και πως αντέδρασε?
Δεν ήθελε να το προχωρήσετε?
Printable View
και πως αντέδρασε?
Δεν ήθελε να το προχωρήσετε?
οχι,ουτε εγω ηθελα να το ολοκληρωσουμε...ακομα και με αυτον τον ανθρωπο δεν μπορουσα...
ηταν ο μονος ανθρωπος που οταν με αγγιζε ή βρισκομουν κοντά του ειχα στυση
δηλαδη του το ειχες πει, το θελατε και οι δυο και δεν προχωρησες εσυ?
Δεν μπορώ να το καταλαβω αυτο.
οχι δεν του το χα πει...
δεν ξερω αν το ηθελα αλλα ποτε δε θα το ελεγα γιατι ετσι θα χαλαγε ισως η 'φιλια'...
ηταν παρα πολυ εντονα τα συναισθηματα απο μεριας μου και μονο..
οποτε τι απογοητευση και @@ ?
Απο τη στιγμή που δεν εκδήλωσες το συναίσθημα σου, δεν προδώθηκες από κανένα.
Ενιγουει, το βασικό σου πρόβλημα είναι πως θεωρείς την ομοφυλοφιλία αρρώστια, και όχι σεξουαλικη επιλογή.
Νομίζω πως ο μόνος τρόπος να δεις την αλήθεια σου, είναι να πας σε έναν ειδικό.
Πραγματικό όμως, και όχι σαν αυτούς που ανέφερες.
ε τι δεν προδωθηκα,
εδωσα πολλά και δεν πηρα σχεδον τιποτα...
κι αν οχι προδοσια σιγουρα απογοητευση...
τελοσπαντων εχει μπει κι αυτο στο χρονοντουλαπο...
σε ειδικους πιστευα οτι ειχα παει...
δεν εχω να παω και καπου αλλου δλδ
παντως θα σκεφτω οσα μου εγραψες αποψε και θα επανελθω απο αυριο...
ευχαριστω για το χρονο...
...:)
Το μόνο που σου έυχομαι είναι να βρεις εσένα και να είσαι ευτυχισμένος γι αυτό...:)
Συνηθως παμε εκει που κοιταμε, και αρα αφου εκει θες να πας που ειναι το προβλημα, οτι διαφερει απο αυτο που θελουν οι αλλοι; Πολυ σκεφτεσαι κι εσυ. Ζησε παιδι μου τη ζωη σου, κανε τα ονειρα που κανεις, γινε καλος ανθρωπος και ευτυχισμενος, και ασε τους αλλους. Αμα ειναι να γινεις ενεργος ερωτικα, περισσοτερες πιαθνοτητες υπαρχουν να γινεις αμα δεν το σκεφτεσαι και δεν αγχωνεσαι για αυτο! Οταν δενα γχωνομαστε κανουμε το καλυτερο για μας, μπορει λοιπον το καλυτερο να ειναι να βρεις καποτε σχεση, αλλα μπορει και οχι! Επισης εχω φαει κολλημα με αυτη τη σωτηρια της ψυχης. Αν σου λεγανε οτι η ψυχη σωζεται με το να κανεις οι κογενεια και παιδια και να εισαι ερωτευμενος με παθος θα το εκανες; Μηπως εχεις συνδεσει τη σωτηρια της ψυχης που απο οτι φαινεται ειναι βασικο για σενα, με την αποχη απο το σεξ και τις σχεσεις με το αλλο φυλλο, οπως οι μοναχοι; ΕΠισης ειναι παρα πολλοι σαν εσενα, ειδικα στην Ιαπωνια οι ασεξουαλικοι κοντευουν να γινουν η πλειοψηφια. και γενικα ολο και αυξανονται, και υπαρχουν σαιτ γνωριμιων και φορουμ οπου γνωριζονται και συναπτουν πλατωνικες ερωτιεκς σχεσεις, οσοι απο αυτοι ειναι οκ με αυτο.
Δε μπορεις να περασεις απο αυτη τη ζωη χωρις να χασεις κατι ξερεις.. Υπαρχει κοστος σε πολαλ πραγματα, αλλα καλυτερα ειναι να εχεις ζησει καποια πραγματα με κοστος, παρα τιποτα για να αποφυγεις το κοστος. Δε γινεται να κανεις ενα τετοιο ταξιδι οπως η ζωη χωρις να σου χυθει εστω και το μισο γαλα απο την καρδαρα.
Κι εγω ειμαι της αποψης γενικά πώς τα πράγματα έρχονται απο εκεί που δεν τα περιμένεις (και τα θετικά και τα αρνητικά).
Ωστόσο όλη αυτή η κατάσταση με προβληματίζει, αν θεωρήσουμε πως η φύση του ανθρώπου είναι ο έρωτας και γιατί όχι και η διαιώνιση του είδους.
Τους τελευταίους 8 μήνες, το άφησα στην άκρη, ωστόσο πριν λίγες μέρες με ξανα-απασχολησε εντονα αυτό το γεγονός.
Σίγουρα ζω και χωρίς αυτό, δεν μου είναι εμμονή (πλεον, τουλαχιστον...)
