Originally Posted by
void
Καλημέρα.Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το πως αισθάνομαι σε αυτό το φόρουμ.Αρχικά, έγινα μέλος διότι το ίδιο το φόρουμ λέγεται "φόρουμ υποστήριξης"..έχοντας κάνει και κάποια ψυχοθεραπεία στο παρελθόν έχω μέσα στο μυαλό μου ένα συγκεκριμένο ορισμό για την έννοια της υποστήριξης.Για μένα υποστήριξη είναι να ακούω(στην προκειμένη περίπτωση να διαβάζω) τον άλλον και η ανάγκη που θα γεννάται για να τον κράξω να υποτάσσεται μπροστά στην ανάγκη ΤΟΥ να πει αυτό που πιστεύει.Εδώ μέσα μόνο υποστήριξη δεν υπάρχει.Όχι μόνο με την έννοια του να βοηθάω τον άλλον στα προβλήματά του, αλλά αν μη τι άλλο, να μη διεκδικώ το αλάθητο που πάπα, να μην παρουσιάζω ως αξιώματα τις δικές μου πεποιθήσεις, μόνο και μόνο επειδή ξέρω να "γράφω καλά", να μη διαστρεβλώνω τις απόψεις του άλλου μόνο και μόνο επειδή θέλω να εκφράσω τη δική μου φοβερή αποψάρα πάνω σε κάποιο θέμα, να μην κάνω κλίκες και να σνομπάρω μαζικά (εγώ και η κλίκα μου) τις απόψεις των άλλων, να μη συμπεριφέρομαι λες και είναι τσιφλίκι μου το φόρουμ..όλα αυτά παραπέμπουν στην πραγματική ζωή.Με τη διαφορά όμως ότι στην πραγματική ζωή αυτόν που με τον τρόπο του θα σε υποτιμήσει και θα "στην πει" μπορείς να τον βάλεις στη θέση του με πολλούς τρόπους.Επίσης μπορείς και να μην τον κάνεις παρέα.Η φύση του φόρουμ είναι όλοι να μπορούν να σχολιάζουν τα πάντα και μάλιστα μέσα από την ανωνυμία τους.Ίσως γι'αυτό και διάφοροι εδώ μέσα δράττονται της ευκαιρίας είτε να κράξουν (που είναι σαφώς προτιμότερο εφόσον είναι πιο ντόμπρο και άμεσο) είτε να υποτιμήσουν εμμέσως κάποιον άλλον που απλά τόλμησε να πει την άποψή του.Μου θυμίζει το σχολείο, όπου υπήρχαν τσακαλοπαρέες, με κάποιον αρχηγό (το πιο μάγκα πάντα), που με τον τρόπο τους σε έκαναν να αισθάνεσαι σκουπίδι και σε περιθωριοποιούσαν πριν προλάβεις να πεις κύμινο.έτσι είναι και το φόρουμ αυτό.Στην αρχή λες "α τι καλά, εδώ έχει ενδιαφέροντες ανθρώπους να συζητήσεις" και στη συνέχεια βέβαια διαπιστώνεις πόσο αφιλόξενο είναι το περιβάλλον του και φυσικά βιώνεις και το πως ακριβώς λειτουργεί μια αγέλη, και δε λειτουργεί μόνο ομαδικά.Το καλό είναι ότι το 95 % των ανθρώπων εδώ μέσα είναι κουλ.Το κακό είναι ότι το 5% έχει τόση δύναμη που καταφέρνει να διαστρεβλώσει το κλίμα του φόρουμ.Τι να πω?τις ρωμαϊκές αρένες (κλεμμένο από έναν συνφορουμίτη) δεν τις γλιτώνεις πουθενά τελικά.