Originally Posted by
kutchunie
Σαφώς, δεν είπε κανείς ότι όφειλες να γνωρίζεις. Εδώ και για μένα είναι δυσκολο να αναγνωρίσω κάποιον με του οποιου το πρόβλημα δεν εχω ασχοληθεί γιατί δεν αφορόύσε την δική μου πάθηση.
Σου ξαναλέω. Μόνο οι άνθρωποι που έχουν ψυχωση αντιλαμβάνονται το φαντασιακό ως πραγματικότητα, οι υπόλοιποι βολεύονται σε κατασκευασμένες πραγματικότητες. Σου το είχα ξαναπει, φερτην αντιμέτωπη με την αλήθεια. Να μην εχει τίποτα πια να φοβάται και να της δωθεί χωρος να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και την ζωή της. Όλα τα ψέμματα που σου είπε το ήξερε πως είναι ψέμματα, όλα. Αν είχε ιχνος ντροπής σαφως και θα απέφευγε να σε δεί. Έγω απο τον αντρα μου εξαφανίστηκα γιατί δεν αντεχα να του πω πως ο πατέρας μου ηταν ο πρώτος αντρας με τον οποίο συνουσιασθηκα, ήταν βιασμός στην ουσία. Ντρεπόμουν για κάτι που δεν εφταιγα κιόλας, ενοιωθα τρομερό κομπλεξ και επέλεξα να το παίξω σκληρη και να τον απαλλαξω απο την παρουσία μου. Δεν ξέρεις ποια ακριβως αναγκη την βαζει να φτιαχνει πραγματικότητες παράλληλες, αλλα οποια κι αν είναι αυτη η αναγκη, η πραγματικότητα είναι αυτη και δεν αλλάζει. Και τα ψέμματα να ξαναρχιζε, που θα τα ξαναρχιζε μετα απο λίγο, να την επαναφερεις στο πραγματικό επρεπε, αυτη ειναι η λύση, όχι παρηγοριά στον άρρωστο μεχρι να βτγει η ψυχη του. Ρωτα οποιον ψυχίατρο θέλεις. Μόνο όσοι εχουν ψυχωση δεν νοιωθουν τι κάνουν, οι αλλοι ξέρουν ποτε λένε ψεμματα και πότε όχι. Της ειπες ποτέ καθαρά και ξαστερα ξέρω ότι έχεις αυτο το θεμα ότι είσαι κλεισμένη στο σπίτι, ότι το χω συζητησει με γιατρό και εχω ρωτησει και στον κυκλο σου κτλ????
Και πάλι, δεν ήσουν υποχρεωμένος να γνωρίζεις, απο που κι ως που δηλαδη, ψυχιατρος είσαι; Όμως επιμένω, μια συζητηση ξεβράκωμα θα τα ελυνε όλα. Θα τα έκοβε μαχαίρι. Διαβασε τον μαζοχιστικό χαρακτήρα του Ράιχ. Ευκολο βιβλίο. Την φωτογραφίζει την δικιά σου. Θα καταλάβεις ότι είναι μονοδρομος όχι τα τελεσίγραφα, τυπου ή πας ψυχιατρείο ή χωρίζουμε, για κατι τετοια χέστηκε, να το πω χύμα, αλλά η αναληψη ευθυνης του εαυτού της με κατηγορηματικό τρόπο.
Απλώς το να κάθεσαι να αναλύεις το τι θα κανει μετα και το τι δε θα κάνει και εγραψε αυτο στο fb και θα κάνει το αλλο και τι αλλο ψεμμα θα πει κτλ. Δεν παιζεις κρυφτό με την κοπέλα, η κοπέλα πασχει ψυχικά και το μόνο σιγουρο είναι πως οι ασθένειες αυτες δεν ειναι κολλητικές. Εγώ υποψιάζομαι πως αυτό που σε έκανε να εχεις εμμονη με το να την βοηθησεις, είναι το ότι νοιωθεις πως δεν εχεις καταφερει καποια πράξη που να σε κάνει "ηρωα" ας πουμε στη ζωη σου. Ισςως σε φρόντιζαν παντα, ίσως σε καπέλωναν. Πιστευω πως θελεις να αποδειξεις στον εαυτο σου πως με το να καταφερεις το ανεφικτο θα εξαλειψεις καθε πιθανή υπόνοια ανιικανότητας. Δε σε ξέρω, στατιστικά κάπως ετσι συμβαίνει. Δε σε λέω ανίκανο ή κομπλεξικό, μην το πάρεις στραβά.