ιωαννα μου σε ευχαριστω.καλο για την δυσκοιλιοτητα ειναι η βρωμη με γαλα.αλλιως γυλλα αλεξανδρειας.
Printable View
ιωαννα μου σε ευχαριστω.καλο για την δυσκοιλιοτητα ειναι η βρωμη με γαλα.αλλιως γυλλα αλεξανδρειας.
σημερα οπως σας ειπα σουλατσαρα απο το πρωι.πηρα βαφη για το μαλλι να ξεπορτοκαλισει και σας υποσχομαι να βαλω φωτο αν δεν εχω κεφαλι σαν καροτο αυτη τη φορα.πηγα στο μαγαζι με τα βιολογικα για να παρω αλευρι ντινκελ για να κανω ψωμακι και προς εκπληξη μου βρηκα κινοα.ενα καρπο που εχει πολυ μεγαλη περιεκτικοτητα σε πρωτεινη και πολλα αλλα θρεπτικα στοιχεια.το ειχα πρωτοσυναντησει σε μια συνταγη της martha stewart αλλα δεν ειχα καταφερει να βρω μεχρι σημερα.
Νινα κάνει να πιω κρύο γάλα,αν και μετά την επέμβαση μου δημιούργησε δυσανεξία αλλά κρύο δεν έχω πιει ποτέ στην ζωή μου τι σιχαίνομαι!
καλιοπάκι δεν κάνω πειράματα με το γάλα μαγνησίας ,ειδικά αν μου λες πως ειναι μπλιάχ γιατί ένα χρόνο τώρα έχω δοκιμάσει διάφορες βλακείες που έχω διαβάσει-ακούσει πως είναι ωραία/καλά για εμάς και στο τέλος καταλήγω να τα πετάω και τώρα πια δυστηχώς δεν είμαστε για τέτοια έξοδα!
Λίλα μου για το γάλα και την βρώμη το σκέφτομαι και εγώ και όλο λέω να πάρω και όλο το ξεχνάω,μάλιστα προχτές που ήμουν στο νοσοκομείο ρώταγα μία κοπελιά που το τρώει τι γεύση έχει,καθώς είμαι λίγο περίεργη με τις γεύσεις κ τις δοκιμές!γενικά δεν έχω πρόβλημα δυσκοιλιότητας πχ μπορεί να πάω ανά 2-3 μέρες αλλά και κάθε μέρα εξαρτάται τι κέφια έχει ο οργανισμός μου,και έλεγα αυτό τον μήνα σαν πολυβιταμίνες να πάρω τις ΒΙΟΝ3 που έχουν κ προβιοτικά μέσα για να βοηθηθώ αλλά λόγω χρημάτων αμφιβάλλω αν γενικά θα μπορέσω να πάρω την οποιαδήποτε βιταμίνη όσο οικονομική κ αν είναι!
Για το κινόα έχω ακούσει και εγώ πολλά καλά,και μάλιστα το έχω βρει και σε μαγαζί με μπαχαρικά αλλά επίσης δεν έχω ιδέα τι γεύση μπορεί να έχει!περιμένω να το δοκιμάσεις να μας πεις!!Α τώρα που είπες ψωμί μια μέρα συζητάγατε για την "εναντίωση" των μπαιπασαρισμένων να τρώνε ψωμί,βασικά υπάρχει το εξής θέμα με το ψωμί για εμάς εάν και εφόσον δεν μασήσουμε καλά,μπορεί να γίνει μπαλάκια-μπαλάκια και να φράξει το έντερο,από την άλλη λόγω της δυσσαπορόφησης χρειαζόμαστε περισσότερη πρωτείνη από έναν σληβάτο και αν φάμε ψωμί και φουσκώσουμε μετά δεν θα μπορούμε να φάμε κάτι άλλο.Εγώ από το αγοραστό το ψωμί δεν μπορώ να φάω παραπάνω από μισό τόστ και αυτό με λίγο ζόρι,από το προζυμένιο που φτιάχνω εγώ τρώω σχετικά άνετα μία λεπτή φετούλα χωρίς να πολυ-φουσκώσω,μάλλον κάτι παίζει με τα βελτιωτικά που βάζουν μέσα στα έτοιμα ψωμιά!
