γεια σας!!!! μαρι...............
Printable View
γεια σας!!!! μαρι...............
:thumbup: Στον αγύριστο!Quote:
Originally posted by monahoiot
Είμαι η Γιώτα και είμαι καλά! ουφ, επιτέλους, έφυγε η ακατάσχετη σοκολατομανία!
Κάποια δείχνει να είναι τόσο απασχολημένη να περνά καλά που τα σκατοφάγια νιώθουν να μην έχουν πλέον υπηρεσίες να της προσφέρουν!
Καλή αρχή,Ελάκι μου!Ελπίζω να σου γίνει μια ευχάριστη ισόβια συνήθεια!Quote:
Originally posted by Eli
φοράω τη φόρμα μου και ξεκινάω γυμναστήριο σήμερα :bouncy:
Καλημέρα παιδιά!
έχω κάνει άπειρες δίαιτες και το αποτέλεσμα πάντα μου επιστρέφει...
Διαπίστωσα ότι o σωστός τρόπος είναι η διατροφή.
έχω πάει σε διαιτολόγους και μου έχουν δώσε ένα σορό διατροφές... Τις οποίες κάνω 1-2 εβδομάδες και μετά.... Τα παρατάω!
Η αλήθεια είναι ότι ξεκινάω με πολύ ενθουσιασμό ο οποίος στην πορεία χάνεται...
Αποφάσισα να "εκτεθώ" σε ανθρώπους που είναι σε ίδια φάση με εμένα.
Δεν θεωρώ ότι δεν έχω συμπαράσταση από τους γύρο μου το θέμα είναι ότι πάντα κάτι γίνεται και λέω άστο, δεν πειράζει, ας φάω τώρα και αύριο δε θα φάω...
Το χειρότερο όλων είναι ότι ΔΕ ΝΙΏΘΩ ΤΥΨΕΙΣ!
Χλαπακιάζω μια χαρά και δε με νοιάζει το αποτέλεσμα! Δεν το σκέφτομαι καν!
Τον τελευταίο καιρό έχω έντονες ενοχλήσεις στη μέση μου και πιστεύω ότι οφείλεται και στο βάρος μου!
Ακόμα συζώ με το αγόρι μου με τον οποίο λέμε σιγά σιγά να κάνουμε ένα πολιτικό γάμο και να κάνουμε κανένα μωράκι?
Με αφετηρία το 94 κιλά όμως δε γίνεται! Απλά δε γίνεται! Και μια φίλη μου που έμεινε έγκυος και ήταν 85 κιλά ο γιατρός της την έχει υπό στενή παρακολούθηση για να μην ξεπεράσει τα 90 κιλά γιατί λέει θα είναι δύσκολο και για εκείνη και για το παιδί?
Επίσης ροχαλίζω?. Πιο πολύ και από το μωρό μου? Ντρέπομαι να μείνω σε κάποιο σπίτι γιατί νιώθω άσχημα επειδή ροχαλίζω?
Παλιά που ήμουν λιγότερα κιλά δεν είχα θέμα ροχαλητού?
Ντρέπομαι πολύ που ροχαλίζω πιο πολύ από εκείνον!
Θα προσπαθήσω -τώρα που αποφάσισα να ξεκινήσω δυναμικά Διατροφή- να μπαίνω κάθε μέρα στο φόρουμ για να παίρνω και να δίνω δύναμη!
Καλό κουράγιο σε όλους μας...
