Εχω μετρησει ποση ωρα κανει να με πιασει το ζαναξ και δρα περιπου μια ωρα μετα.
Βεβαια μπορει να παιζει ρολο και η δοση η ποσοτητα δηλαδι.
Printable View
Εχω μετρησει ποση ωρα κανει να με πιασει το ζαναξ και δρα περιπου μια ωρα μετα.
Βεβαια μπορει να παιζει ρολο και η δοση η ποσοτητα δηλαδι.
χαχαχαχ οχι δεν επαιρνα μεντος αυτο ειναι σιγουρο!!
τροπος του λεγειν εννοω οτι δεν με επιανε σχεδον καθολου ειτε το παιρνα ειτε οχι δεν εβλεπα καμια ιδιαιτερη διαφορα κ απ τη στιγμη που με επιανε (συνηθως μετα απο 40-45 λεπτα ) η δραση του κρατουσε για πολυ λιγο..
Γιατί να μην πάρω δλδ?? Στο πηγάδι κατούρησα....??
Βασικά για να είμαι ειλικρινής, τώρα δεν παίρνω, σπάνια μόνο όταν εκδηλωθεί κρίση πανικού, αλλά και πάλι προσπαθώ να μην πάρω, μόνο αν εκδηλωθεί με μεγάλη ένταση. Στο παρελθόν όμως είχα κάνει αγωγή με ζάναξ, δύο 3μηνα αν θυμάμαι καλά. Πάντα όμως έχω μαζί μου, όπου και να είμαι.
Και εγω τα εχω πανω μου για ωρα αναγκης δεν ξερεις τι γινεται.
Αλλα δεν με πιανει ποτε μορστα σε κοσμο ειναι ντροπαλος ο πανικος μου εμενα.
Με πιανει ορισμενα τα βραδια που ειμαι μονη μονο,Μαλλον με επιανε τωρα εχει αν με πιασει εναν μηνα σχεδον.Με ειχε πιασει τελευταια οταν ποναγε το δοντι μου.
Well όπως όλοι, έτσι και εγώ έχω κάνει παρατηρήσεις με το χρονόμετρο για το ζαναξ..
Σε εμένα νιώθω να ξεκινάει μετά απο 10 -15 λεπτά σε μικρό βαθμό και μέχρι 30-40 λεπτά είναι σε 100%..
Ανάλογα με την δόση βέβαια και τις συνθήκες αλλά κατά μέσο όρο θα έλεγα ότι με βοηθάει για 3-5 ώρες.
Λεξοτανίλ δεν έχω πάρει ποτέ..όχι ακόμα τουλάχιστον..
κι εγω το κανω αυτο με το χρονομετρο!φυσικα δεν ειναι παντοτε η ιδια ωρα εξαρταται απο τη δοση κ το ποσο εντονο ειναι το αγχος...τα ζαναξ οταν τα προτοξεκινησα με κρατουσαν μεχρι κ 6 ωρες μετα που τα παιρνα ενα χρονο η δραση τους ειχε εξασθενησει αρκετα..τα λεξοτανιλ που παιρνω τωρα δρουν μετα απο 40 λεπτα περιπου κ με κραταν ηρεμη ολο το βραδυ...ισως ειναι πιο δυνατα δεν ξερω..
Πραγματηκα χερομαι που υπαρχουν αυτα τα φαρμακα αλλιως θα ειχαμε καταστραφει θα ειχαμε παρει τα βουνα!λολ.
Ευχομαι να μην μας δημηουργησουν κανενα προβλημα στα νεφρα η στον μυαλο βραχυπροθεσμα.
Οντως παρολο που συνηθως δυσανασχετουμε που παιρνουμε φαρμακα (κ ανθρωποι που παιρνουν περισσοτερα κ πιο βαρια απο ενα λεξοτανιλ η ζαναξ) εστω κ ετσι μας κρατανε τα σκασμενα σε μια ισοροπια (τις περισσοτερες φορες)..
εγω φοβαμαι μη δημιουργησουν προβλημα στο συκωτι γιατι εκει μεταβολιζονται κ λεω να κανω εξετασεις αιματος γιατι εχω αγχωθει...α κ τον εθισμο φοβαμαι με τα αγχολυτικα που παιρνω....
