οντως βρε ερι... λιγη βιταμινη D να ανεβουμεεεεεε.... που ειναι ο ηλιος οεοοοοοο?
Printable View
οντως βρε ερι... λιγη βιταμινη D να ανεβουμεεεεεε.... που ειναι ο ηλιος οεοοοοοο?
:thumbup::thumbup::thumbup:Quote:
Originally posted by ria
Λοιπόν, έλι μου, ήθελα να σου πω ότι έκανα τα ψωμάκια σε φόρμα μακρόστενη, που αναρωτιόσουν αν γίνονται. Έγινε μια νοστιμότατη φρατζολίτσα (δεν φούσκωσε πάρα πολύ αλλά δεν με πείραξε) και κόβω φετούλες και τρώω. Το δοκίμασα γιατί στις φορμίτσες μου κολλούσαν και δεν έβγαιναν και εκνευριζόμουν. Το έκανα με σταφίδες και καρύδια αλλά θα το δοκιμάσω και με ελιές που το έκανες να δω πώς είναι.
Αλεξάνδρα μου και εγώ την επόμενη φορά θα το κάνω σε φόρμα για τον ίδιο λόγο. Φαντάζομαι ότι τα ψωμάκια θα γίνονται πολύ ωραία σε εκείνες τις αντικολλητικές φόρμες που είναι για μάφινς αλλά δεν διαθέτω στον κουζινικό μου εξοπλισμό κάτι τέτοιο. Δοκίμασα να τα ψήσω σε πύλινα ατομικά σκεύη που κάνω σουφλέ σοκολάτας (κάποτε... τώρα έχω καιρό να κάνω...:bigsmile:) αλλά δεν ψήθηκαν καλά και μάλιστα έκανα αμάν να τα ξεκολλήσω και ας τα είχα βουτυρώσει πιο πριν. Οπότε ναι την επόμενη φορά θα πάει το μείγμα σε φόρμα μακρόστενη :P
Εγώ προς το παρόν προτιμώ την αλμυρή έκδοση του και λέω να προσθέσω και λίγο τυράκι την επόμενη φορά εκτός από κομμένες ελιές :). Αυτή τη στιγμή το σπίτι μου είναι φουλ από σνακ οπότε περιμένω να ξεμείνω για να το ξανακάνω.
Quote:
Originally posted by alexan972
Λοιπόν, έλι μου, ήθελα να σου πω ότι έκανα τα ψωμάκια σε φόρμα μακρόστενη, που αναρωτιόσουν αν γίνονται. Έγινε μια νοστιμότατη φρατζολίτσα (δεν φούσκωσε πάρα πολύ αλλά δεν με πείραξε) και κόβω φετούλες και τρώω. Το δοκίμασα γιατί στις φορμίτσες μου κολλούσαν και δεν έβγαιναν και εκνευριζόμουν. Το έκανα με σταφίδες και καρύδια αλλά θα το δοκιμάσω και με ελιές που το έκανες να δω πώς είναι.
Αλεξάνδρα μου πες μου λίγο, το έκανες με κόκκινη φαρίνα ή με φαρίνα ολικής?
Κι εμένα μου κολλάνε στα φορμάκια και μάλιστα δοκίμασα και τα ειδικα χάρτινα θηκάκια που χρησιμοποιούμε για τα cupcakes και πάλι κολλάνε.
Εγώ όμως βάζω φαρίνα ολικής, και πάντα στο κέντρο παρατηρώ ότι παραμένουν υγρά όσο κι αν τα ψήσω.
Έχει τύχει και σε σας κορίτσια?
Και εγώ φαρίνα ολικής έβαλα και τα έψησα για 20 λεπτά και ναι ήταν υγρά και δεν είχαν ψηθεί αρκετά. Ωστόσο το αποδίδω στα πήλινα φορμάκια. Όταν κάνω κέικ ολικής άλεσης η αλήθεια είναι ότι το αφήνω περισσότερο χρόνο από τι αφήνουμε τα κέικ με άσπρη φαρίνα. Την επόμενη φορά θα το ψήσω σίγουρα για περισσότερη ώρα σε μεταλλική φόρμα , αντικολλητική ή πολύ καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη και θα σας πω αν έχει διαφορά.
Έλη, μάλλον δεν φταίνε τα πήλινα, φταίει το ολικής απ' ότι καταλαβαίνω.Quote:
Originally posted by Eli
Και εγώ φαρίνα ολικής έβαλα και τα έψησα για 20 λεπτά και ναι ήταν υγρά και δεν είχαν ψηθεί αρκετά. Ωστόσο το αποδίδω στα πήλινα φορμάκια. Όταν κάνω κέικ ολικής άλεσης η αλήθεια είναι ότι το αφήνω περισσότερο χρόνο από τι αφήνουμε τα κέικ με άσπρη φαρίνα. Την επόμενη φορά θα το ψήσω σίγουρα για περισσότερη ώρα σε μεταλλική φόρμα , αντικολλητική ή πολύ καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη και θα σας πω αν έχει διαφορά.
Σήμερα τα έφτιαξα κι εγώ αλμυρά, με τριμμένη φέτα μέσα, τα έψησα 35-40 λεπτά και πάλι υγρά είναι μέσα.
Εγώ την επόμενη φορά θα κάνω μια φουρνιά με άσπρη φαρίνα, να δω αν υπάρχει διαφορά.
Σημερινό μενού:
Πρωι ~ Κρητικό τοστ, 3 μικρά βερίκοκα
Σνακ ~ 15 κεράσια, 1 κριτσίνι πολύσπορο
Μεσημέρι ~ 2 αβγά βραστά, μπρόκολο βραστό με κολοκύθι και λίγη πατάτα, 1/2 ψωμάκι Αλεξάνδρας (σε μέγεθος cupcake) με φέτα
Σνακ ~ 4 φράουλες, 1 μπάρα κέλογκς
Βράδυ ~ 1 μικρό ψωμάκι Αλεξάνδρας, 1 φέτα γαλοπούλα, 15 κεράσια.
