-
Η υπερακουσια και ο πονος στο αυτι ειναι μεγαλο βασανο επισης..εγω πχ πρωτα παρουσιασα εμβοη και μετα απο 2 μηνες υπερακουσια οντως πιστευω οτι ειναι καθαρα θεμα του νευροδιαβιβαστη και του αγχους νευρικοτητας αυπνιας που εχω λογω tinnitus.απλα ακομα ειμαι μπερδεμενος η βαρηκοια μου αριστερα ειναι μεγαλυτερη απο οτι δεξια και η εμβοη ειναι δεξια και στις κρισεις καμια φορα παει και αριστερα.επισης η βαρηκοια μου μπορει να προυπυρχε μου ειπαν καποιοι λογω δουλειας ...και δεν προκαλεσα εξτρα βαρηκοθα σε μια βραδια. Αλλα δεν εχω ακουογραμμα για να ξερω πριν το τραυμα μου..εγω ομως ακουω οπως ακουγα παντα..γι αυτο δεν ειμαι ακομα σιγουρος αν οντως εχω ακουστικο τραυμα η οχι.μου προτειναν να κανω οξυγονο αλλα ειμαι 5 μηνες και δεν ξερω αν βοηθησει γιατι ακομα δεν ξερω αν οντως η ζημια ειναι τραυμα.εγω μπορω και διαφοροποιω την εμβοη με μασιμα κινησεισ αυχενα πιεσεις κρανιου ενω γνωρισα καποιους πχ που δεν τα εχουν αυτα..τι να πω μονοι μας ψαχνωμαστε...οι γιατροι αχρηστοι..να βγαλουν κανα ευρω ..ενημερωση 0. Γιατρος σου λεει..
-
Επισης το υπερβαρικο οξυγονο το φοβαμαι μη μου χειροτετεψει υπερακουσια γιατι τελευται ειναι καπως οκ.η μη μου χειροτετεψει εμβοη..αν ημουνα στον πρωτο μηνα θα το κανα τωρα ομως δισταζω...γιατι ουτε αυτοι δεν ξερουν αν βοηθησει..
-
Kavaliero τι δουλειά κάνεις αν επιτρέπεται;
-
file silencer idiotikos yppalilos eimai se grafeio ..alla 20 xronia ekana deyteri doyleia dj...tora stop!!!Τωρα μπλέξαμε με το tinnitus kai thn yperakoysia eytyxos teleytaia h yperakoysia einai arketa ok ligo pono mono exo alla oxi synexeia,,,.exo psaxtei oso den pairnei neyroepistimones gynamai kai orilades...afoy ekei exo einai oloi atzamides,,,,
-
πονος στο αυτι ?
Καταρχην τσεκαρε μην ειναι καμια ωτιτιδα και στα κανει αυτα.
Τι ακουογραμα εχεις ?
Αν δεν ειναι κατι στο εξω η μεσαιο αυτι μικροβιο ιος κτλπ και οντως εχεις υπερακουσια στην υπερακουσια πιανει και ενα πονος στο αυτι αλλα ιδιοτυπος
μοιαζει με βουλωμα/πιεση και λεγεται tensor typampani syndrome / ο εγκεφαλος επειδη δεν δεχεται ηχους στελνει σημα στο τυνων το τυμπανο μυ να το σφυξει για να μην περνανε
οι ηχοι. Αν ειναι απο υπερακουσια ο πονος αυτος πρεπει να ανταποκρινεται στο depon με μισο ή 1 depon πρεπει να βλεπεις διαφορα.
Δεν πρεπει ομως να περνεις depon για ειναι ελαφρα οτοτοξικο αλλα για μισο να κανεις το τεστ δεν θα παθεις κατι.
Βεβαια το depon πιανει και τον πονο απο την ωτιτιδα οποτε δεν ειναι διαφοροδιαγνωστικο.
