καλημερα!!! βρε παιδια να ρωτησω εσας που γυμναζεστε, παιζει ρολο αν εισαι νυστικος ή οχι πριν την αεροβικη γυμναστικη? Δηλαδη τι ισχυει οσον αφορα το καψιμο λιπους?
Printable View
καλημερα!!! βρε παιδια να ρωτησω εσας που γυμναζεστε, παιζει ρολο αν εισαι νυστικος ή οχι πριν την αεροβικη γυμναστικη? Δηλαδη τι ισχυει οσον αφορα το καψιμο λιπους?
Χθες 4ωρες αερομπικ μαζί με κοιλιακουσ ,ραχιαιους ,squats κτλ
Σήμερα μια ώρα αερομπικς
15' ποδηλατο
15'διαδρομος
15' ελειπτικο
Quote:
Originally posted by ton76
Το θεμα δεν ειναι τι ισχυει με την καυση λιπους... το θεμα ειναι τι ισχυει με το θεμα λιποθυμια...
Απ'όσο ξέρω θεωρητικά ίσως υπάρχει ένα πλεονέκτημα όσον αφορά τη καύση λίπους με τη νηστική προπόνηση. Προσωπικά όσες φορές το τόλμησα δεν είχα αδυναμία ή λιποθυμίες αλλά σαφέστατα είχα μειωμένη απόδοση οπότε μάλλον αρνητικό αντίκτυπο είχε τελικά σε μένα. Το έχω απορρίψει πάντως σα τακτική πλέον. Επίσης να προσθέσω οτι όλα αυτά κατά 90% εξαρτώνται από τη διατροφή μας, μη δίνουμε μεγάλη σημασία σε μάλλον ανούσιες λεπτομέρειες.
Σήμερα κατάφερα και έτρεξα 10' στα 12χαω 1η φορά στη ζωή μου... μετά τα έφτυσα βέβαια, σιγά σιγά...
30' διάδρομο, ~5χλμ, 400+ θερμίδες.
σκεφτηκα να παω γιαπερπατημα, αλλα εβρεχε οποτε το κοψα στον υπνο!!!
επισης σκεφτηκα να παω στο τζυμ αλλα ειχα μαθημα τελικα την ωρα που θα πηγαινα... οποτε δεν πηγα....
σ αυτη την περιπτωση.... μετραει η προθεση? :D
(εξαλλου παλιοτερα ειχα διαβασει οτι αν οραματιζεσαι οτι ασκεισαι εχεις σχεδον τα ιδια αποτελεσματα με το να σκεισαι πραμγατικα... λετε να επενδυσω σ αυτο το κονσεπτ???)
Do not put money on it!:P:P
οχι λες ε? :crazy:
καλημέρα
νομίζω βρήκα τον τρόπο να πηγαίνω γυμναστήριο συστηματικά....εδώ και 4 εβδομάδες έχω βάλει στο πρόγραμμα κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή μετά τη δουλειά να πηγαίνω σαν να είχα μάθημα Ιταλικών για παράδειγμα. Και κάνω 45 λεπτά spinning και 10-15 λεπτά όργανα.
για να δούμε πως θα πάει.
παιδια βρηκα στο internet αυτο το κομματακι οσον αφορα την προπονηση νηστικοι 'η οχι ?
"Υδατάνθρακες στη διατροφή: Διατροφή που είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες ευνοεί την καύση λίπους.
Τελευταίο γεύμα: Όσο περισσότερη ώρα έχει περάσει από το τελευταίο γεύμα και όσο πιο λίγους υδατάνθρακες είχε, τόσο περισσότερο λίπος καίγεται. Το πρωί, για παράδειγμα, (νηστικός πάνω από 8 ώρες) ο οργανισμός καίει 20% περισσότερο λίπος απ' ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας.
ʼσκηση και διάρκεια: Η αερόβια άσκηση αυξάνει τις καύσεις πάρα πολύ. Όταν μάλιστα διαρκεί και αρκετή ώρα, το λίπος μπορεί να φτάσει να καλύπτει το 70% των ενεργειακών αναγκών. Αν ο ασκούμενος μάλιστα μείνει νηστικός και μετά το τέλος της άσκησης, το λίπος συνεχίζει να καίγεται.
Προπονητικό επίπεδο: Όσο πιο προπονημένος είναι κανείς τόσο περισσότερο χρησιμοποιεί λίπος αντί υδατάνθρακες."
Πάντα καίμε μείγμα από υδ/κες, λίπος και μυς. Όταν υπάρχουν υδ/κες είναι η κύρια πηγή μας και λιγότερο λίπος... όταν δεν υπάρχουν υδ/κες μπορεί μεγάλο ποσοστό να είναι λίπος, μπορείς να μαντέψεις τι είναι το υπόλοιπο; Μύς, σωστά! Θεωρητικά μεγαλύτερη διάρκεια και μικρή ένταση νηστικός βελτιστοποιεί τη καύση λίπους, καμία αντίρρηση, αρκεί να το αντέχεις να προπονείσαι νηστική!
Θα επαναλάβω πάντως οτι το σημαντικό είναι η διατροφή μας σε σχέση με απώλεια βάρους/λίπους.
Anyway...
Σήμερα 40' διάδρομο, 6.3χλμ. 600+ θερμίδες
+Στήθος, τρικέφαλους, κοιλιακούς, ραχιαίους
20' ποδηλατο
20' ελειπτικο
1,5 ωρα χορος!
Τέρμα τα αστεία, καλό το διάλειμμα που έκανα αλλά πρέπει να συνεχίσω αυτό που ξεκίνησα!!
Ύστερα από συντήρηση, από πλευράς διατροφής, και 1 μήνα χωρίς γυμναστήριο, ξαναγράφτηκα σήμερα!!
Λίγο χαλαρά σήμερα και αύριο, κ από Δευτερά δυναμικά!!!
40' διάδρομος, κοιλιακοί-ραχιαίοι και γύρα από ασκήσεις σήμερα!
Ελπίζω να τα πηγαίνετε όλοι καλά :)