Originally Posted by
mariposa7
Χωρίς να είμαι διεθνολόγος κ από τα όσα ξέρω. τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα εκφράζουν το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών κ αφορά μεταβατικό στάδιο. Οπότε δεν είναι ανάγκη οι λαοί, μέσω των οποίων διενεργείται το απελευθερωτικό κίνημα, να υφίστανται βίαιη επίθεση κ καταπάτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους. Οπότε αναγνωρίζεται 1 είδος εκπροσώπησης των φορέων του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα κ λειτουργικών δικαιωμάτων, ώστε να επιτευχθεί κάποιο είδος "συνομιλίας" μαζί τους σε διεθνές επίπεδο. Τέτοια εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα είναι το PLO, το SWAPO, το ANC, το ZANU κλπ κλπ. Αλλά κ το 1987 πχ οι Παλαιστίνιοι της Γάζας κινήθηκαν ενόπλως ενάντια στους Ισραηλινούς, χωρίς να παραβιάζουν το δημόσιο διεθνές δίκαιο, στη βάση των άθλιων συνθηκών διαβίωσης τους. Προκειμένου κάποιο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα να μην έρχεται σε αντίθεση με το δημόσιο διεθνές δίκαιο θα πρέπει να μην χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση κ ταυτόχρονα να τηρεί τις Συνθήκες της Γενεύης περί ένοπλων συρράξεων (αιχμάλωτοι, βιολογικά όπλα κλπ κλπ). Κ ναι μεν η βία καταδικάζεται από το Καταστατικό της ΚτΕ ως πρακτική, αναγνωρίζεται όμως στην περίπτωση που έχουν αποτύχει οι διαπραγματεύσεις σε διπλωματικό επίπεδο. Άρα πρώτα φυσικά πρέπει να εξαντληθεί η διπλωματική οδός.
Εγώ δεν καταλαβαίνω απλά για τί είδους δικόγραφο πρόκειται κ πρέπει να αναλύσεις ζήτημα διεθνούς δικαίου...... γιατί κ σε αίτηση ασύλου να αναφέρεσαι, αρκεί να τεκμηριώσεις αναταραχή στην περιοχή προέλευσης του πρόσφυγα, δεν απαιτείται να αποδείξεις το σύννομο ή μη του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος.