Ελαφακι μου, σε ευχαριστω παρα πολύ για την συνταγη, φαίνεται υπέροχη..θα τη δοκιμασω σίγουρα!!!
θα κοιταξω στο τετραδιο με τισ συνταγες και θα προσθεσω και αλλες
Printable View
Ελαφακι μου, σε ευχαριστω παρα πολύ για την συνταγη, φαίνεται υπέροχη..θα τη δοκιμασω σίγουρα!!!
θα κοιταξω στο τετραδιο με τισ συνταγες και θα προσθεσω και αλλες
Μπισκότα από μέλι, βρώμη & ταχίνι
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
3 κ.σ. τριμμένους ξηρούς καρπούς (ανάλατους - άψητους)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού βρώμη
2 κ.σ. σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα ή σταφίδες
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και βάζετε και δυο σας τα χεράκια και τα ανακατεύετε μέχρι να παντρευτούν όλα μαζί και μετά φτιάχνετε γύρω στα 10 μπισκότα. Τα πλάθεις στρόγγυλα και τα πατάς ελαφρά να γίνουν λίγο πλακουτσωτά αλλά όχι πολύ (ούτως ή άλλως στο ψήσιμο απλώνουν από μόνα τους). Τα βάζετε σε ένα ταψί αφού έχετε βάλει μία λαδόκολλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά όχι παραπάνω!!! Πρέπει να είναι μαλακά όταν θα βγούν. Αφήστε τα λίγα λεπτά να κρυώσουν πριν τα μετακινήσετε γιατί αλλιώς θα σας μείνουν στο χέρι .
Φάτε 2 για πρωινό μαζί με ένα φρούτο ( ή φρεσκοστυμμένο χυμό) και ένα ποτήρι γάλα (ή γιαούρτι ή ξινόγαλο)
Ή φάτε 1 για σνακ (πρόγευμα ή απογευματινό) αφού πρώτα έχετε φάει το φρουτάκι σας ή έχετε πιει τον χυμό σας.
Καλή επιτυχία!!!!
Η άλλη συνταγή που λέγαμε break :eureka:
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΡΩΜΗΣ
YΛΙΚΑ
? 250γρ. βούτυρο
? 180γρ. (1 κούπα) μαύρη ζάχαρη
? 90γρ. (1/2 κούπα) άσπρη ζάχαρη
? 2 αυγά
? 1 βανίλια
? 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ή μπέικιν πάουντερ
? 180γρ. (1 και 1/3 της κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή κατά προτίμηση ολικής άλεσης.
? 300γρ. (2 και ½ κούπα) βρώμη
? 250γρ. σοκολάτα υγείας σε σταγόνες
Προαιρετικά: Τριμμένοι ξηροί καρποί (περίπου 3-4 κ.σ.), σταφίδες, κανέλα
Συμβουλή: Αν το μίγμα είναι λίγο στεγνό και δεν είναι εύπλαστο πρόσθεσε λίγο γάλα. Επίσης για πιο πλούσια γεύση αλλά και λιπαρά? μπορείς να βάλεις μισό βούτυρο βιτάμ και μισό φρέσκο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πρώτα το βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το ζυμάρι για 40 λεπτά περίπου τυλιγμένο με μία μεγάλη πετσέτα για να μην χάσει την υγρασία του το μίγμα. Μπορείς να το βάλεις μέσα στον φούρνο που θα τον έχεις προθερμάνει στους 100 βαθμούς. Σε ταψί με λαδόκολλα τοποθετείς μικρές μπαλίτσες από το μίγμα και τις πατάς ελαφρά για να δώσεις το σχήμα cookies. Τοποθετήσεις τις μπαλίτσες σε απόσταση μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο θα φουσκώσουν και θα απλώσουν (περίπου 9 cookies ανά ταψί). Οι παραπάνω ποσότητες θα σου δώσουν κάτι λιγότερο από τρία ταψιά. Βάζεις κάθε ταψί μόνο του να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά περίπου. ʼφησε τα να ροδίσουν λίγο αλλά όχι να ξεροψηθού γιατί η βρώμη έχει το μειονέκτημα ότι στεγνώνει πολύ αν παραψηθεί και τα κουλουράκια σου θα γίνουν άχυρο! Καλή επιτυχία!
