-
μπορει να εχεις 1000% δικιο σ αυτο που λες αβα μου και ναι πιστευω πως ισως ετσι ειναι. αλλα η ουσια δεν αλλαζει....για μενα δεν εχουν σημασια οι λογοι, σημασια εχει οτι δεν θα τους δω. κι οτι νιωθω οτι στενευουν τα περιθωρια....τωρα ειναι σχετικα νεοι και μπορουν να ταξιδεψουν. σε καποια χρονια, ακομα κι αν φυγει η κριση δεν θα μπορουν πια. αλλα πως να τους το πω αυτο??? θα καταρρευσουν.
επισης τα χρονια που θα μεινω στο εξωτερικο, γιατι εκεινοι με επρηξαν να φυγω(και ναι μαλλον ειχαν δικιο) δεν μπορω να τα μετραω σαν χρονια απουσιας των γονιων μου. δηλαδη να στο πω κι αλλιως, δεν θελω να χασω την τελευταια καλη τους δεκαετια,γιατι μοιραια μετα τα 75 θα ειναι πια πολυ μεγαλη. τωρα μπορουν να ζησουν ακομη, μπορουμε να κανουμε πραγματα μαζι. να με χαρουν και να τους χαρω κι εγω
-
Κοριτσάκι μου θα σου πω κάτι, που ίσως σε σοκάρει: Αυτές τις δύο μέρες έφτασα στο σημείο, στιγμιαία βέβαια, να ζηλέψω τους φίλους μου που δεν έχουν πια γονείς. Τρομάζω μπροστά στο τι με περιμένει, ειδικά τώρα, που δεν έχω δική μου οικογένεια, ώστε να βάλω ένα όριο ασφαλείας.
Θέλουμε τους γονείς μας δίπλα μας, γερούς, δυνατούς, αισιόδοξους, βράχους και πηγή δύναμης για μας. Αν είναι να κάνουμε τις νταντάδες τους, άστο καλύτερα.. Θα προτιμούσα να σου είχαν μιλήσει ευθέως για το θέμα τους. Τότε θα τους αντιμετώπιζες με τη μεγαλύτερη δυνατή συμπάθεια, ενώ τώρα.. Είδες; Μας απομακρύνουν με τον τρόπο τους, λόγω πανικού, ηλικίας, δεν ξέρω κι εγώ τι.. Κι εμείς.. ʼλλο που δεν θέλουμε! Σαν τρελή έφυγα, μην τυχόν και με γυρίσουν πίσω..
Όταν η μητέρα μου έκλαιγε και μου έλεγε μόνο αν πεθάνω θα ησυχάσεις, της απάντησα ψύχραιμα ότι ο καθένας συνεχίζει τη ζωή του. Ότι μάνες χάνουν τα παιδιά τους και συνεχίζουν να ζουν, πόσο μάλλον εγώ.. Όταν φύγει, θα πονέσω, αλλά θα ζήσω, να μην αμφιβάλλει γι' αυτό. Βέβαια, αυτή η διένεξη άφησε τα σημάδια της μέσα μου, δε μπορούσα εκείνη τη στιγμή να εκδηλωθώ, το έκανα μετά.
ʼρα, μη νιώθεις άσχημα. Εσύ δήλωσες την επιθυμία σου και απερρίφθη. Πάμε για άλλα! Πάρε αγκαλιά το αγοράκι σου και πάτε για κανένα ποτάκι!
-
Και κάτι ακόμα: Όσο ο εαυτός μας δεν μετράει κανείς! Ήρθα στο σπιτάκι μου, χαλάρωσα κάπως.. Δε μάζεψα τη βαλίτσα μου, αλλά κατάφερα και πλύθηκα. Έβαλα τη δαντελένια μου νυχτικιά, άνοιξα και τη μπυρίτσα μου.. Παγωμένη, όπως μου αρέσει.. Έβαλα στο φούρνο να ψήνονται και πιτσάκια και μοσχομύρισε ο τόπος! ʼρχισα να νιώθω ανθρωπιά, μετά από τόση κακοποίηση. Τελικά με κανακεύω εγώ, γιατί εγώ θα φροντίσω εμένα.Να το θυμάσαι αυτό!
-
Κορίτσια, η παράνοια στο μεγαλείο της! Μόλις ηρέμησα λιγάκι, με πήραν τηλέφωνο οι δικοί μου, να παραπονεθούν γιατί δεν τους πήρα, να πω πως έφτασα. Γιατί αυτό εξυπακούεται, απάντησα, αφού έφυγα, έφτασα. Α, εξυπακούεται, είπε ειρωνικά ο πατέρας μου.. Καλά παιδί μου, κάνε ό,τι καταλαβαίνεις.. Μετά από τόσα που πάρασα! Όχι πια, όχι!
-
να σας πω και τα δικα μου?
παει διακοπες η κορη με το αγορι της!
