Και οπως ελεγα με καποιον η φιλοσοφια του καθενος ειναι ευπλαστο ζυμαρι...θα την προσαρμοσει σε σημειο που να αισθανεται καλα με τον εαυτο του και θα δικαιολογησει τις πραξεις του με εναν απολυτα λογικο τροπο.
Printable View
Και οπως ελεγα με καποιον η φιλοσοφια του καθενος ειναι ευπλαστο ζυμαρι...θα την προσαρμοσει σε σημειο που να αισθανεται καλα με τον εαυτο του και θα δικαιολογησει τις πραξεις του με εναν απολυτα λογικο τροπο.
Quote:
Originally posted by John11
Δεν έχεις καταλάβει πως το παιχνίδι παίζεται έτσι: Κάποιοι σου φέρονται άσχημα, μετά το παίζουν ότι είναι οι καλύτεροι άνθρωποι, μετά εσύ παραπονιέσαι σε άλλους και αυτοί με τη σειρά τους τα βάζουν με εσένα γιατί είσαι πολύ... ευαίσθητη. Αν δεν το έχεις δει αυτό ποτέ, τότε που ζεις; Σε άλλο πλανήτη; Ή η ευαισθησία είναι στο μηδέν; (Ευαίσθητος δεν είναι ο άνθρπωπος που λυπάται -σε μεγάλο βαθμό όλοι λυπούνται-, αλλά εκείνος που καταλαβαίνει πίσω από τα γεγονότα).Quote:
Originally posted by Θεοφανία
Λιμπ....πάτα φρένο.Quote:
Originally posted by libpa
Ρε παιδιά, εδώ μιλάμε ότι του φέρονται άσχημα και δεν του μιλάνε, ποιός έχει το πρόβλημα ο keep; Είναι δυνατόν για μία ασθένεια να σε περιθωριοποιούν πάμε καλά; Και να λέμε ότι εσύ έχεις το πρόβλημα; Που ακούστηκε αυτό;;
Εγώ έχω πάει εκεί που μένει ο κηπ, έχω βγει μαζί του έξω και επέτρεψε μου να έχω μια πιο σφαιρική άποψη των πραγμάτων.
Ούτε είδα κανείς να τον κοροιδεύει, ούτε να τον βρίζει, ούτε να μη του μιλά.
Και κόσμο χαιρέτησε, και σε μαγαζιά γυρίσαμε και μια χαρά τα περάσαμε.
Δεν εννοώ φυσικά πως όλα είναι στο μυαλό του και τα φαντάζεται, απλά πως έχει τη μύγα και στην παραμικρή του ευαισθησία αρχίζει και τα βάζει με την πόλη.
Και σε αυτό που διαφωνώ εγώ προσωπικά μαζί του, είναι πως αντί να πει, ναι υπάρχουν πέντε μαλάκες σε μια πόλη και τους γραφω στ @@ και συνεχίζω ψάχνοντας για κανέναν άνθρωπο της προκοπής, αρχίζει όλα αυτά περί απόβλητου, πεταμένου, στιγματισμένου κλπ.
Tι περίμενες να δεις για να βγάλεις το συμπέρασμα ότι κάποιος είναι στην άκρη; Να τον λυντσάρουν; Τι περιμένεις να δεις; Αυτά τα πράγματα δεν φαίνονται επιφανειακά. Και ξαναρωτώ, τι περιμένεις να δεις;
Θυμάμαι που παλιότερα έλεγα για παράδειγμα σε κάποιον: \"ο τάδε μου φέρεται άσχημα\". Και μου απαντούσε: \"εγώ τον βλέπω να σου φέρεται καλά\". Μα δεν γίνεται να δεις αν βλέπεις μόνο επιφανειακά τη στιγμή που \"κοιτάς\". Δεν γίνεται να δεις την ουσία των πραγμάτων αν δεν αποφασίσεις να σκεφτείς, αν δεν αποφασίσεις να δεις \"βαθύτερα\" (σιγά το βαθειά δηλαδή;). Να δεις τι παίζεται πίσω από την κουρτίνα από την επιφάνεια.
Συγνώμη που θα το πω κάπως ωμά. Στην πόλη δεν είναι μόνο 5 μα..κες, όπως λες. Είναι και 500 σαν εσένα που δεν βλέπουν ότι πραγματικά ίσως υπάρχει πρόβλημα. Και δυστυχώς που το λέω, αυτοί οι 500 είναι πολύ χειρότεροι από τους 5 μα..κες. Οι ηλίθιοι 500 είναι που κάνουν την πραγματική ζημιά και όχι οι 5 μα..κες...
