με τα μυαλα στο κεφαλι του) , θα κανει τον κυκλο του , οοσο σου παρει , ισως και αλλους 2 και 3 και 4 μηνες...μπορει και περισσοτερο...και σε κανα χρονο (αν φυσικα δεν βγαινεις μαζι του καθε φορα που σου λεει αυτος) θα νιωθεις πολυ καλυτερα...Ισως να μην σου κανει και καθολου αισθηση πια!! Ρε οι πολυ ωραιοι αντρες εναι τοοοσο ανασφαλης ..Βασιζονται τοσο πολυ στην ομορφια τους και δεν ασχολουντε με αλλες πτυχες του εαυτου τους, νομιζουν πως επειδη ειναι κουκλοι εξωτερικα τους 9ελουν ολες...!!Απεδειξε του πως δεν ειναι ετσι...ειναι νωρις ακομα...Κοιτα ''κατεστραμενη'' (λολ) αυτο που θα σου πω βαλτο καλα στο μυαλο σου...!!! Εξαφανισου για 1 μηνα, οχι περισσοτερο...ρε ειμαι σιγουρη πως θα τρελαθει...θα λεει : (δεν μπορει αυτη εκανε σαν τρελη για εμενα..οποτε της ελεγα να βγουμε ερχοτανε , με ηθελε κολασμενα..δεν γινετε..τι αλλαξε..? μηπως δεν της αρεσω πια?) ...Θα το δεις...απλα για να δεις ποσο ΖΩΑ ειναι μερικοι ανθρωποι και το μονο που τους ενδιαφερει ειναι η επιβεβαιωση!!!! Ντροπη του που μετα απο 5 χρονιαπαιζει μαζι σου, γτ αν σε αγαπουσε δεν θα σκεφτοτανε καν να κανει κατι τετοιο γιατι βλεπει πως σε πληγωνει...τυφλος δεν ειναι , και μεγαλη βλακεια σου που καθεσαι και ανεχεσαι αυτο το ρεμαλι να σου καταστρεφει τοσους μηνες απο την ζωη σου...!!!!!
Αν σε αγαπούσε πραγματικα τωρα θα ταν μαζί σου. Θα κανε τα παντα για να ναι μαζί σου.
Η αγαπη φαινεται ότι υπηρχε στη δικη σου σκεψη όχι στη δική του.
Αφού του απεδειξες ότι τον θες πισω γιατί δεν επιστρεφει; αν σε αγαπουσε θα παραταγε αμεσως την αλλη και θα επεστρεφε.
Ή οι ελπιδες που σου αφηνει είναι σε περίπτωση που δεν του βγει η αλλη όπως την περιμενει να σε εχει για τη δεδομενη;
Ο τυπος φαινεται ότι ήδη εφυγε μακρια σου. Δημιουργεις στον εαυτό σου ψευδαισθησεις ότι θα επιστρεψει οι οποιες πηγαζουν από τη μεγαλη συνδεση που νοιωθεις με το ατομο του αλλά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Εσύ εκανες τις κινησεις σου να του δειξεις ότι τον θες πίσω, τωρα η μπαλα ειναι στα χερια του!
Χαλάρωσε. Προσπαθησε να κανεις τις σκεψεις όσο λιγότερο έντονες γίνεται, προσπαθησε όσο μπορείς να κατευθυνεις τη σκεψη σου αλλου, άρχισε δηλα δηλα να βαζεις στο νου σου ότι μπορει να προκυψει στη ζωή σου κατι καλύτερο ιδίως μετά που απέκτησες σοφια μεσα από το παθημα. Προς το παρόν χαλάρωσε και θα δεις ότι μετά θα βρεθεί ο αληθινα καταλληλος για σενα. Ξερω ότι τωρα απορρίπτεις αυτό το ενδεχομενο γιατί βιώνεις έντονα το προσωπο του στη σκεψη σου ως αναντικαταστατο. Με τον καιρό αυτή σκεψη θα ξεθωριάσει, θα γινει μια αναμνηση και θα σαι ηδη με αυτόν που πραγματικά θα σε αγαπήσει, που δεν θα ξερει αν υπαρχουν αλλες γυναικες στη γη εκτος από εσενα.
