"να κλείσεις την τηλεόραση πριν κοιμηθείς" Τώρα θυμήθηκα ένα ντοκυμαντέρ που έβλεπα με μια γαλλίδα *****. Ελέγε:το σεξ για μένα είναι σαν να καθαρίζω πατάτες...Εσύ πως το βλέπεις όλο αυτό; Δεν δυσανασχετείς;
Printable View
Παρεπιπτόντως, τι σου φταίει η κοπέλα και την βγάζεις τρελή?
cello αυτο με την ***** το καταλαβαινω απολυτα και συμφωνω οτι ετσι νιωθει οσο και παραξενο να μοιαζει θα επρεπε να με πειραζει?
τρελη σε εισαγωγικα ειπα και δεν μου φταει σε τιποτα απλα ειναι μια εναλακτικη λυση που εχω
εχω φυγει εδω και πολλα χρονια απο το σπιτι οι επαφες μου ειναι τυπικες ελπιζουν απλα σε οτι και να κανω να ειμαι χαρουμενος να ειμαι καλα και εγω φροντιζω να συντηρω μα τετοια εικονα
ειναι ενας τροπος ζωης ζωη δεν ειναι αλλα επιβιωνω
τι να αλλαξω ουτε πυξιδα υπαρχει ουτε προορισμος για που να παω και πως?
Όχι απλά είναι άσχημο που τα ζεις όλα μηχανικά όπως αυτή...που δεν ζει...απλά επιβιώνει.. Γιατί αισθάνεσαι ότι δεν έχεις προορισμό; Από την στιγμή που αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις πρόβλημα θαρρώ πως βλέπω έναν φυσιολογικό άνθρωπο. Μπορείς αν το θέλεις να βοηθηθείς. Έχεις ερωτευτεί ποτέ;
ειναι ενας τροπος ξενος για εσενα παραξενος αλλα υπαρκτος
ναι δεν υπαρχει προορισμος οταν δεν θελεις τιποτα να κανεις οταν δεν επιθυμεις κατι οταν δεν θελεις να κυνηγησεις κατι δεν υπαρχει προορισμος μονο το ταξιδι και αυτο βαρετο περιμενες υπομονετικα να φθασεις
δεν εχω ερωτευθει ποτε δεν μπορω να μοιραστω το ψεμα μου το πρωσοπειο με καποια κοπελα δεν μπορω να αφησω τον εαυτο μου εκτεθιμενο δεν γινεται
τι σε πειραζει τοσο πολυ αν σε καταλαβουν?
το οτι θα "ξερουν"?
το οτι θα σε ζαλιζουν?
το οτι θα σε λυπουνται?
τι?
Αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να ερωτευθείς ή ότι δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη κοπέλα; Μην φοβάσαι ν' ανοιχτείς σ' έναν άνθρωπο. Υπάρχουν άνθρωποι που κατανοούν γιατί γνωρίζουν. Το ψευδόνυμο σου τι σημαίνει;
remedy κυριως οτι θα ξερουν γιατι ταυτοχρονα δεν θα ξερω εγω τι να κανω θα μου προκαλεσει γενικη καταρευση
cello πες οτι εισαι κοπελα ειτε σου πω πως ειμαι ειτε στο κρυψω το ιδιο ειναι η χρονικη περιοδος και ο τροπος που θα φυγεις αλλαζει
το γκουναρ ειναι ενα ονομα στις σκαδιναβικες χωρες τιποτα δεν σημαινει
Δεν μου απάντησες όμως στην ερώτηση. Δεν μπορείς ή δεν έχει τύχει;
νομιζω οτι σου απαντησα ο ερωτας ειναι μια κατασταση που πρεπει να παρεις και να δωσεις επιπλεον εχει και ενα τροπο λειτουργιας χρειαζεται μια καποια εμπειρια και ενα σκοπο
δεν μπορω λοιπον ανμπορουσα θα ειχε τυχει ουτε πανεμορφος ειμαι ουτε κουασιμοδος
εχω ερωτευθει τον ντοστογιεφσκι βεβαια αλλα δεν νομιζω να μιλαμε για τετοιον ερωτα
Τον Ντοστογιέφσκυ τον έχω ερωτευτεί και γω! Και ξέρεις κάτι Γκούναρ; Ήταν άνθρωπος του πάθους...Αισθανόταν και με το παραπάνω! Όταν λες τρόπο λειτουργίας τι εννοείς βρε παιδί; Σαν να περιγράφεις μηχάνημα! Δεν είναι μηχάνημα..είναι Θεός! Κάτι ήξεραν οι Αρχαίοι Έλληνες.
remedy ναι υπαρχει και αυτο το εδεχομενο αλλα ειναι περισοτερο υποθεση εργασιας επισης πιθανο ειναι να αποτραβηχτω απο οτιδηποτε δεν μπορω να προλεψω πως θα αντιδρασω καταλαβαινω την προοπτικη που μου δινεις αλλα ειναι πολυ καλη για να ειναι αληθινη
cello ηταν ανθρωπος του παθους λες μπραβο του εγω δεν ειμαι λατρεψα τους ηρωες του μια διαφορετικη αναγνωση στα εργα του. σε καθε ανθρωπινη σχεση υπαρχει ενα πλαισιο που πρεπει να κινηθεις χρειαζεται να ανταποκριθεις στις αναγκες του ρολου το ξερεις καλυτερα απο εμενα οτι δεν μπορουν ολοι να γινουν πχ καλοι γονεις.
