Δλδ οι μυς του κυρίου ζυγίζουν το ίδιο και στις 2 φωτογραφίες λες; ʼλλο μυς άλλο μυϊκές ίνες όμως. Για τις μυϊκές ίνες θα συμφωνήσω σ'αυτά που λες με μια διαφορά, δε χάνονται όταν χάνεις βάρος.
http://en.wikipedia.org/wiki/Skeletal_muscle
Printable View
Δλδ οι μυς του κυρίου ζυγίζουν το ίδιο και στις 2 φωτογραφίες λες; ʼλλο μυς άλλο μυϊκές ίνες όμως. Για τις μυϊκές ίνες θα συμφωνήσω σ'αυτά που λες με μια διαφορά, δε χάνονται όταν χάνεις βάρος.
http://en.wikipedia.org/wiki/Skeletal_muscle
βασικα, και χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης, εγω θελω κ ενα λινκ οπου να επιβεβαιωνει αυτο που ισχυριζεσαι κ εσυ.. . γιατι πρωτη φορα το ακουω :shocked2:Quote:
Originally posted by glukatzou
filippara, ημουν σιγουρη οτι δε με καταλαβες. Οταν λεω μυϊκο ιστο εννοω το βαρος του , οχι τον ογκο του. Εννοω ποσες ινες εχουμε να το πω πιο απλα, κι οχι ποσο φουσκωμενες ειναι! Εννοειται οτι αυτοι που ασχολουνται με εντονη γυμναστικη (body builders κλπ) και παιρνουν και διαφορα drugs φουσκωνουν τους μυες τους. Δεν δημιουργουν ομως! Γι αυτο και οταν τα σταματανε ολα αυτα πλαδαρευουν.
fae_prits, δεν ειδα να λεει καμια σελιδα οτι μπορουμε να κανουμε κατι για να αποκτησουμε επιπλεον μυϊκο ιστο...Δειξε μου αν θες.
Glukatzou τον τροπο που θα βρεις τις πληροφοριες στον ειπα. Αν δεν ειδες, προφανως δεν εψαξες. Επισης, προσωπικα μου χτυπησαν ασχημα
το "Λυπαμαι που θα σε απογοητευσω αλλα..." που ακολουθηθηκε με την αυθαιρετη online
μετρηση που εκανες "εχεις χασει ΤΟ ΠΟΛΥ 2 κιλα λιπους. Και οχι 7. Ολα τα υπολοιπα ειναι υγρα και μυικος ιστος " συν το κερασακι στην τουρτα με την οριστικη και αμετακλητη απωλεια μυικου ιστου, κατι που δεν ισχυει.
Ας ειμαστε λιγο πιο προσεκτικοι.
ερωτηση:
(παλι για μυϊκο ιστο)
αν ισχυουν τα οσα ειπωθηκαν, τοτε γιατι ολοι (ΟΛΟΙ) ανεξαιρετως, γυμναστες, διατροφολογοι κτλ, λενε πως με την εκγυμνανση μειωνεται ο ογκος μας( ποντοι) αλλα αυξανουν τα κιλα (βαρος) λογω της αυξησης του μυϊκου ιστου?
(περιμενω κ το λινγκ βεβαιως :) )
Εψαξα πανω απο 1 ωρα , αλλα δυστυχως δε βρηκα πουθενα κατι που να υποστηριζει ουτε αυτο που λες ουτε αυτο που λεω. Οποτε το link που ζηταει το μελος smart δεν εχω να το δωσω καθως δε βρηκα κατι. Εσυ που βρηκες ομως και ισχυριζεσαι οτι λεω βλακειες γιατι δε μας το ποσταρεις για να το δουμε? Ο νοων νοειτω....Quote:
Originally posted by fae!_prits_:p
Glukatzou τον τροπο που θα βρεις τις πληροφοριες στον ειπα. Αν δεν ειδες, προφανως δεν εψαξες. Επισης, προσωπικα μου χτυπησαν ασχημα
το "Λυπαμαι που θα σε απογοητευσω αλλα..." που ακολουθηθηκε με την αυθαιρετη online
μετρηση που εκανες "εχεις χασει ΤΟ ΠΟΛΥ 2 κιλα λιπους. Και οχι 7. Ολα τα υπολοιπα ειναι υγρα και μυικος ιστος " συν το κερασακι στην τουρτα με την οριστικη και αμετακλητη απωλεια μυικου ιστου, κατι που δεν ισχυει.
