Quote:
Originally posted by Alobar
Δε φταίει που έχεις \'ακραίες\' απόψεις αλλά που νομίζεις ότι τις έχεις. Κάθε φορά, ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ πώς θα αισθανόσουν για κάποιον, ΑΝ θα έκανε αυτό εσύ θα έκανες το άλλο, ΙΣΩΣ να γινόταν έτσι... και μας καιγόταν το γιουβέτσι να συμπληρώσω. Έχεις εκφράσει απόψεις που αφορούν τον πόνο γενικότερα και πιάνεις με απίστευτη επιπολαιότητα ένα κομμάτι που είναι πάρα πολύ δυσάρεστο σε ανθρώπους που τον πέρασαν. Αναφέρομαι κυρίως στον σωματικό πόνο. Ναι, είναι θρασύτητα να μιλάς για πράγματα που δε γνωρίζεις, που δε ξέρεις πώς θα αντιδρούσες, σκεφτόσουν, αισθανόσουν. Γενικότερα μου δίνεις την εντύπωση πως τη ζωή την έχεις στο μυαλό σου σα μια τεράστια υποθετική κατάσταση σε όλες τις εκφάνσεις της.
Δε θέλω να μπω στα προσωπικά σου και δε θα γινόταν κιόλας. Σε βρίσκω όμως αρκετά κακομαθημένη, κλεισμένη μέσα σε μια γυάλα όπου τα έχεις όλα έτοιμα. Εδώ μέσα όμως ξεχνάς πως δεν είναι όλοι έτσι μιας και γυρεύεις επικοινωνία. Κάθε φορά γίνεσαι το επίκεντρο και ειλικρινά δε καταλαβαίνω γιατί να μπαίνει τόσος κόσμος στη διαδικασία να σου πει δυο πράματα. Στο τέλος κάθε φορά, καταλήγεις να προσβάλλεις, να κλείνεις τ\' αυτιά σου και τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Η ζωή δεν είναι έτσι ξέρεις, κι αν νομίζεις ότι τη ζεις πίσω από μια οθόνη, λυπάμαι αλλά μάλλον έχεις ένα δώρο που το αφήνεις και φεύγει τζάμπα και βερεσέ.
Πολλά από αυτά που ισχυρίζεσαι ότι υιοθετείς σαν άποψη, για μένα είναι μούφα απλά για να τραβάς την προσοχή. Σόρυ, αλλά αυτός είναι ο σκοπός σου; Αυτό δε λέγεται ούτε επικοινωνία, ούτε βελτίωση του όποιου προβλήματος. Και ξέρεις γιατί είναι μούφα; Γιατί αν ήσουν εκεί έξω, δε νομίζω ότι θα σφαλιάριζες κανένα παιδάκι επειδή τσιρίζει ούτε θα κλώτσαγες κανένα σκύλο επειδή γαυγίζει και σε σνοχλούσε κι αυτό. Και κάτι τελευταίο. Είναι σχετικά καλό το να βιώνει κάποιος το όποιο πρόβλημά του υπό συνθήκες αξιοπρεπείς και άνετες σχετικά. Εν ολίγοις, μάλλον δε χρειάζεται να κουνιέσαι για τίποτα στη ζωή σου και τα βρίσκεις όλα στο πιάτο. Αναρωτήθηκες ποτέ αν όλοι οι άνθρωποι με το δικό σου πρόβλημα είναι στη θέση σου; Κάποιοι δεν έχουν κανένα να τους αγαπάει και να τους φροντίζει. Κάποιοι δεν έχουν σπίτι, ένα φαγητό, μια στέγη. Και κάποιοι καταλήγουν εκεί που καταλήγουν γιατί τους πετάνε σα τα φρούτα στις χωματερές. Νομίζω ότι μιας και είσαι σε πλεονεκτικότερη θέση, καλό είναι να το εκτιμήσεις κάποια στιγμή. Βρες έναν άνθρωπο της προκοπής να σε βοηθήσει και βγες έξω να κυνηγήσεις τη ζωή σου όπως κάνει τόσος και τόσος κόσμος που στην τελική μπορεί να έχει και χειρότερα προβλήματα απ\' τα δικά σου. Και να με συγχωρείς πολύ, αλλά εφόσον δεν εκτιμάς όσους σου απαντούν - αν δε σου αρέσουν αυτά που σου λένε - και δείχνεις αγένεια και εγωκεντρικότητα στο φουλ - να έχεις υπόψιν σου ότι ίσως κάποια στιγμή ενδεχομένως να μη μπει στον κόπο και κανείς. Κάποιοι από μας μπορεί να πεθάνουμε σήμερα το βράδυ στον ύπνο μας. Εσύ που μάλλον νομίζεις ότι θα ζεις αιώνια, επέλεξε αν αυτό που έχει σημασία είναι να καμώνεσαι εδώ μέσα και χωρίς αποτέλεσμα στην τελική...
Καλημέρα σου.
σωστο το ποστ,
πανω κατω, τα ιδια εχω γραψει και πει κατα καιρους.
Ομως το να αποδειξουμε στον αλλο οτι ειναι \"γυμνος\",
ξεχναμε οτι ισως καποτε ειμασταν εμεις γυμνοι και τα ματια μας ηταν εξισου θολα οπως της lbp.
Ετσι το παν σε μια επικοινωνια δεν ειναι ακριβως να πεις την αληθεια,
αλλα να βρεις το σωστο τροπο για να δει ο αλλος την αληθεια σου, αλλιως ειναι αχρηστη, η αλλιως ικανοποιει μονο εμας.
Σε αυτο το θεμα, βρισκω τις παρεμβασεις του πετραν,
σαν τις πιο χρησιμες απο ολους, με την εννοια οτι καταφερε να βρει μια γεφυρα επικοινωνιας με την lbp.
Οταν ο αλλος αδυνατει να σε δει, δεν εχεις καταφερει τιποτα.
Επισης σε ενα φορουμ υποστηριξης,
το να εχεις περασει απο ενα τετοιο λουκι και να κρατας αυτη την σταση,
δεν το βρισκω και το καλυτερο.
Ειναι σαν να ειμαι με ενα καπνιστη, και να κοβει το τσιγαρο, και να ειναι ο χειροτερος αντικαπνιστης του πλανητη.
Μα εσυ χθες ρε φιλε δεν ησουν εκει που ειμαι?
Σημερα πως με κρινεις ετσι?
Τοσο γρηγορα ξεχασες?
Επιπλεον να προσθεσω lbp,
οτι αμα αντιδρασεις με φευγιο οπως συνηθως κανεις,
πολυ απλα δεν καταλαβες ποτε τι σημαινει φορουμ, διαλογος, επαφη με τους ανθρωπους, κοινωνικοποιηση και ολα αυτα που προσπαθουμε για να επικοινωνησουμε με τους αλλους.
Ενα πραγμα παρα πολυ δυσκολο στην εποχη μας.
Τελος,
οι διαφορες και τα πλακωματα που εχω με την αλομπαρ,
ειναι δικη μας υποθεση δεκαετιας και δεν αφορα τριτους για να την χρησιμοποιουν ως οχυρο τους.
ΥΓ...... ελπιζω να μην αρχισουν τα φλειμς, με την απαντηση μου....