Έχεις διαβάσει ποστ μου;
τι εννοεις? δεν καταλαβαινω..
Επειδή αναφέρεσαι στο θέμα της οικογένειας λέγοντας ότι δεν μπορούν όλοι να γίνουν καλοί γονείς. Έχω γράψει γι' αυτά τα θέματα γι' αυτό.
οχι δεν το ηξερα
Ε τότε πως μου λες ότι γνωρίζω καλύτερα γι' αυτά τα θέματα; Τέλος πάντων Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να συζητήσουμε συγκεκριμένα;
το υποθετω εισαι πιο κοινωνικος απο εμενα φαινεται να εχεις γνωσεις ψυχολογιας εισαι σκεπτομενος ανθρωπος λογικα γνωριζεις καλυτερα απο εμενα το θεμα...
κατι συγκεκριμενο? δεν ξερω δεν νομιζω...
Η κοπέλα που μας λες ότι σε ανακάλυψε, πως το κατάφερε αυτό; Ποια είναι δηλαδή τα σημάδια που ξεχωρίζουν οι άλλοι και καταλαβαίνουν πως υπάρχει πρόβλημα; Ας το πάρουμε από εκεί. Είναι σημαντικό να ξέρεις πως σε βλέπουν οι άλλοι.
απο την κλιση του σωματος, απο την ταραχη που με πιανει οταν θα πρεπει να μιλησω για μενα, απο την διαρκη φυγη μου και απο το υφος μου οταν υποτιθεται οτι ενδιαφερομαι για το τι συμβαινει στους αλλους
Τον όρο κοινωνική φοβία τον γνωρίζεις; Όλα αυτά εκεί με παραπέμπουν. Επίσης γνωρίζω ότι η κοινωνική φοβία έχει σαν αποτέλεσμα ακόμα και ψυχωτικά επεισόδια σε σχιζοειδείς ανθρώπους. Σου έχει συμβεί ποτέ;
οχι δεν γνωριζω τι ειναι κοινωνικη φοβια φανταζομαι στο περιπου αλλα μπορεις να με παραπεμψεις καπου ενα αρθρο μια σελιδα κατι αλλο?
Δεν έχω υπόψην συγκεκριμένα άρθρα, έχω διαβάσει κάποια βιβλία στο παρελθόν. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ν' απευθυνθείς σ' έναν ψυχολόγο. Το έχεις σκεφτεί ποτέ;
ναι το εχω σκεφτει αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορω να μιλησω ουτε εκει ασε που πιθανον να θεωρησω τον ψυχολογο ως εχθρο και να αντιδρασω εντελως αναποδα
Μμμμ...Νομίζω πως η σχέση που έχουμε με τον ψυχολόγο μοιάζει με τις σχέσεις μας με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Αν εσύ θεωρείς ενδόμυχα τον ψυχολόγο εχθρό τότε αυτό αισθάνεσαι και με τους υπόλοιπους. Ίσως γι' αυτό δεν ανοίγεσαι εύκολα. Εγώ προτείνω να εξοικειωθείς με την ιδέα πρώτα μέσα στο μυαλό σου και μετά να τον επισκεφτείς. Έτσι έκανα και γω.
το ξερω οτι πρεπει να το δουλεψω πρωτα στο μυαλο μου να δεχτω το χειροτερο σεναριο να προετιμαστω δηλαδη. ελα ομως που παραμενει και αρχικος μου φοβος και μπορει να παω και να μην ανοιξω το στομα μου και πιστεψεμε εχω εκπαιδευτει σε αυτο αν παρω αποφαση να μην μιλησω και βασανηστηρια να μου κανεις λεξη δεν θα μου παρεις. οπως το σκεφτομαι εγω αν και ειναι λιγο εγωιστικο για να μιλησω σε αλλον ανθρωπο θα πρεπει σταθερα να κερδιζει την εμπιστοσυνη μου και το ενστικτο μου ετσι ωστε να καμφθουν οι αντιστασεις μου να νιωσω οτι οταν τελειωσουν ολα θα σταθω στα ποδια μου.
υγ δεν σε ευχαριστησα μεχρι τωρα για το ενδιαφερον σου και το κανω τωρα θα σκεφτω σοβαρα την διεξοδο που μου δινεις και την προσπαθεια που καταβαλεις γενικα. απλα να σου υπενθιμισω οτι ενδομυχα ειμαι αρνητικος σε μεγαλες αλλαγες οταν δεν μπορω να τις ελεξω...