Γιατί εσύ βγαίνεις μετά και λες: \"απλά πως έχει τη μύγα και στην παραμικρή του ευαισθησία αρχίζει και τα βάζει με την πόλη\". Και μετά υπάρχουν άλλοι που πιστεύουν εσένα και γίνονται το ίδιο με εσένα και πιστεύουν το ίδιο. Γι\' αυτό αυτοί κάνουν περισσότερο κακό. Δεν φτάνει που κάποιος την πατάει, αλλά έρχονται και αρκετοί μετά και του λένε πως αυτός φταίει που είναι... ευαίσθητος.
Μπορεί ο Keep walking να μας λέει ψέματα. Αυτό μπορώ να το πιστέψω πολύ ευκολότερα. Αλλά αν θεωρήσω ότι αυτά που λέει είναι αυτά που αισθάνεται, τότε δεν μπορώ να πιστέψω το παραμύθι \"απλά πως έχει τη μύγα και στην παραμικρή του ευαισθησία αρχίζει και τα βάζει με την πόλη\".
Σημείωση, έχω βρεθεί και στη θέση των 500 ηλιθίων που ανέφερα και στη θέση του απόβλητου (με τον τρόπο που προανέφερα και είναι εμφανής σε εμένα).
Τζον, δεν ξέρω αν εγώ είμαι ασαφής και δεν καταλαβαίνετε κάποιοι τι γράφω.
Ξαναπάμε.
Δεν εγραψα λοιπόν πουθενά πως ο κηπ λέει ψέμματα.
Είπα πως είναι υπερβολικός βαζοντάς τα με όλη την πόλη και γκρινιάρης που αντί να κοιτάξει να φύγει ή να αλλάξει τα δεδομένα κάθεται και μιζεριάζει όλη μέρα.
Από κει και πέρα, πριν πάω και γω σε αυτή την εφιαλτική/μοχθηρή πόλη και συναναστραφώ μαζί του, είχα ακριβώς αυτό που μεταφέρει: έναν άνθρωπο στο περιθώριο από τους συμπολίτες του, που η μόνη διέξοδος ήταν να φύγει.
Αντί γι αυτό, είδα να χαιρετιέται με πολύ κόσμο, να διασκεδάζει μια χαρά σε όποιο μαγαζί πηγαίνει και να κυκλοφορεί οπως όλοι οι \"φυσιολογικοί\" άνθρωποι.
Τώρα, αν 5-10 μαλάκες απο αυτή την πόλη, μπορεί να λένε παπαριές λόγω της αγραμματοσύνης και της αξεστοσύνης τους και βλέπουν κάποιον με τέτοιου είδους προβλήματα σαν εξωγήινο, αυτό πρέπει να σταματήσει να είναι πρόβλημα δικό του.
Ειπα θα φυγω παει και τελειωσε...τωρα αν εσυ νομιζεις οτι ειναι ευκολο να καθεσαι να σε δουλευουν ψιλο-γαζι οποτε βγαινεις εξω και ποτε καταφατσα αλλα παντα γυρω-γυρω ολοι ειναι αλλο θεμα.
Προφανως ειναι γελοιο να βγαινει μονος του καποιος να πιει καφε και να ειναι αφηρημενος.
Μπα,γιατί να είναι;Το έχω κάνει και δε με μαστίγωσα ούτε τόσο δα.Κeep,καταλαβαίνεις πόσο μπορεί ακόμη και στα απλούστερα καθημερινά ζητήματα όπως ένας καφές να βάζεις το ζήτημα της\"κρίσης\"των άλλων ως πρώτο στην ατζέντα σου;Προσπάθησε να αποβάλλεις το φόβο που σου έχει καρφωθεί από βιώματα και από δική σου επεξεργασία πάνω τους.Όχι,δεν φαίνεται καθόλου παράξενο.Έχω κάνει πολύ πιο παράξενα πράγματα ανά εποχές και δε με τιμώρησα με αποχή από την κοινωνική πραγματικότητα γιατί στον κάθε άλλο θα φαινόμουν το οτιδήποτε.Απενοχοποιήσου,ξ εκόλλα παιδί μου!:P
Toτε θα κανουμε πολυ καλη παρεα εμεις οι 2 γιατι και εγω αρκετες φορες προτιμω να πινω μονος μου γκαφε και να ειμαι οχι απλα αφηρημενος αλλα στην κοσμαρα μου κυριολεκτικα!! Μερικες φορες θα βγαλω να διαβασω και κανενα βιβλιαρακι ή ακομα και κανενα μπλοκακι να σχεδιασω τιποτα.Quote:
Originally posted by keep_walking
Προφανως ειναι γελοιο να βγαινει μονος του καποιος να πιει καφε και να ειναι αφηρημενος.