Ας ειμαστε λιγο πιο προσεκτικοι.
Σχετικα με την αυθαιρετη online μετρηση που εκανα...αν ειχες εστω και λιγες γνωσεις πανω στο πως λειτουργει το ανθρωπινο σωμα και πως κανει τις καυσεις του, δε θα την ελεγες αυθαιρετη τη μετρηση μου. Ρωτα το φιλο filippara...εκεινος ξερει κατι περι απωλειας 1% συνολικου βαρους σε λιπος τη βδομαδα. Αν θες να κοροιδευεις τον εαυτο σου φιλη μου αλλα και αλλους ανθρωπους εδω μεσα μπορεις να το κανεις. Εγω λεω αυτα που ξερω βασει επιστημονικων μετρησεων ομως.
Επισης να σε ενημερωσω, οτι αυτα που βρηκες με ενα ταχυτατο search που εκανες στο google και εσπευσες αμεσως να μου την πεις σχετικα με ΑΝΑΠΛΑΣΗ αφορουν την αναπλαση του μυ μετα απο τη σκληρη προπονηση που του κανεις με βαρη. Ο μυς "καταστρεφεται" με την προσπονηση (δεν εξαφανιζεται) και μετα απο καποιες ωρες κανει την αναπλαση του και επανερχεται πιο δυνατος. Αυτο σημαινει αναπλαση κι οχι αυτο που πιστευεις εσυ.
smart, επειδη οπως ειπα και πανω δε βρηκα καπου που να μιλανε γι αυτο που ειπα, θα σου προτεινα να ρωτησεις καποιον ειδικο γυμναστη ή αθλιατρο που ειναι και επιστημονας και θα σου απαντησει εμπεριστατωμενα σε αυτα που ρωτας. Βρηκα μονο γενικες πληροφοριες να σου δωσω σχετικα με το πως λειτουργει το μυϊκο συστημα.
Μπαινοντας εδω πριν λιγες μερες φανταστηκα πως σε αυτο το χωρο θα υπηρχαν ειδικοι (διατροφολογοι, γυμναστες, ψυχολογοι) που θα μας εδιναν τα "φωτα" τους και θα επενεβαιναν στη συζητηση. Απ' οτι ειδα ομως ο χωρος αυτος ειναι απλη ανταλλαγη αποψεων (σιγα μην εμπαιναν οι επιστημονες να δινουν αβερτα τις γνωσεις τους χωρις να πληρωνονται, χαζοι ειναι? τωρα που το καλοσκεφτομαι) που πολλες φορες καταντα επικινδυνος, καθως ο καθε ασχετος λεει ο,τι θελει και παραπληροφορει. Δεν υποστηριξα οτι ειμαι αλανθαστη, δεν ειμαι καν του χωρου! Αλλο αντικειμενο εχω σπουδασει. ΑΛΛΑ τουλαχιστον εγω ρωταω ανθρωπους που εχουν χρονια εμπειριας και γνωσης και μαθαινω.
Για τους παραπανω λογους δεν προκειται να ασχοληθω περαιτερω με τον συγκεκριμενο χωρο συζητησης και θα παρακαλουσα καποιον admin να διαγραψει αν ειναι κι ευκολο τα μηνυματα μου αφου σας ενοχλουν τοσο οι αληθειες που γραφω.
Στην τελικη, το σωμα που θα εχει ο καθενας μας στο τελος θα ειναι η αποδειξη των οσων ξερει ο καθενας μας γι αυτο :)
Καλη συνεχεια σε ολους.
Χαιρετω!
wannabeskinny ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΙΑ ΣΟΥ;;;;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗ DUKAΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΛΙΠΟΥΣ-ΜΥΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ ΚΛΠ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΑΡΟΣ ΚΑΤΑ 20-30-40 ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΣΚΗΣΗΣ, ΠΟΣΟ ΠΟΙΑ ΜΥΙΚΗ ΜΑΖΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ;;; ΑΚΟΜΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΙΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ.
ΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΧΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ, ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ, ΑΣΚΗΣΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΕΧΕ.
ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ SITE/ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ DUKAΝ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ.
glikatzou, οντως ειναι απλα χωρος ανταλλαγης αποψεων και οντως δεν γραφουν εξιδικευμενοι επιστημονες.
οσο για τα υπολοιπτα, θεωρω πως πρεπει να διευκρινιστει ακομη μια φορα (το εκανε ηδη ο φαε-πριτς νομιζω), οτι δεν ενοχλησε το περιεχομενο των λεγομενων σου αλλα το απολυτο της τοποθετησης σου.
προσωπικα συμφωνω μαζι σου στο οτι τοσα κιλα δε χανονται τοσο γρηγορα, κ ΑΝ χαθουν ειναι υγρα κ μυϊκος ιστος.
απο κει κ περα ενηλικες ειμαστε, ολοι εχουμε διαβασει τα τερατα κ ο καθενας ειναι υπευθυνος των αποφασεων του και των πραξεων του.
μπορω ομως να συμμεριστω και την απελπισια, την απογοητευση κ την κουραση πολλων καταφευγουν σε τετοιους μεθοδους.
σ.σ. οσον αφορα το μυϊκο ιστο, επειδη πραγματικα δεν το χω ξανακουσει κ ουτε βρηκα τπτ, οποιος βρει κατι, ας το ποσταρει.
καλημερα :)
ploussia mou exw na kanw apo x8es to vradu meta apo uperfagiko me 1 paketo mpiskota, 4 mpol korn fleiks me gala kai 2 mpol me giaourti, 1 mpol kerasia k 1 peponi
ap oti katalavenaite h apwleia glukozis m exei *(#*$(#)@#$(#)%*
epishs oute pou 8umamai apo pote exw na dw kanonikes kenwseis kai tora teleutaia exw tromerous ponous stin koilia k oso ki an prospa8isw tipota...
lew na parw 3-4 dulcolax mazemena ...
"Η αύξηση της μυϊκής μάζας, δηλαδή η σύνθεση νέου μυϊκού ιστού, είναι αναβολική διαδικασία η οποία χρειάζεται επιπλέον ενέργεια για να πραγματοποιηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι ο απόλυτος αριθμός των θερμίδων που χρειάζεται ο οργανισμός την περίοδο αυτή αυξάνεται."Quote:
Originally posted by glukatzou
fae_prits, δεν ειδα να λεει καμια σελιδα οτι μπορουμε να κανουμε κατι για να αποκτησουμε επιπλεον μυϊκο ιστο...Δειξε μου αν θες.
http://www.coachbasketball.gr/2010/0...post_5073.html
"Αυτό το οποίο θα πρέπει να κάνουμε είναι να στοχεύσουμε στην απώλεια σωματικού λίπους και στην απόκτηση μυϊκού ιστού."
http://www.fitstudio.gr/blog/?p=174
" Είναι λοιπόν απαραίτητες οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης με βάρη ώστε να προφυλάξουμε αλλά και αυξήσουμε και το μυϊκό μας ιστό"
http://www.e-gynaika.com/2008_06_01_archive.html
"Ουσιαστικά η εξάσκηση με τα βάρη είναι εξάσκηση για την απόκτηση δύναμης και μυικού ιστού ."
http://www.gamosgamos.gr/Fitness.aspx
Εαν παλι εννουσες μυικη ινα, αυτο που γνωριζω ειναι οτι καταστρεφεται οριστικα μονο μετα απο τραυματισμο. Αν γνωριζεις κατι αλλο μετα χαρας να αναθεωρησω αρκει να το δω καπου τεκμηριωμενα.