πραμγα απαγορευτικο φυσικα για τον παππου και αναγκαστικα του ειπαμε ψεματα
οτι και καλα παει στο νησι με μια φιλη της
αρχισε τη γκρινια για το αν της εδωσα λεφτα καταρχην μετα για το ποσες μερες θα κατσει και αφου του ειπε οτι θα φυγει τωρα γιατι δεν θελει να το χαιρετισει το πρωι αρχισε ο χαμος γιατι δε τη παει ο πατερας της στο αιγαλεο υπτιθετε οτι θα παει εκει για να φυγει το πρωι με τη φιλη της
του ειπε τελικα οτι θα παει με ταξι ( γιατι το αμαξι μας ειναι χαλασμενο ) και μολισ πηγα εγω αρχισε τον εξαψαλμο οτι ειναι αχρηστος οτι ουτε ενα αμαξι δεν μπορει να φτιαξει οτι ολη μερα κοιματε ( μεχρι πριν λιγο καιρο δουλευε σε 2 δουλιες και ακομη και τωρα οπου βρει δοθλια δεν την αφηνει)μια και ειναι ανεργος και αν της εδωσα λεφτα και και και!
-
Μιλούσα τόση ώρα με το λαλάγγι που μου έλεγε κι αυτός τον πόνο του, λες και δεν μου φτάνουν τα δικά μου! Γλαύκη εγώ δεν είμαι καθόλου αυστηρή γιατί η μητέρα μου θέλει εδώ και πολλά χρόνια να πάει στην Κωνσταντινούπολη και δεν μπορεί γιατί ξεπουλήθηκε για χάρη μας και συνεχίζει να μας δίνει από αυτά που δεν έχει τη στιγμή που ο πατέρας μου έχει ξεχάσει ότι υπάρχουμε. Και τώρα που έχει βρει μία προσφορά με 300 ευρώ για Κωνσταντινούπολη ντρέπομαι που στην ηλικία μου δεν μπορώ να της τα δώσω για να πάει και ντρέπομαι ακόμα περισσότερο γιατί ξέρω από τώρα ότι όταν θα έχει φύγει από δίπλα μας θα μου μαυρίζει πιο πολύ η ψυχή που δεν κατάφερα να της προσφέρω έστω και κάτι λίγο όσο ζούσε. Οπότε το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να την βλέπω να διασκεδάζει ακούγοντας τα τραγούδια που της αρέσουν.
Αβα μου το τραγούδι που έβαλες είναι ωραίο σε σχέση με αυτά τα κλαψιάρικα με τα βιολιά! Αφού χρειάζονταν κι άλλα τραγούδια για να γεμίσει το cd και πρόσθεσα μερικά από μόνη μου που είναι τσιφτετέλια χιχιχι.
-
αααα ειχαμε και αλλο θεμα
τα λεφτα απο το επιδομα δεν μπηκανε οπος επρεπε εχθες οποτε δεν υπηρχε και ανεση στα χρηματα δλδ εδωσα αυτα που ειχα για να παρω τις βιταμινες μου και να κουρευτω
αλλα πηγα και ψωνισα και πηρα μαλιστα μοσχαρι ποντικι για να τον ευχαριστησω το εκανα τας κεμπαπ με χοντρο μακαρονι ( τα παιδια μου δε το τρωνε εφτιαξα αλλο για αυτα)
και το μεσημερι που του πηγα να φαει μου λεει ειναι λουκανικο?
λεω οχι μοσχαρι
και τωρα με εβριζε γιατι τον κοροιδευω και παω και περνω οτι κατιμαδες και σαπια εχει ο χασαπης και του λεω οτι ειναι κρεας!
του ειπα εγω φταιω που το εβραζα απο τις 8 για να λιωσει να μπορεις να φας και εφυγα!
-
Τζινάκο μου.. Πώς το ήξερα ότι θα την κάνεις τη ζημιά;
Γοργόνα μου, τι να πω; Δε λέω τίποτα, μάλλον κάτι λέω από μέσα μου, αλλά δεν θα ήθελες να το ακούσεις..
Δεν αντέχω άλλο, τελειώσανε τα περιθώρια της αντοχής μου. Περιθώρια αγάπης έχω απεριόριστα, αντοχής, όμως, όχι πια.. Όχι μέχρι να ξαναγεμίσω τις μπαταρίες μου. Με ξεκάνανε, με εξουθένωσαν, μετάνιωσα την ώρα και τη στιγμή που πήγα να τους δω. Είχα όνειρο ζωής να φύγω από τον τόπο που ζω και να πάω εκεί που ζει πλέον όλη μου η οικογένεια, να ενωθούμε. Τώρα πια, έχω δεύτερες σκέψεις.. Καλύτερα ίσως να μείνω στην ησυχία μου, ακόμη και χωρίς ταίρι.. Τουλάχιστον ψυχικά υγιής.
-
ava μου απο μεσα μου λεω και εγω πολλα
ασ οψετε η οικονομικη μας ανεχεια
δε μπορω να κανω αλλιως!