Δεν διαφωνω μαζί σου, πιστευω όμως ότι υπαρχουν καποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα στον ανθρωπο τα οποια είναι διαχρονικά, σε οποια σχεση κι αν κανει. Άμα καποιος το εχει να ναι πιστός, να αγαπά και να προσφερει ασφαλεια, θα το εχει παντου ότι σχεση και να κανει. Άμα το χει να μην είναι πιστός αλλά να κοιταζει και αλλού, ακόμα και με την πιο ωραία γυναίκα να ναι θα κανει τις απιστιες του. Άμα δε μπορεί να νοιωσει αγαπη ή να ναι ειλικρινής με όποια κι αν βρεθει τετοιος θα ναι.
Συμφωνώ από την αλλη με ότι γραφεις ότι ο τυπος δεν ηθελε πλεον και ότι η φιλη μας το θεωρουσε δεδομενο και καταλαβαινω το δραμα μοναξιας και απογοητευσης που βιωνει. Στην ουσία λέω τα ίδια πιο πανω.
Όσο και να μην το παραδεχομαστε δυστυχως παίζει ρολο η εμφανιση και η πρωτη εντυπωση. Από την αλλη συμφωνώ μαζί σου είναι και η κατάσταση αλλά κυρίως το να δεις τον αλλο καποιες φορες παραπανω. Δυστυχως πολλες κοπελες απορρίπτουν με την πρωτη εντυπωση από το πρωτο ραντεβου, γιατί δεν τις γεμιζει το εξωτερικό ή δεν βρηκαν το δυναμισμό και τον ενθουσιασμό που χαν στο νου τους, δε δινουν αυτο το να δουν τον άλλο καποιες φορες παραπανω που λες εσύ. Ωριμότητα είναι να ψαχνεις τον άλλο.
Για το δευτερο που λες, να προσπαθεί να αντισταθμίσει κλπ συμφωνώ μαζί σου λεγοντας, να σαι ο εαυτός σου και να μην προσποιήσαι κατι που δεν είσαι. Γιατί έτσι εισαι ειλικρινής και αν ειναι να ξεκινήσει κατι θα ξεκινησει με καλα θεμελια.
δεν υπαρχει υγιης νεος ανδρας εν ζωη που να "σε θελει" και να μην σε θελει στο κρεβατι του και μαλιστα ενω ξερει οτι εισαι προθυμη...
μονο το αντιθετο μπορει να συμβει: να σε εχει γραμμενη,αλλα να σε πηδαει ευχαριστως.
η κουβεντα που σου ειπε περι αποδειξης, δειχνει ξεκαθαρα οτι χρησιμοποιει την αδυναμια που του εχεις για να τονωνει τον εγωισμο του...
εσενα δεν σε σκεφτεται καθολου, μιας κι ενω ειχατε τοσο μεγαλη σχεση και ξερει οτι τον θελεις, σε παει για καφεδες και σε εχει στο περιμενε...
και κατι αλλο. εφοσον δεν κανει σεξ μαζι σου, κανει με αλλη/ες και απο το γεγονος οτι την δικη σας συνευρεση την αποφευγει, υποθετω οτι του τελειωσε το ερωτικο μαζι σου.
προχωρα παρακατω τρεχοντας κι ασε να βρει κανενα αλλο κοροιδο να του χαιδευει τα αυτακια...
σημερα με τα χιλια ζορια αφου εμαθα κι αλλα πραγματα για αυτην κι οτι 1 μηνα τωρα με φλομωσε στο ψεμα, μου ειπε οτι με βλεπει φιλικα. ενιωσα 1000 μαχαιρια να μπαινουν στην καρδια.αρχισα να εχω τρεμουλο και σπασμους.πηγα να πεσω απο το μπαλκονι και με σταματησε η φιλη μου.εχω αναγουλες τωρα.να δω τι μερα θα ξημερωσει αυριο.ο προδωτης..διπροσωπος..ψευτη ς.. νιωθω σαν να πεθανε ενας συγγενης μου ειναι φυσιολογικο αυτο????