Κι εγώ είχα φάει κόλλημα με τη σωτηρία της ψυχής (απο εκεί και το nickname) αλλά επειδή μάλλον είναι πολύ μεγάλο πράγμα είναι και δύσκολο να επιτευχθεί...
Η Ιαπωνία έχει ένα ποσοστό γεννητικότητας μόλις 1,21 ανά ζευγάρι (με το συντελεστή 2,08 να είναι απαραίτητος για τη διατήρηση ενός πληθυσμού). Γι 'αυτό είναι θέμα εθνικής ανησυχίας ότι σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα το 35,1 % των ανδρών ηλικίας μεταξύ 16 και 19 ετών έχουν μια απαθή στάση απέναντι στο σεξ. Το ποσοστό αυτό είναι κάτι παραπάνω από διπλάσιο του αντίστοιχου ποσοστού που αναφέρθηκε το 2008, όταν ένα παρόλα αυτά εκπληκτικό 17,5 % των νέων ανδρών ανέφεραν ότι δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον για το σεξ.
Read more: http://www.darksface.com/profiles/bl...#ixzz1MWjkJ3j2
και ερωτω: που παμε;;
offtopic, εχεις καμια σχεση με τον τυπα που εχει το συγκεκριμενο site ? υπαρχει λογος που ρωταω...
κι οσον αφορα αυτο που λεει στο κειμενο, εγω το βρισκω φυσιολογικο, αφου παρατηρω γενικοτερα μια απογοητευση στους αντρες με τις γυναικες. ειδικα τελευταια ομως εχει παραγινει σαν να εχουν παρει τα μυαλα σας αερα. χωρις να θελω να το παιξω μισογυνης ή κατι αλλο, αφου δεν εχω λογο πλεον να το κανω, αλλα οταν καποια ψωνιζεται και για να τη γνωρισεις αλλα και να τη κρατησεις καταντησε περιπλοκη διαδικασια γυρνωντας τα παντα υπερ τους, πως ειναι δυνατον μετα και ο αντρας να δειξει ενδιαφερον και να κατσει να ασχοληθει, εστω και μονο για σεξ ? κι απο εκει καταληγουμε και στην απαθεια, αλλα και την ανικανοτητα, αδυναμια στυσης και λοιπα (ψυχολογικοι παραγοντες σχεδον παντα). και δεν ειναι μονο αυτο στις μικρες ηλικιες που οκ το βλεπουν και σαν παιχνιδι, στο μελλον αν συνεχιστει το ιδιο παιζει να μη γεννιουνται παιδια (δες τη ταινια Children of Men πχ) μεχρι και να εξαφανιστουν και οι αντρες οπως παμε...
Mα και στις γυναικες συμβαινει αυτο. Αυξανεται και ο γυναικειος πληθυσμος των ασεξουαλικων. Δεν καταλαβαινω που κολλαει ο τυπας που εχει το σαιτ, οχι δεν τον ξερω!
γενικοτερα ειμαι της αποψης πως και τα δυο φυλα χρειαζονται το ενα το αλλο. αντι ομως οι γυναικες να φροντισουν που υπαρχει προβλημα με τους αντρες πλεον, ειδικα εδω στην Ελλαδα ξεμυαλιζονται απο τις Τζουλιες και λοιπα προτυπα που τις πλασαρουν, με αποτελεσμα να κοιτανε μονο τη παρτυ τους. και συγνωμη αν ακουγομαι σαν τον Paolo_1 παρολο που δε θελω να στρεφομαι εναντιον σας, δε μπορω να εθελοτυφλω και να κανω σαν να μην υπαρχει απολυτως κανενα προβλημα. γιαυτο οι αντρες ειτε σαπιζουν και γεμιζουν ψυχολογικα (τα οποια οδηγουν στην μειωμενη ορεξη για σεξ... μεχρι και την αυτοκτονια), ειτε το γυρνανε στο πουστριλικι. στην Ιαπωνια μαλιστα πεφτει τοση προπαγανδα με anime/manga κλπ για το τελευταιο, που υπαρχει και το λεγομενο boys love (a.k.a. yaoi), με γυναικες που φανατιζονται και γουσταρουν μονο αντρες gay! ε αυτο δεν ειναι ξεπεσμος, και τελικα δε καταληγουμε ετσι στη καταστροφη του αντρικου φυλου ? αντι να μας επιβραβευεται δλδ και να μας θελετε οταν ειμαστε αντρες, ειναι σαν να μας λετε γινεται κι εσεις gay! αυτα χωρις να θελω να ξανανοιξω συζητηση για τετοια θεματα, αφου πλεον ειμαι καλυμμενος. κι οσον αφορα τον τυπα που εχει το site, ειναι γνωστος ψευτοdj που ειχε βγει μαλιστα και στον Alpha μια φορα (συχναζει σε γνωστα μαγαζια της Αθηνας).
