Για τραχανα δεν θυμαμαι καθολου τι μου ειχε πει! Δεν εδωσα και σημασια γιατι δεν μου πολυ αρεσει.. Αν και τωρα θα ρουφαγα εναν απο αυτους που μας στελνει η γιαγια μου (τον κανει η ιδια!)..
Printable View
Για τραχανα δεν θυμαμαι καθολου τι μου ειχε πει! Δεν εδωσα και σημασια γιατι δεν μου πολυ αρεσει.. Αν και τωρα θα ρουφαγα εναν απο αυτους που μας στελνει η γιαγια μου (τον κανει η ιδια!)..
και εμενα η μαμα μου τον κανει ναταλια.ξυνουλη ξυνουλη με ζουμακι απο κοτοπουλο η μοσχαρι.εγω ετσι σταθηκα στα ποδια μου με τη μυικη ατροφια που ειχα παθει.
τωρα οσο για το γιατρο τι να σου πω???αυτος επρεπε να σου εχει πει τι πρεπει να κανεις τι συμπληρωματα να παρεις και τις δοσολογιες.αν δεν μπορεσεις να συζητησεις μαζι του βρες καποιο αλλο γιατρο που ασχολειται με επεμβασεις παχυσαρκειας να σε κατατοπισει.
από όσο ξέρω ο τραχανάς επιτρέπεται,απλά εγώ δεν τον τρώω :D το έχω απωθημένο από παιδί που έφτιαχνε η γιαγιά μου και πάντα μου βρώμαγε:lol::lol:
Ναταλία οι εξετάσεις μου είναι πάντα μα πάντα καλά!!!φυσικά και παίρνουμε προληπτικά ασβέστιο/σιδηρο/βιταμίνες γιατί πολύ απλά λόγω δυσσαπορόφησης όταν μας εμφανιστεί το οποιοδήπτε πρόβλημα είναι πιο δύσκολο να επανέλθουμε σε φυσιολογικές τιμές.Δεν σημαίνει ότι αν δεν πάρεις τώρα σίδηρο θα έχεις αύριο το πρωί πρόβλημα αλλά συνολικά κάποια στιγμή (ίσως σε 1-2 χρόνια ποιος ξέρει πότε ) θα σου παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα .Εγώ με το μικρό μπαι-πας πίνω καθημερινά ένα φιαλίδιο σίδηρο και 2 ταμπλέτες ασβέστιο!Τι σχέση έχει το λαπραζόλ με το σίδηρο κ το ασβέστιο??εγώ μετά την επέμβαση δεν έχω πιει ούτε ένα λαπραζόλ...και γιατί να επιβαρύνω τον εαυτό μου με αυτό εφόσον δεν παίρνω κάποιο άλλο φάρμακο όπως η αντιβίωση που χρειαζόμαστε γαστροπροστασια?Αν βγεις από το μπάνιο γράψε μας να μην ανησυχούμε πως κάτι έπαθες
Ωραια να το ξερω να το ριξω στους τραχαναδες οταν παω σπιτι μου!
Την ατροφια πως την ειχες καταλαβει;
Παω τωρα για μπανιο δεν λεει να το αναβαλω αλλο!!
Ιωαννα μου σε ευχαριστω! Ετσι μου ειπαν στο νοσοκομειο! Αν παρω σιδηρο να περω οπωσδηποτε και γαστροπροστασια!
Τον σιδηρο σε υγρη μορφη δηλαδη τον παιρνεις; Γιατι εμενα μου εδωσαν χαπια.
Στειλε μου σε παρακαλω ποια παιρνεις, να παρω τηλεφωνο τον μπαμπα μου να παρει τον γιατρο μας να μου πει τι να κανω.. Το ξερω οτι απο την μια μερα στην αλλη δεν γινεσαι καλα αλλα θελω να προσεχω για να εχω! Αν μπορεις σε παρακαλω στειλε μου και ποτε τα παιρνεις, πρωι μεσημερι μετα το φαγητο κτλ κτλ.. Αλλα ηθελα να ρωτησω γιατι δεν βαζεις σιδηρο στο νοσοκομειο μια και καλη; Για 6μηνο δεν ειναι;
Ηρθε η ωρα να παρω την κατασταση στα χερια μου!!!
Θα σας στειλω μολις βγω!
δεν μπορουσα να σταθω στα ποδια μου.τοσο που επεσα απο τη σκαλα.ενας βλακας ορθοπεδικος μου ειπε οτι ηταν μηνισκος και να κατσω στο κρεβατι πραγμα που επιδεινωσε την κατασταση.μετα με σηκωναν ο πατερας μου και ο αδερφος μου να παω τουαλετα και δεν μπορουσα να κανω ουτε βημα.με πηγαν σε νευρολογο μηπως ηταν νευρολογικο και με εστειλε σε φυσιατρο που μου ειπε οτι επειδη εκανα συνεχως εμετους και για 1 μιση μηνα ετρωγα μονο ενα αχλαδι το οποιο το εκανα και εμετο ο οργανισμος αρχισε να καιει τους μυς για να επιβιωσει και επαθα την ατροφια.μετα εκανα ασκησεις περπαταγα με το πι και σιγα σιγα επανηλθα.τωρα εχω ακομα ενα θεμα με τις σκαλες αλλα ειμαι πολυ καλα.