αυτο το ψυχικα υγιης εγω δε ξερω αν θα το καταφερω παντως
τουλαχιστον φροντιζω να ειναι καλα τα παιδια μου
( αν και μου λενε οτι ειμαι ιδια και ετσι θα γινω και εγω ελπιζω πρωτα να μη γινω ετσι και δευτερο να μη φτασω τοσο χρονων και ταλαιπωρω τα παιδια μου )
-
Αααχ, Γοργόνα μου, εγώ αυτές τις μέρες χάρηκα που δεν είμαι μάνα, για να μην τυραννήσω, έστω και εν αγνοία μου, το παιδάκι μου. Ποιος ξέρει τι παρακαταθήκη θα είχα να του δώσω, τι δόση τρέλας, τόσα που τραβάω... ʼστο καλύτερα.. Ένας λιγότερος δυστυχισμένος..
Χαίρομαι πάρα πολύ που σκέφτεσαι έτσι. Τα παιδάκια σου και τα μάτια σου, ακούς τι σου λέω; Ψυχούλα έχουν κι αυτά και το ότι τα αγαπάς δεν είναι αρκετό. Πρέπει και να τους το δείχνεις, κάθε μέρα, με κάθε τρόπο. ʼσε τον πατέρα σου να κουρεύεται.. Συγνώμη κιόλας, αλλά είμαι φορτισμένη.
-
Καλλιόπη μου κουβαλάς σταυρό κι εσύ και δεν υπάρχει και κανείς να του τον φορτώσεις στη δική του πλάτη! Κορίτσια σκέφτομαι ότι τώρα θα έχουν δει όλοι την Κατερίνα και οι κακοπροαίρετοι θα έχουν σκάσει από το κακό τους και θα βγάζουν καπνούς από τα αυτιά τους και πολύ χαίρομαι, μήπως είμαι κακιά; χιχιχιχι
-
Τζινακο ξερω τι εννοεις κ εσυ το κανεις με την καρδια σου κ θα γελατε κ θα χορευεις τσιφτετελια ,καπως ετσι φανταζομαι το κλιμα των κοινων διακοπων σας.Οι γονεις ακομη κ αν στερουμαστε οταν προκειται για τα παιδια μας δεν βαρυγκομαμε.Σκεφτομουν αυτο που μου ειπες προχτες για το σκυλο οτι θα χρειαστει ευθανασια.η κορη μου πηρε αυτοκινητο κ της εριξα 20 ε κ 30 ο αδελφος της απο το αλλο μαγαζι.Της υποσχεθηκα να της κανω το σερβις τον Ιουλιο που παει γυρω στα 250 ε.Προτιμω λοιπον να κανω ευθανασια στο σκυλο παρα να στεναχωρησω το παιδι μου.Σκυλο θα παρω αλλο το παιδι μου τα αξιζει ολα.Ειναι θεμα προτεραιοτητωνκ εγω βαζω τη γλαυκη κ τα παιδια πρωτα κ μετα τους γονεις η οτιδηποτε αλλο.
-
ava τα αγαπαω και τους το δειχνω αν και πιανω μερικες φορες τον εαυτο μου να μη το δειχνω στη μαρια μου τοσο οσο το νιωθω ισως γιατι ειναι μεγαλη πια και νομιζω οτι δε το εχει αναγκη!
αν και τσακωνομαστε κιολας αλλα στο τελος ολα καλα!
απλα ελπιζω οτι τη νιωθει την αγαπη μου και ας μην ειμαι τοσο εκδηλωτικη!
τωρα ας πουμε παει διακοπες και εγω δεν θα παω φετος εκτος τα οικονομικα δε μπορω να φυγω εγω και αυτη να ειναι εδω και να δουλευει (θα κανει πρακτικη)
και να γυριζει σπιτι πτωμα και να εχει τις ευθυνες του σπιτιου και τα βασανα με το παππου
και αν τελικα παω θα παω κανενα σ/κ που θα μπορει να ερθει ( παλι ο αντρουλης μου θα τη πληρωσει)
-
αυτο τζινα μου με τη κατερινα δε ξερεις ποσο το χαιρομαι!
ποσοι θα εμειναν με το στομα ανοιχτο!
ειναι ετσι και αλλιως πολυ καλο παιδι και κουκλα !!!!
-
Γλαύκη εγώ τα σκυλιά μου τα θεωρώ οικογένεια γι'αυτό τα έχω στις προτεραιότητές μου και νομίζω ότι υπερβάλεις λίγο γιατί ξέρω ότι η κόρη σου τον αγαπάει το σκύλο και δεν θα χαιρόταν αν της έλεγες ότι προτίμησες να του κάνεις ευθανασία για να της κάνεις το σέρβις. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολη η κατάσταση γι'αυτό σου είπα αν μπορούσες να συνεννοηθείς με τον κτηνίατρο.