Eli τι ωραία συνταγή!!!!!!!!:crazy::crazy::crazy:
Την επόμενη φορά θα αυτή θα φτιάξω γιατί τ΄ άλλα δεν τα πολυπέτυχα!!!!!!!!!!!!!:fake sniffle:
Μου έγιναν λίγο ξερά αλλά οκ τρώγονται, θα τα τελειώσω μην τα πετάξω κιόλας!!!!!!!
Ενα νοστιμο και πανευκολο γλυκακι για οταν με πιανει λιγουρα
Λιωνω κουβερτουρα σε μπεν μαρι,τη βαζω μεσα σε φετες τοστ και το ψηνω στην τοστιερα.Οποιος θελει προσθετει και λιγο βουτηρακι χαμηλο σε λιπαρα.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΈΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Υλικά για 2 μερίδες
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο(όσο ένα κεσεδάκι γιαούρτι)
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
3 κ.σ. δημητριακά πρωινού
1 κ.γ. σταφίδες
Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Τα ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα με αργό ρυθμό.
Όταν αρχίσει να βράζει και να κάνει φουσκάλες συνεχίζεις να ανακατεύεις για να μην σου κολλήσει και μετράς 30- 40 δευτερόλεπτα και μετά κλείνεις τη φωτιά. Θα έχει γίνει μία ωραία πηχτή κρέμα. Έπειτα ρίχνεις το μείγμα σε ένα μπολ που έχεις ήδη ψιλοκόψει και βάλει ένα φρουτάκι, π.χ. μισή μπανάνα, 1 μήλο, 1 αχλάδι ή ότι άλλο κάνεις κέφι και μία κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύεις ελαφρά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και στο τέλος προσθέτεις λίγη κανέλα και αν θέλεις να το απογειώσεις ρίχνεις και μία κουταλιά του γλυκού καβουρδισμένο σουσάμι. Το αφήνεις να κρυώσει για πέντε λεπτά και μετά προσθέτεις και ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μέλι. Την ποσότητα αυτή μπορείς να την μοιράσεις σε δύο μερίδες. Π.χ. μπορείς την μισή ποσότητα να την φας για βραδυνό και την υπόλοιπη μισή, αφού την σκεπάσεις με ένα πιατάκι, να την αφήσεις στον πάγκο της κουζίνας ( όχι στο ψυγείο ) και να την φας για πρωινό.
Αν θέλεις και μία πινελιά σοκολάτας πρόσθεσε στο αρχικό μείγμα και 2κ.γ. κακάο σκόνη.
Σημείωση: Το σουσάμι για να το καβουρδίσεις απλά το βάζεις σε ένα μπρίκι και στην φωτιά και όταν αρχίσει να σκάει και να κάνει τον χαρακτηριστικό θόρυβο τσικ τσικ είναι έτοιμο.
Είναι πολύ εύκολο και κυρίως πολύ νόστιμο και ξεφεύγεις και λίγο από τα κλασσικά πρωινά. Εννοείται πως ο κάθε σεφ μπορεί να κάνει τις δικές του παραλλαγές π.χ. αν θες αποξηραμένα φρούτα μην βάλεις σταφίδες και φρούτο φρέσκο και βάλε στο αρχικό μείγμα ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα. Φαντάζομαι και αυτό θα είναι πολύ νόστιμο!