Φίλε μη λες ότι συμφωνείς μαζί μου,θα σε μπινελικώνουν κι εσένα.Ασε τις γυναίκες να λένε τα δικά τους,αφού αυτές συμφωνούν μεταξύ τους σε όλα.Είναι φανερό οτι σ'αυτό το forum υπάρχει γυναικοκρατία και αυτό δεν απέχει και πολύ απ'την καθημερινή ζωή.Έτσι και τολμήσεις να τους φέρεις αντίρρηση και να πεις κάτι άλλο,τότε 'ωχ μάνα μου'.Δε βλέπεις πώς έχουν ευνουχήσει τους άντρες;Ξέρουν ότι έχουν το πάνω χέρι και ότι όλοι θα τρέχουν από πίσω τους λόγω μουνοδουλείας.Αυτό στην Ελλάδα δε θ'αλλάξει ποτέ.Ασ'τες να λένε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις,άσ'τες να μπλέκουν με λαλάκες που τις έχουν μόνο για το μαμήσι,ασ'τες να λένε ότι δεν κοιτάνε τα λεφτά.Δε βλέπεις ότι το αντρικό φύλο από παντού δέχεται επίθεση;Από τα ΜΜΕ με τα πρότυπα των gay και των δυναμικών-ανεξάρτητων γυναικών που πλασάρουν;Έτσι πως πάμε,το να είσαι άντρας θα θεωρείται και προσβολή.
Όχι,δεν χρειάζεται να το γυρίσει κανεις στο 'πουστριλίκι' για καμία (νεο)ελληνίδα.Ευτυχώς υπάρχουν και άλλες εθνικότητες που μπορεί ν'ασχοληθεί κανεις.
Πραγματικα στεναχωριεμαι που καποιοι ανθρωποι νιωθουν ετσι.. Αλλα δεν ειναι μονο οι αντρες.. Η μαλλον, οι αντρες χασανε το ρολο τους, οταν οι γυναικες μετα το Β' ΠΠ χασανε τον δικο τους.. Αντι να ειναι τα θηλυκα ασφαλη λιμανια για τον κουβαλητη του σπιτιου, πηγη παρηγοριας, ασφαλειας, ζεστασιας και αγαπης για τον αντρα τους, μανες της νεας γενιας, διαμορφωτες παιδιων και αρα του μελλοντος της κοινωνιας, γινανε "αντρακια", πηγανε στις φαμπρικες, φυγανε απο το σπιτι, και καθε βραδυ δυο αγωνιστες γυριζανε σε αυτο, με κανεναν να αγκαλιασει και να φροντισει τα "τραυματα" τους.. Τα παιδια τα ανελαβαν οι γιαγιαδες, οι θειες, οι γειτονοι, ο παιδικος σταθμος, οι φιλιππινεζες, και ετσι εχουμε φτασει η νεα γενια να εχει τοσα πρβληματα, και να μην εχει αγαπηθει. θεωρησαν καποιοι οτι ο ρολος της γυναικας ηταν υποδεεστερος και επρεπε να γινει σαν τον αντρα, ομως η φυση με σοφια επλασε τα δυο φυλα με τις διαφορες τους και τους ρολους τους, και εμεις για αλλη μια φορα τα ανατρεψαμε.. Σας καταλαβαινω εσας αντρες που δεν εχετε πια αυτο το θηλυκο ασφαλες λιμανι να σας γαληνευει και να δινει νοημα στη ζωη σας, και τις γυναικες που χαμενες στον πολεμο αποδειξης της "ισοτητας" και της ικανοτητας τους, χασανε τον εαυτο τους, την θηλυκοτητα τους, την γονιμοτητα τους, την ασφαλεια και την ζεστασια που τους εδινε ο αντρας τους και την ικανοποιηση που τους εδινε η ανατροφη των παιδιων τους, που θεωρουνε πια οτι ειναι πολυς "λιγος" ρολος..
δε μπορω να σου δωσω θετικη ρε carrie γιαυτο σου το ποστ!
πραγματικα παιζει να εισαι απ'τις ελαχιστες που καταλαβαινει...
φίλε ΚΕΝΟ μέσα από τα μηνύματα σου θες να πεις τη δική σου δυσκολία, την οποία όμως παρουσιάζεις υπό μορφή παραπόνου ή μομφής για τις σχεσεις σημερα. Και καταλαβαινω τι θες να πεις. Δυστυχώς δεν υπήρξαν και όλοι οι ιδαίτερα τυχεροί στη ζωή τους, γι αυτό και τα φορουμ υποστήριξης. Πράγματα που για αρκετούς μπορεί να θεωρούνται απλα και αυτονόητα, για άλλους δεν είναι, οι συνθήκες της δικής τους ζωής τους στέρησαν από την εμπειρία. ΄Θα χρειαστεί να παλέψεις για να την αποκτήσεις, να αποδεκτείς ότι στην πορεία θα έχεις και αποτυχίες, με το να κλαίμε και να χουμε παράπονα χωρίς να κανουμε κινήσεις να αλλάξουμε δεν γινεται τίποτα.