δεν έχω ακούσει ποτέ ο γιατρός μου να βάζει σίδηρο με ορό,τι να σου πω η τακτική του είναι να μας δίνει συμπληρώματα σιδήρου,εγώ πίνω αμπούλες,άλλοι πίνουν χαπάκια,αναλόγως τι το βολεύει τον καθένα,ας πούμε οι αμπούλες έχουν μια γεύση σκουριάς,αλλά σιγά-σιγά το συνηθίζεις στο τέλος νιώθεις σαν τον iroman :lol::lol:
και εγω αμπουλες επαιρνα στην αρχη αλλα 2 την ημερα πηγαινε πολυ και το γυρισα στα χαπια που μου φερανε φοβερη δυσκιλιοτητα και μου ειπε να παω να βαλω σιδηρο ασβεστιο εγω δεν περνω αλλα βιταμινες ναι
τελικα ιωαννα τις βρηκα στο σιτε που ειπες 13.90 και εγω τις πληρωσα 30
εμενα τα συμπληρωματα δε μου τα εδωσε ο γιατρος αλλα η διαιτολογος που με ειδε στο ιππο για τη επανεξεταση του μηνα!
αυτος ουτε που μου ειχε πει κατι εγω τον ρωτισα και ειπε κλειστε ραντεβου να σας δουμε ( δεν πληρωσα ουτε θα πληρωσω επισκεψη στο ιατρειο του) με ειδαν και θα με ξαναδουν στις 18 του μηνα
βαμπιρακιον ταβλιαστηκες στη μπανιερα????
λες?????
και εχω τηλ μονο το εδω δεν ειναι και το κοριτσακι εδω να της πουμε να παρει
Βγηκα αγαπες μου!! Ζαλιστηκα 2 φορες αλλα ειπα ε οχι να λιποθυμισω και στο μπανιο! Εκανα 2 λουσιματα μονο αντι για 4 που κανω στα μαλλια.. Παιδια... ΕΥΧΟΜΑΙ να ειναι η ιδεα μου αλλα βγηκαν πολλες τριχες στο λουσιμο... Και δεν εχω και πολλα μαλλια ρε γαμωτο! Βεβαια ειναι πολυ μακριες και φαινονται για πιο πολλες αλλα και παλι δεν μπορω!! :(
Καλλιοπη τα συμπληρωματα τα παιρνεις ακομα; Τωρα στα εδωσαν; Στειλε μου σε παρακαλω ποια ειναι να παω να τα παρω και εγω! Και ας μην σουβτα εγραψαν τωρα, ακομα και στον 1ο μηνα!! Οκ; Σε ευχαριστω!!:)
Ωρα να στεγνωσω το μαλλι! Παλι τουαλετα θελω!! :(
γενικά ο σίδηρος Καλιόππη μου είτε χαπάκια,είτε αμπούλες δημιουργεί σοβαρό θέμα δυσκοιλιότητας...απλά με τον καιρό ο οργανισμός ψιλοσυνηθίζει,βάζουμε κ περισσότερα λαχανικά στην διατροφή μας και είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα!Μεγάααααααααααλη διαφορα για τις βιταμίνες,ακόμα και τα μεταφορικά να πληρώσεις φθηνότερα σου βγαίνουν!!!εμένα εδώ στην Πάτρα που είμαστε εντός μου τα φέρνει δωρεάν!Καλά και εγώ τον γιατρό μόνο στο νοσοκομείο μπορώ να τον δω,δεν έχει εξωτερικό ιατρείο και καλύτερα κιόλας γιατί έτσι ξέρω πως κάθε μέρα είναι εκεί από τις 7 το πρωί και από το μεσημέρι κ μετά αν χρειαστώ κάτι είναι πάντα εκεί η ομάδα του στο τηλ ότι ώρα και αν είναι
μου εδωσε σιδηρο 2 την ημερα και μια βιταμηνη VITAL Silver 50+ και μου ειπε οτι επρεπε να ειχα κανει και τη β12 γιατι αν δεν ειναι καλη θα χρειαστει να κανω ενεσεις
βαμπιράκι έφτασα σε σημείο να κλαίω κυριολεκτικά βλέποντας μετά το τρίμηνο πόσα μαλλιά έχανα,αφού διάβαζα πως λόγω της επέμβασης μπορεί να πάθουμε καμιά ψιλο-κατάθλιψη που περνάει μετά μόνη της και έλεγα στον άνδρα μου "κατάθλιψη θα πάθω με τα μαλλιά που χάνω" έφτασα σε σημείο να τα κόψω γύρω στα 7-8 δάχτυλα για να μην μπλέκονται και σπάνε ακόμα περισσότερο,κάποια στιγμή δε τα έκανα κοτσίδα πιστευοντας ότι έτσι δεν θα πέφτουν,σαχλαμάρα του μυαλού μου,φυσικά και έπεφταν και είχα ακούσει/διαβάσει για αυτό απλά δεν περίμενα σε τόσο μεγάλη έκταση!!Και μια μέρα ξαφνικά γύρω στο 6μηνο σταμάτησαν να πέφτουν από μόνα τους,ήδη είχα καινούριες φύτρες και όλα οκ,μην σε αγχώσει εγώ εκείνη την εποχή με υην τριχόπτωση ακόμα κ εδώ "κλαιγόμουν" από φόβο μήπως φωτίσει το κεφάλι μου!