Quote:
Originally posted by palindromisi
“όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι”.
δεν καταλαβαινω τι σημαινει αυτο, αν θες να το πεις σε απλα ελληνικα....
συμφωνω οτι δεν πρεπει να επιβαλλονται τα θρησκευτικα πιστευω απο την πολιτεια.
συμφωνεις αλλα επιβαλλονται.
Και πρωτοστατης σε αυτο τα τελευταια χρονια ηταν ο Χριστοδουλος.
Εντελως φασιστικη νοοτροπια.
τωρα οσο αφορα τη βαφτιση ο καθενας στο παιδι του δινει οποιες αρχες νομιζει κανεις δε μας ρωτα αν θα φαμε πατατες ή φακες αν θα ειμαστε ολυμπιακοι ή παναθηναικοι αν θα αγαπαμε την Ελλαδα ή όχι αν θα παμε σχολειο ή όχι και ο καταλογος ειναι μακρυς. μας γαλουχουν με καποιες αρχες ειναι αναμενομενο, οπως ουτε το ονομα μας επιλεγουμε εμεις ειτε βαφτιστουμε είτε όχι, αλλα καποιο ονομα πρεπει να μας δωσουν, τωρα οταν μεγαλωσουμε μπορουμε να το αλλαξουμε. ουτε πως θα ντυθουμε επιλεγουμε εμεις σαν παιδια αλλα οταν μεγαλωσουμε η επιλογη ειναι δικη μας.
γιατι να μην τους δινουμε και πολιτικο στιγμα???
να τα κανουμε και κομμουνιστες η δεξιους απο κουνια.
Οπως κανανε οι υπευθυνοι της κομιντερν στα σταλινικα καθεστωτα.
Σε μια δημοκρατια δεν πρεπει να ευνοουνται τετοιες διαδικασιες σε ανηλικους ανθρωπους.
Η επιλογη θρηκσευτικων, πολιτικων και αλλων πεποιθησεων πρεπει να ειανι αυτοβουλες και οχι να επιβαλλονται.
κανεις δεν εμποδιζει καποιον να εγκαταλειψει τη θρησκεια του, να αποποιηθει του βαπτισματος
εγω μπορω να δηλωθω αθεος???
Μου δινει τετοιο δικαιωμα η πολιτεια??
Και οχι δεν θελώ να φυγω απο μια στανη για να παω σε αλλη, δεν θελω να ανηκω σε καμια αδελφοτητα, οργανωση η αλλο σχηματισμο.
Εχω τετοιο δικαιωμα???
Προσεξε γιατι λες μισες αληθειες, ισες τουλαχιστον σε βολευουν.
ή να παντρευτει με πολιτικο γαμο.
αυτο ειναι προσφατο οπως ξερεις.
Παλαιοτερα γιατι εσκιζαν τα ιματια τους οι θεουσες οταν νομιμοποιηθηκε ο πολιτικος γαμος?
κατ εμε μια που πιασαμε τις τελετες, θα επρεπε να υπαρχει νεκροταφειο για ολους ασχετως θρησκευματος , οποιος θελει να βαζει σταυρο οποιος θελει οχι.
χρονια τωρα ζητηται χωροι για καυση νεκρων αλλα ακομα ειαι στα χαρτια.
Η πολιτεια κωφευει και σε υποχρεωνει να θαφτεις κατω απο 2 μετρα γης να σε τρωνε τα σκουληκια επειδη ετσι αποφασισαν οι πατερες της εκκλησιας.
Γιατι η εκκλησια βαζει εμποδια στην καυση νεκρων???
Επιπλεον οι μουσουλμανοι στην ελλαδαεδω και δεκαετιες ζητουν χωρους λατρειας αλλα οι μουλάδες της ελλαδας εχουν βαλει το χερι τους για να βαζουν προσκωματα.
Η αθηνα ειναι η μονη ευρωπαικη δυτικη πρωτευουσα κρατους που οι φονταμενταλιστες παπαδες εχουν επιβαλει το ορθοδοξο δικαιο τους.
αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι καποιος που ηταν αθεος δεν βαφτισε τα παιδια του και δεν παντρευτηκε με θρησκευτικο γαμο, δε μετειχε μεχρι τελους στη μυστηριακη ζωη της εκκλησιας κτλ και πεθανε πεφτουν πανω στους παπαδες ολοι και απαιτουν να διαβαστει και να γινει θρησκευτικη ταφη.
εκεινο που δεν λες (αλλα καταλαβαινεις φυσικα) ειναι γιατι δεν υπαρχουν τοποι καυσης νεκτρων για να μπορεσει να πεθανει οπως επιθυμει ενας αθεος.
Εκει δεν λες τιποτα και το προσπερανς, φυσικα αφου σε βολευει....
οταν αρνηθει ο ιερεας εκλαμβανεται ως δειγμα κακιας ενω πολυ απλα ειναι πραξη ειλικρινειας. αφου ο ανθρωπος σε ολη του τη ζωη δεν πιστευε και δεν εξεφρασε καποια μεταστροφη στα πιστευω του μεχρι τελους γιατι ειναι κακος ο ιερεας που δεν τον διαβαζει;
να του διαβασει κανενας κατι αλλο πες του.
Εγω οπως απαιτουσα να μην εχω σχεση με παπαδες ολη μου την ζωη ετσι θελω και μετα θανατον.
Αν και ευτυχως σε 40 χρονια που θα γινω σταχτη εινια λιγο δυσκολο να υπαρχει ακομα αυτη μονομέρεια.
Η ελλαδα θα πρεπει να εναρμονιστει με το ευρωπαικο δικαιο αλλιως να φυγει απο την Ε.Ε. και να παει με τους μουλαδες.
αυτες οι τελετες και τα μυστηρια δεν ειναι πραξεις καλοσυνης εχουν καποια πνευματικη σημασια και αν καποιος δεν πιστευει δεν εχει νοημα να τα τελει.
εννοειται.
δηλαδη τι νοημα εχει να παει ο ιερεας να ψελνει πανω απο τον ταφο ενος αθεου ελεησον με ο θεος κατα το μεγα ελεος σου και εις τοπον χλοερον αφου ο θανων δεν ενδιαφερεται ουτε για το ελεος ουτε για τον χλοερο τοπο;
δυστυχως αυτες ειναι ιστοριες των συγγενων....
εχω φιλο αθεο ή μάλλον αντίθεο ο οποιος παρολαυτα και θρησκευτικο γαμο εκανε και νονος εγινε!!! που η συνεπεια των πιστευω του με τις πραξεις του;
και δεν ειναι ο μονος.
Για αυτο πρεπει να αλλαξει ο νομος οσον αφορα την επιβολη θρησκευματος.
φυσικα και το μαθημα των θρησκευτικων θα πρεπει να ειναι επιλογης,
κανεις λαθος, δεν εχει καμια δουλεια τα θρησκευτικα στα σχολεια.
Πρεπει να ενσωματωθει στην ιστορια και να διδασκεται και ο χριστος ως ιστορικο προσωπο οπως το αναφερει η ιστορια σαν επιστημη.
Θα πηγαινει δηλαδη ενα παιδι και θα μαθαινει οτι ο κοσμος εγινε σε 6 μερες???
οσο για τον ορκο και εγω απορω γιατι ο Χριστος ηταν αντιθετος σε αυτο, μακαρι να πληρωνονταν απο δικο τους ταμειο οι ιερεις δε θα ειχαμε πολλα φαινομενα οικονομικων σκανδαλων.
εμ εδω συμβαινει το ελληνικο παραδοξο.
Πρεπει εγω που ειμαι αθεος να πληρωνω για να τρωνε οι παπαδες!!!
Οχι μονο απιστευτο αλλα εξοργιστικο.
Ας εχουν την θρησκεις τους οι θρησκευομενοι και ας την συντηρουν κιολας με δικα τους εξοδα.
Εδω η θρησκεια εχει εξισωθει με αλλα δημοσια αγαθα οπως η υγεια και η παιδεια....