ιωαννα οταν δοκιμασω το κινοα θα σου πω.τωρα οσο για το γαλα με τη βρωμη δεν χρειαζεται να το κανεις κρεμα.εμενα μου αρεσει με παγωμενο γαλα ή ακομα και με γιαουρτι.βεβαια πλεον δεν μπορω να το φαω μιας και το γαλα και το γιαουρτι με φουσκωνουν πολυ.δεν εχω δυσανεξια στη λακτοζη απλα με πολυ μικρη ποσοτητα φουσκωνω και δεν μπορω να φαω αλλο.και εγω μεχρι μισο τοστ μπορω να φαω και μεχρι μια φετα ψωμι οχι ομως μαζι με φαγητο μονο στα ενδιαμεσα με γαλοπουλα και τυρι ή με ταχινι.
αααα το χειρότερο όλων δεν σας το είπα!μας είπε ο κτηνίατρος πως το γατί εκτός του ότι πρέπει να μάθει στην άμμο,πρέπει και να αρχίσει να τρώει πιο στέρεη τροφή από το γάλα,πήραμε λοιπόν και εμείς πατέ....δοκιμάσαμε να του το δώσουμε με το δάχτυλό μας...μπα τίποτα....το έβαλα στο μπλέντερ με λίγο νερό να γίνει λίγο πιο αλοιφή....μπόρεσα σήμερα και του έδωσα με μία σύριγγα λίγο-λίγο καθώς η σύριγγα για κάποιο λόγο όταν προσπαθώ να την πιέσω προς τα κάτω να βγάλει τροφή τα στυλώνει και δεν κατεβαίνει ομαλά αλλά την εκτοξεύει!!!....ας το προσπεράσουμε αυτό...το επόμενο βήμα ήταν να φάει κροκέτες για μωρά γατάκια λιωμένες σε νερό ή γάλα....άντε βάλαμε σε ένα ποτηράκι να παπαριάσουν οι κροκέτες...όλο το μεσημέρι περιμέναμε,τις ψιλοέλιωσα με ένα πηρούνι,προσπάθησα με σύριγγα τζίφος!!!μετά πήρα κροκέτες και τις έκανα τρύμμα πάλι στο μπλέντερ και μπροσπαθούμε να βρούμε με ποιο τρόπο θα τις φάει...το ζήτημά μου τώρα...εγώ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ την μυρωδιά από τις κροκέτες και τις κονσέρβες των γατιών μου γενικά!!!ακόμα και καλά να μυρίζουν εμένα με ανακατεύουν και αυτή την στιγμή η κουζίνα μου βρωμάει κρόκέτες..πατέ...γάλα και μπλιάχχχχχχχχχχχχχχχχχ και καθώς είμαστε το σπίτι των ανέμων σήμερα δεν μπορώ να ανοίξω και την μπαλκονόπορτα να πάρουμε αέρα!!!
εμενα το παληκαρακι μου καθε καλοκαιρι αρνειται πεισματικα να φαει κροκετες.μου λεει ο γιατρος αστον νηστικο 2 μερες να δεις πως θα τις φαει.χεστηκε.εγω εσκασα 2 μερες που το σκυλι δεν ετρωγε.οποτε καθε καλοκαιρι τρωει φαγητο και οχι κροκετες.ειναι και γκουρμε κοπρος και τρωει φινοκιο σελινοριζα το κοτσανι απο το μαρουλι.αποθεωση ειναι οταν τρωει τηγανιτα κολοκυθια.σημερα εφαγε φασολια μπαρμπουνια με φετα
ουφφφ επιτελους καταφερα να σας διαβασω ! αχ τι μου κανετε!
Λιλα συγχαρητητρια για το 8!!!!!! Πρεπει να πετας ε? Αντε και στο 7 ευχομαι.