Υλικά
500 γρ. Φρίνα Ολικής ʼλεσης
4 αυγά
250γρ μαργαρίνη με βάση το ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι άπαχο γάλα
1 φλιτζάνι γιαούρτι (προσοχή όχι στραγγιστό) (εγώ έβαλα πρόβειο light)
2 κ.σ. λιναρόσπορο (τριμμένο σε μούλτι)
2κ.σ. ξηρούς καρπούς τριμμένους, άψητοι, ανάλατοι
450 γρ. καστανή ζάχαρη
2 φακελάκια βανίλια
50γρ. τριμμένη κουβερτούρα, ή σταγόνες ή 3 κ.σ. κακάο
Η ανάμειξη είναι κλασσική όπως όλα τα κέικ. Δηλαδή αφήνεις την μαργαρίνη να μαλακώσει 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα την χτυπάς στο μίξερ με την ζάχαρη. Προσθέτεις ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο μεταξύ σε ένα μπολ διαλύεις τη βανίλια στο γάλα και προσθέτεις και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια αφού τα αυγά το βούτυρο και η ζάχαρη έχουν χτυπηθεί καλά, ρίχνεις εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα μέχρι να γίνουν όλα μαζί μία αφράτη ζύμη. Κατεβάζεις το μπολ από το μίξερ και ρίχνεις μέσα τον λιναρόσπορο και τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και την κουβερτούρα ανακατεύοντας απαλά. Αν βάλεις κακάο σκόνη τότε καλό είναι να ξεχωρίσεις ένα κομμάτι από την ζύμη και να το ανακατέψεις με το κακάο. Ρίχνεις έπειτα την ζύμη σε μία φόρμα κέικ που την έχεις βουτυρώσει και αλευρώσει πρώτα και αν έχεις κάνει και μιγμα με κακάο ρίχνεις τις ζύμες εναλλάξ για να κάνει το κέικ ένα ωραίο σχέδιο. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC βάζεις το κέικ να ψηθεί για μία ώρα στην ένδειξη του αέρα κατά προτίμηση. Κοντά στα 30-40 λεπτά βάζεις ένα αλουμινόχαρτο γρήγορα γρήγορα από πάνω για να μην σου αρπάξει το κέικ και το αφήνεις να συνεχίζει να ψήνεται. Για να δεις αν το κέικ είναι έτοιμο βυθίζεις μία οδοντογλυφίδα μέσα στο κέικ και αν βγει στεγνή σημαίνει ότι έχει γίνει.
Σημείωση: Μου φάνηκε ότι μάλλον η μία ώρα ψησίματος ήταν πολύ. Αν και επειδή το αλεύρι ολικής άλεσης είναι πιο σκληρό μάλλον θέλει λίγο παραπάνω ψήσιμο. Πάντως δεν το έκαψα σε καμία περίπτωση απλά έγινε λίγο σκληρό το περίβλημα του. Από μέσα όμως ήταν καλοψημμένο και αφράτο! Θα μπορούσα να το είχα ψήσει και 5-10 λεπτά λιγότερο λογικά θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά . Γούστα είναι αυτά πειραματίζεστε αναλόγως .
'Ενα κομμάτι κέικ συνοδευόμενο από ένα φρούτο μπορεί να αποτελέσει ένα άριστο πρωινό ή ένα ενδιάμεσο σνακ! Είναι πολύ χορταστικό και θρεπτικό!
Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή για μακαρόνια με κοτόπουλο και λαχανικά!
Είχα αγοράσει από κατάστημα βιολογικών στριφτό μακαρονάκι Ζέας το οποίο θέλει τελικά λιγότερο βράσιμο από τα συμβατικά μακαρόνια κατά την άποψη μου. 5' βράσιμο είναι αρκετά!
Συγκεκριμένα χρησιμοποίησα αυτά τα ζυμαρικά http://www.ebio.gr/index.php?act=viewProd&productId=511
Αφού τα έβρασα (250γρ το μισό σακούλι) σε αλατισμένο νεράκι, τα σούρωσα και τα πασπάλισα με λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη και αποξηραμένο σκόρδο. Τα ανακάτεψα και ήταν από μόνα τους πεντανόστημα!