Εσύ μην κοιτας κατι τσουλίτσες που ψάχνουν να βρουν πρίγκηπες, τα φτιάχνουν την μια μερα με τον ένα και την άλλη διωχνουν τον άλλο και το δίνουν σε όποιον τις εντυπωσιάσει ή τους παραστησει τον αντρα. Υπάρχουν όμως άλλες κοπέλες, που είναι και ωραίες αλλά και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Διέκρινε ποιες είναι και μάθε να τις πλησιάζεις. Να αποδεκτείς όμως πως θα χεις ακόμα και μ αυτές αποτυχίες, απόρριψη. Όμως όλο αυτό στα πλαίσια της διαδικασίας να βελτιωθείς και να αποκτήσεις εμπειρίας στις σχεσεις και να σε βοηθησει να βρεις το δικό σου άνθρωπο. Βέβαια να ξερεις σου ρχεται καποτε κι απ εκεί που δεν το περιμένεις οπότε έχε τα ματαια ανοικτά!
Κάνε παρέα με άτομα που ξέρουν για σχέσεις, πλησίαζε άγνωστες και μη σε νοιάζει για το αποτελεσμα, απλά για τον πειραματισμό, βελτιώσου σωματικά με γυμναστηριο και καλά ρούχα, ξανοίχτου, φερσου αποφασιστικά και με ευγενεια. Αυτα βοηθούν. Όσο δύσκολα και να ναι τα πράγματα, να ξερεις υπάρχουν καποιοι που καταφερνουν να φτιαξουν ωραίες σχεσεις, με αγάπη, πιστη και αφοσίωση, πράγματα που φαντάζουν απίθανα στο σήμερα, κι όμως υπάρχουν! Σίγουρα έχει διαφοροποιηθεί ο ρόλος της γυναίκας, το παν όμως για μένα είναι όταν δυο ανθρωποι βρουν την αρμονία και την αλληλοσυμπλήρωση στη σχέση τους.
ευχαριστω για τη συμπαρασταση, δε ξερω αμα το διαβασες ομως στο τελος του 2ου μου ποστ, ειμαι πλεον λιγο-πολυ καλυμμενος (τουλαχιστον για το καλοκαιρι - αμα στραβωσει το θεμα στη πορεια ή μετα μεινω παλι μονος μου δε το γνωριζω). και ναι κοιταζω να βελτιωθω, εχω αρχισει διαιτα και γυμναστικη εδω και δυο βδομαδες, το θεμα ομως δεν ειναι μονο η εξωτερικη εμφανιση (που δε ξερω αν το ειχα αναγκη κι ολας) αλλα να σου ταιριαζει η αλλη και φυσικα να σε θελει γιαυτο που εισαι (γιατι αλλιως οσο και να προσπαθεις δε προκειται να αλλαξει τπτ). αλλα τεσπα δεν ειμαι μονο εγω, γενικοτερα αμα κατσεις και παρατηρησεις υπαρχει μια απογοητευση των αντρων με τις γυναικες, γιαυτο και βλεπουμε συμπεριφορες σαν αυτη που εγραψε η carrie για την Ιαπωνια...
Ειναι συμπτωμα διαταραχης προσωπικοτητας! ισως σχιζοειδης ,αν εισαι κ εκκεντρικος ,τοτε οι πιθανοτητες ειναι μεγαλυτερες! ομως βγαινουν ολο και καινουργιες διαταραχες στο DSM ,κ ετσι δεν εισαι κ σιγουρος για το ειδος της διαταραχης γιατι ,θα βγει καποια καινουργια κ μπορει να ταιριαζει περισσοτερο με το ειδος της αποκλινουσας συμπεριφορας σου! lol
Βεβαια δεν ειμαι ειδικος! (απαραιτητη επεξηγηση!!!!!!!!!!)
καρι....εκτός από τον πόλεμο για την ισότητα που λες πως χάθηκαν οι γυναίκες και μαζί έχασαν και το ρόλο που τους ανέθεσε (ποιος αλήθεια? Η ίδια η κοινωνία και όχι η φύση), έχουν να παλέψουν και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
Δηλαδή η γυναίκα για να μη χάσει το ρόλο του λιμανιού, (λολ) και της μητρότητας θα έπρεπε να κλειστεί σε ένα σπίτι και να καθαρίζει όλη μέρα, απολαμβάνοντας αυτό τον άχαρο ρόλο που δεν επέλεξε.
Να μην έχει δικαίωμα να δημιουργήσει, να δουλέψει, να κάνει καριέρα για να μη χάσει τους παραπάνω ρόλους?
Στην περίπτωση που μια γυναίκα δεν θέλει να παντρευτεί και να κάνει παιδιά ή είναι ομοφυλόφιλη σε ποιον ακριβώς καιάδα θα την έριχναν αφού δεν θα μπορούσε να είναι αυτό που οι άλλοι επέλεξαν να είναι?
Λες πως οι γυναίκες που δουλεύουν έχουν τα παιδιά τους στις φιλιππινέζες και στα σόγια. Πως ακριβως θα έπρεπε να μεγαλώνει ένα υγιές παιδί?
Σε ένα σπίτι με μια μάνα που ο μόνος της ρόλος θα ήταν να το προσέχει, να καθαρίζει και να περιμένει τον πασά να γυρίσει, να φάει, να την πηδήξει και μετά να πάει να κοιμηθεί?
Και ποιος ο ρόλος αυτής της γυναίκας ως άνθρωπος και όχι ως φύλο?
πι ες: όταν ξεκίνησα να διαβάζω το ποστ νόμιζα πως κάνεις πλάκα, αλήθεια.