Πηγα στον πλαστικο σημερα ο οποιος με καθησυχασε αρκετα. ειναι τελικα αιματωμα απο την αφαιρεση της βλακειας που ειχα. μου ειπε οτι απο την τελευταια φορα που το ειδε εχει μικρυνει πολυ και μου εκλεισε και ενα ραντεβου για υπερηχο την αλλη εβδομαδα διοτι θελει να δει την συσταση του για να δουμε αν θα φυγει μονο του ή θα χρειαστει καμια παρακεντηση. Αντεε παλιιιι
Ανανεωσαμε το ραντεβου μας για σιγουρα τον Σεπτεμβρη διοτι θελει να κανει καποιες διορθωτικες στο σχημα τους ( το ξεραμε αυτο απο την αρχη) . Θα ειναι με τοπικη αναισθησια και ναι θα εχω παλι ραμματα !! Μου ειπε οτι σε τετοιο μεγαλο χειρουργειο που ειχαμε εμεις είναι δυσκολο να πετυχεις ακριβως αυτο που θελεις με την πρωτη λογω της τεραστιας χαλαρωσης αλλα με την διορθωτική θα εχουμε το τελειο αποτελεσμα.
Ευχαριστω ολες για τα καλα σας λογια . Ενιωθα πολυ ομορφη χθες και ειναι μοναδικο το συναισθημα να νιωθω ξεχωριστη μετα απο τοσα χρονια λεκτικης κακοποιησης για την εξωτερικη μου εμφανιση. Σαν να μου ξεπληρωνει η ζωη αυτα που μου χρωστουσε , αυτα που λαχταρουσα απο παιδι και ποτε δεν ειχα. Αντακι μου τωρα αν θες βγαλε τις φωτο απο το τοπικ μην μας δει και ολος ο κοσμος μονο οι δικοι μας.
Ιωαννα μου μου το εχεις ξαναπει για τα μπρατσακια μου. τι να πω ημουν τυχερη εν μερει , και ενα αλλο μερος ήταν και το γυμναστηριο διοτι εχουν σφηξει αρκετα απο τοτε που πηγα γυμναστηριο και εχουν γραμμωσει και λιγο.
Διαβασα και τα νεα της Αβας μας ..... χαιρομαι που νιωθεις καλυτερα σημερα καλο μου, ωστοσο θεωρω οτι θα ηταν καλο να δεις εναν επαγγελματια υγειας να κανετε μια κουβεντα για την ψυχουλα σου. Δεν εχεις να χασεις τπτ. Ουτε αδυναμια δηλωνει αυτο ουτε τπτ κακο. Ισα ισα που θελει δυναμη για να το κανεις. Ευχομαι να το παρεις αποφαση. Α, και ποτε ποτε ξανα μην παρεις τετοια χαπια κατα βουληση, σε ικετευω. Φροντισε τον εαυτουλη σου καρδια μου, μονο εσυ μπορεις να σε γιατρεψεις.
η συγχωρεμένη η πεθερά μου είχε αγοράσει στην κουνιάδα μου ένα σκυλί σαν δώρο λίγο πριν τελειώσει το σχολείο,η οποία γαιδούρα κουνιάδα μου δεν το πήρε ποτέ μαζί της αλλά το παράτησε στην Ναύπακτό και όποτε πήγαινε να το δει,2 φορές το χρόνο και αν όλο "μωρό μου" κ "μωρό μου" ήταν,τώρα που η πεθερά μου πέθανε το πήρε αναγκαστικά ένα δίμηνο μαζί της γιατί η γιαγιά είχε βγάλει τον ώμο και την είχα εγώ σπίτι και φυσικά αρνήθηκα να πάρω και το σκυλί της μαζί μου, το επέστρεψε κατόπιν στη γιαγιά 85 Μαίων γιατί τάχα ΄ήθελε πριν 4 μήνες να μετακομίσει κ ακόμα στην γιαγιά είναι το σκυλί.Η πεθερά μου λοιπόν είχε μάθει το σκυλί να τρώει μόνο κοτόπουλο ψητό σαν φαγητο,(μπιφτέκι μοσχαρίσιο από φιλέτο ο κιμάς ή οποιοδήποτε άλλο κρέας πρέπει να πεινάει τρελά για να το φάει ) μόνιμα του είχε μπωλάκι με κροκέτες και όταν έτρωγε το φαγητό του μετά έτρωγε ΚΑΙ κροκέτες,αλλά επίσης αν έτρωγες εσύ κάτι δεν σε αφήνει σε ησυχία αν δεν φάει και αυτό!Το καλοκαίρι τρώει απαραίτητα καρπούζι,τρελαίνεται μόνο για ίον σοκολάτα την μπλε,μπισκοτάκια ή κουλουράκια σπιτικά,τοστ,από παριζάκι μόνο το "εν ελλάδι" τα υπόλοιπα τα αφήνει!!και γενικά τρώει τα πάντα εάν σε δει να μασουλάς το οτιδήποτε!!Περιττό να πω πως είναι υπερβολικά υπέρβαρο!!!