επισης για το γαμο θα ηθελα να πω τα εξης. η εκκλησια ζητα ενα ποσο που αφορα τα εξοδα της και δεν ειναι κανενα τρομερο ποσο. ενας γαμος στοιχιζει συνηθως γυρω στα 10 με 20000 ευρω και απο αυτα τα 50 ευρω περιπου ειναι της Εκκλησιας! η θρησκεια μας δεν απαιτει ουτε ακριβα νυφικα ενα λευκο απλο φορεμα κανει τη δουλεια του και ταιριαζει και περισσοτερο με το νοημα του γαμου, ουτε λιμουζινες, ουτε στολισμους ουτε τιποτα απο αυτα. το μονο που ζητα ο Θεος μας οταν αποφασιζουμε να ερθουμε σε γαμου κοινωνια ειναι αγνη καρδια αγαπη και αλληλοσεβασμο. γιατι ακουω πολυ συχνα οτι ο θρησκευτικος γαμος κοστιζει πολυ με ενα υφος οτι φταιει η εκκλησια και ο Θεος ενω ολα αυτα τα ακριβα εθιμα ειναι δικο μας κατασκευασμα και οχι κατι που απαιτει ο Θεος. Λετε ο Θεος να ευαρεστειται να δωσω 10000 ευρω για τραπεζια και αλλα 1000 για νυφικο και αλλα 200 για παπουτσια κτλ κτλ αντι να τα δωσω σε ανθρωπους που εχουν αναγκη;
επισης στο θεμα να μην ανακατευεται η εκκλησια οπου δεν της αρμοζει οπως πολιτικα θεματα ο νεος αρχιεπισκοπος εχει δωσει καλα σημαδια.
προσωπικα δεν με ενδιαφερει ποοσο κοστιζει ενας θρησκευτικος γαμος. Ο καθενας πουλαει το προιοιν του οσο νομιζει καλυτερα.
Θες κυριε δεκα πολυελαιους οταν παντρευσαι??? 1000 ευρω.
Θες 1?? 100 ευρω.
Το οτι υπαρχουν επιδειξιομανεις αυτο δεν αφορα τους υπολοιπους.
τωρα, το να μετεχει ο αρχιεπισκοπος σε εθνικες γιορτες και εκδηλωσεις και να δινει την ευλογια του ή το να αναφερονται οι ιερεις σε προβληματα της επικαιροτητας οταν αυτα εμπιπτουν και σε πνευματικα θεματα ειναι λογικο σε μια χωρα οπου η πλειοψηφια δηλωνει χ.ο. στο θρησκευμα.
σοβαρα ε?
πρεπει ο αρχιεπισκοπος να εχει αποψη για την μακεδονια??
για τις σχεσεις με την τουρκια μηπως??
για το αν θα γινει πολεμος??
Σε πιο αλλο κρατος (περα της ζουαζιλανδης οπου παει ο μαγος) εχεις δει να πηγαινει σε εγκαινεια ο ταδε αρχιεπισκοπος???
Σε πιο αλλο κρατος εχει ακουσει να ορκιζεται ο πρωθυπουργος μιας χωρας απο παπα???
Ακομα και στην αμερικη που ειναι συντηρητικη ο ομπαμα ορκιστηκε απο δικαστικο.
κακο ειναι οταν καποιοι σκληροπυρηνικοι βγαινουν και κατακρινουν τους παντες και τα παντα και δε διαχωριζουν με ηπιο τροπο τη θεση της εκκλησιας οτι η θεση μας ειναι αυτη και απο εκει και περα οποιος θελει μπορει να επιλεξει τι θα κανει. κακο ειναι οταν καποιοι παλι της εκκλησιας κανουν επικρισεις και κρισεις στους πολιτικους για τη σταση τους σε πολιτικα ζητηματα και προσπαθουν να ασκησουν εξωτερικη πολιτικη. το να βγεις στο κηρυγμα της Κυριακης και να πεις αδελφοι να μην ξεχναμε οτι ειμαστε Ελληνες και οφειλουμε να υπερασπιζομαστε την πατριδα μας δεν ειναι λαθος το να επικρινεις ομως τον ταδε πολιτικο για την εξωτερικη του πολιτικη και να ανακατευεσαι σε αυτο ειναι λαθος! ο Χριστος ειχε πει πολυ σοφα τα του Καισαρος τω Καισαρι τα του Θεου τω Θεω.
μπορεις να μου πεις γιατι οι παπαδες στα κυρηγματα τους δεν μενουν σε οσα εχουννα κανουν με την θρησκεια τους???