με το ροδι τισ πιπεριεσ κ το κρεμυδι!!
Printable View
Αυτό πρέπει να το ψάξω στο τετράδιό μου που τα γράφω γιατί ήταν η πρώτη φορά που το είχα φτιάξει. Θα επανέλθω άυριο με την συνταγή για να σου πω και τα σωστά μπαχαρικά και δοσολογίες που έβαλα εγώ οκ?Quote:
Originally posted by freedom30
ωραια ευχαριστω!
Η συνταγή της μπισκοτομηλόπιτας που μου ζητήθηκε. Είναι από το σαιτ του κάτι ψήνεται. Εγώ έκανα τη μισή δόση από τα αναγραφόμενα υλικά. Οι λάτρεις του μήλου θα το αγαπήσετε το γλυκό. Κοντεύω να φάω ολο το ταψί
Μπισκοτομηλόπιτα
? 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
? 1 πακέτο βούτυρο μαλακό
? 2 κιλά μήλα κόκκινα και ξινόμηλα
? 2 ποτήρια ζάχαρη
? 1 ποτήρι νερό
? 1 κ.γ. κανέλα
? ½ κ.γ. γαρύφαλλο
? Καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάτε τα μπισκότα, τα ανακατεύετε με το βούτυρο και τα απλώνετε σε ένα πυρέξ. Κόβετε τα μήλα σε κυβάκια και τα βράζετε με τη ζάχαρη και το νερό. Προσθέτετε την κανέλα και το γαρύφαλλο. Τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Στρώνετε το μίγμα στο πυρέξ πάνω από τα μπισκότα και πασπαλίζετε με καρύδια. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.
http://i61.photobucket.com/albums/h65/mabik2000/007.jpg
Σε ευχαριστούμε Μαράκι μου για τη συνταγή!!Καλοφάγωτη η δική σου...
Μαράκι μου, συγνώμη για την χαζή ερωτηση μου αλλα για να είμαι σίγουρη ότι τίποτα δεν θα πάει στραβα.. Το βούτυρο το λιώνεις και το ανακατευεις με τα μπισκότα για να μαλακώσουν ??
ναι ναι εγώ το ελιωσα. Η συνταγή βέβαια δεν το διευκρίνιζε αλλά εγώ το έκανα έτσι όπως το κάνω και με το τσιζκεικ
Μαρία μού τί κάνεις?έχεις δει αυτά που πόσταρα χτες?
καποιον ειχα δει στην τιβι να βαζει τριμμενη σοκοφρετα με βουτυρο στο τζιζκεηκ :)Quote:
Originally posted by mariafc
ναι ναι εγώ το ελιωσα. Η συνταγή βέβαια δεν το διευκρίνιζε αλλά εγώ το έκανα έτσι όπως το κάνω και με το τσιζκεικ
Valentine's Dinner by Polina (πολύ απλό αλλά τέτια ώρα που ήρθα σπίτι....)
Γαλοπούλα με gravy, ρύζι και πουρές
Και το επιδόρπιό μας. Valentine's Cheese cake. Δεν το έφτιαξα εγώ(άλλοστε φένετε), αλλά ήταν θεικό και από εμφάνιση και από γεύση!!!!
Πολινακι υπέροχο το δείπνο σου, τι απλό καλέ... εμένα μια χαρά μου φάνηκε
Σε ευχαριστώ Σίσι μου αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι που το σκεφτόμουνα. Απλά δεν είχα χρόνο να φτιάξω την διακόσμηση "υπερπαραγωγή" του πιάτου που ήθελα. Πάντος ήταν πεντανόστιμο
η γαλοπουλα με τον πουρε φαινεται πολυ λαχταριστη!
το gravy τι ειναι?