αχ τι επαθες και εσυ η γατομανα Ιωαννα μου!! κουραγιο και υπομονη.
Παρεπιπτοντως ειδα την φωτο σου στο φ/β και επαθα πλακα , εχεις γινει πολυ ομορφη και λαμπεις ! Παντως αποψη μου ειναι οτι αν η επεμβαση σου θελει να χασεις και κανα 2 κιλακια ακομη δεν εχεις κανενα προβλημα διοτι θεωρω οτι θα τα χασεις απο εκει που θελεις ,καθως η λιποαποθηκη σου πια ειναι συγκεκριμενη και κατατρωει λιπος απο εκει. οποτε μην ανυσηχεις αν δειξει και παρακατω η ζυγαρια. αλλωστε θα ειναι και καλη καβατζα για το μετα σε περιπτωση που ανεβεις 2-3 κιλα μετα απο καποια χρονια. μην ακους λοιπον τπτ που σου λενε μην χασεις εχεις χαθει κλπ, το σωμα σου ξερει καλυτερα.
ούτως ή άλλως θεωρώ πως είσαι κορμάρα,απλά τα μπράτσα είναι το θέμα που με βασανίζει επειδή είναι σε κοινή θέα ;)Quote:
Originally posted by *Katie
Ιωαννα μου μου το εχεις ξαναπει για τα μπρατσακια μου. τι να πω ημουν τυχερη εν μερει , και ενα αλλο μερος ήταν και το γυμναστηριο διοτι εχουν σφηξει αρκετα απο τοτε που πηγα γυμναστηριο και εχουν γραμμωσει και λιγο.
ειναι Ιωαννα μου και καταλαβαινω τις κοπελες που εχουν αυτο το θεμα. ειναι κατι που θα με ενοχλουσε και εμενα αν το ειχα. μακαρι να μπορεσεις να κανεις πλαστικη και να το διορθωσεις το κομματι αυτο.
ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :love::love:η αλήθεια είναι πως νιώθω πολύ διαφορετικά από ότι παλιότερα,και προχτές με αυτό το λευκό παντελόνι φόραγα και κάτι ωραιότατες πλατφόρμες και περπάταγα και ένιωθα όμορφη,ούτε στιμγή δεν σκέφτηκα πως κάτι θέλει "φτιάξιμο" στην φωτογραφία που με είδα για να πω την αλήθεια μου με ψιλοχάλασαν τα χέρια μου και έβλεπα μέσα από το παντελόνι να διαγράφεται η κυταρίτιδα αλλά δεν βαριέσαι,δεν μπορώ να κάνω κάτι με αυτό.Δεν ήθελα να χάσω και άλλα κιλά γιατί ήδη ο ΒΜΙ είναι στο 20.2 πόσο κάτω να κατέβω? πιστεύω πως κάποια στιγμή ο οργανισμός μου θα ισσοροπήσει,δεν ξέρω αν πια χάνω λίπος από κάπου,δηλαδή περιφέρεια κ μπουτάκια έχω αλλά κάτω από τα ρούχα ένα μεγάλο μέρος είναι πλέον χαλάρωση και περίσσιο δέρμα,όταν τσιτώνω ας πούμε το μπούτι μου είναι πολύ πιο αδύνατο!Νομίζω πως ο οργανισμός μου θα ισσοροπήσει στο τέλος γύρω στα 60 κιλά,εξάλλου στην ενήλικη ζωή μου και στα αδύνατά μου εκεί γύρω ήμουν χωρίς καμία προσποάθεια για αρκετά χρόνια,ενώ στα 58 που είχα φτάσει,ότι και να έκανα δεν πήγαινε παρακάτω αλλά ευκολότατα πλησίαζε στα 60!Στο νοσοκομείο η προισταμένη της χειρουργικής που ήμουν προχτές μου έλεγε ξανά κ ξανά μην χάσω άλλο και από τους γιατρούς κανείς δεν με αναγνώρισε :)