Μαλιστα. Να καταργησουμε λοιπον τις λιπομετρησεις. Ολοι εχουμε το ιδιο επιπεδο φυσικης δραστηριοτητας, καιμε τις ιδιες θερμιδες σε κατασταση ηρεμιας, εξασκουμαστε με πανομοιοτυπο τροπο και τρωμε πανω κατω τις ιδιες τροφες στις ιδιες ωρες. Μηπως σου ειναι ευκολο να μου πεις ποσο λιπος εχω χασει μετα απο απωλεια 35 κιλων σε 6 μηνες να μην πληρωνω τσαμπα διαιτολογο;Quote:
Σχετικα με την αυθαιρετη online μετρηση που εκανα...αν ειχες εστω και λιγες γνωσεις πανω στο πως λειτουργει το ανθρωπινο σωμα και πως κανει τις καυσεις του, δε θα την ελεγες αυθαιρετη τη μετρηση μου. Ρωτα το φιλο filippara...εκεινος ξερει κατι περι απωλειας 1% συνολικου βαρους σε λιπος τη βδομαδα.
Οπως και εσυ, ετσι και εγω δεν ειμαι ειδικος. Σε αυτο το χωρο ανταλλασουμε αποψεις και εμπειριες .
Αναρωτιεμαι ομως γιατι δε σε εβαλε σε σκεψεις το γεγονος οτι δε βρηκες καμια σχετικη παραπομπη που να επιβεβαιωνει τα λεγομενα σου.
Αυτα απο εμενα, δεν σκοπευω να επανελθω στο θεμα, καλη επιτυχια με τους στοχους σου.
Καλα δεν πιστευω στα ματια μου! Τι ειναι αυτα που γραφεις?? Αν θελεις να καταληξεις στο νοσοκομειο παρε 3-4 dulcolax μαζεμενα!!! Τι αλλο να σου πω δεν ξερω!!!Quote:
Originally posted by wannabeskinny
ploussia mou exw na kanw apo x8es to vradu meta apo uperfagiko me 1 paketo mpiskota, 4 mpol korn fleiks me gala kai 2 mpol me giaourti, 1 mpol kerasia k 1 peponi
ap oti katalavenaite h apwleia glukozis m exei *(#*$(#)@#$(#)%*
epishs oute pou 8umamai apo pote exw na dw kanonikes kenwseis kai tora teleutaia exw tromerous ponous stin koilia k oso ki an prospa8isw tipota...
lew na parw 3-4 dulcolax mazemena ...
τι να κανω;;;κλισμα;
συγνωμη, εσυ δεν ελεγες οτι εχεις συνεχεια διαρροια λογω χαπιων?Quote:
τι να κανω;;;κλισμα;
τι ειναι ο οργανισμος? μηχανη να του πατησεις το κουμπι κ να δουλεψει οποτε θες εσυ, οπως θες εσυ?
χ@σιμο κατα παραγγελια δεν υπαρχει!
αρχισε να τρως φρουτα, λαχανικα,προϊοντα ολικης αλεσεως, φυτικες ινες γενικως κ περιμενε να ξαναβρει τους ρυθμους του ο οργανισμος σου!
Oχι, να παρεις 1 dulcolax και οχι 3-4.Αν ομως εχεις δυσκοιλιοτητα πολλες μερες τοτε σημαινει οτι το σωμα σου κτυπαει καμπανακι και οτι πρεπει να αλλαξεις τη διατροφη που κανεις.Quote:
τι να κανω;;;κλισμα;
ποια δυσκοιλιοτητα εδω και πολλες μερες?Quote:
Originally posted by sourkouna
Oχι, να παρεις 1 dulcolax και οχι 3-4.Αν ομως εχεις δυσκοιλιοτητα πολλες μερες τοτε σημαινει οτι το σωμα σου κτυπαει καμπανακι και οτι πρεπει να αλλαξεις τη διατροφη που κανεις.Quote:
τι να κανω;;;κλισμα;
μεχρι προχθες και για 10 μερες ειχε διαρροια:
Warnings:
This Member Has No Warnings
[*] posted on 23/5/11 στις 13:26 Reply With Quote Report Post to Administrator
paidia to 8ema duskoiliotitas den palevetai...mono diaroia edw kai 10 meres....exw arxisei n anhsuxw
pinw to nujol alla mono diaroia
ε ναι αυτο προσπαθω να σου ΄πω
ειχα διαροια 1 -2 φορες την μερα αλλα εδω κ λιγες μερες εχω πολυ ασχημο φουσκωμα σαν παιδι αιθιωπιας και ουτε διαροια
αν δεν κανω υπερφαγικο
μολις εκανα παλι