http://www.ticker.7910.org/wa__94__0...FMDA4MTE5c3wwM DAwMTNkYXwmIzkyNDsmIzk2MDsmIzk1OTsmIzk2MTsmIzk3NDs h.gif
Καταρχήν σου εύχομαι ό,τι καλύτερο στην προσπάθειά σου! Αν κοιτάξεις την υπογραφή μου θα δεις ότι η επέμβαση που έκανα είναι αυτή που ενδείκνυται στους πλέον απείθαρχους. Πριν την επέμβαση αυτή είχα κάνει δακτύλιο όμως δεν μπόρεσα να συμμορφωθώ με τους κανόνες του. Είμαι γλυκατζού και γενικά η διατροφή μου πριν την 2η επέμβαση ήταν ό,τι χειρότερο - delivery, λιπαρά, σνακς και πάνω απ'όλα γλυκά. Δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου στο παραμικρό. Όμως δεν ήμουν συνειδητοποιημένη. Πίστευα ότι ο δακτύλιος θα τα κάνει όλα μόνα του και δε θα χρειαζόταν καμιά προσπάθεια εκ μέρους μου. Μόλις κατάλαβα ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι ένιωσα να γκρεμίζονται οι ελπίδες μου και φυσικά ξαναέπεσα με τα μούτρα στην αγαπημένη μου ασχολία, το ακατάπαυστο φαγητό. Βέβαια το ήξερα ότι δεν πάει άλλο γι'αυτό και πήρα την απόφαση για το 2ο χειρουργείο. Τώρα είμαι σχεδόν 5 μήνες χειρουργημένη και μάλλον είμαι ακόμη στο "μήνα του μέλιτος" γιατί πραγματικά δε νιώθω την ανάγκη για φαγητό. Αν διαβάσεις το ποστ μου στο "by-pass και διατροφή" θα καταλάβεις τι εννοώ. Όταν περάσει αυτή η φάση θα προσπαθήσω με νύχια και με δόντια να ελέγξω τον εαυτό μου και να διατηρήσω τις συνήθειες που έχω αποκτήσει αυτούς τους 5 μήνες γιατί ζω ξανά και δε θέλω με τίποτα να γυρίσω πίσω.Quote:
Originally posted by break
weldah ευχαριστώ πολύ που απάντησες γιατί η δική σου προσπάθεια όσον αφορά αυτές τις καταραμένες σκέψεις με ενδιαφέρει ιδιαίτερα μιας κ έχεις κάνει επέμβαση!
Θα ήθελα να σε ρωτήσω η επέμβαση πόσο σε έχει βοηθήσει στο να ελέγχεις το μυαλό σου?
Πρίν περίπου από ένα χρόνο σκεφτόμουν τη λύση του χειρουργείου αλλά φοβάμαι πως ίσως δεν μπορέσω να ελέγξω το μυαλό μου κ να μου επιβληθω γιατί κ τώρα δεν πεινάω ιδιαίτερα αλλά καταναλώνω πολλά γλυκά!!!!:thumbdown::thumbdown:
Μάλλον κατανάλωνα γιατι τώρα κάνω μια τελευταία προσπάθεια με διαιτολόγο για την απώλεια των κιλών!!!!:spin:
Neraidaki καλωσήλθες! Κι εγώ μια χαρά έτρωγα χωρίς τύψεις! Αυτές έρχονταν μόνο σε άσχετες στιγμές -π.χ. όταν ήθελα να βγω και δεν είχα τίποτα να φορέσω- αλλά δε διαρκούσαν και πολύ. Ώσπου έφτασα τα 130 κιλά και κάπου εκεί ήρθαν και μου έκατσαν στο σβέρκο. Πίστεψέ με είσαι καλύτερα χωρίς τις τύψεις αρκεί να είσαι προσηλωμένη στο στόχο σου! Σου εύχομαι καλή προσπάθεια και καλά αποτελέσματα!
Ευχαριστώ Νadine και εύχομαι και εγώ όπως λες να γίνει μία ισόβια συνήθεια και κυρίως ευχάριστη γιατί αν δεν γίνει ξέρω ότι θα το πληρώσω ακριβά....με κιλά που θα επιστρέψουν. Σίγουρα πάω πιο συνειδητοποιημένη αυτή τη φορά και δεν κρύβω ότι δεν είμαι και ενθουσιασμένη με το εγχείρημά μου αλλά θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να κάνω κάτι παραπάνω για να δώσω μία ώθηση στον εαυτό μου να προχωρήσω λίγο πιο γρήγορα την προσπάθειά μου. Πείραμα είναι και μπορεί και να μου βγει και σε καλό, σε κακό πάντως σίγουρα δεν θα μου βγει :). Το γεγονός δε ότι το συνδυάζω και με ευχάριστη παρέα είναι ένα μεγάλο συν ;)Quote:
Originally posted by NADINE
Καλή αρχή,Ελάκι μου!Ελπίζω να σου γίνει μια ευχάριστη ισόβια συνήθεια!