Ναι είναι φυσιολογικό γιατί η απώλεια η πραγματική [πέθανε ο τάδε] ή μη [χώρισα] εκφράζεται με διάφορους τρόπους εξωτερικά [τα κάνω όλα *** στο σπίτι] και εσωτερικά [έχασα τον άνδρα της ζωής μου και τα λοιπά]. Τώρα δεν ξέρω από το παρελθόν σου αλλά νομίζω πως έφαγες το πρώτο καλό κόλλημα που λέμε, ένιωσες τον ερωτικό μαζοχισμό ["δεν μπορώ να τον αφήσω ότι και αν μου κάνει γιατί είναι Χ"] και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ανασυνταχτείς/χαλαρώσεις, να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να ξεπεράσει αυτό το σοκ και την επόμενη φορά άμα σου τύχει κάτι παρόμοιο να είσαι δυνατή και να ξεκόψεις με την μία.
Απλά, σήμερα είδες αυτό που δεν ήθελες να δεις τόσον καιρό. Φυσιολογικό είναι, ήσουνα ερωτευμένη και μάλλον για πρώτη φορά. Σιγά σιγά θα συνηθίσεις και δεν θα σου φαίνεται ότι ήρθε το τέλος του κόσμου όποτε χωρίζεις. Και μην κάνεις χαζά με τα μπαλκόνια. Σιγά μην αυτοκτονούμε κάθε φορά που χωρίζουμε. Δεν θα είχε μείνει κανείς ζωντανός!
Nα ξεκολλησεις παραυτα, εσυ εισαι ετοιμη να πεθανεις κι αυτουνου δεν του καιγεται καρφακι και περναει τελεια. Αρα? Δε σε σκεφτεται, δε νοιαζεται για σενα, παρολα τα 5 χρονια σχεσης. Αρα, δεν αξιζει να υποφερεις για εναν τετοιον.
Ολα οσα γραφεις μου θυμιζουν την τελευταια μου σχεση....τρια χρονια, δουλευε νυχτα, ειχε απατησει ολες του τις πρωην.....ελεγε οτι με μενα ειναι διαφορετικα! ζουσαμε μαζι, τον αγαπουσα πολυ! καποια στιγμη λογω δουλειας αλλαξα πολη, αλλα κ παλι βλεπομασταν συνεχεια κ καναμε σχεδια για το μελλον! ενα ωραιο πρωι μου ξεφουρνισε οτι δεν ειναι καλα, θελει χρονο κτλ κτλ.... εκλαψα, παρακαλεσα, εκανα υπομονη...αυτος με ειχε στο περιμενε...κ ενω εγω ενιωθα οτι ειχε καταρρευσει το συμπαν αυτος σαν να μην τρεχει τιποτα! καποια στιγμη μετα απο 2 μηνες ταλαιπωριας εμαθα οτι ηταν με αλλη!!! και ενω ημουν εντελως σιγουρη κ με αποδειξεις τον συναντησα μια τελευταια φορα, τον ρωτησα αν ειναι με αυτη την κοπελα κ μου ειπε οχι βεβαια, τι ειναι αυτα που λες...........οπως καταλαβαινεις εκει τρελαθηκα! γιατι αυτο μου εδειξε οτι οχι μονο δε με αγαπουσε αλλα ουτε καν με σεβοταν αρκετα για να μου πει την αληθεια! παρεπιπτοντως η αλλη αντικειμενικα κατωτερη απο καθε αποψη! μετα απο αυτο εξαφανιστηκα κ περιττο να σου πω οτι τρελαθηκε! αλλα πλεον δεν ειχε καμια σημασια...ακομα ειναι μαζι της κ μου στελνει μηνυματα οτι με αγαπαει κ ιστοριες...