Εγω βλεπω οτι η κοινωνια παει κατα διαολου, και τα παιδια εχουν ξεφυγει πιο πολυ απο ποτε. Τα σπιτια ειναι πιο διαλυμενα απο ποτε, τα ψυχολογικα και η κακοποιηση πιο πολλα απο ποτε, τα διαζυγια πιο πολλα απο ποτε, η υπογονιμοτητα πιο μεγαλη απο ποτε. Το να μεγαλωνεις παιδια και να κανεις οικογενεια μπορει να φαινεται αχαρος ρολος για μια γυναικα για καποιους, εμενα πιο αχαρος μου φαινεται να κυνηγαει καριερες λεφτα και δοξες. και παλι δεν χρεαιζεται να ειναι η το ενα η το αλλο. Δεν ριχνω κανεναν στον καιαδα, οι καταστασεις και η ζωη τα φερανε ετσι οπου ο ανρθωπος επρεπε να επιβιωσει και η γυναικα να δουλεψει. Δεν υπαρχει το ασπρο και το μαυρο, η γυναικα η θα ειναι κλεισμενη στο σπιτι με το τσεμπερι, δεν θα ψηφιζει δεν θα πηγαινει θεατρο, ή θα κανει καριερα και τα παιδια της θα τα μεγαλωνουν αλλοι, και μετα θα τα αναλαμβανει και το φρικτο εκπαιδευτικο συστημα. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ ΚΑΘΕΤΩΣ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΩΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ. Ελπιζω καποτε να φυγουμε απο αυτη τη λογικη του ασπρο-μαυρο, και να δουμε το ουρανιο τοξο.
κάνεις λάθος....εγώ μιλάω για το ουράνιο τόξο και συ μιλάς με ακραία παραδείγματα τύπου, ότι εσένα σου φαίνεται πιο άχαρος αυτός της καριέρας από το να κάνει παιδιά. Δηλαδή μια γυναίκα ή μεγαλώνει παιδιά ή κάνει καριέρα γιατί σε άλλη περίπτωση τα παιδιά της τα μεγαλώνουν άλλοι και έτσι προκύπτουν τα ψυχολογικά/κακοποίηση/διαζύγια.
Εγώ προσωπικά ξέρω πολλές μητέρες που κάνουν καριέρα ή δουλεύουν και έχουν μια χαρά υγιή παιδιά, όπως ξέρω και πάρα πολλές που δεν θέλουν να κάνουν παιδιά.
Δεν διαχωρίζω τους ανθρώπους σε άντρες και γυναίκες και δεν μοιράζω ρόλους. Δεν ξέρω και αν υπάρχει και κανείς που να έχει αυτό το δικαίωμα να το κάνει.
Πιστεύω στους καλούς/κακούς ανθρώπους και στους ικανους/ανίκανους.
Εγω βλεπω οτι τα περισσοτερα παιδια τωρα μεγαλωνουν με παππουδογιαγιαδες, νηπια προνηπια παιδκους σταθμους και ντανταδες. Και βλεπω και μεαγλυτερες γενιες απο τη δικη μου, και ακομα πιο πολυ τις νεοτερες, να ειναι σε τεραστια ποσοστα μεγαλωμενες με ελλειψη αγαπης και προσοχης, αφου οι περισσοτεροι που κανουν παιδια τα κανουν επειδη "ετυχε", επειδη "πρεπει", επειδη ετσι κανουν οι αλλοι. Αμα ζουσαμε στο ουρανιο τοξο που λες οτι περιγραφεις δε θα κανανε χρυσες δουλειες οι ψυχιατροι/ψυχολογοι/παιδοψυχολογοι/παιδοψυχιατροι/λογοθεραπευτες/εργοθεραπευτες, δε θα ειχαν ανεβει τα ποσοστα αυτοκτονιων, χρησης ναρκωτικων και χορηγησης ψυχοφαρμακων στους νεους, δε θα ειχαν αυξηθει αναπτυξιακες διαταραχες οπως ο αυτισμος και πολλα πολλα αλλα.
Αν νομιζεις πως ζουμε στο ουρανιο τοξο και εγω περιγραφω εξαιρεσεις, πλανασαι πλανην οικτραν.. Και με γεια τους και χαρα τους αυτοι που δεν θελουν παιδια, αυτοι που κανουν και μεγαλωνουν οπως μεγαλωνουν ειναι το θεμα.
.....(μου βγηκε διπλο).........................
ναι είδα και την προηγούεμη γενιά που οι μαμάδες ήταν κλεισμένες μέσα στο σπίτι, πατεράδες βίαζαν και κακοποιούσαν τα παιδιά τους με την ανοχή τους, έτρωγαν το ξύλο της αρκουδας γιατί από την έλλειψη της δημιουργικότητας ξεσπούσαν υστερικά στα παιδιά τους, από το πρωί μέχρι το βράδυ προσπαθούσαν να τους περάσουν πρότυπα τύπου, "τυλιξε κανέναν με λεφτά, αυτό είναι επιτυχία".
Αν μια οικογένεια είναι προβληματική, είτε η μητέρα δουλεύει είτε όχι, το παιδί και στον ψυχολόγο και στον ψυχίατρο θα καταλήξει.