Neraidaki καλωσόρισες στην παρέα μας!
εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σου!
Μπορώ να ταυτιστώ αρκετά με αυτά που μας διηγήθηκες γιατί και εγώ μόλις παντρεύτηκα με τον επί χρόνια σύντροφό μου και έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε την σχέση μας στο επόμενο βήμα που είναι ένα παιδάκι. Και μου είναι δύσκολο να φανταστώ τον εαυτό μου στα κιλά που είμαι τώρα να μείνω έγκυος και να περάσω μία εγκυμοσύνη ως παχύσαρκη έστω και μικρού βαθμού. Γι'αυτό και αποφάσισα πριν ένα χρόνο να πάω σε διατροφολόγο και να διαβώ αυτό το δρόμο με κάποιες ενισχύσεις. Στην πορεία βέβαια με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα ότι πάσχω και από διατροφική διαταραχή που σήμαινε ότι η απώλεια των κιλών μου δεν θα γινόταν έτσι απλά με μία διατροφή, χρειαζόντουσαν πολλά περισσότερα βήματα να κάνω για να βρίσκομαι εδώ που είμαι τώρα και η απώλεια έρχεται πολύ αργά. Παρόλα αυτά μπορώ να σου πω ότι έχοντας κάνει πλέον για ένα χρόνο μία πολύ ισορροπημένη διατροφή έχω καταφέρει να σταθεροποιήσω το βάρος μου και να νιώθω πολύ καλύτερα με το σώμα μου το οποίο μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα βελτιώνεται και σχηματίζεται καλύτερα. Τώρα πια έστω και στα κιλά που είμαι δεν με φοβίζει τόσο να μείνω έγκυος και είμαι σίγουρη ότι θα το αντιμετωπίσω με περισσή ψυχραιμία και διατροφικά, έστω και αν θα είναι πιο δύσκολο από τι θα ήταν σε λιγότερα κιλά. Έχω κουραστεί να βάζω τον εαυτό μου σε μία ψυχοφθόρα αναμονή. Σκεφτόμουν πάντα θα αδυνατίσω πρώτα και μετά θα παντρευτώ, θα αδυνατίσω πρώτα και μετά θα κάνω παιδί, θα αδυνατίσω πρώτα και μετά θα βάλω νυφικό κτλ. Δεν είναι όμως σωστό να βάζουμε την ζωή μας στον πάγο. Τα δικά μου χρονικά περιθώρια υπομονής έχουν εξαντληθεί σε ότι έχει να κάνει με την αναμονή. Πλέον ζω την ζωή μου μέρα με τη μέρα και παλεύω κάθε μέρα και με την διαταραχή μου και με την παχυσαρκία μου χωρίς ταμπού και αυτολύπηση. Νιώθω πιο δυνατή και με περισσότερη ενέργεια και υγεία έχοντας αλλάξει έστω και μικρά πράγματα στην καθημερινότητά μου και προσπαθώ αυτά τα μικρά πράγματα να τα διαιωνίσω και έχω την πίστη ότι αυτά θα φέρουν τελικά τις μεγάλες θετικές αλλαγές στην ζωή μου.
Καλή σου αρχή και πάλι και εύχομαι να κάνετε σύντομα το μεγάλο βήμα και να είστε πάντα ευτυχισμένοι και αγαπημένοι :)
Αγαπητή welldah "οι τύψεις έρχονται μόνο σε άσχετες στιγμές -π.χ. όταν ήθελα να βγω και δεν είχα τίποτα να φορέσω- αλλά δε διαρκούσαν και πολύ"
Νομίζω ότι αρκετοί από εμάς το έχουν νιώσει αυτό! Αν όχι όλοι...
