loukoumaki και teth ωραιες συνταγες!!!Μπραβο!
Printable View
loukoumaki και teth ωραιες συνταγες!!!Μπραβο!
μπραβο πραγματικα κοριτσια!μαζι σας ισως ..λεω ισως μαθω να φτιαχνω κ εγω τπτ!!!!
συνοδευτικο για το κρεατακι μας
τσιγαριζουμε σε ελαχιστο λαδι η και καθολου (θα ψηθουν με τα υγρα τους),μανιταρια,κρεμμυδακι, πιπεριες κοκκινες,πρασινες,κιτρινες και ντοματουλα ψιλοκομμενη.
βαζουμε και μπαχαρικα της αρεσκειας μας
εαν προσθεστε και λιγη φετα απαχη γινεται σουπερ
τι ιδια μειγμα ειναι τελειο και πανω σε ντακος η σε φετα του τοστ(σαν πιτσα χωριατικη)
κοριστια! συνταγη για "βρωμικο" στο σπιτι μας!
μια απο ολα με γυρο κοτοπουλο συν τζατζικι!
γυρος κοτοπουλο
βραζουμε κοτοπουλο στηθος η χρησιμοποιουμε περισσευματα απο κοτοπουλο κοτοσουπας(αν εχει και μπουτακι δεν πειραζει...πιο νοστιμο)
μαδαμε το κοτοπουλο σε μικρα κομματια και απο παντου,και γυρω απο τα κοκκαλα(μ αυτη τη συνταγη δεν πετιεται τπτ!)ΠΕΤΑΜΕ μονο την πετσα για τις θερμιδες
βαζουμε σε ταψι με λαδοκολα το μαδημενο κοτοπουλο και ριχνουμε απο πανω αλατι και ριγανη
το βαζουμε τερμα ψηλα στο φουρνο και αναβουμε γκριλ
σε 15 λεπτα το πολυ ειανι ετοιμο(μπορει και λιγοτερο σε δυνατους φουρνους γι αυτο προσοχη μην καει!)
για τις πιτες
απο το σουπερ μαρκετ τις περνουμε και τις ζεστενουμε σε τοστιερα.καλυτερες γινονται σε τοστιερα με γραμμες και οχι με τριγωνακια
πατατες τηγανητες φουρνου οπως ηδη εχουν περιγραφει παραπανω
τζατζικι με γιαουρτι 2 τοις εκατο(προτιμω το τοταλ γιατι ειναι αρκετα πηχτο και στα λιγα λιπαρα)
ντοματα κρεμμυδακι
ετοιμο το "βρωμικο" μας!!!
και μιας που πλησοαζεο τριημερο και καποιοι θα φαμε περισσοτερο....ελπιζω να εδωσα μια καλη λυση!!!!
καλη ορεξη!
αχ ναι σαι καλα νοστιμεψες τις μερες μας:d
μια απο αυτες τις μερες θα το κανω για μεσημερι!!:)
ωραια ιδεα!
αν κ παντα ημουν του βρωμικου βρωμικου ή καθολου...
των ακρων παντα ρε γμτ ειμαι :D
κοριτσάκι, χαρα σ'αυτόν που θα σε παρει, αν δε σε έχει πάρει κιόλας :PQuote:
Originally posted by koritsaki
κοριστια! συνταγη για "βρωμικο" στο σπιτι μας!
μια απο ολα με γυρο κοτοπουλο συν τζατζικι!
γυρος κοτοπουλο
βραζουμε κοτοπουλο στηθος η χρησιμοποιουμε περισσευματα απο κοτοπουλο κοτοσουπας(αν εχει και μπουτακι δεν πειραζει...πιο νοστιμο)
μαδαμε το κοτοπουλο σε μικρα κομματια και απο παντου,και γυρω απο τα κοκκαλα(μ αυτη τη συνταγη δεν πετιεται τπτ!)ΠΕΤΑΜΕ μονο την πετσα για τις θερμιδες
βαζουμε σε ταψι με λαδοκολα το μαδημενο κοτοπουλο και ριχνουμε απο πανω αλατι και ριγανη
το βαζουμε τερμα ψηλα στο φουρνο και αναβουμε γκριλ
σε 15 λεπτα το πολυ ειανι ετοιμο(μπορει και λιγοτερο σε δυνατους φουρνους γι αυτο προσοχη μην καει!)