Το να είναι ευτυχισμένοι οι άνθρωποι με τις επιλογές τους, μπορεί να μη δίνουν ποσότητα χρόνου στα παιδιά τους λόγω των ρυθμών της εποχής, αλλά αναμφίβολα δίνουν ποιόητα.
Μια καλλιεργημένη/επιτυχημένη μητέρα μπορεί να το κάνει αυτό και όχι ένα άβουλο πλάσμα που εξαρτάται οικονομικά από τον αφέντη του σπιτιου.
Κατερινάκι,
Είπαμε οτι έχω κάποιο πρόβλημα αλλά εσύ λίγο υπερβάλλεις...
Όχι, δεν είμαι εκκεντρικός, είμαι επιλεκτικός και αυστηρός με τους ανθρώπους, τα μέρη και τις επιλογές μου...
Όσον αφορά όλα τα άλλα, Ιαπωνία, παππουδες γιαγάδες και όσα είναι πιο πάνω θεωρώ οτι δεν σχετίζονται, φαινομενικά τουλάχιστον, με αυτό που βιώνω εγώ...
Αναρωτιεμαι σε ποιον ακριβως κοσμο ζεις.. Οι περισσοτεροι γονεις που θα δεις σε παιδοψυχιατρους με τα παιδια μορφωμενοι ειναι, με πτυχια και καλες δουλειες, δασκαλοι, αρχιτεκτονες, πολιτικοι μηχανικοι, καθηγητες, καθηγητες πανεπιστημιων, και ψυχολογοι ακομα με παιδια στα ναρκωτικα και αυτο το εχω δει. θα μου πεις, αυτοι εχουν την μορφωση για να τα πανε τα παιδια εκει. Και ομως, βλεπεις και αμορφωτους. Οι μορφωμενοι γονεις ειναι συνηθως χαμενοι στην κοσμαρα τους και τα δικα τους προβληματα, να βλεπεις γονεις επιχειρηματιες και το δεκατριαχρονο κοριτσι τους να ειναι σε μπαρ της Αγιας παρασκευης να καπνιζει πουρακι, γιατι η μανα ηταν στο Μιλανο για ψωνια και ο πατερας πηδαγε τη γραμματεα στο γραφειο. Δε θελω να προβω σε αναλυσεις, αλλα η επιτυχημενη καλλιεργημενη μητερα δε θα δωσει παντα ποιοτητα. Δεν ειναι κριτηριο αυτο. Και βασικα τι ειναι η ποιοτητα; Τρωγεται; Το παιδι αγαπη θελει, χρονο και ενδιαφερον, που οι περισσοτεροι μορφωμενοι δεν εχουν, γιατι ειναι χαμενοι στα δικα τους προβληματα, και χτυπανε υπερωριες στο γραφειο. Βλεπεις και αμορφωτους σιγουρα, αλλα, ω τι εκπληξη, δεν ειναι η πλειοψηφια! Εχω δει ακομα και κοινωνικους λειτουργους! Με μεταπτυχιακο η αλλη στην αγγλια κοινωνικη λειτουργος και η κορη της με 2 αποπειρες αυτοκτονιας μεχρι τη δευτερα γυμνασιου. και δε λεω οτι πριν εκατο χρονια ηταν καλυτερα τα πραγματα, και βασικα και τοτε και τωρα υπαρχουν και οι βιασμοι και το ξυλο που λες. Δεν ξερω για τα ποσοστα του τοτε, αλλα τοτε ηταν ολοι προσανατολισμενοι στην επιβιωση. Εχεις δει κανεναν μεταναστη μεροκαματιαρη να τρεχει στον ψυχολογο για τα υπαρξιακα του; Μπα. Τωρα η ελληνικη κοινωνια ειναι σε αυτη τη φαση.. και να δουμε που θα οδηγησει.. Και βασικα δε συγκρινω με χειροτερα, αλλα με καλυτερα. Μπορει να ειμαι ρομαντικη και ουτοπικη, αλλα ετσι ειμαι εγω, και ποναω αυτα τα παιδια που υποφερουν.
Εσύ μου μιλάς για Αγ. Παρασκεύή. Ας σου μιλήσω λοιπόν εγώ για Περιστέρι.
Το 99% των μανάδων της δικής μου περιοχής, ήταν νοικοκυρές άρρωστες όλη μέρα να σχολούνται με τα παιδιά τους, το παρκέ στο πάτωμα και το φύλλο στην πίτα να ΜΗΝ είναι εννοείται έτοιμο γιατι τότε η γυναίκα είναι άχρηστη.
Όλη μέρα τρέχαν από πίσω από τα παιδιά μες στην υστερία και την καταπίεση και το βράδυ περίμεναν τον κουβαλητή.
Η μισή μου παρέα στο γυμνάσιο έχει πεθάνει από πρέζα.
Μερικούς που επιβίωσαν τους βλέπω στα φανάρια.
Οι περισσότερες από τις συμμαθήτριες μου έμειναν έγκυος στα 16, παντρεύτηκαν, χώρισαν, δεν σπούδασαν ποτέ και ζουν από διατροφές που παίρνουν και δεν ..παίρνουν.