Ιωάννα μην ανησυχείς, θα μάθει το γατάκι να πηγαίνει στην άμμο και να τρώει. Είναι αρχή ακόμα και θέλει λίγη υπομονή. Πάρε τα κακάκια του και βάλτα μέσα στην άμμο και βρέξε λίγο την άμμο με τα τσίσα του. Εφόσον το ταίζεις εσύ ακόμα να έχεις το νου σου γιατί κάθε φορά που τρώνε πάνε μετά για τσίσα ή κακά. Οπότε να το παίρνεις μετά το γεύμα του και να το βάζεις στην άμμο του, αυτό μπορεί να φεύγει, εσύ θα το ξαναβάζεις. Εχοντας φάει θα θέλει να τα κάνει μετά και αν το κρατάς περιορισμένο στην άμμο του, μυρίζοντας κιόλας τα κακάκια του εκεί (αυτά που θα έχεις τοποθετήσει εσύ προηγουμένως) το πιο πιθανό είναι να τη συνηθίσει την άμμο και μετά να πηγαίνει μόνο του. Εχουν ένστικτο να πηγαίνουν στην άμμο και να σκεπάζουν τις ακαθαρσίες τους, απλά χρειάζεται να του το ενεργοποιήσεις. Και για το φαί του άστο νηστικό γιατί είναι πολύ μικρό ακόμα και πεινάει συνέχεια, δεν είναι σαν τα μεγαλύτερα που μπορούν να διαχειριστούν την πείνα τους και να κάνουν πείσματα για μέρες. Χωρίς καθόλου γάλα θα αναγκαστεί να φάει ότι άλλο του δώσεις. Οταν μεγαλώσει λίγο ακόμα καλό είναι να μάθει να τρώει ξηρά τροφή μίας καλής εταιρείας, γιατί έχει μέσα ότι χρειάζεται, δεν κάνει εμετούς ή διάρροιες όπως μπορεί να συμβεί αν φάει δικό μας μαγειρεμένο φαγητό και να του δίνεις κονσέρβα 1-2 φορές την ημέρα, πρωί-βράδυ, για να μπορείς να τα καταφέρνεις και οικονομικά. Αν το μάθεις μόνο κονσέρβα κάηκες. Εκτός βέβαια από το γατάκι πρόσεξε και τον εαυτό σου και πρόσθεσε κάτι στη διατροφή σου που θα σε βοηθήσει στην τουαλέτα γιατί είναι κρίμα να περνάς τέτοια ταλαιπωρία.
αγγελουδακι παρα πολλα συγχαρητηρια για την προσπαθεια σου και την απωλεια σου!
να σε ρωτησω, εσυ πηγαινεις γυμναστηριο? κανεις τπτ για τα μπρατσακια σου?(αν και δεν τα εχω δει αλλα επειδη λες οτι εχεις λιγη χαλαρωση)
ειναι το σημειο στο σωμα μου που με προβληματιζει κι εμενα περισσοτερο αμα ποτε χασω τα κιλα μου.και αναρωτιεμαι αν με τη γυμναστικη σωζεται....
κατερινα τελεια! να δεις που και στον υπερηχο ολα καλα θα πανε και δεν θα χρειαστεις καν παροχετευση!!!
πωπω τζινα! εισαι ειδικος στα ζωακια!!!
ειχες απο παντα κατοικιδια???