Μην φοβασε η απεξαρτηση ειναι το ιδιο σαν τις κρισεις πανικου.Δεν ειναι κατι προτοφανες σε εμας.τα ιδια συμπτωματα εχει.
Παλια επερνα μεγαλυτερη δωση ζαναξ και επαθα εξαρτηση αλλα εχοντας συνηθησει την δυσφορια μου περασε ευκολα.
Φαντασου να μην ειχαμε ενα ζαναξ/λεξοτανιλ για ωρα αναγκης?Πωπω με πιανει τρομος οταν το σκεφτομαι αυτο!
8α με πιανει κριση πανικου,θα ετρεχα σαν μουρλη σοτυς δρομους,θα λιποθημουσα θα εκλεγα μπροστα στο παιδι αι τους δικους μου.Κολαση σκετη!
κι εγω με τα αγχολυτικα νιωθω καποια ασφαλεια εχω παντα μαζι μου εννοειται κ ξερω οτι κ να συμβει, κ να αγχωθω, να τρεμω, ναμε πιασουν τα ψυχοσωματικα, να παθω κριση πανικου κτλ.. ξερω οτι θα παρω κ μετα θα ηρεμησω αλλιως δεν την βγαζω νομιζω οτι θα πεθανω η θα παθω νευρικο κλονισμο...
μα αυτο με φοβιζει περισσοτερο το οτι τα συμπτωματα απ την απεξαρτηση ειναι σαν αυτα στις κρισες πανικου!! ενα χρονο υπεφερα απο panic attacks αμαν κ πως εκανα να ξεφυγω εχω να παθω 3 μηνες κ ειμαι μια χαρα απ αυτο το θεμα μονο που σκεφτομαι οτι μπορει να ξαναπαθω με πιανει τρομος...αλλα οχι ειπαμε δεν τα κοβω προς το παρον τουλαχιστον μια χαρα ειμαι ετσι φοβαμαι να τα κοψω....
Λακρι εγω οποτε ποναγα καπου με πιανε κρηση γιατι νομιζα οτι εχω καρκινο.Κολαση.
Ένας γιατρός μου είχε συστήσει τα rivotril και μάλιστα μου είχε πει ότι είναι καλύτερα από τα xanax. Πήρα για ένα μικρό διάστημα κι απ΄αυτά, (έτσι, μην τον προσβάλλω τον άνθρωπο, καλό πήγε να κάνει..:cool:), αλλά δεν είδα καμιά ιδιαίτερη διαφορά, είναι και πως θα σου κάτσει το φάρμακο, δεν κάθονται σε όλους το ίδιο.
ετσι ειναι δεν κανουν τα φαρμακα την ιδια δουλεια σε ολους..το rivotril το χω ακουσει απο αλλους ως καλο φαρμακο αλλα ειναι πως θα σου κατσει δεν τοχω παρει παντως για να ξερω...απο αγχολυτικα που εχω δοκιμασει 3 διαφορετικα (ζαναξ, λεξοτανιλ κ στεντον) τα λεξοτανιλ μου κατσαν καλυτερα απ ολα..
Κι αν μου κατσει?? Μου αλλαζει τη ζωη!! (λεμε τωρα)..
μπααα φτανει τοσα που παιρνω πολλα ειναι δεν θελω αλλα να μου λειπει το βυσσινο χεχε...:)
Bασιλη αυτα που λες τα καινουρια ειναι τα καλυτερα ακουσα και δεν προκαλουν εθισμο.
κι εγω το ακουσα αυτο οτι ειναι καλα αν ειναι τα καλυτερα δεν ξερω γιατι για να μαθω ποια ειναι τα καλυτερα πρεπει να παρω μια μικρη γευση απ ολα λολ!!
ρε συ οχι προκαλουν εθισμο νομιζω αφου ανηκουν στις βενζοδιαζεπινες τα bespar απ οτι ξερω δεν προκαλουν αλλα ειναι σαν τα αντικαταθλιπτικα αργουν να δρασουν δεν ειναι δλδ βραχυπροθεσμα...
Εγω με τα ζαναξ μου ειμαι μια χαρα.Ευχομαι οσο περναει ο καιρος να μην παθω τπτ εγκεφαλικο.