Την υπερακουσια την επαθες σε δευτερο χρονο μετα τις βενζοδιαεπινες και τον πανικο ? Εαν ναι τοτε η υπερακουσια ειναι απο εκει και θα φυγει μετα
απο καιρο που θα τις κοψεις. Σιγα σιγα ομως η διακοπη γιατι η αποτομη διακοπη θα σου κανει μεγαλη ζημια και στην εμβοη που θα χειροτερεψει πιθανον και μονιμα
και στην υπερακουσια . Τα φαρμακα αυτα ειναι πολυ δυσκολο να τα κοψεις (ποιο δυσκολο απο το τσιγαρο / περιπου ιδιο με την ηρωινη) ειδικα αν τα παιρνεις καιρο.
Αν συνεχισεις να παιρνεις κανεις εγκλημα.
-
επειδή τελευταια δεν πολυφοραω ωτοασπίδες υστερα από διάβασμα σε ξενα φορουμ εδωσα χωρο στον εγκεφαλο μου να δουλεψει με την ευαισθησια σε ηχους και πλεον η υπερακοια μου είναι σχετικα καλα,,ωτοασπιδεσ εχω μαζι μου αλλα της χρησιμοποιω μονο όταν ο ηχος που θα βρεθω θα είναι πολύ μεγαλος..εχω βαρηκοια και στα δυο αυτια μου με λιγο μεγαλυτερη στο αριστερο αλλα η μονιμη εμβοη μου είναι δεξια τα βραδια όταν ξυπναω εχω και στο αριστερο ομοσ εμβοη.AKOYOGRAMMA δεξια είναι μεχρι και της 2000 -10 db στης 4000 στις 8000 και στις 10000 κανω βουτια στα - 40 db ENV ARISTERA MEXRI TIS 2000 επισης - 10 db stis 4000 -40 db stis 8000 - 50 kai stis 10000 - 60db...αυτό κανεια ακομα δεν μου εξηγησε το αυτι με την μεγαλη ζημια είναι το αριστερο γιατι η μονιμη εμβοη και η υπερακοια είναι δεξια,??,,nac και βιταμινεσ Β ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ!!PHra kai b12 megales doseis tipota malista me anastatonoyn kai dynamonei ligo to tinnitus..tis benzodiadepamines tis exo kopsei kairo tora sthn arxh omos kana dimino me bohthisane giati to agxos moy htan sta kokkina kriseis panikou aypnies meres....οξυγονο τελικα δεν θα κανω είμαι ηδη 5 μηνες και πιστευω δεν θα δω διαφορα ασε που κοστιζει και 70 ευρω την φορα,,, soft laser kai τετοια ακομα δεν ξερω,,,,σκέφτομαι και για επανεκπαιδευση trt βρηκα καποιον στην αθηνα που το φερνει από γερμανια....το μονο προστοπαρων που βοηθα είναι σε εμενα χαμαμ σαουνα μασαζ κολυμβιση...πειραματικα φαρμακα με φουλ παρενέργειες δεν είμαι σε θεση να δοκιμασω προς το παρων τι ναπω...ligo stugeron λεω να ξαναπαρω γιατι σαν να βοηθησε αλλα λογω αγχουσ και πανικοθ το εκοψα...μπλέξαμε με αυτην την κολαση,,,,,παρακολοθθω τις εξελιξεισ και περιμενω μεγαλο μαρτυριο κοιμάμαι 6 ωρεσ το πολύ με διαλειματα....νοσταλγω την παλια ζωη μου ...όταν χασεισ κατι το αναπολεις...στιγμες απολυτης σιωπης///ΧΑΘΗΚΑΝΕ!!!
-
Ασχετα αν περασουνε οι εμβοες η οχι η ακοη σου βαση στατιστικων μελετων εχει σοβαροτατη πιθανοτητα να εχει παθει βλαβη απο θορυβο + οτωτοξικες ουσιες
Γνωμη μου μην ξαναεκτεθεις σε θορυβο + σταματα οτι ουσιες παιρνεις πχ το τσιγαρο/ηλεκτρονικο το αλκοολ ειναι γνωστες οτωτοξικες ουσιες επισης οι αντιβιωσεις ειναι οτωτοξικες και ορισμενες πολυ οτωτοξικες η ασπιρινη και πολλες αλλες ουσιες γενικα οτι ουσια βαζεις μεσα σου να τσεκαρεις για οτωτοξικοτητα απο τις λιστες οτωτοξικων ουσιων.
