ALIA παιζω μπαλα , μαθαινω προγραματισμο , βγαινω εξω ,εχω κανει 5 φορες sky diving αλλα και bunjee κανω ποδηλατο , δουλευω σε διαφορα μερη , βγαινω εξω , γνωριζω κοσμο , παω στην θαλασσα κανω πολλα πιστεψε με
Printable View
ALIA παιζω μπαλα , μαθαινω προγραματισμο , βγαινω εξω ,εχω κανει 5 φορες sky diving αλλα και bunjee κανω ποδηλατο , δουλευω σε διαφορα μερη , βγαινω εξω , γνωριζω κοσμο , παω στην θαλασσα κανω πολλα πιστεψε με
Ναι φυσικά. Εννοώ οτι μπορώ να τον βοηθήσω να προσπαθήσω να καταλάβω τι έχει. Δεν θα του έλεγα να πάει να πάει να πάρει χάπια. Προς θεού.
Έκανα κάτι απο τα παραπάνω? Κάνω οτι κάνει ενας απλός άνθρωπος. Ρωτάω απλα πως είναι και πως νιώθει. Αυτο δεν ήθελε το παιδί?
Εκανα κάτι κακό? Συγγνώμη αλλα απο πότε είναι κακό να βοηθάς τον άλλον? Η να προσπαθείς να τον καταλάβεις?
Hara_, δεν εννόησα καθόλου ότι θα τον/την προτρέψεις να πάρει φάρμακα!
Εννοούσα τη διάθεση να κάνεις κάποια ''διαδικτυακή'' διάγνωση, η οποία και απαγορεύεται.
Και ξέρεις, όταν κάποιος δηλώνει ειδικός, το μέλος που ζητάει βοήθεια επηρεάζεται, παίρνει πιο σοβαρά τα λεγόμενα του μέλους-ειδικού.. Αυτό. Απλά. Χρειάζεται λίγη προσοχή.
Επικαλεισαι συνεχως την ιδιοτητα του ψυχολογου κανοντας επιδειξη! Δεν μπορεις να καταλαβεις τι εχει(καταθλιψη,ψυχαναγκασμ ο,ψυχωση....) μεσω μιας συζητησης στο φορουμ! Αυτο που χρειαζεται να κανουμε εμεις ειναι να τον ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥΜΕ να επισκεφθει καποιον ψυχολογο ωστε να επιλυφθει εκεινος!
συμφωνώ με την κρέιζι και συνεχίζω....
Χαρά, εδώ μπαίνουν ψυχολόγοι, (μαρινα, Πετράν) και έχουν βοηθήσει κατά καιρούς πολλά μέλη.
Πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια βλέπω "ψυχολόγο" να λέει στον άλλο, έλα να σε βοηθήσω διαδικτυακά και να αρχίζει ερωτήσεις.
Είναι εντελώς ανορθόδοξο και καθόλου μες στο πνεύμα του φόρουμ. Μπορείς πολύ απλά να αναπτύξεις τις σκέψεις σου και ο σαπιρο να τις μελετήσει, αλλά έχει πολύ μεγάλη διαφορά αυτό, από το να του κάνεις δημόσια ψυχανάλυση σε ένα φόρουμ.
Άλλωστε απαγορεύονται και από τους όρους χρήσης οι διαγνώσεις. (φαντάζομαι και οι δημόσιες ψυχαναλύσεις, λολ).
Εντάξει, αν θέλεις κάνε μου αναφορά.
Οκ ευχαριστώ.
Σου στέλνω pm Remedy
carrot, μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα.. κατάλαβες λάθος και παρεξηγείσαι χωρίς λόγο.
Ίσα ίσα, πιο πάνω τόνισα στη Hara ότι, άσχετα με την ειδικότητά της, η γνώμη της είναι τόσο σεβαστή όσο και του κάθε άλλου μέλους.
Απλά, δεν επιτρέπεται κάποιος να δηλώνει εδώ μέσα ότι είναι ειδικός και άρα ότι αυτός ΜΠΟΡΕΙ να ξέρει και μπορεί να καταλάβει και μπορεί να βοηθήσει,
καθώς κάποια μέλη, ιδίως ένα καινούριο μέλος που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και ζητάει βοήθεια, είναι πιθανό να επηρεαστεί και να δώσει περισσότερο βάρος σε τέτοιες δηλώσεις-τοποθετήσεις. Και οι διαδικτυακές διαγνώσεις, είτε εύστοχες είτε άστοχες, απαγορεύονται.
Ωραία θα το δείξω το μήνυμα οπως ακριβώς το έστειλα
Συγγνώμη για αυτό που έκανα δεν ήθελα να κάνω κάτι κακό.
Έχω περάσει πολύ δύσκολα πράγματα και ήθελα να βοηθήσω την κοπέλα.
Δεν ήθελα να κάνω κακό απλα να τις δώσω βοήθεια γιατί ξεπέρασα τα δικά μου.
Διαβάζω ψυχολογία απο 13 χρονών.
ϊσως είναι ο έρωτας μου η ψυχολογία.
Είναι η σχολή που λατρεύω γιατι θέλω να βοηθάω τον κόσμο.
