Λοιπον πηγα προχθες στο ραντεβου με την ψυχολογο μου. Μετα απο 5 επισκεψεις "διερευνιτικες" της ειπα οτι απο εδω και περα επειδη καταλαβαινω πλεον οτι "το προβλημα το εχω εγω" θελω οταν αρχισω να ξαναπαραπονιεμαι για ανθρωπους η καταστασεις οι εχουν συμβαλει στο προβλημα μου να με διακοπτει και να με...επαναφερει στην ταξη. Στην ουσια δηλαδη της ζητησα να επικεντρωθουμε σε μενα , στο Εγω μου ωστε να ψαξουμε τροπους να βελτιωθω ψυχολογικα. Συμφωνησε απολυτα η ψυχολογος μου ηταν σαν να περιμενε καποια στιγμη να της το ζητησω. Πραγματι στην πορεια της συζητησης παλι "ξεφυγα" παλι κατεληξα να παραπονιεμαι για ανθρωπους που μου "κατεστρεψαν/καταστρεφουν την ζωη" αλλα αυτη την φορα η ψυχολογος φροντιζε να με διακοπτει και καλα εκανε. Ειναι μεγαλο βημα πιστευω στα πλαισια της ψυχοθεραπειας να αντιληφθουμε οτι το ζορι την μαυριλα τα ψυχοσωματικα τα εχουμε εμεις και ολοι και ολα που μας τα προκαλουν ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ Γ*ΜΗΘΟΥΝ. Σαν πολυ ασχοληθηκα με αυτους και στην ουσια τη κανω? Αναπαραγω το προβλημα μου και δεν κοιταω να σωσω τον εαυτο μου. Οχι δεν μιλαω εγωιστικα μιλαω για τον ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ....
Τελος παντων "συναδελφοι" καποια στιγμη η ψυχολογος μου λεει θα κανουμε μια ασκηση για χαλαρωση...λεω τι ειναι αυτο ...μου λεει θα δεις. Χαμηλωσε φωτισμο εβαλε χαλαρη μουσικη μου ειπε παρε δυο βαθιες ανασες κλεισε τα ματια και φαντασου οτι βρισκεσαι σε ενα μερος που αισθανεσε ομορφα... Πραγματι προσπαθησα (αν και δεν το πολυπιστευα) και σιγα σιγα με τις οδηγιες της αισθανθηκα μια χαλαρωση μια ηρεμια που χρονια εχω να την αισθανθω και που τελικα την ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ. Καποια στιγμη μου λεει "τωρα σιγα σιγα φυγε απο αυτο το μερος και ανοιξε τα ματια σου". Αυτο που εχω να πω ειναι ΕΙΧΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ "ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΩ"... Οταν ανοιξα τα ματια μου ειχα μια χαλαρωση αλλο πραγμα. Το μονο που της ειπα ειναι "Σιγουρα εσεις οι ψυχολογοι δεν ειστε γιατροι?" Γελασε μου ειπε οχι δεν ειμαστε γιατροι αν και οταν παιρνουμε πτυχιο ορκιζομαστε στον ορκο του ιπποκρατη.
Μου ειπε οτι αυτο που καναμε να προσπαθησω σιγα σιγα χωρις πιεση να το κανω μονος μου και οτι στην πορεια της θεραπειας θα μου ειναι πολυ πιο ευκολο να ηρεμω και να χαλαρωνω. Ασε που εχει και αλλες τεχνικες (ελεγχος αναπνοης) που θα τις μαθουμε στο μελλον.
Αυτο που εχω να πω εν κατακλειδι ειναι οτι οταν εφυγα και βρεθηκα στον δρομο ημουν τοσο ηρεμος πραγματικα ειχε φυγει μια πιεση απο πανω μου. Περπατουσα πιο αργα και ειμουνα πως να το πω...χαρουμενος ευτυχισμενος ΗΜΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΛΑ. Επειδη εχω κανει και βελονισμο αυτο που μπορω να πω ειναι οτι αυτη την ηρεμια και την χαλαροτητα την ειχα ζησει και με τον βελονισμο. Θελω να πω οτι τελικα υπαρχουν τεχνικες χαλαρωσης που πραγματικα βοηθανε και οταν ζεις αυτη την χαλαρωση ειναι αλλο πραγμα , ειναι πως ειμασταν οταν ειμασταν παιδια ...ε κατι τετοιο.