ξερεις ομως τι καταλαβα? το μονο που τον ενδιαφερει, κ αυτον κ τους ομοιους του, ειναι η επιβεβαιωση του τεραστιου εγω του! και πολυ αμφιβαλλω αν θα μπορεσει ποτε να κανει μια βαθεια σχεση, ειναι πολυ ερωτευμενος με την παρτη του! καταλαβαινω τι περνας, γιατι κι εγω ενιωθα ετσι για πολυ καιρο...σαν να εχασα την οικογενεια μου...και ακομα καποιες φορες φοβαμαι οτι αυτη η εμπειρια με εχει σημαδεψει! αλλα οσο περναει ο καιρος θα δεις οτι σιγα σιγα θα νιωθεις καλυτερα κ η σκεψη του θα ποναει ολο και λιγοτερο!!! και καποια στιγμη θα μπορεσεις να τον δεις καθαρα κ θα καταλαβεις οτι δεν σου ταιριαζει! οσο για το αν θα βρεις καποιον που να νιωθεις το ιδιο, ειμαι σιγουρη γι αυτο, κ μαλιστα η επομενη σχεση σου θα ειναι καλυτερη κ πιο ουσιαστικη γιατι μεσα απο μια τετοια εμπειρια μπορει να πληγωνομαστε πολυ αλλα ταυτοχρονα μαθαινουμε καλυτερα τον εαυτο μας κ τα θελω μας!
katestrammeni
eutuxia
Θεοφανία
Καημένα κορίτσια, ερωτεύεστε αντρες οι οποίοι ξέρουν τον τρόπο να σας ενθουσιάζουν και να σας κανουν να τους ερωτευτείτε. Σας ελκύει η ωραία τους εμφάνιση και συμπεριφορά τους την οποία κατευθύνουν στο να σας προσφέρει αίσθηση ασφάλειας, εμπιστοσύνης και αγάπης. Καταφέρνουν έντεχνα να σας μπάσουν αυτή τη ψευδαισθηση μέσα στην οποία στη συνέχεια ζήτε, από την οποία (ψευδαίσθηση) πηγάζει ο μεγάλος σας έρωτας προς αυτούς. Με την πάροδο του χρόνου, αφού τους έχετε ήδη ερωτευτεί αρχίζουν να φαίνονται στον ορίζοντα οι πρώτες αρνητικές ενδείξεις, όπως απιστία. Εντούτοις στο μεγάλο σας έρωτα τις προσπερνάτε ή αυτουποβάλλετε ότι είναι ψεμα, ότι είναι πιστός και ότι είστε σεις η γυναίκα της ζωής του. Όταν όμως ρθειτε πρόσωπο με πρόσωπο με την απιστία και μετά, μεσα από χιλιες δυο καλές δικαιολογιες στην απόρριψη σας και μετά στο χωρισμό πληγώνεστε, νοιώθετε δίκαια προδομένς και στο τέλος ανακαλύπτετε ότι δεν ταιριάζατε μαζί τους.
Αναζητούσατε δηλαδή την ασφάλεια, την αγάπη και την εμπιστοσύνη, αυτά δηλαδή που θα σας έκαναν αληθινά ευτυχισμένες, σε λάθος πρόσωπα. Σε πρόσωπα που είχαν στο νου τους άλλα, διαφορετικά απ αυτά που ψάχνατε εσείς. Και αυτό αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα.
αμαν βρε ιωαννης με αυτο το κυνηγι μαγισσων και κακοπροαιρετων ανδρων που επιδιδεσαι!!!!
ο μονος τροπος να μην κανεις λαθος επιλογες, ειναι να μην κανεις ποτε τιποτε.
να καθεσαι σπιτι να σε νταντευει η μανουλα και να περιμενεις την ευτυχια να σου ερθει με το ταχυδρομειο!