Θεωρώ ότι θα με βοηθήσει πολύ το blog γιατί λίγο ως πολύ όλοι καταλαβαινόμαστε...
Αγαπητή Eli η προσπάθεια σου απαιτεί επιβράβευση! Εφόσον έχεις θέμα με διατροφική διαταραχή... Μια χαρά τα έχεις καταφέρει...
Να ζήσετε κιόλας με τον καλό σου! εύχομαι να πάνε όλα κατ' ευχήν!
Μη σταματήσεις την προσπάθεια σου μέχρι να σου γίνει συνήθεια...
"Σκεφτόμουν πάντα θα αδυνατίσω πρώτα και μετά θα παντρευτώ, θα αδυνατίσω πρώτα και μετά θα κάνω παιδί, θα αδυνατίσω πρώτα και μετά θα βάλω νυφικό κτλ."
Έτσι ακριβώς σκέφτομαι και εγώ!!!
Κοριτσάκια μου νομίζω ότι έχουμε πολλά κοινά! Αύριο που θα πληρωθώ θα πάω Σούπερ να ψωνίσω μόνο ότι περιλαμβάνεται στο διαιτολόγιο που μου έχει δώσει η διαιτολόγος.
Σκέφτομαι να σας αναλύω πως πάει η προσπάθεια μου καθημερινά...
Αισθάνομαι ότι αυτό θα βοηθήσει όλους μας!
Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα κοριτσάκια μου!
Να έχουμε καλή δύναμη και υπομονή!
Σας φιλώ προς το παρόν.
http://www.ticker.7910.org/wa__94__0...YXwzMCBrZw.gif
Παιδιά μην ξεχάσετε την Τετάρτη το βραδάκι θα μεταδοθεί το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο από έναν κύκλο 10 σεμιναρίων σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές. Το πρώτο σεμινάριο, που θα είναι και δωρεάν, θα γίνει την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 20.00-22.00 και θα έχει τίτλο
"Δίαιτα και διατροφικές διαταραχές. Πως η δίαιτα επηρεάζει την ψυχολογία μας καθώς και τους φυσιολογικούς μηχανισμούς της πείνας και της όρεξης. "
δείτε πληροφορίες εδώ
http://www.e-psychology.gr/internet-workshops
(δείτε τη διαφήμιση πάνω πάνω στην σελίδα του φόρουμ)
και εδώ
http://keadd.gr/wb/pages/diadiktyaka-seminaria.php
Επειδή έχω παρακολουθήσει κάτι ανάλογο, σας παροτρύνω να το παρακολουθήσετε, τους ανθρώπους που τα διεξάγουν τους γνωρίζω και προσωπικά και είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες στον τομέα τους.
γεια σας κορίτσια
Σήμερα ξεκίνησα για άλλη μια φορά διατροφή...κι εγώ έχω δαιμονάκια κυρίως τα βράδια (αυτή τη στιγμή ένα μου λεει οτι πεινάει, αν και πριν μισή ώρα έφαγα το απογευματινό μου)...γκρρρρ!!!! πολύ πείνα! και οι πειρασμοί παντού, τι είναι αυτό το πράγμα...τς τς τς...πίνω νερό να κρατηθώ μέχρι το βραδινό μου.
τουλάχιστον ας χάσω 2 κιλάκια μέχρι τα χριστούγεννα να ανέβει η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση! να χωρέσω σε κανένα ρούχο, που φαίνομαι σαν έγκυος. να μη με κοιτάνε με μισό μάτι στα τραπέζια και μου μετράνε τις μπουκιές ("πάλι τρώει αυτή;!").
αλλά όλο έτσι ξεκινάω, και μετά από λίγες μέρες ξαναπέφτω στο φαγητό. δε μπορώ να θυμηθώ πως ήμουν στα 58, έχω ξεχάσει. και αυτό δε βοηθάει, αν δηλαδή δε μπορείς να οπτικοποιήσεις το στόχο σου...το μόνο που θυμάμαι ήταν οτι έβλεπα κατά τύχη το είδωλό μου σε κανένα τζάμι ή καθρεύτη στο δρόμο και χαιρόμουν πολύ. έλεγα φτου σου κοριτσάρα μου.