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι (1κ.σ.) έριξα ένα μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο και το τσιγάρισα ελαφρώς και 500γρ περίπου στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομματάκια. Ενώ ψηνόταν το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμυδάκι έριξα σως σόγιας περίπου 6 κουταλιές της σούπας (μου αρέσει η σόγια!), πάπρικα (κόκκινο γλυκό πιπέρι) και ρίγανη και τα άφησα λίγο να πάρουν μία βράση. Προς το τέλος έριξα 2κ.γ. μουστάρδα και έσβησα το κοτόπουλο με ένα ποτηράκι λευκό κρασί. Στο πλάι είχα ήδη ψιλοκκομένα μία κόκκινη πιπεριά, λίγα μανιτάρια, μία πράσινη σκούρα πιπεριά μεγάλη και μία μικρή ντομάτα. Τα έριξα όλα πανω από το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και έκλεισα το καπάκι για να πάρουν και αυτά μία βράση. Προς το τέλος πρόσθεσα λίγο νεράκι για να γίνει περισσότερο το ζουμάκι στο οποίο είχα αραιώσει 2κ.γ. κορν φλαουρ για να δέσει η σάλτσα. Αφού πήραν όλα μαζί μία βράση ακόμη και χύλωσε το ζουμάκι το έβγαλα από το μάτι και πρόσθεσα και 2κ.σ. ελαιόλαδο. Τα κρεμμύδια είχαν καραμελώσει από την σόγια και η σάλτσα είχε μία απίστευτη γεύση!
Μου βγήκαν τρεις μερίδες φαγητού έτσι και ήταν πραγματικά πεντανόστιμο φαγητό! Με ελάχιστο λάδι και ελάχιστο αλάτι! Σημειωτέον στο κοτόπουλο δεν έβαλα καθόλου αλάτι γιατί η σόγια είναι αλμυρή από μόνη της. Παιδιά δοκιμάστε το θα πάθετε ντελίριο, εγώ με 2 φλιτζάνια ζυμαρικά και το 1/3 περίπου από το κοτόπουλο με τα λαχανικά και με 2κ.σ. γραβιέρα χόρτασα απίστευτα! Και εγώ δεν χορταίνω εύκολα .
Κοροτσια μου μπορει να εχω πολυ καιρο να μπω αλλα δεν σας ξεχνω!Παμε γερα!
Γεια σας κι από μένα,
μια συνταγή δικής μου επινόησης όταν το μόνο που είχα στην κουζίνα ήταν μανιτάρια, ντομάτα, γιαούρτι και παξιμαδάκια αλλά η πίτα είναι καλύτερη επιλογή
κάτι σαν γιαουρτλού
για χορτοφάγους και γενικά για όσους τρελαίνονται για μανιτάρια όπως εγώ
τσιγαρίζουμε τα μανιταράκια με κρεμμυδάκι, λαδάκι, λίγο σκόρδο, ρίχνουμε ντομάτα, πιπερίτσα καυτερή ή πάπρικα, μαιντανούλη και τα βράζουμε να ομογενοποιηθούν
σε ένα πιάτο στρώνω την πιτούλα μου, από πάνω τη σαλτσούλα με τα μανιταράκια και στο τέλος προσθέτω το γιαούρτι μου (κατά προσωπική επιλογή, πρόβειο)
καμιά φορά δεν βάζω ούτε λάδι... καθόλου θερμιδούλες
Υλικά για 4 μερίδες
Για την ζύμη:
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης (εγώ έβαλα ένα ολικής και ένα άσπρο χωριάτικο)
1 κουταλιά ξύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
Για την γέμιση:
300γρ μανιτάρια πλευρώτους ή άλλα φρέσκα μανιτάρια
150 γρ γραβιέρα Κρήτης
2 μικρές πιπεριές (εγώ έβαλα μία κόκκινη και μία πράσινη)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι (βάλτε και δύο να γίνει πιο νόστιμο ;) )
1 κοτσανάκι βασιλικό (εναλλακτικά μαϊντανό)
1 αβγό (χτυπημένο)
1 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κοταλάκι θυμάρι
1 κουταλιά σουσάμι
1 κουταλιά αλεύρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι λίγο λίγο με το νερό, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το ξίδι, 1/2 κουταλάκι αλάτι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Ζυμώνουμε λίγο το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα 4 φύλλα μεγέθους λίγο μεγαλύτερα από το ταψάκι.