οποιος ζει κανει λαθη, εχει απογοητευσεις, συναντα και λαθος αννθρωπους ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΥΣ.
τι να γινει τωρα δηλαδη?δεν υπαρχει αλλος τροπος απο το crash -test!!!
το θεμα ειναι να εχεις τα ματια σου ανοιχτα και το θαρρος να παραδεχτεις οσο πιο γρηγορα γινεται, οτι δεν πας καλα και πρεπει να αναθεωρησεις.
εκει ειναι ολο το θεμα κι οχι στο να μην κακοπεσουμε και πληγωθουμε τα καημενα!!!
επισης, θα πρεπει να ξερεις, οτι εκτος απο λαθος επιλογες, υπαρχουν και οι σωστες επιλογες που αλλαζουν ομως στην πορεια των ετων...
οι ανθρωποι αλλαζουν γιαννης. το να περασεις στιγμες ευτυχιας με εναν ανθρωπο και να μην σου κανει πια αυτο που ζεις, δεν σημαινει οτι επεσες σε λαθος ανθρωπο!!
σημαινει οτι ειναι καιρος να προχωρησεις παρακατω ΠΛΕΟΝ, και οτι αυτη η σχεση δεν εχει να προσφερει κατι ΠΙΑ. αυτο δεν την κανει λαθος επιλογη, Γιαννης!!!!!
την κανει απλα παρελθον...
και κατι ακομα.
"το αποτελεσμα" οπως λες, δεν δειχνει και πολλα τις περισσοτερες φορες.
Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ.
αν εζησες 5 ευτυχισμενα χρονια κι αρχισες να βλεπεις αλλες συμπεριφορες η να κακοπερνας, δεν σημαινει οτι διαγραφονται τα 5 χρονια.
σημαινει μονο οτι πρεπει να ξερεις να αφηνεις πισω σου οτι δεν σου κανει πια...
Αυτα που λες μου ακουγονται σα θεωριες συνωμοσιας!!! Χαχαχαχα! Σιγα μην καθονται να στηνουν τετοιες πλεκτανες οι αντρες!! Εγω παντως 27 χρονια τωρα εχω γνωρισει φρουτα και φρουτα, αλλα τετοιον αντρα σαν αυτον που εχεις περιγραψει σε διαφορα ποστ δεν εχω γνωρισει ποτε!!!!!!!!!! Αρα ή εγω πεφτω σε εξαιρεσεις, ή εσυ μιλας για εξαιρεσεις!
Οπως και ναναι καθενας ελκυεται και ελκυει και δεν ελκυει/ελκυεται απο συγκεκριμενους ανθρωπους γαι διαφορους λογους. Ετσι οι αντρες όπως και οι γυναικες. Δεν υπαρχει σωστο και λαθος. Ειναι ό,τι εχεις μαθει, ο,τι σου λειπει, ο,τι μοτιβο γινοταν στην οικογενεια σου, κλπ κλπ. Ως ενηλικας μπορει να διορθωσεις καποια θεματα, π.χ. οπως το να μην μπορεις να αγαπηθεις επειδη ειχες απορριπτικους γονειςς και μετεπειτα ασυνειδητα επιλεγεις απορριπτικους συντροφους. Αλλα δεν υπαρχουν οι ωραιοι συνωμοτες αντρες με στρατηγικα πλανα αποπλανησης γυναικων που λες. Ουτως ή αλλως οι ωραιοι οπως και οι ωραιες εχουν ουρα φαν κλαμπ και συνηθως δεν εχουν επενδυσει στο μυαλο τους, γιατι απο μικροι εχουν μαθει να αγαπιουνται για την εμφανιση τους και σε αυτην επενδυουν και αυτην χειριζονται προς αποκτηση συντροφων και θαυμαστων, οποτε δεν μπορουν να κανουν τα στρατηγικα πλανα που λες, κι αν γινεται κατι τετοιο που βλεπεις εσυ ειναι ασυνειδητο! Και παλι προσεξε, ειναι αυτο που για διαφορους λγοους μαθανε να κανουνε, δε μπορεις να κρινεις τους ανθρωπους ετσι, καλυτερα λοιπον να ασχοληθεις με τον εαυτο σου και να λυσεις εσυ τα ζητηματα που αντιμετωπιζεις, και ασε τους αλλους!!
