Κιμάς κοτόπουλο λογικά υπάρχει σε υπεραγορές, ή τον φτιάχνεις μόνη σου καλή μου!
Printable View
Κιμάς κοτόπουλο λογικά υπάρχει σε υπεραγορές, ή τον φτιάχνεις μόνη σου καλή μου!
ναι αλλά το θεμα ειναι να βρω κιμα απο κοτοπουλο ή κατσικι!!! ειμαι και σε επαρχια και αμα ακουνε κατι τετοια γελανε οι μαγαζατορες!Quote:
Originally posted by polinaki1983
κατσε κατσε, γιατι πιος είπε οχι χρειαζετε ψωμι το μπιφτεκι? και δευτερον πιος είπε ότι το μπιφτέκι γίνετε μόνο με βοδινό ή χοιρινό?
Εγώ έχω μια μικρή μιχανή κιμά, 25 ευρώ την πήρα, και άμμα θέλω τον φτιάχνω και μόνη μου!!!!!Quote:
Originally posted by BARB3
ναι αλλά το θεμα ειναι να βρω κιμα απο κοτοπουλο ή κατσικι!!! ειμαι και σε επαρχια και αμα ακουνε κατι τετοια γελανε οι μαγαζατορες!Quote:
κατσε κατσε, γιατι πιος είπε οχι χρειαζετε ψωμι το μπιφτεκι? και δευτερον πιος είπε ότι το μπιφτέκι γίνετε μόνο με βοδινό ή χοιρινό?
ναι το μακλουμπα. ωστε δεν λεει με μακαρονια? κλαψ!Quote:
Το μακλούμπα λες? Με πλιγούρι άμμα το κάνεις κάτι γίνετε, αλλά με μακαρόνια όχι δεν λέει.
Δεν μου λες, φρεσκια κρέμα τρώτε? μανιτάρια? ζαμπον γαλοπούλας? μουρθε μια ιδεά!
ουτε ζαμπον ουτε μανιταρια ουτε κρεμα τρωμε! δραμα ειμαστε, αστα!
λοιπον:
Μακαρόνια τριβελακια ψημένα, κοτόπουλο βρασμένο κομμένο σε μικρά κομματάκια, καλαμπόκι, μανιτάρια (αν δικαιούστε), γαλοπούλα (αν δικαιούστε). Τα ανακατέβεις όλα μαζί και τα βάζεις σε ένα πιρέξ. Από πάνω βάζεις λίγη φέττα σε πολύ μικρά κομματάκια (αν την δικαιούστε) ή οποιοδήποτε άλλο τυρί δικαιούστε. βάζεις 1 ποτήρι φρέσκα κρέμα, ή αν δεν την δικαιούσε, βάζεις μισό ποτήρι γάλα με 2 κουταλιές της σούπας κοφτές καλαμποκάλευρο κουτιού (corn flour) και το ψώνεις στο φούρνο μέχρι να ροδίσει από πάνω. περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
καλε, υπαρχει μηχανη για κιμα? αχ η τυχερη μου μερα σημερα! αυριο απογευμα τρεχω αγορα! και αν δεν εχουν στα μαγαζια, παραγγελνω κιολας απο κανενα σαιτ!
Θες κιάλλη συνταγή? πλιγούρι είπες τρώτε?
πωλινακι σωτηρα μου, μου εδωσες και ιδεα για μακαρονια! Thanks!
Και βέβαια υπάρχει. Εμένα έχει και το πολυμίχερ μου πάνω μιχανή κιμά!Quote:
Originally posted by BARB3
καλε, υπαρχει μηχανη για κιμα? αχ η τυχερη μου μερα σημερα! αυριο απογευμα τρεχω αγορα! και αν δεν εχουν στα μαγαζια, παραγγελνω κιολας απο κανενα σαιτ!
πληγουρι οχι, δεν τρωμε αλλά γραφε εσυ αν εχεις ορεξη και κατι θα βγει!
Κούκλα μου σεφ ήθελα να γίνω και με έκοψε η μαμά μου......
οκ!!! πατάτες τρώτε?
πατατες yes!
αρε λαθη που κανουν οι γονεις! και με τι ασχολεισαι τωρα?
Λοιπον διάβαζε!
Θα βράσεις κοτόπουλο (κατά προτήμηση στήθος).
Θα το κόψεις με το χέρι σε πιο μικρά κομματάκια.
Σε μια κατσαρόλλα θα βάλεις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Θα τσιγαρίσεις ένα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Θα ρίξεις μέσα το κοτόπουλο και θα το ανακατέψεις για 1-2 λεπτά. Θα προσθέσεις ένα ποτήρι γάλα και θα το αφήσεις να τραβήξει ανακατέβοντας συχνά (περίπου 5 λεπτά θα πάρει.)
Θα προσθέσεις ακόμα μισό ποτήρι γάλα με 2 κουταλιές κοφτές corn flour (Ετσι για να ξέρεις, αυτό είναι ένα μυστικό για να αντικαταστήσεις την φρέσκα κρέμα στα φαγητά, και είναι και πολύ πιο ελαφρύ)
θα το ανακατέψεις και θα προσθέσεις λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και αλάτι.
και θα το σβήσεις. ΄
Τώρα πως θα το σερβίρεις?
1 επιλογή:
πουρές πατάτας (φαντάζομαι ξέρεις να φτιάχνεις)
2 επιλογή:
Πατάτες τζάκετ (αν δεν ξέρεις τί είναι, είναι ολόκληρες πατάτες ακαθάριστες ψημένες στον φούρνο. ) Από μόνες του άνοστες, αλλά με το κατάλληλο φαγητό είναι πεντανόστημες.