το xanax δεν προκαλεί τίποτε _τις πιο πολλές φορές- έπαιρνα για 1 έτος και κόβεται σταδιακά
Βρε σκοπευτη αργησες αυτα τα θρστω.εντ τα ανοιξα εδω και μερα αλλα δεκτες οι συμβουλες σου.σευχαρηστω :)
Τα στεριτηκα δεν τα φοβαμαι αλλα φοβαμαι :P
Lacrymosa,
αρκετές φορές έκοψα τα xanax και δεν ήταν πολύ δύσκολο, περίπου μία βδομάδα θέλει ο οργανισμός για να συνέρχεται από κάθε μικρή μείωση, γιατί δεν μπορείς και να τα κόψεις μαχαίρι :)
Γιατι καποια βραδια(βραδια με πιανει κριση παντα) νιωθω εντονη δυσφορια και μολις παρω ζαναξ μου φευγει αυτη η δοισφορια.
Βασικα ποτε δεν ειχα στερητηκα απ τα ζαναξ γιατι οταν ηταν να τα κοψω ειχα ηδη ξεκινησει κ τα λεξοτανιλ κ τα επαιρνα ταυτοχρονα κ οταν εκοψα το ζαναξ δεν ειχα τιποτα επειδη προφανως με κρατουσε το λεξοτανιλ...αλλα οταν χρειαστει να το κοψω κι αυτο φοβαμαι τα στερητικα του επειδη εχω ακουσει οτι ειναι φαρμακαο που φερνει πιο εντονα στερητικα σε σχεση με αλλα αγχολυτικα..
Ε ναι !χααχ.Εκελεισα ραντευου στο βενιζελιο με ψυχιατρο να με παρακολουθησει γιατι η αλλη πηρε συνταξη που με εβλεπε.
Τι θα κανω λες να μυ πει αν μου γραψει αλλα φαρμακα?Στο βενιζελιο δεν γραφουν ζαναξ μονο τα αταραξ που δεν κανουν μια.!
τι να κανω η αλλη στο εντρο ψυχικης υγειας δεν ενδιαφερεται εχει πολλα ραντευου και πρεπει να δει τον φακελο μου και μετα θα μου κλεισει ραντευου.
Θα κλεισω και με αυτην δεν πειραζει καποια απο τις 2 μπορει να βρει μια λυση δλδ να παιρνω καπιο ελαφρι ηρεμιστικο καπου καπου χωρις να χρειαστει να μου γραψουν φαρμακα.
Κλεισε ραντεβου κ εξηγησε πως νιωθεις κ αναλογως θα σου πουν κ τι φαρμακο χρειαζεσαι..πες οτι τα ζαναξ σε βοηθησαν κ πιθανον αυτα να σου δωσουν συνηθως οι ψυχιατροι οταν ξερουν οτι ενα φαρμακο εκατσε σε καποιον συνεχιζουν με το ιδιο γιατι ειναι δοκιμασμενο κ εφοσον βοηθησε δεν υπαρχει λογος να ανατρεχουν σε αλλα..τα αταραξ δεν τα ξερω αγχολυτικα ειναι?? κ ειναι δυνατον σ ολοκληρο νοσοκομειο μονο αυτα να δινουνε?? λολ
Στο κεντρο ψ υ δινουν ζαναξ στο βενιζελιο δεν δινουν φαρμακα με κοκκινη γραμμη ναρκωτικα δλδ οπως τα λενε.
Φοβαμαι τα πηγενε ελα βενζινες και μην μου γραψουν παλι τα σεροξατ.
αυτο παλι ποτε δεν το καταλαβα σε καποιο κεντρο η νοσοκομειο να συνταγογραφουν μονο καποιο συγκεκριμενο φαρμακο κ να δινουν σε ολους το ιδιο..μ@λ@κι@ τελειως αφου δεν μπορει το ιδιο φαρμακο να ταιριαζει σε ολους το ιδιο..θαρρεις δλδ κ αλλα δεν υπαρχουν..
κατσε δεν καταλαβα τα αταραξ που λες οτι δινουν στο βενιζελιο δεν ειναι με κοκκινη γραμμη??
οχι δεν ειναι γιαυτο δεν πιανουν κιολας.