Γέλασα αρκετά με αυτό το : ««να καθεσαι στο σπίτι, να ντανευεις και να περιμένεις με το ταχυδρομείο»». Στα σοβαρα: αν δεν κινηθεί, αν δε ψάξεις κανείς από μόνος, ακόμα κι αν χρειαστεί να φτασει στο βούρκο, δεν πρόκειται ποτέ να βρει. Δεν έρχεται από μόνο, πρέπει πρώτα να το κυνηγήσεις.
Είναι και το να μαθουμε να ξεχωρίζουμε τους «ΣΩΣΤΟΥΣ» από τους λαθος. Εδώ θα λεγα να μην παρασυρόμαστε από ενθουσιασμό. Στις περισσότερες σχέσεις σημερα διακρίνετε περισσότερο ενθουσιασμός και λιγότερο ψυχική σύνδεση και αυτό είναι ίσως μια από τις αιτίες που πολλές σχέσεις δεν αντέχουν στο χρόνο.
Συμφωνώ ότι υπάρχουν και σωστές επιλογές που αλλάζουν στην πορεία των ετών, μέσα από καταστάσεις της ζωής.
Το «αποτέλεσμα» ειναι το τέλος της πορείας, μεσα στην οποια ανακαλύπτεις το σωστό και το λάθος.
Για τα πέντε χρόνια, αν ρωτούσαμε την κοπέλα αν αυτά τα πέντε χρόνια υπήρχε αμοιβαία ψυχική συνδεση και αληθινή αγάπη μεταξύ τους τι θα μας απαντούσε;
Πω πω!! φαίνεται πάμε να ξαναξεκινήσουμε την ίδια συζήτηση που μας παίδευε για μέρες σε άλλο θέμα και κάπως βαρίεμαι .......... Έχω βιώσει καταστάσεις γι αυτό μιλώ σε έντονο ύφος, αλλά πραγματικά λυπάμαι να διαβαζω αυτους τους χωρισμούς.
Έχω δει καταστασεις με τα ματια μου και δεν βγαζω αυτα που γραφω από το κεφάλι μου. Εύχομαι εσύ να σαι από τους χαρακτήρες που ξερουν να διακρινουν και δεν παρασύρονται στον ενθουσιασμό.
Έχω και γω τα όποια δικά μου βιώματα και δυσκολίες που περασα στη ζωή όπως και πολλοί άλλοι εδώ και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε εμπαιγμούς και κοροιδίες άμα διαφωνούμε με κάποιον!!! Να απαντάς στην ουσία αυτού που γραφω και όχι να γελοιοποιείς. Με τον εαυτό μου ασχολούμε και τον βελτιώνω και δεν χρειάζομαι τις υποδείξεις σου όπως και συ δεν χρειάζεται να δινεις σημασία στις δικές μου αμα δε σου κανουν.
Άμα έμαθες τον τρόπο να ξεχωρίζεις τους σωστούς από τους λάθος παρέθεσε τον. Ελπίζω να μην είσαι σαν κι αυτες που με μια ματιά και πεντε λέξεις που θα ακούσουν απ τον άλλο κρίνουν αμέσως αν θα προχωρήσουν μαζί του ή όχι.
Να ξερεις ότι παρα τις απορρίψεις, οι έστω πολύ λίγες που μου δωσαν την ευκαιρία, με αγάπησαν γιατί ήμουν πιστός μαζί τους και εννοιωσαν ασφάλεια, τους δόθηκα κυριολεκτικά, δημιούργησα τις καλύτερες συνθηκες ψυχικής επικοινωνίας και έκανα τα παντα για να ειναι ευττυχισμένες.