Βεβαια δεν ειπες και τι ηλικια εχεις γιατι μπορει ενα μερος της πτωσης να ειναι και απο εκει.
Σε καθε περιπτωση επειδη ο θορυβος και η οτωτοξικοτητα απο ουσιες κανουνε τετοιου τυπου πτωση ακοης υπαρχει σοβαρη περιπτωση να εχεις απο εκει τη βλαβη και σταματα και τα 2.
Τωρα μπορει να υπαρχει και καποιο νοσημα που σου κανει βαρηκοια και πρεπει να το ερευνησεις αν σηκωνει θεραπεια παντως την αποφυγη θορυβου και οτωτοξικων ουσιων πρεπει να την κανεις αποσδηποτε
γιατι δρουνε συνεργιστικα ολα αυτα που κανουνε βλαβη στην ακοη. Στο λεω γιατι αν συνεχισεις ετσι μετα θα εχεις προβλημα να ακους σωστα την ομιλια.
Αν διατηρησεις την ακοη απο εδω και περα σταθερη χωρις να κανεις παραπανω βλαβη με την παροδο του χρονου τα βουητα τα "σβησουνε".
Δηλαδη θα σιγανεψουνε αρχικα ωστε να μην σε ενοχλουνε στον υπνο και μετα υπαρχει περιπτωση εκει που δεν το περιμενεις και το εχει ξεχασει να σταματησουνε τελειως.
Για να συμβει αυτο ομως πρεπει να μην κανεις αλλη βλαβη στην ακοη. Υπαρχουνε γνωστα πραγματα που κανουνε βλαβη περιορισε τουλαχιστον την βλαβη απο αυτα.
Για τα αγνωστα ψαξε το αλλα ανεξαρτητα του αν θα βρεις καποια αλλη αιτια τα γνωστα που κανουνε βλαβη μην τα αγνοεις γιατι θα σου χειροτερεψουνε τα βουητα και δεν θα μπορεις μετα αν συνεχιζεις να κανεις βλαβη ουτε να ακους ομιλια σωστα.
Υποψιν εχω πολυ σοβαροτερη βλαβη ακοης και επειδη καταφερα να την σταθεροποιησω / να μην κανω παραπανω βλαβη δηλαδη δεν εχω βουητα.
Τα βουητα τα κανει η διαφοροποιηση στην ακοη.Φροντισε απο εδω και περα να μην κανεις αλλη διαφοροποιηση μεχρι να συνηθισει ο εγκεφαλος αυτα τα ορια ακοης που εχεις.
Καθε νεα βλαβη θα δυναμωνει τα βουητα η σταθεροποιηση θα τα ελατωνει με τον παροδο του χρονου.
Τα βουητα περνανε αλλα οχι μονα τους θελουνε αλλαγη τροπου ζωης και συνηθειων τα αυτια σου πλεον δεν ειναι 20αρη και καινουρια.
Βελτιωση απο τοτε που επαθες τα βουητα εχεις βελτιωση ειναι σταθερα ή εχεις χειροτερευση ειναι κυμαινομενα η δεν αλλαζουνε ?