τελοσπάντων...είδωμεν.
καλή επιτυχία σε όλες
:)
Ύψος: 170
23/08/2011: 68
04/11/2011: 63
12/12/2011: 66.6
Στόχος: 58
Καλημέρα παιδιά!
Εχθές θυμήθηκα μια κουβέντα που είχα με μία φίλη σχετικά με τις δίαιτες και της διατροφές.
Η ίδια έχει πάει σε ψυχολόγο για το συγκεκριμένο θέμα και την έχει βοηθήσει πολύ!
Η ψυχολόγος συνεργάστηκε στενά με την διαιτολόγο της.
Έκατσε λοιπόν -μια εβδομάδα πριν ξεκινήσει ακόμα μια φορά διατροφή- και έγραφε τι έτρωγε και πού!
Όταν πήγε το χαρτί στη διαιτολόγο της της είπε με λίγα ότι έχει πολύ ακατάστατο ωράριο στο θέμα του φαγητού και εστίασε στο γεγονός ότι όποτε πήγαινε στην πεθερά της ξέφευγε στο θέμα του φαγητού?
Της συνέστησε να αποφύγει την εβδομάδα που θα ξεκινήσει τη διατροφή την πεθερά της και μετά την πρώτη εβδομάδα να επιλέγει να την επισκέπτεται αμέσως μετά το γεύμα της και πάντα να κρατάει μαζί της ένα σνακ που της αρέσει πολύ (μπάρα δημητριακών, γιαούρτι με φρούτα κτλ) έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα εναλλακτικής σε περίπτωσή μεγάλου πειρασμού.
Αναφέρω αυτό το περιστατικό γιατί και εγώ έχω διαπιστώσει ότι όταν κάνω διατροφή και κάνω επίσκεψη σε φίλους μου (οι οποίοι δεν κάνουν διατροφή) πάντα μπαίνω σε πειρασμούς και συνήθως λυγίζω?
Anyway!
Ήθελα να σας πω μια απίστευτη ιδέα για πρωινό και όχι μόνο!
Λοιπόν σε ένα ποτήρι γάλα βάζεις 2 κ.σ. Βρώμη και 2 κ.σ. ινδοκάρυδο (το ινδοκάρυδο βοηθάει πολύ και στη δυσκοιλιότητα) μαζί με μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι.
Αφού τα ζεστάνεις χυλώνει η βρώμη και γίνεται σαν κρέμα? το σερβίρεις και προαιρετικά προσθέτεις λίγη κανέλα.
Όποτε το κάνω νιώθω σα να έχω φάει ένα αρνί μόνη μου? Η αίσθηση του κορεσμού που νιώθω είναι μοναδική!
Αυτό είναι καλό για πρωινό γιατί σε κρατάει ώρες και επίσης είναι καλό εάν πάς κάπου επίσκεψη ή σε μια γιορτή να το έχεις φάει πριν. Σίγουρα θα περιορίσει την όρεξη σας και ότι καλούδια και να έχετε μπροστά σας είμαι σίγουρη ότι θα μπορέσετε να αντισταθείτε!
Φιλιά προς το παρόν?