για τις πιτες
απο το σουπερ μαρκετ τις περνουμε και τις ζεστενουμε σε τοστιερα.καλυτερες γινονται σε τοστιερα με γραμμες και οχι με τριγωνακια
πατατες τηγανητες φουρνου οπως ηδη εχουν περιγραφει παραπανω
τζατζικι με γιαουρτι 2 τοις εκατο(προτιμω το τοταλ γιατι ειναι αρκετα πηχτο και στα λιγα λιπαρα)
ντοματα κρεμμυδακι
ετοιμο το "βρωμικο" μας!!!
και μιας που πλησοαζεο τριημερο και καποιοι θα φαμε περισσοτερο....ελπιζω να εδωσα μια καλη λυση!!!!
καλη ορεξη!
koritsaki μόλις έφαγα από την συνταγή σου και ήταν απίστευτη!!
Βασικά αγόρα φιλετάκια μπούτι κοτόπουλο χωρίς πέτσα, τα έβρασα όπως έγραψες και στα 500γρ (τα 450γρ για τον φίλο μου :P) πρόσθεσα 3 μανιτάρια, τη ριγανούλα, πιπέρι μαύρο και καγιέν και 1κουτάλι ελαιόλαδο. Έγιναν τέλεια και τα έβαλα σε μπαγκέτα από πολύσπορο ψωμί...
Thaaaaanks για τη συνταγή σου!!! Από μένα ΚΑΙ τον φίλο μου που ξετρελάθηκε!!
γλυκες μου!
χαρηκα τοσο πολυ που σας αρεσε!!
γενικα ειμαι πολυ υπερ του σπιτικου φαγητου και προσπαθω να κανω μονη μου ολα τα ετοιμαζτιδικα
με εχει ηδη παρει!!!(σχεση εχουμε αλλα ειναι 3 χρονια)και αυτο του το κανω καθε που εχουμε περισσευματα κοτοπουλου σπιτι,πολυ συχνα δλδ. ε επειδη τρωω εγω λαιτ δεν μπορω και αυτον να τον εχω στο κοτοπουλο+σαλατα. αν και ενα τετοιο σαντουιτσ ειναι και για μας πιστευω οκ γιατι δεν εχει πολλες θερμιδες, κυριως αν χρησιμοποιουμε μαυρο ψωμι :-)
Αύριο θα το φιάξω κι εγώ κοριτσάκι μου
λοιπον κοριτσια, μόλις εφτιαξα κατι καταπληκτικα κριτσινια!!!!!!
τη συνταγή μου την εδωσε μια συνάδελφος... πρωτη φορα τα εφτιαξα αλλα είναι πραγματικα νοστιμα κ υγιεινα!!!
ΥΛΙΚΑ
150 γρ λάδι
150 γρ κρασί λευκό
περιπου 500γρ αλεύρι ολικής αλεσης
λιγότερο ενα κουταλάκι κοφτό αλάτι
ενα κουταλάκι σοδα
1κσ μπεικιν
ηλιοσπορους
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ενα μπόλ το λάδι+κρασί+σοδα
Σε μια λεκανίτσα αλευρι, το αλάτι, το μπεικιν, ρίχνουμε το 1ο μείγμα στο 2ο και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε αλευρι οσο πάρει μεχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που ξεκολλάει απο τα χέρια. Τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια. ...τα πασπαλίζουμε με ηλιόσπορους και σουσάμι.... τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα... και ψήνουμε στους 200 για περίπου 10 λεπτά!!!!