-
Ειμαι ηδη 5 μηνες τελευταια εχουν χαμηλωσει λιγο αλλα γενικα εχω σκαμπανεβασματα ομως γενικα.προστατευω τα αυτια μου οσο μπορω και δεν παιρνω φαρμακα κανω υγειηνη ζωη και καλη διατροφη.παιρνω μονο b12 τωρα .και λιγο μελατονινη το βραδυ για υπνο.απο το πολυ ψαξιμο γνωριζω οτι οντως η διαφορα στην ακοη κανει της εμβοες.η εμβοες μου ειναι ιδιας συχνοτητας με την συχνοτητα που εχω μεγαλυτερη απωλεια.λεω να δοκιμασω επισης αμινοξεα αυτα που παιρνουν στα γυμναστηρια για καλυτερη υποστηριξη ολου του οργανισμου.επισης ψαχνομαι με εμπειρους χρηστες απο εξωτερικο και σκεφτομαι να δοκιμασω λειζερ.οχι αυτο που πουλανε ελλαδα πιο ισχυρο.εχει οντως καταγεγγραμενες περιπτωσεις που βιηθησανε πολυ εως και εξαφανιση.βοηθανε τα λαιζερ σε ανναγεννηση των τριχωιδων ακουστικων κυττατων κερδιζεισ ντεσιμπελ με τον καιρο και ετσι σιγα σιγα μειωνεις εμβοες..απλα ακομα αυτο το ψαχνω επειδη μεχρι να ξεκινησει η βελτιωση αν ξεκινησει φυσικα οι εμβοες δυναμωνουν σημαδι λενε οτι το λειζερ δουλευει...πολυ ψαξιμο τι να κανουμε με αυτη την μαλακια που μπλεξαμε
-
Ειμαι 39 χρονων και πλεον η ζωη μου εχει αλλαξει 360 μοιρες.προσεχω αρκετα την διατροφη μου.με τον υπνο ειναι μεγαλο προβλημα αλλα οταν κοιμαμαι καλα την αλλη μερα ειναι καπως χαμηλωτερες οι εμβοες.ρε 0 db παρε με ενα τηλ να τα πουμε ρε φιλε...βλεπω οτι εχεις ψαχτει πολυ και εσυ ...και πλεον εισαι οκ εγω ακομα τραβαβ καναλι.
-
Η ακοη που εχεις για 39 χρονων δεν ειναι καλη. Περαν τις βλαβης που εχεις κανει απο το djιλικι μπορει να εχεις και γονιδιακο προβλημα και παθαινεις πτωση ακοης.
Υπαρχουνε και γονιδιακα προβληματα που χωρις εκθεση σε ηχους δεν χανεις τοσο πολυ ακοη αλλα με εκθεση σε ηχους χανεις ταχυτατα την ακοη σου
δηλαδη τα προβληματικα γονιδια εκφραζονται οταν εκτειθεσε σε ηχους (αυτο ειναι απλα μια υποθεση δεν το ξερω...) .
Τσεκαρε αυτο http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK1434/ .
Επισης γνωμη μου ειναι να δοκιμασεις για λιγο διαστημα retigabine. Καποια απο τα γονιδιακα προβληματα στην ακοη σχετιζονται με τα potassium channels που ενεργοποιει το retigabine.
Δοκιμαζεις και αναλογα βλεπεις πως παει το πραμα αν παει καλυτερα συνεχιζεις αν οχι το παρατας.
Θα σου πω οτι εμενα οταν με πιασανε με ταλαιπωρησανε 1.5-2 χρονια μου περασανε και ημουνα χωρις βουητα για χρονια αλλα με ξαναπιασανε γιατι δεν προσεξα αρκετα και εκανα τα ιδια λαθη. Δεν εχω ξεμπλεξει ακομα.
Απλα να ξερεις οτι τα αυτια σου πλεον εχουνε προβλημα ακομα και να σου περασουνε μην κανεις τα ιδια λαθη θελει μονιμη αλλαγη τροπου ζωης.DJλικι τελος.Μουσικες σε εντασεις τελος.Μπορει να σου κανει
καποιο σοβαρο ψυχολογικο προβλημα στην αρχη αλλα θα σβησει με την παροδο του χρονου.
Εδω που τα λεμε οι δυνατες μουσικες απαγορευονται για ολους ειτε εχουνε προβλημα στην ακοη ειτε οχι το ανθρωπινα αυτια δεν εχουνε σχεδιαστει να αντεχουνε τετοιες εντασεις.
