Εξαρτάται από το τι σκέφτεται το κάθε άτομο... Εγώ παλιά είχα ανοίξει θέμα που ζητούσα βοήθεια για το τι να γράψω στο αποχαιρετιστήριο γράμμα ώστε να προκαλέσω όσο το δυνατόν λιγότερο πόνο... Δεν είναι ποτέ απλό θέμα κάτι τέτοιο...
Printable View
Το ότι εγώ έχω δηλωσει πως κατεχω γνώσεις ψυχιατρικής δεν σημαίνει ότι εσύ δεν πρεπει να επιχειρηματολογησεις για να αποδειξεις ότι έχεις δίκιο, διότι οπως ανεφερα ήδη, η ψυχιατρικη κανει τα στραβά μάτια σε περιπτωσεις που η αυτοχειρια προκυπτει απο λόγους κουλτούρας ή ως μια ελλογη αποφαση σε πλαίσια έξω απο την συναισθηματική φόρτιση. Αρα είναι πολυ πιθανον οι αρχές να ειδοποιουνται για τους λάθος λογους.
Κι εγώ βγαζω πονο οταν μιλαω για το περιστατικο με τις γάτες μου, ξαναρωτω,αυτό σημαινει ότι χρηζω άμεσης νοσηλείας;
O πονος για την απωλεια ζωου δεν συνδεεται με συμπεριφορα που δειχνει οτι καποιος θα κανει κακο στον εαυτο του. Με το να δινεις βαρος στην αυτοκτονικοτητα λογω κουλτουρας (πισω απο την οποια ενδεχομενω κρυβονται ενα σωρο παθογενειες) σε ενα φορουμ ψυχολογικης υποστηριξης περνας το λαθος μηνυμα. Σε ενα φορουμ σαν κι αυτο πολυ απιθανο πραγματικα εκφραστουν σκεψεις αυτοκτονικοτητας που δεν εχουν ψυχολογικο προσημο, κι επιπλεον τετοιες σκεψεις δε προκαλουν καμια παρεμβαση των αρχων. Η εκδηλωση προθεσης ειναι που κινητοποιει κι εκει πραγματικα δεν ξερω πως θα μπορουσε να σκεφτει καποιος, οτι για λογους κουλτουρας μπαινει κανεις σε φορουμ ψυχολογικης υποστηριξης να γραψει για τις προθεσεις του αυτες.
αν χρηζεις νοσηλειας, μονο γιατρος θα στο πει, αλλα και να στο πει, δεν σημαινει οτι προκυπτει απο τις γατες σου, αλλα απο μια συνολικη αξιολογηση που θα σου κανει...
αν κατεχεις γνωσεις ψυχιατρικης, θα ξερεις οτι η ερευνα της ψυχιατρικης εχει καταληξει οτι η αυτοχειρια οφειλεται σε ψυχοπαθολογια σε συντριπτικα ποσοστα πανω απο 90%. το αν καποιος ανηκει στο κατω απο 10%, μαλλον γιατρος το κρινει, οχι εμεις μεταξυ μας...
Μα δεν εκφραζω πόνο για την απωλεια ζώου,εκφραζω πόνο για το αν θα χασω το δικαστήριο,νιώθω αδικημενος και απογοητευμενος απο το σύστημα της δικαιοσύνης και την παθογενεια της κοινωνίας μας και άρα αν προβω σε αυτοκτονικη πραξη θα βασιζομαι σε μια σειρά λογικών προτάσεων και μακροχρόνιας σκεψης και όχι σε μια αποφαση της στιγμής. Και πολυ πιθανον να το γραψω κι εδώ. Αυτό σημαίνει ότι έχω χάσει τον έλεγχο; Εκτός των λόγων κουλτούρας, υπαρχει και η ελλογη σκέψη πισω απο μια αυτοκτονια, για αυτό άλλωστε σε καποιες χώρες είναι νόμιμη και μπορει να συμβεί και με ιατρικά μέσα.
αλλο ειναι να κινητοποιησει τις αρχες μαρτυρας, πχ εσυ που εισαι συγγενης/ζεις με την μανα σου, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ενας αγνωστος στο ιντερνετ που κανει καταγγελια στην Η.Υ.Ε.. στην δευτερη περιπτωση περναει απο την κριση τους το αν θα κινητοποιηθουν. αυτο ελειπε καθε βλαμμενος που καταγγελει οτι καποιος θα αυτοκτονησει ετσι στο ασχετο, να τρεχουν!!!
επιπλεον, επειδη το φορουμ ειναι συγκεκριμενης θεματολογιας, ειναι πολυ πιθανον οταν γινεται καταγγελια για εδω μεσα, να ζητουν οι αρχες και την γνωμη των διαχειριστων, οι οποιοι ειναι ψυχ.
Αμφιβάλλω έντονα για το ότι κάνουν αξιολόγηση όταν παρατιθονται ποστ που λένε "σκέφτομαι να αυτοκτονησω".
Οσο για τους διαχειριστές,έχουν δείξει ποτε τα πτυχια τους; Και το "ψυχ" αναφέρεται σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο; Γιατί δυσκολευομαι να φανταστω τον aeanon ή οπως είναι το νικ του, ως ψυχίατρο.
Σε όλες τις περιπτωσεις, ούτε ένας ψυχολόγος είναι αρμόδιος να το κρινει.
Ξερεις καλυτερα απο ολους ε; Μεγαλο φορτιο...