Εν τω μεταξύ, αισθάνομαι λες κι έχω φάει σήμερα ένα βόδι ολόκληρο! :crazy:
:lol:
Υπάρχουν και αυτές οι μέρες Έρη μου χιχιχιχι. Απόλαυσε τες! Σύμφωνα με αυτά που μας γράφεις δεν έχεις φάει πάντως πολύ ίσα ίσα! ʼψογη μέρα :yes:
Σ' ευχαριστώ Ελάκι!Quote:
Originally posted by Eli
:lol:
Υπάρχουν και αυτές οι μέρες Έρη μου χιχιχιχι. Απόλαυσε τες! Σύμφωνα με αυτά που μας γράφεις δεν έχεις φάει πάντως πολύ ίσα ίσα! ʼψογη μέρα :yes:
Να πω την αλήθεια κι εγώ μέσα στην ημέρα αναρωτιέμαι αν αυτά που τρώω είναι πολλά, γιατί ειδικά από το μεσημεριανό και μέτα τα υπόλοιπα τα τρώω μηχανικά, απλά για να τηρώ το πρόγραμμα μου και τους συνδυασμούς.,
Αλλά μετά κάθε βράδυ που τα γράφω και τα βλέπω συγκεντρωμένα, βλέπω ότι δεν κάνω υπερβολές τελικά.
Την Παρασκεύη κλείνω ένα μήνα στον τριαδόκοσμο και λέω να ανέβω στην ζυγαριά και να κάνω έναν πρώτο απολογισμό.
Ευτυχώς νιώθω καλά...τα παντελόνια άρχιζουν και γίνονται πιο άνετα, και αυτό είναι καλό σημάδι...
Έρη μου είναι καλό που κάθεσαι και γράφεις τι τρως κάθε μέρα έτσι θα εκπαιδεύσεις καλύτερα τον εαυτό σου για αργότερα ώστε να σου βγαίνουν όλα μηχανικά και να μην χρειάζεται να σκέφτεσαι πολύ.
Θα αναμένουμε τον απολογισμό σου με χαρά! Είμαι σίγουρη ότι θα το γιορτάσουμε! Μην ξεχνάς ότι το σημαντικότερο είναι ότι δεν πεινάς και δεν υποφέρεις και δεύτερον εκπαιδεύεις τον εαυτό σου για το υπόλοιπο της ζωής σου ώστε ότι κιλά χάσεις να μπορέσεις να τα διατηρήσεις. Η απώλειες σε αυτή τη διατροφή συνήθως είναι πιο αργές από τις υποθερμιδικές δίαιτες αλλά είναι και πιο σίγουρη η διατήρηση του αποτελέσματος. Οπότε όπως και να χει είσαι διπλά κερδισμένη για κάθε κιλό που χάνεις!
Ευχαριστώ για την συμπαράσταση Ελάκι!
Είναι ωραίο να έχεις συμμαχους σε κάθε προσπάθεια.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και άλλους, πέρα απο εσάς.
Με δυο φίλες που προσπάθησα να εξηγήσω την λογική της διατροφής αυτής, δεν τις βρήκα και τόσο θετικές.
Σχόλια του τύπου ''δεν μπορώ να τρώω κάθε τρεις ώρες'', ''θέλω γρήγορα αποτελέσματα, δεν μπορώ να περιμένω'' κτλ, με κάνουν να κρατώ το στόμα μου κλειστό, δυστυχώς, και να μην συζητώ ούτε τι τρώω, ούτε αν έχω τα πολυπόθητα αποτελέσματα.
Εγώ πάντως, δεν ξαναγυρίζω στα παλιά!
Και ώρες ώρες απορώ γιατί όλο αυτό να μην το έχω ανακαλύψει νωρίτερα, ώστε να μην αναλώνομαι σε άσχετες, άσκοπες και καταστροφικές δίαιτες.
Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ, δεν λενε?
Μου πήρε η αδελφούλα μου μια σιλικονάτη φόρμα με 8 θήκες λέτε να κολλήσουν τα ψωμάκια ή τα κεκάκια που θέλω να φτιάξω? να την αλλάξουμε κ να πάρουμε τη μεταλλική με τις θήκες?
καλήμερα κορίτσια!!!!
break εχω την εντυπωση οτι στις φόρμες σιλικονης δεν κολλάνε οι ζύμες... μη σε πάρω κ στον λαιμό μου αλλα εχω την εντυπωση οτι ειναι καλυτερες απο τις μεταλλικες σε αυτο το θέμα.
εχθές το πρόγραμμα πήγε οπως ακριβως το προγραμματησα....
ΣΗΜΕΡΑ
7:30 ---->1 τοστ με διπλό τυρι + γαλοπούλα+ μαρούλι
10:30---> 1 ελληνική μπάρα
13:30---> 1 αχλάδι+ 1 μπισκότο βρώμης
16:30---> σαλάτα+τόνος σε νερό+2 παξιμάδια κριθινα
19:30---> 1 χυμό στο μπλέντερ
22:30---> σαλάτα (1 ντομάτα+τυρί 50γρ) +1 παξιμάδι κριθινο
κορίτσια μολις πριν λιγο δοκίμασα το βρωμομπίσκοτο....:P ΤΕΛΕΙΟ!!!!!! (πραγματικα, ειναι ονομα για μια τοσο θρεπτικη τροφή .....βρωμη? τσ τσ τσ πτοτεινω να της βρουμε μια πιο ευηχη ονομασία.... ακου ΒΡΩΜΗ!) :)