Rena καλημέρα
αναρωτιέμαι μήπως πιέζεις παραπάνω από τι θα έπρεπε τον εαυτό σου. Δεν το θεωρώ σωστό για μία κοπέλα στο ύψος σου (1,70μ) να θέλει να φτάσει τα 58 κιλά. Θεωρώ ότι και τα κιλά που είσαι τώρα είναι μία χαρά. ʼντε αν θέλεις για ψυχολογικούς λόγους να φτάσεις μέχρι τα 65-63 ανάλογα το σώμα σου. Εγώ κάτω από τα 65 ποτέ δεν θα ήθελα να φτάσω παραείμαι αδύνατη, ο στόχος μου πλέον είναι τα 70 και έχουμε το ίδιο ύψος. Υπήρξα και 65 κιλά στη ζωή μου και ακόμη και να ήθελα να ξαναφτάσω εκεί, θεωρώ ότι δεν είναι κιλά που θα μου επιτρέψει το σώμα μου να τα διατηρήσω και για μένα η διατήρηση είναι πιο σημαντική από 5 κιλά παρακάτω. Πιστεύω ότι η λύση για να αλλάξεις την εικόνα του σώματος σου και να την βελτιώσεις είναι η γυμναστική. Με την γυμναστική θα μπορέσεις και να σμιλεύσεις το σώμα σου και να βελτιώσεις γενικά την εικόνα που έχεις για το σώμα σου, γιατί πρέπει να ξέρεις ότι η εικόνα που έχεις για το σώμα σου και η εικόνα πραγματικά του σώματός σου είναι συνήθως δύο διαφορετικά πράγματα. Οπότε μήπως πρέπει κυρίως να βελτιώσεις αυτή την εικόνα;
Στα λέω όλα αυτά γιατί φοβάμαι μην πιέσεις υπερβολικά τον εαυτό σου με στόχους άπιαστους που το σώμα σου δεν θα μπορεί να συντηρήσει και να καταλήξεις δυστυχισμένη και με κάποια διατροφική διαταραχή και πιθανόν και πολλά κιλά παραπάνω στο μέλλον. Πήγαινε ένα γυμναστήριο, πρόσεχε πάντα την διατροφή σου στα λογικά πλαίσια μία υγιεινής διατροφής χωρίς να κάνεις υποθερμιδικές δίαιτες που θα καταπονήσουν τον μεταβολισμό σου και το σώμα σου και κυρίως την ψυχούλα σου. Και κυρίως στα λέω όλα αυτά γιατί κάποτε υπήρξα στην θέση σου βάζοντας υπερβολικά χαμηλούς στόχους για τα κιλά μου και κάπου στην πορεία κατέληξα παχύσαρκη και με αδηφαγική διαταραχή! Μακάρι να ήξερα τότε όσα ξέρω τώρα ποτέ δεν θα είχα υποβάλλει τον εαυτό μου σε τέτοιες δοκιμασίες :(
Neraidaki μια χαρά τα λες!
Χαίρομαι που υπάρχουν τέτοια παραδείγματα διατροφολόγων και ψυχολόγων! Και εμένα ο δικός μου είναι της ίδιας λογικής και μάλιστα κάποια στιγμή που το χρειάστηκα έκανα και συνεδρίες με ψυχολόγο με την οποία και συνεργάζονται.
Όσο για τις επισκέψεις πράγματι έτσι είναι ποτέ δεν πάμε κάπου που έχει πειρασμούς (στην πεθερά, στο σούπερ μάρκετ, επισκέψεις κτλ) αν δεν έχουμε φάει το γεύμα μας ή το πρόγευμά μας πρώτα. Είναι χρυσός κανόνας και 8 στις 10 θα γλυτώσουμε την παρασπονδία και τις τύψεις. ʼσε που το αίσθημα ικανοποίησης που σου αφήνει η επιτυχία είναι τόσο ωραίο! Είναι μικρά αλλά τόσο σημαντικά τρικ για να μην σαμποτάρουμε την προσπάθεια μας :thumbup:
Όσο για την κρέμα με βρώμη κάνω και εγώ παρόμοια συνταγή του διατροφολόγου μου :) . Εγώ απλά βάζω αντί για ινδοκάρυδο 2κ.σ. δημητριακά και βάζω και λίγους ξηρούς καρπούς. Επίσης στο μπολ προσθέτω και ψιλοκομμένη μπανάνα για να έχω και το φρούτο μου και είναι πλήρες γεύμα. Αυτό έφαγα χθες για βραδινό που ήθελα κάτι ελαφρύ. Πάντως είναι ωραία ιδέα το ινδοκάρυδο και θα το δοκιμάσω!