Αυτά πήραν από το σπίτι τους, αυτά έμαθαν.
Η δική μου η μητέρα δούλευε μέχρι τα εικοσι μου για να μας προσφέρει μια καλύτερη ζωή και δεν μου έλλεψε ποτέ. Το μότο της δεν ήταν "παντρέψου" αλλά "σπούδασε" για να έχεις κάτι για πάντα στα χέρια σου.
Πιάνεις τα άκρα.
Καλή μητέρα δεν είναι αυτή που δε δουλεύει, είναι αυτή που είναι έτοιμη να γίνει μητέρα.
Εγω πανω απο ολα μιλησα για χρονο, αγαπη και ενδιαφερον. Το παιδι διαμορφωνει τεραστιο μερος της προσωπικοτητας του τα πρωτα χρονια της ζωης του, και ειναι πολυ βασικο να υπαρχει η μανα εκει και να τα δινει ολα αυτα. Αμα η μανα δε δουλευει αλλα και παλι δεν δινει αγαπη φροντιδα και προσοχη, το ιδιο καλη με καποια που παραταει το παιδι στις γκουβενραντες ειναι φυσικα. Τωρα αν η μανα ειναι εκτος σπιτιου 6-6 και γυριζει σπιτι να δει το παιδι 3 ωρες που ηταν ολη μερα στον παιδικο σταθμο, σορρυ αλλα δεν θα την χειροκροτησω. οσο για το "ετοιμη να γινει μητερα", ειπαμε, επειδη ετσι κανουν ολοι, επειδη ετσι πρεπει, για να στεριωσει ο γαμος κτλ. Ποσο θελουν να φερουν εναν νεο χρησιμο ανθρωπο στον κοσμο και να τον στηριξουν και να διαμορφωσουν την προσωπικοτητα του, αστο, ουτε για αστειο. Γιατι την προσωπικοτητα του δεν θα την διαμορφωσει το προνηπιο, η αλβανιδα νταντα ή η γιαγια του. Μπορει να λες οτι ειναι αχαρος αυτος ο ρολος της μανας για τη γυναικα, εγω θεωρω οτι ειναι ο δυσκολοτερος, απαιτητικοτερος, και με τις μεγαλυτερες ευθυνες ρολος που μπορει να υπαρχει, καθως η γυναικα διαμορφωνει εναν νεο ανθρωπο, την νεα γενια, το μελλον..
κάρι...δεν διαφωνώ στα παραπάνω αν και πάλι μου φαίνονται λίγο ακραία καθώς πιστεύω πως αν μια γυναίκα είναι γεννημένη για μάνα θα βρει τον τρόπο της όπως και η δικιά μου που δουλευε αλλά μας έσκαγε από αγάπη και ενδιαφέρον.
Διαφωνώ κάθετα με τα παρακάτω.
Με αυτά διφωνώ κάθετα και οριζόντια και πραγματικά εκπλήσομαι που τα πιστεύεις.
Σου είπα από την αρχή της κουβέντας μας πως νόμιζα πως κάνεις πλάκα όταν πρωτοδιάβασα το ποστ σου.
ωχ αμαν!
δεν εχω το κουραγιο να το αντιμετωπισω αυτο...
δουλευα το κακομοιρο μεχρι το απογυμα και μεχρι τωρα μαγειρευα και συμμαζευα!!!
ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΙΝ
πιασε δουλεια κοπελα μου, εγω συνυπογραφω προκαταβολικα.
συνοπτικα,συμφωνω απολυτα με την θεοφανια, πολυ θα ηθελα να απαντησω αναλυτικα στην καλη μας καρι, αλλα δεν αντεχω....
τελοσπαντων ολη η ψυχολογικη κοινοτητα συμφωνει για το ποσο κρισιμα και καθοριστικα ειναι τα πρωτα χρονια ζωης του ανθρωπου και για το ποσο απαραιτητη και σημαντικη ειναι η παρουσια της μητερας. Αν δεν συμφωνειτε εσεις μαζι μου δεν πειραζει. Επισης πιστευω και στη σοφια της φυσης που εκανε τη γυναικα μανα. Δεν της εδωσε π.χ. μουσκουλα να παει να κυνηγαει. Τωρα αν πρεπει να τα αναποδογυρισουμε ολα, θα μας ερθουν στα μουτρα μας, οπως και μας ερχονται. Δε χρειαζεται να μιλαω εγω, τα γεγονοτα μιλανε απο μονα τους. Και δοξα τω Θεω, και η επιστημη συμφωνει μαζι μου, αρα δεν ειμαι τρελη. Και παλι μιλαω γιατι το τι ειναι καλο να γινεται, μπορει αυτο τη σημερον ημερα να μην ειναι εφικτο. Αλλα δε θα παραδεχτω ποτε οτι καλα εκανε που εγιεν μανα η γνωστη μου η Βασω, που βλεπει το παιδι της 3 ωρες τη μερα και "το σκαει απο αγαπη", και οταν παιρνει αδεια για τις διακοπες αφηνει το παιδι στην πεθερα για να παει διακοπες με τον αντρα της στο εξωτερικο, και παραπονιεται που δεν εχει χρονο για τον εαυτο της! το παιδι, τι να πει;;;; ΔΙαλογος με την τριχρονη κορη της συμφωνα με τα λεγομενα της ιδιας: Αργα το βραδυ που εχει γυρισει σπιτι: Ελα Νινα να πλυνουμε τα χερια μας, σε περιμενω 10 λεπτα τωρα!! Τριχρονο: Εγω σε περιμενω ολη μερα.. Δε θα συμφωνησω με καμια αποψη του ποσο καλο ειναι να μεγαλωνουν τα παιδια βλεποντας τη μανα σπανια ποτε. Οποτε δε θα απαντησω σε τετοια ποστς παλι.