προσέξτε μόνο να μην ψηθούν παρα πολύ και σκληρύνουν πολυ... οταν στερεοποιηθουν μετα απο λίγο τα βγάζουμε!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!
Μόλις δοκίμασα να φτιάξω μια πιο λαιτ εκδοχή για τις πατάτες ογκρατέν και πραγματικά βγήκαν πολύ νόστιμες!Έβρασα πατατούλες ξεβλουδισμενες και κομμένες μέσα σε γάλα 2% ρίχνοντας μέσα αλατάκι και πιπεράκι και λίγο μοσχοκάρυδο αν σας αρέσει πιστεύω θα πηγαίνει τέλεια...Αφού έβρασαν έστρωσα μια στρώση σε ένα πιάτο κι έβαλα λίγο τυράκι λαιτ από πάνω κι μετά άλλη μια στρώση και πάλι τυράκι από πάνω.Εγώ έβαλα και λίγο καλαμπόκι ενδιάμεσα που μ'αρέσει.Και αφού έβαλα λίγο απτο γάλα που είχαν βράσει οι πατατούλες από πάνω το έβαλα στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει το τυράκι.Και έγινε μούρλια!
Koritsaki πολύ νόστιμη φαίνεται η συνταγή σου θα τη δοκιμάσω σίγουρα!
κριμα δε με προλαβες κ εκανα πατατοσαλατα!!!! γμτ.
δε πειραζει στην επομενη δοση πατατομαγειρεματος θα κανω ογκρατεν αλα Βασω χεχεχεχ
ρια ωραια τα κριτσινια! παιζει να ξερουμε κ θερμιδες?
Ωραία να μου πεις πως σου φάνηκαν όταν τις φτιάξεις, μιας κι έχω τα δικαιώματα της συνταγής πλέον,χιχι...
Λοιπόν η συνταγή που έκανα προχτές με μελιτζάνες παπουτσάκια light - με ή χωρίς κιμά!
3 μελιτζάνες κομμένες σε μέτριες ροδέλες
300γρ κιμά κοτόπουλο ή άπαχο μοσχαρίσιο (μπορείτε και να το παραλείψετε, για χορτοφάγους ή για πολύ πιο ελαφρύ)
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 ζουμερές ντομάτες στο μπλείντερ (να γίνουν πολτός)
λίγο μπαχάρι
λίγο πιπέρι
λίγο χοντρό αλάτι
λίγο κόκκινο κρασί ή μπαλσάμικο!!
3 φέτες κίτρινο τυρί light
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Γίνονται περίπου 3 μερίδες!
Βάζουμε τις ροδέλες-μελιτζάνες σε ένα μπωλ με χοντρό αλάτι και νερό για μισή ώρα να χάσουν την πίκρα. Τις ξεπλαίνουμε καλά,τις στραγγίζουμε, ρίχνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο ανακατέβοντας με τα χέρια να πάει σε όλες,τις απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240-αέρα-πάνω-κάτω για 15 περίπου λεπτά, γυρνώντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Όσο οι μελιτζάνες είναι στο φούρνο, τσιγαρίζουμε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά τον κιμά (προαιρετικός), αν θέλετε ρίχνετε και λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και μπαχάρι και σβήνεται με λίγο κρασί ή μπαλσάμικο. Ύστερα βάζετε και το πολτό τομάτας και το αφήνετε να πάρει μία βράση.
Απλώνετε μια σειρά από τις μελιτζάνες σε ένα πυρέξ (χωρίς λάδι), προσθέτετε τη <γέμιση>, και <καπακώνεται> με τις μελιτζάνες που απέμειναν. Βάζετε και το κασεράκι από επάνω και πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να λιώσει το κασέρι!
Γίνονται θεικές σας το λέω και το υπογράφω :P Αλλά είναι τουλάχιστον 3 μερίδες!!