Και εγώ έτσι είμαι αλλά κάποιες φόρες πρέπει απλά να το παίρνουμε απόφαση για να μπορούμε να βελτιώνουμε την ζωή μας. Μην πιέζεις τον εαυτό σου, με το μαλακό :)
μηπως χρειαζομαι ενα γρηγορο και δυνατο σοκ?
φοβάμαι μην πάθεις τίποτα :p Aπό που πιστεύεις ότι μπορεί να προκληθεί αυτό το σοκ;
μπορεις να διαγραψεις καποια pm γιατι δεν με αφηνει να σου στειλω?
τώρα στείλε!
ΝΑΤΑΣΣΑ ΤΣΕΚΑΡΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΑ PM ΣΟΥ
CELLΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...
έχω σβήσει στείλε
just that
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_brain
Επιστρέφω στο φόρουμ μετά από 1+ χρόνο απουσίας και έπεσα τυχαία σ'αυτό το ποστ. Από τα λεγόμενα σου θα συμφωνήσω ότι παρουσιάζεις έντονα αρκετά χαρακτηριστικά συμπτώματα σχιζοειδούς διαταραχής. Αν ρίξεις μια ματιά στο πρώτο μου ποστ εδώ πιστεύω θα βρεις αρκετά κοινά σημεία. Η ανάγκη δημιουργίας πλασματικής εξωτερικής εικόνας για να μην αποκαλυφθεί το πως πραγματικά (δεν) αισθανόμαστε χαρακτηρίζει ολόκληρη υποκατηρία γνωστή ως "μυστικός σχιζοειδής". Τυπικά ανήκω κι εγώ μάλλον στην ίδια κατηγορία - με εξαίρεση 1 πρόσωπο, δεν το έχω συζητήσει με κανέναν εκτός του ανώνυμου διαδικτύου. Όσο περνάν τα χρόνια όμως και η απάθειά μου μεγαλώνει, τόσο μειώνεται και το κίνητρο μου να κρύβομαι και να βρίσκω δικαιολογίες. Ευτυχώς τώρα που οι επαφές μου εκτός δουλειάς μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού σπάνια χρειάζομαι δικαιολογίες. Αν καταφέρω να βρω και δουλειά από απόσταση όπως επιδιώκω, θα γίνω σχεδόν κανονικός ερημίτης.
Για παραπάνω πληροφορίες και ανταλλαγή εμπειριών, αν ξέρεις αγγλικά υπάρχει ένα φόρουμ επικεντρωμένο στη σχιζοειδή προσωπικότητα. Στείλε μου ΠΜ αν ενδιαφέρεσαι και δεν το βρεις μόνος σου.
Νομίζω πως και εγώ παρουσιάζω έντονα χαρακτηριστικά σχιζοειδούς προσωπικότητας. Καιρό (πολύ καιρό) έψαχνα να βρω ένα τρόπο να "περιγράψω" τον τρόπο που ζω και νιώθω. Διαβάζοντας το άρθρο για την σχιζοειδή προσωπικότητα είδα πολλά πράγματα που ταιριάζουν στον τρόπο που ζω και συμπεριφέρομαι. Το θέμα είναι ότι εγώ προσωπικά αμφιταλαντεύομαι για τον είναι θα πρέπει να το δεχτώ ή αν θα πρέπει να (προσπαθήσω να) το αλλάξω.
Αυτό ακριβώς παρατηρώ και εγώ στη ζωή μου. Τον τελευταίο καιρό, σιγά σιγά, μειώνω τις επαφές μου για να μην σταματήσω λέω ψέματα/ιστορίες/δικαιολογίες.
Και έχω πολλές φορές σκεφτεί να βρω "δουλειά από το σπίτι" για να σταματήσω να λέω ιστορίες για την προσωπική μου ζωή στην δουλειά.
Αν δεν έχεις πρόβλημα, μπορείς να μου στείλεις σε PM το link για το φόρουμ?
gounar σε καταλαβαίνω απόλυτα. Και εγω αυτη την περίοδο δεν εχω ουτε φίλους ούτε σχέση και η αλήθεια ειναι οτι ψυχολογικά αλλα και σε άλλους τομείς αισθάνομαι πιο ελεύθερη και ξέγνοιαστη απο ποτέ. Ίσως επειδή νοιάζομαι και βοηθάω πολύ τους εκάστοτε φίλους μου αυτο με βαραίνει και κουράστηκα πια να με χρησιμοποιούν και να φεύγουν.Και εγω λεω ψέμματα οποτε με ρωτάνε γνωστοί κατι προσωπικό γιατι ξέρω οτι αν καποιος μάθαινε την αλήθεια θα με θεωρούσε περίεργη ή οτι έχω καποιο πρόβλημα. Απάντηση στο αν θα πρεπει να αλλάξεις τρόπο ζωής μπορείς να δώσεις μόνο εσύ και κανένας άλλος. Κάνε οτι σε ευχαριστεί. Όσο για την απάθεια μήπως είναι μηχανισμός άμυνας?