Λαδώνουμε με πινέλο το ταψάκι (ένα μικρό στρόγγυλο είναι ότι πρέπει)
Σε ένα τηγάνι που το έχουμε λαδώσει ρίχνουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πιούνε όλα τα υγρά τους. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το κρεμμυδάκι, και έπειτα από ένα λεπτό τον βασιλικό, το θυμάρι, την ρίγανη και το πιπέρι.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μισό χτυπημένο αυγό. Ανακατεύουμε πάλι όλα τα υλικά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Αφού έχουμε στρώσει τα 2 φύλλα, έχοντας αλείψει με το πινέλο λίγο λάδι μεταξύ τους, ρίχνουμε το μίγμα και προσθέτουμε από πάνω το τυρί, καλύπτοντας όση επιφάνεια μπορούμε.
Προσθέτουμε και τα άλλα 2 φύλλα (τα λαδώνουμε μεταξύ τους) και τα διπλώνουμε κάτω στην βάση. Λαδώνουμε ελαφρά την εξωτερική επιφάνεια και τις πλευρές. Αλείφουμε και το υπόλοιπο αβγό και προσθέτουμε και το σουσάμι. Ψήνουμε για 30' στους 250 βαθμούς.
Σημειώσεις:
Εγώ εκτός από γραβιέρα (είχα λιγότερη από 150 γρ) έτριψα και λίγη φέτα στην γέμιση και έβαλα και ψιλοκομμένες ελιές και ήταν μούρλια!!! Επίσης στο λαδάκι ήμουν λίγο πιο γενναιόδωρη :D
Επίσης προσοχή στο ψήσιμο γιατί τα 30 λεπτά αν ο φούρνος είναι δυνατός μπορεί να είναι πολλά να έχετε το νου σας για να μην σας αρπάξει. Εγω στα 25' τον είχα κλείσει τον φούρνο.
Την πίτα την χαράκωσα πριν την βάλω στον φούρνο για να εξατμιστούν λίγο τα ζουμιά της γέμισης αλλά μάλλον δεν χρειαζόταν γιατί το αλεύρι στην γέμιση έκανε την δουλειά του. Σε κάθε περίπτωση κάντε 2 χαρακιές σε σχήμα σταυρού ώστε να ξεχωρίζουν οι μερίδες.
ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
υλικα(6 ατομα)
δυο μεγαλα κολοκυθια
δυο μελιτζανες
μια συσκευασια μανιταρια
ενα κρεμμυδι
φρεσκια ντοματα τριμμενη(2 ντοματες)
250γρ ανθοτυρο ή αναλατη φρεσκια μυζηθρα (ή φετα αν δεν μας νοιαζουν οι θερμιδες)
2 κεσεδακια στραγγιστο γιαουρτι 2%
ενα αβγο
μαιντανο
βασιλικο
κοβουμε σε φετες τα λαχανικα τα αλατιζουμε τα αλοιφουμε ελαχιστο λαδι με ενα πινελο και τα ψηνουμε στο γκριλ η σε αντικολλητικο τηγανι.τσιγαριζουμε το κρεμμυδι σε ελαχιστο λαδι και προσθετουμε την τριμμενη ντοματα το μαιντανο και το βασιλικο αλατι και πιπερι.αφηνουμε τη σαλτσα να δεσει.κανουμε στο πυρεξ μια στρωση λαχανικα μια στρωση σαλτσα μια στρωση τυρι μεχρι να μας τελειωσουν τα υλικα.χτυπαμε το γιαουρτι με το αβγο με ενα πηρουνι να ενωθουν προσθετουμε αλατι πιπερι και μια κουταλια της σουπας αλευρι.το ριχνουμε πανω απο τα λαχανικα.ψηνουμε στους 180 για περιπου 45' ή μεχρι να ροδισει απο πανω.το αφηνουμε να παγωσει μιση περιπου ωρα για να κοβετε κομματι.
εναλλακτικα το κανω και με μια επιπλεον στρωση απο λαζανια.
ΜΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΚΡΕΑΤΙΚΑ!!!
Μαρουλι ανακατεμενο με ροκα,ανηθο,μαϊντανο και προαιρετικα σε οποιους αρεσει το κρεμμυδι το χλωρο!