Ναι και σε αλλα τραπεζια ας υπαρχουν 300 ατομα παρεες , αυτοι ας κανουν τη δουλεια τους και εγω την δικια μου ;)
Και αν καποιος μου πει (ναι καλα..) οτι για καφε πρεπει να πας παντα με παρεα και οτι εγω παρολα αυτα προτιμω να πηγαινω μονος μου, τοτε θα τον συγχαρω για την παρατηρητικοτητα του :)
Πες μου που φαίνεται το όχι να το σχολιάσουμε μαζί άμα δεν βαριέσαι. ;) Άμα βαριέσαι πάλι, μην σχολιάζεις χωρίς στοιχεία.Quote:
Originally posted by PETRAN
Αλλά μπορεί και ΟΧΙ
μπουχαχαχα
βρε κηπακο, σε μια μικρή πόληQuote:
Originally posted by keep_walking
(όπως κ αυτή που μένω εγώ κ σε καταλαβαίνω απόλυτα),
το να πας μόνος σου για καφέ, είναι σίγουρα αντικείμενο σχολιασμού κ κοροϊδίας.
λοιπον, αν δεν αντέχω άλλο κ βγω για καφέ μόνη μου, θα κάνω τουλάχιστον μια ωρα δρόμο για να πάω κάπου που δεν με γνωρίζουν κ δεν θα με σχολιάσουν.
Ξέρεις πολλές φορές προτιμώ τον περίπατο στην παραλία ή έστω το να την αράζω σε μια μεριά όπου δεν έχει κόσμο κ να κάθομαι με τις ώρες μου.
Αν κάποιος με δει, σιγουρα θα ειπωθεί ότι έχω \"ξεφύγει\" γι αυτό προσέχω να παίρνω το μικρότερο ρίσκο όπου κ αν πάω όπου κ αν βρεθώ.
Μεταξύ άλλων το πρόβλημα δεν είναι αυτού που πάει μόνος του για καφέ ή που κάνει πράγματα μόνος του, αλλά εκείνων που θα το σχολιάσουν κ θα το κάνουν να γίνει θέμα.
Κακοπροαίρετοι κ κουτσομπόληδες υπάρχουν πάντα, δεν είσαι εσύ ο περίεργος.
Το ξερω οτι δεν ειμαι ο περιεργος...αλλα δεν παυει να μου φερνουν εμετο ορισμενοι ανθρωποι....για αυτο θα φυγω και θα συνεχισω να φευγω μεχρι να βρω αυτο που θελω.
Υπερβολη το κουτσομπολιο μες τη ζωη ειναι....αλλα ειναι αναγκη να τους ακουω?
Οταν προσεχω?
Τεσπα δεν εχει σημασια...χθες ενας λεει να σου γνωρισω ενα ατομο να κανετε παρεα...ε μου φανηκε περιεργο....ανετρεξα τις μνημες μου και βρηκα οτι προκειται για ατομο που εχει καποια ψυχολογικα....χαχαχαχα η ταμπελοποιηση ειναι ηδη γεγονος...
δεν είναι ανάγκη να ακους κανέναν. το να φύγεις, σίγουρα είναι η καλύτερη λύση, μέχρι όμως να ξεκουμπιστείς οριστικά, θα πρέπει κάτι να κάνεις για να ανεχτείς όσο γίνεται το περιβάλλον που σε κάνει να νιώθεις τόσο άσχημα. πάνω σε αυτό δεν υπάρχει κάποια λύση;
Οχι οτι με πειραζει και εγω ψυχολογικα εχω...αλλα καταλαβαινεται πως το θετω.
Quote:
δεν είναι ανάγκη να ακους κανέναν. το να φύγεις, σίγουρα είναι η καλύτερη λύση, μέχρι όμως να ξεκουμπιστείς οριστικά, θα πρέπει κάτι να κάνεις για να ανεχτείς όσο γίνεται το περιβάλλον που σε κάνει να νιώθεις τόσο άσχημα. πάνω σε αυτό δεν υπάρχει κάποια λύση;
Οχι εκτος εαν σταματησω να βγαινω εξω...αλλα αρνουμε να το κανω ισως απο εγωισμο....γιατι να πα να γαμηθουν.