Originally Posted by
Sonia
Καλημέρα παιδιά.
boo σχετικά με τα της πάθησης, πιστεύω ότι όσες δυσκολίες κι αν σου δημιουργεί η αγωγή στην καθημερινότητά σου, πρέπει να τα συζητάς με τον γιατρό και να μην κάνεις αλλαγές από μόνη σου.Διότι με καλή πρόθεση έκανες αλλαγή, για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της σχολής ας πούμε, αλλά να που τελικά είχες πισωγύρισμα και έκανες άθελά σου κακό παρά καλό.
Στα όχι καθαρά της πάθησης όμως, νομίζω ότι θα πρέπει να δώσεις πιο πολύ βάση. Εννοώ σε κάποια ψυχανάλυση/ψυχοθεραπεία, ώστε να μάθεις να βάζεις όρια και να βελτιώσεις τον εαυτό σου να μην αισθάνεται ενοχικά. Να μειώσεις το άγχος να ανταπεξέλθεις σε πράγματα που πιο πολύ είναι επιθυμίες άλλων παρά δικές σου. Να αρχίσεις να αισθάνεσαι πιο άνετα με τον εαυτό σου και να δεις τι θέλεις να κάνεις εσύ βρε παιδί μου. Το άγχος επιδεινώνει τα πάντα και ψυχολογικά και σωματικά. Προσπάθησε να δεις τι θέλεις εσύ να κάνεις στο μεσοπρόθεσμα και άσε τους γονείς. Να δυναμώσεις ψυχολογικά και να μην σκας και πολύ για βλακείες. Άρχισε να δουλεύεις πιο πολύ αυτό το κομμάτι.
Παύλο έχω μία φίλη πάρα πολύ λειτουργική, με διπολική, δεν καταλαβαίνεις ότι έχει αυτό το θέμα, είναι μία χαρά η κοπέλα. Επειδή δουλεύει με παιδάκια, βρήκε μία δουλειά τώρα για κάποιους μήνες και ζητάνε χαρτί απο ψυχίατρο ανάμεσα σε άλλα και δεν τους το έχει πάει ακόμα. Ο γιατρός είπε ότι δεν μπορεί να το κρύψει, άλλωστε κάποιος επόμενος γιατρός πάντα θα βλέπει στα σύστημα τι αγωγή παίρνει. Η φίλη μου φοβάται ότι αν δουν σε ένα χαρτί διπολικότητα, θα υποθέσουν τα τέρατα για αυτή. Από τη μία άποψη την καταλαβαίνω, είναι σε μικρό μέρος και υπάρχει αμάθεια και κοινωνικό στίγμα ακόμα σε αυτά τα θέματα, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να κρύβεται και μία ζωή, ιδίως όταν στη δουλειά της θα το συναντάει συνεχώς αυτό. Επειδή είναι δουλειά 8μηνο, σκέφτεται αν της το ζητήσουν το χαρτί να πει κάποια δικαιολογία και να παραιτηθεί. Δεν είναι κι αυτό λύση όμως, μπορεί αργότερα να προκύψει κάποια καλή δουλειά που να την ενδιαφέρει πολύ, τότε τι θα κάνει; Άλλωστε στη δουλειά δεν θα έχει κάποιο κόλλημα λόγω της ασθένειας, απλά φοβάται μην βγει προς τα έξω. Δεν υπάρχει λόγος να νοιώθετε άσχημα επειδή ο κάθε τριμάλαξ ζει 100 χρόνια πίσω από τα γομάρια και μπορεί να σχολιάσει αρνητικά, πάντα κάποιος κακοπροαίρετος θα βρεθεί. Αν δεν ξέρει τι είναι αυτό, να πάει να μάθει, αφού είστε εντάξει εσείς σε αυτό που καλείστε να κάνετε, αφήστε τους να λένε. Αν είχες 67% κι έγραφε διαβήτης ή καρκίνος ή μειωμένη όραση (χτύπα ξύλο) θα ένοιωθες πάλι άσχημα; Μην υιοθετείτε την βλακεία του καθενός, εσείς ξέρετε το τι είστε και τι αξίζετε!