Τα κεντρα που εχουνε δυνατη μουσικη πρεπει να σφραγιζονται και να κατεδαφιζονται γιατι με τις εμβοες και την υπερακουσια που προκαλουνε καταστρεφουνε τελειως τις ζωες πολυ νεων ανθρωπων που ειναι στην ποιο παραγωγικη ηλικια.
-
φιλε ΟDB ΜΗΠΩς ΕΙΣΑΙ O MW APO TO TINNITUS TALK!!!!!!!!!!!!!!
-
Παιδια ξερει κανεις που μπορω να κανω εκα ανουογραμμα υψηλων συχνοτητων? Ειμαι μπερδεμενος στο αν εχω εμβοες απο ακουστικο τραυμα η απο μικροαγγειακη συμπιεση (microvascular compression). Το δευτερο αντιμετωπιζεται με επεμβαση, φανταζομαι οχι Ελλαδα. Δυστυχως μεχρι στιγμης ακρη δε βγαινει, και ισως ενα ακουογραμμα υψηλων (μεχρι 12 η 16 KHz) ξεκαθαρισει τα πραγματα αφου εκει θα φανει η πιθανη πτωση στις ψηλες (στο ενα αυτι).
-
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Χαιρετώ κ' εγώ την παρέα με τη σειρά μου! Πριν από περίπου 2 χρόνια είχα περάσει μια γενικευμένη αγχώδη διαταραχή με ότι αυτό συνεπάγεται(αρρωστοφοβία, ψάξιμο στο ίντερνετ, μυικές συσπάσεις παντού, κόπωση κλπ.) Ακολούθησα μια αγωγή με φάρμακα, αλλά μετά από 1-2 μήνες που άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα, τα σταμάτησα. Το θέμα είναι ότι από τότε, νοιώθω ότι έχω αλλάξει. Είμαι δηλαδή πολύ πιο επιρρεπής και ευαίσθητος στο άγχος, ενώ που και πού δεν λείπουν κάποια σωματικά συμπτώματα από τα παλιά. Ο λόγος που γράφω εδώ, είναι διότι από το περασμένο πάσχα και μετά αντιμετωπίζω ένα θεματάκι με εμβοές. Πιο συγκεκριμένα, κάποιες φορές στο άσχετο, ή πιο συχνά όταν είμαι σε κάποια υπερένταση, νοιώθω στιγμιαία μια πίεση ακριβώς πάνω από την οπή του αυτιού και ακολουθεί μια στιγμιαία εμβοή υψηλής συχνότητας η οπόια έχει συνεχώς μειούμενη ένταση μέχρι που σε 2-3 το πολύ δευτερόλεπτα περνάει. Η συχνότητα δεν είναι συγκεκριμένη, μπορεί να με "ξεχάσει" 15 μέρες, μπορεί και να συμβεί 2-3 φορές την ίδια μέρα. Όταν πρωτοξεκίνησε, σε πάει σε ΩΡΛ, ο οποίος αφού με εξέτασε, διαβεβαίωσε που η ακοή μου είναι εντάξει αλλά και ότι τα αυτιά μου είναι καθαρά. Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι και αυτό είναι νευρικής φύσεως. Στεναχωριέμαι πολύ που στα 23 μου χρόνια ασχολούμαι συνεχώς με διάφορες ενοχλήσεις, απασχολώντας το μυαλό μου με το να δημιουργώ δυσοίωνα σενάρια. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο? Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για άλλη μια φορά! :-)
-
Φιλε ορφεα μακαρι να ειχα και εγω τετοια εμβοη που λες.η δικη μου ειναι 24\7. Συνεχως μαζι μου...αφου τα ακουογραμματα σου ειναι φυσιολογικα και δεν ειναι συνεχομενη λογικα ειναι ψυχολογικου παραγοντα λογω αχουσ.κανε πραγματα εναντια στο αγχος σου..χαλαρωσε ταξιδεψε.γυμνασου..μην σκεφτεσαι διαρκως...οι εμβοες ειναι θεμα υπερλειτουργιας νευρωνων..που σε σενα ευτυχως ειναι οχι λογω βαρηκοιας..χαλαρωσε ....