Originally Posted by
empar
Δεν σε αποκάλεσα τίποτα. Περιέγραψα μια κατάσταση που υπάρχει στον έξω κόσμο, και αμέσως φάνηκες να ταυτίζεσαι με αυτή. Μάλιστα άρχισες να απολογείσαι χωρίς να σε έχω κατηγορήσει ότι είσαι μέρος της. Αυτό δεν σε προβληματίζει;
Η ζήλια είναι η βασική συνιστώσα του μίσους, κατά την άποψή μου. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές άλλες αιτίες για να μισήσεις κάποιον, τουλάχιστον σε μια φυσιολογική καθημερινότητα, και αυτό που συναντώ συχνότατα στην κοινωνία είναι η κακία που προέρχεται από τη ζήλια.
Διάβασες τα λεγόμενα της r.f. και κατάλαβες ότι έχει μεγαλώσει σε φυσιολογικό περιβάλλον; επίσης, έστω ότι το περιβάλλον της δεν είναι ιδιαίτερα προβληματικό. το να μην έχει μάθει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις γύρω της, επειδή της λείπουν χρόνια και άρα εμπειρία, δεν το συνυπολογίζεις; το να είναι ευαίσθητη και να πληγώνεται περισσότερο από αυτές τις καταστάσεις, δεν μετράει για σένα;
Μου φαίνεται ότι το βασικό σου ζήτημα είναι ότι αισθάνεσαι ελλειμματικός. Προβάλλεις μέχρι και το φύλο σου ως κάτι που σε κάνει να υστερείς σε σχέση με τους άλλους (εν προκειμένω, τις γυναίκες). Από που κι ως που οι γυναίκες είναι σε καλύτερη μοίρα από τους άντρες; Γιατί σου φαίνεται παράλογο το να μην έχει φίλες μια γυναίκα αλλά δεν σου φαίνεται παράλογο το να μην έχει φίλους ένας άντρας; Και για ποιο λόγο θεωρείς ότι είναι ευκολότερο για κάποια να κάνει σχέσεις, ενώ για έναν άντρα είναι δύσκολο σε βαθμό που να φτάνει στην αυτοκτονία; Για σένα, για τη ζωή των γυναικών αρκεί η απλή αριθμητική, ενώ οι άντρες για να λύσουν τα προβλήματά τους χρειάζονται ανώτερα μαθηματικά.
Να σε ενημερώσω εδώ ότι ο αριθμός στις απόπειρες αυτοκτονίας δεν εμφανίζει μεγάλη διαφορά μεταξύ αντρών και γυναικών. Αυτό που ισχύει είναι ότι τα ποσοστά θανάτων από αυτοκτονία στους άνδρες είναι πολύ υψηλότερα από ό, τι στις γυναίκες. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι οι γυναίκες πιο εύκολα ζητάνε ψυχολογική υποστήριξη και όταν κάνουν απόπειρα χρησιμοποιούν λιγότερο "αποτελεσματικές" μεθόδους.
Έχω πολλούς φίλους (άντρες) και ποτέ δεν έχω ακούσει να εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο, οπότε είναι μάταιο να προσπαθείς να παρουσιάσεις τις απόψεις σου ως ευρέως διαδεδομένες στην κοινωνία. Αυτό που λες για την επιβίωση των γυναικών είναι εντελώς αυθαίρετο και επιβεβαιώνει αυτό που είπα, προσπαθείς να βρεις λόγους για να αισθάνεσαι ακόμη πιο ελλειμματικός. Ακόμη και το ότι μπαίνεις στο φόρουμ σε κάνει να αισθάνεσαι ελλειμματικός.
Εγώ αντιθέτως όταν μιλάω με ανθρώπους εδώ, νιώθω να ανεβαίνω ψυχολογικά, γιατί έχω καταλάβει ότι ο κόσμος εκεί έξω, που λες κι εσύ, είναι ο προβληματικός και όχι εγώ, ούτε και τα άτομα των οποίων τη συμβουλή ζητάω.
Προσπαθείς νομίζω με δόλιο τρόπο να κάνεις τους αναγνώστες του φόρουμ να αισθανθούν επίσης ελλειμματικοί, επειδή ψάχνουν διέξοδο με τη συζήτηση με ομοιοπαθούντες. Γιατί το κάνεις αυτό; Τι κερδίζεις από αυτό;
Θέλεις να παρουσιάσεις την r.f. ως drama queen αλλά στην πραγματικότητα εσύ είσαι ο... drama king εδώ μέσα και νομίζω ότι όλη αυτή η συζήτηση έγινε για να σου δοθεί η ευκαιρία να γκρινιάξεις και να δείξεις ότι εσύ είσαι ο καημένος της υπόθεσης.
Θα σταματήσω εδώ να σου απαντώ, γιατί χρήζεις επαγγελματικής βοήθειας και μόνο, πράγμα που δεν είναι κακό, απλώς νομίζω ότι δεν έχει νόημα να κάνω το φόρουμ της r.f. καταφύγιο ανούσιων συζητήσεων. Δεν θα αλλάξεις γνώμη, ούτε και νοοτροπία. Μην καταστρέφεις τη συζήτηση που γίνεται για την κοπέλα, δεν είναι πρέπον.
r.f. πως πας;; :)