καρι θα σου απαντησω μονο για την βασω, καθως το υπολοιπο ειναι μεγαλο θεμα και διαφωνω σε παρα πολλα σημεια.
η φιλη σου η βασω απλα δεν επρεπε να κανει παιδι.
δεν φταιει η γυναικεια χειραφετηση γι αυτο...
νομίζω πως σε αυτό σου έχω απαντήσει πολλές φορές σήμερα.
Το αν η βάσω είναι άχρηστη μάνα, δεν την κάνει ούτε το επάγγελμα ούτε η μόρφωση της.
Δεν το χει.
Μην απαντάς λοιπόν σε αυτό, απάντησε σε αυτό που δεν σε βλέπω να το θίγεις και αυτή ήταν η αιτια να ανοίξουμε κουβέντα.
Το παιδι εχει αναγκη αγαπη και φροντιδα και την παρουσια της μανας, τα πτυχια και η δουλεια της λιγο ενδιαφερον εχουν για αυτο.
Το απο κατω ειναι η αποψη μου για το πως ειναι πιο ευτυχισμενα και ολοκληρωμενα τα δυο φυλα και τα παιδια τους μετεπειτα, σε περιπτωση που επιλεξουν να κανουν οικογενεια, καθως ειναι διαφορετικα, συμπληρωματικα και ετσι τα εχει φτιαξει η φυση. Η γυναικα απο τη φυση της ειναι τρυφερη, δοτικη και μητρικη, ο αντρας το αντιθετο. Για να υπαρχει μια ισορροπια χρειαζεται μια αντιθεση, οχι και οι δυο προς μια κατευθυνση αλλα ο ενας προς τον αλλο.
μετα απο πολυ διαβασμα, σπουδες (αν και δεν εχουν σημασια), και προσωπικο ψαξιμο εχω καταληξει σε αυτη την αποψη, η οποια ειναι ουτοπικη δεδομενων των συνθηκων. Ας δουλευει η γυναικα φυσικα και ας ειναι δημιουργικη, αλλα τα πρωτα χρονια ζωης του παιδιου της ειναι καλο να ειναι εκει, συνεχεια, και η γλυκητητα και η κατανοηση της κραταει την οικογενεια ενωμενη, γιατι ως γνωστον οι αντρες.. ειναι αλλο φρουτο, και ολιγον αιωνια παιδια. Δεν ειπαμε να την βαραει με το ροπαλο και να καθεται, δεμιλησα για τετοιες εξτριμ καταστασεις. και ναι η αποψη μου ειναι δε μπορεις να εισαι σωστη στα καθηκοντα σου σαν μανα (και δευτερευοντως σαν συζυγος) και να εισαι και καριεριστα, ειναι και οι δυο (τρεις) εξαιρετικα απαιτητικοι ρολοι, ασχετα αν ο ρολος της μανας (και συζυγου) πια θεωρειται κατωτερος (λανθασμενα και κακιστα). Ειναι σαν να προσπαθεις να πιεις με νερο με σουρωτηρι.
Oλα οσα εγραψα τα πιστευω. Απλα το πρωτο ποστ ηταν πιο ποιητικο και συναισθηματικο. Δεν ακυρωνα τη γυναικα ως δημιουργικη υπαρξη, αλλα επικεντρωθηκα στην θηλυκη της φυση που την εχει χασει, νομιζω οτι η βιωση της θηλυκοτητας της της δινει επισης χαρα, και οτι χρεαιζεται οπως ειπαμε. Επισης, καθε φορα σε ενα ποστ δε μπορω να βαζω ολο το περιεχομενο της ιδεας μου και ξεκαθαρα κιολας, δρα και το συναισθημα, και ο χρονος, και η βαρεμαρα, και ολα παιζουν το ρολο τους.
ναι ρεμ ειναι λιγο αγροικοι :p
Επισης δεν πιστευω οτι μια γυναικα γενναει παιδια και γουσταρει αντι να τα μεγαλωνει να πηγαινει στη φαμπρικα (τη λεξη τη χρησιμοποιησα γιατι αναφερθηκα και σε παλιοτερες εποχες). ΑΝ ειναι ετσι, ας παει και νταλικερης να τα βλεπει 1 φορα το τριμηνο. Μην αναλυουμε τον κωνωπα ψαχνοντας για και καλα αντιφασεις. Αυτη ειναι η αποψη μου, και ειναι γνωστο οτι δεν εκφραζομαι ουτε πληρως ουτε καθαρα. αμα με αυτο υπαρχει προβλημα τι να κανω, δατς μι.