Λοιπόν...
μη σας πιάνουν οι απαισιοδοξίες!
Τώρα που γυρίζει, όπως λέει και η Νεφέλη!
Αν μια μέρα φάμε παραπάνω, ισοσκελίζουμε με τις υπόλοιπες και όλα καλά!
Ημερολόγιο διατροφής τηρείτε; Βοηθάει πολύ και το τηρώ ανελλιπώς.
Printable View
Λοιπόν...
μη σας πιάνουν οι απαισιοδοξίες!
Τώρα που γυρίζει, όπως λέει και η Νεφέλη!
Αν μια μέρα φάμε παραπάνω, ισοσκελίζουμε με τις υπόλοιπες και όλα καλά!
Ημερολόγιο διατροφής τηρείτε; Βοηθάει πολύ και το τηρώ ανελλιπώς.
Καλησπέρα,
Επειδή είμαι τελείως άσχετη με το αντικείμενο ... αλλά έχω διαβάσει λίγο το πόστ και βλέπω ότι κινείται ... και δίνει και αποτελέσματα ... να σας ρωτήσω???
Τι ακριβώς είναι το σύστημα των Weight Watchers.
Αν έχω καταλάβει καλά είναι ένα σύστημα μέτρησης πόντων τροφών ... απλά αντί για θερμίδες μετράτε πόντους. Το κατάλαβα καλα?
Και πως υπολογίζεις πόσους πόντους πρέπει να τρώς (υπάρχει κάποιος τύπος για να τους βρεις)?
Υπάρχει αντίστοιχος ποντομετρητής (αντίστοιχος του θερμιδομετρητή)? ή θα πρέπει να φτιάξει κάποιος απο τα πόστ σας?
Ευχαριστώ και συγνώμη για την άγνοια μου ...
γεια σας! ελπίζω όλοι να είστε καλά!
Amarylis μου τα Weight Watchers είναι μια μέθοδος που εφαρμόζεται για απώλεια βάρους ή για να τρώει κάποιος ισορροπημένα και ναι.. αντικαθιστά τις θερμίδες με πόντους. αυτοί οι πόντοι όμως δεν αντιστοιχούν απόλυτα στην θερμιδική αξία ενός φαγητού. πχ. τα περισσότερα φρούτα δεν έχουν πόντους θερμίδες έχουν όμως. δεν έχω τον τύπο μετατροπής των θερμιδών σε πόντους γιατί γίνεται αυτόματα με μια υπολογιστική μηχανή στην οποία όμως πρέπει να καταχωρήσεις θερμίδες και λίπος σε γραμμάρια που περιέχεται σε μια τροφή. η μετατροπή γίνεται κυρίως σε σχέση με την περιεκτικότητα σε λίπος. κάποια σταθερά τρόφιμα έχουν ήδη την αντιστοιχία τους μέσα από τα βιβλιαράκια του προγράμματος κι αυτά ακολουθούμε. αν θες να μάθεις περισσότερα έχει ήδη δημιουργηθεί ένα θέμα παλιά όπου τα παιδιά έχουν καταχωρήσει πολλές πληροφορίες. αν έχεις όρεξη διάβασέ το λίγο ...
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...tid=899&page=1
σήμερα ήμουν καλεσμένη σε ταβέρνα το μεσημέρι κι έφαγα αρκετά...
1 καλαμάκι σουβλάκι κοτόπουλο 1π
3 πανσέτες λεπτές 7,5π
σαλάτα αλάδωτη
λίγη φέτα 2π
1 πίτα αλάδωτη 4π
μένουν 7,5π
1 νες με γάλα 0,5π
μένουν 7π
1 γιαουρτάκι 2%
Σήμερα έφτασα αισίως τους 25,5. Είμαι γουρουνίτσα! Αλλά αύριο θα μείνω στους 22.
Χρειάζονται και αυτές οι στιγμές στις ταβέρνες. Το πρόγραμμα εξάλλου είναι τόσο ευέλικτο που μπορεί να εφαρμοστεί παντού. :-)
έχω να πω ότι αυτή την βδομάδα αποφάσισα να μην φάω κρέας γιατί το παράκανα, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο για μένα να μην φάω κρέας γιατί μόνο αυτό νιώθω ότι με κρατάει και δεν πεινάω. θα προσπαθήσω να φτιάξω και όσπρια αυτές τις μέρες, γιατί λίγη αποτοξίνωση δεν βλάπτει.
πάντως 2-3 μέρες χωρίς κρέας έχω αυξημένη αίσθηση πείνας και αύξησα και τις ποσότητες.
σήμερα το φαγητό στην ταβέρνα, κρέας, με έκανε να αισθανθώ κορεσμό και μέχρι τώρα δεν πείνασα.
το αντιμετωπίζει κανείς αυτό ή είναι απλώς και μόνο η ιδέα που μου προκαλεί αυτή την αίσθηση πείνας, περιορίζοντας το κρέας;
καλημέρα μας!:)
σήμερα έφαγα
1 σαντουιτς σε μικρό ψωμάκι στρογγυλό με σισάμι με τυρί κ γαλ. 5π
1 νες με γάλα 0,5π
16,5π μένουν
5 ψαροκροκέτες στο φούρνο χωρίς λάδι 7π
αγγουροντομάτα
9,5π μένουν
1 γιαουρτάκι 2% 2π
δημητριακά (6 κ.σ) 3π
1 μήλο
1 νεκταρίνι
μένουν 4,5π
Καλημέρες. Εγώ μέχρι στιγμής έχω φάει 8 π. Ας ελπίσουμε οτι δε θα αφήσω τη λαιμαργία μου να με οδηγήσει πάλι στους 27...
Επίσης έχω μια ερώτηση. Εγώ είμαι στο μεταίχμιο ανάμεσα στην κλίκακα πόντων που είμαι τώρα και στην αμέσως χαμηλότερη (για ένα κιλό είμαι στην υψηλότερη κλίμακα). Αν καταναλώνω περίπου 24 π τη μέρα θα χάσω;
αν θες πες μου λίγο ύψος ηλικία κιλά ... εδώ ή με προσωπικό μήνυμα
να ρωτησω κατι???
η σαμπανια ποσους ποντους εχει?
σαμπάνια 125ml 1,5π
Ζωήτσα,για να ρωτάς κάτι τέτοιο αυτήν την ώρα,μάλλον καλοπέρασες και τώρα καταμετράς συνέπειες...Quote:
Originally posted by zwhtsa
να ρωτησω κατι???
η σαμπανια ποσους ποντους εχει?
Ελπίζω εκτός από πόντους να μη συμπεριλάβεις κι άλλα ατοπήματα... :P
ζωή, φράουλες και κρέμα σαντιγύ τους ξέρεις τους πόντους ε; χεχεχ :)
χαχαχαχα...Μήπως το μέλι,ως πιο υγιεινό,έχει λιγότερους;Τετραγωνικό και πόντος; :P