Δεν έχω σκοπό να μπω ξανά.
Δεν ήθελα να κάνω κάτι κακο.
Σας ευχαριστώ πολύ που μου είπατε να σταματήσω αυτό.
Πραγματικά.
Ελπίζω να είσαστε καλά.
Ζήτησα συγγνώμη απο την κοπέλα.
Δεν έχω σκοπό να μπώ και να πω κάτι.
Εύχομαι να έχετε ενα όμορφο καλοκαίρι.
(Πιστεύω οτι έχετε μεγαλύτερη ηλικία και μιλάω στον πληθυντικό)
Καλή σας ημέρα ξανά..
Πραγματικά δεν θέλω να μου φωνάξει κάποιος κτλ.
Αλήθεια συγγνωμη, συγγνώμη.
+Δέν είμαι ψυχολόγος.
Απλα είναι η σχολή που θέλω να περάσω.
ευχαριστώ.
Έστειλα πμ.
Συγγνώμη θεοφανία
δεν θα σου φωναξει κανεις
ακριβως αυτο ειναι το πνευμα του φορουμ:
ο καθενας απο τις εμπειριες του, τα διαβασματα του, αλλα το πιο βασικο ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΛΙΓΗ ΣΤΗΡΙΞΗ αν και οταν και οσο μπορει, κανει οτι μπορει για οποιον μπορει η οποιον θελει, η οποιον θεωρει να τον αγγιζει.
αυτα ολα βεβαια, αποφευγοντας διαγνωσεις και συνταγες....
το προβλημα ειναι οτι με τον τροπο που απαντησες στο θεμα, αφησες (ισως κατα λαθος) την υπονοια οτι εισαι ψυχολογος.
αυτο δεν ειναι σωστο, γιατι καποια μελη θα βασιστουν ισως οτι μιλανε με επαγγελματια.
αυτο ηταν το μονο θεμα με τις απαντησεις σου και η αναγκη σου να κανεις διαγνωση....
τωρα που ξεκαθαριστηκε το θεμα, πιστευω ολα να πανε καλα :)
Ευχαριστώ πολύ.Καλο σας βράδυ.και συγγνώμη.
Χαρούλα....είσαι ένα ευαίσθητο και καλό πλάσμα, (ετσι τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι).
Σίγουρα δεν είχες κακή πρόθεση, όμως είναι διαφορετικό κάποιος να είναι ψυχολόγος και εντελώς διαφορετικό να διαβάζει ψυχολογία.
Το φόρουμ χωράει τις γνώμες όλων και ακόμη περισσότερο όταν είναι καλοπροαίρετες και έχουν σκοπό να βοηθήσουν και να στηρίξουν κάποιον. Αυτό προσπαθούμε όλοι. Κάντο και συ, χωρίς διαγνώσεις και ον λαιν προσπάθεια ψυχοθεραπείας...:)
Ναι.Τώρα θα δώσω να περάσω στην σχολή που θελώ.
Ευχαριστώ πολύ.
Καλο σου βράδυ.
Θα τα θυμάμαι αυτά , και σε ευχαριστώ πολύ.
Χαρα,σου ευχομαι ολοψυχα να περασεις στη Σχολη της Ψυχολογιας καθως αντιλαμβανομαι οτι ειναι κατι που επιθυμεις παρα πολυ! Καλη τυχη λοιπον! Τωρα οσον αφορα τις διαδυκτιακες διαγνωσεις...επειδη θελω να ειμαι δικαιη,δε βρηκα σωστη ουτε τη σταση της Lou η οποια εκανε λογο για καταθλιψη και προετρεψε μαλιστα και σε χορηγηση φαρμακων! Αυτα απο εμενα!
η αληθεια ειναι οτι καποιες φορες ειναι πολυ ευκολο να πεσουμε/πεσω στην παγιδα της διαγνωσης. δηλ οταν καποιος γραφει, "κλαιω ολη μερα, δεν εχω ορεξη για τπτ, ειμαι πτωμα, τα βλεπω ολα μαυρα" μου ειναι πολυ ευκολο να του πω: φιλε, εχεις καταθλιψη! (τι κανει νιαου νιαου on the roof)
παντως εγω εκανα πιθανοτικη διαγνωση! :P
απο την αλλη να μην ενημερωσουμε εναν ανθρωπο τι θεραπειες υπαρχουν? τελος παντων ειναι λεπτα τα ορια μεταξυ διαγνωσης κ ενημερωσης, πραγματι.
δηλ οταν ο αλλος γραφει οτι δεν μπορει να παρει χαρα απο τις δραστηριοτητες που κανει, κ το εχω νιωσει κ εγω αυτο πολλες φορες τωρα τελευταια, να μην το γραψω οτι η καταθλιψη εχει τετοια συμπτωματα? του ειπα να παει σε γιατρο, κ ειπα οτι υπαρχουν κ καταθλιψεις που μπορει να χρειαζονται φαρμακα. anyway.
τεσπα, σαπιρο, αν σε ενοχλει ετσι οπως νιωθεις κ θελεις να το αλλαξεις καλο θα ηταν να επισκεφτεις εναν ειδικο, δεν δαγκωνουν!