Προσθετουμε ψιλοκομμενη ντοματουλα(ή ντοματινια),χρωματιστες ψιλοκομμενες πιπεριες και τριμμενο καροτο!Περιχυνουμε με μια κουταλια παρθενο ελαιολαδο,με αφθονο λεμονι και λιγο αλατι!Ανακατευουμε καλα και την απολαμβανουμε!!!!
ΤΙΡ 1:Πλενουμε πολυ πολυ καλα ολα τα λαχανικα
ΤΙΡ 2:Για να κανουμε πιο τραγανη και θρεπτικη τη σαλατα μας μπορουμε να προσθεσουμε 1 κουταλια απο ενα μειγμα σπορων(π.χ.εγω βαζω απο ενα μειγμα που εχω φτιαξει μονη μου με λιναροσπορο,ηλιοσπορο και σουσαμι)
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ:Η σαλατα αυτη παρεχει πληθωρα βιταμινων,μεταλλων και ιχνοστοιχειων,ειναι πλουσια σε ακορεστα λιπαρα οξεα(ω3 και ω6).Επιπλεον συνοδευει αριστα κρεατικα(προσωπικα δοκιμαζοντας το να τρωω κρεας που μεχρι τοτε ηταν αναγκαιο κακο,εγινε ενα ευχαριστω γευμα)Καλη σας ορεξη!!!!
Μία ωραία συνταγή για υγιεινό και θρεπτικό κέικ :)
Τα χειμερινά φρούτα και λαχανικά, μπορούν πολύ εύκολα να ενσωματωθούν σε ένα σπιτικό κέικ. Δοκιμάστε παραλλαγές με μήλο και κανέλα ή με καρότα και σοκολάτα. Για τους πιο τολμηρούς, τα αποξηραμένα goji berries θα απογειώσουν την γεύση του γλυκού σας, ενώ ταυτόχρονα θα σας χαρίσουν ενέργεια. Μην σας ανησυχήσει το ροζ χρώμα του μείγματος μετά την προσθήκη τους σε αυτό, γιατί η γεύση του θα σας αποζημιώσει.
ΥΛΙΚΑ
1 Φαρίνα ολικής άλεσης
250 γρ φυτική μαργαρίνη soft ή μαργαρίνη πλούσια σε φυτικές στερόλες (αν ψάχνετε τρόπους να μειώσετε χοληστερόλη σας)
1 ½ κούπα μαύρη ζάχαρη (1 αν επιλέξετε να προσθέσετε την κουβερτούρα)
3 αυγά
1 φλιτζάνι ξυνόγαλα ή κεφίρ ή γιαούρτι (προσοχή όχι τύπου στραγγιστό)
1 μεγάλο μήλο με τη φλούδα τριμμένο στον τρίφτη ή 3 μέτρια καρότα
Κανέλα ή 100 γραμ κουβερτούρας σε σταγόνες (αν επιλέξετε τα να προσθέσετε καρότα)
1 κούπα αποξηραμένα goji berries τα οποία έχουμε μουλιάσει για 5-10 λεπτά σε 1κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα τριμμένο καρύδι και αμύγδαλο
1 κούπα κούπας σταφίδες ξανθές και μαύρες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2 Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά.
3 Προσθέτετε το γιαούρτι και σιγά – σιγά το αλεύρι χαμηλώνοντας την ταχύτητα στο μίξερ.
4 Προσθέτετε τα αποξηραμένα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και το χυμό πορτοκάλι.
5 Αδειάζεστε το μείγμα στη φόρμα και την βάζετε στο φούρνο. Το ψήνετε για μία ώρα περίπου.
6 Για να δείτε αν είναι έτοιμο το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και αν κατά την αφαίρεση δεν αφήνει υπολείμματα ζύμης τότε είναι έτοιμο να το βγάλετε από το θάλαμο.
Καλή σας απόλαυση!
http://networkedblogs.com/E67lk
@Eli, Τέλεια συνταγή αλλά τη χαλάει η μαργαρίνη. ΠΟλύ μαργαρίνη.
Τα λιπαρά στην προκειμένη περίπτωση δεν προσφέρουν τίποτα το υγιεεινό. Νομίζω θα βγει ωραία και αν την παραλείψεις και με πολύ λιγότερες θερμίδες.