Quote:
Originally posted by nature
Πάνο, δεν έχω σοφία. Ανοικτά αυτιά και μάτια μόνον προσπαθώ να έχω. Και διάθεση να μαθαίνω από το κάθε τι που συναντώ μπροστά μου.
Στο θέμα που θίγεις, να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο, χώρα, πόλη…. Και να αγωνιζόμαστε γι’αυτό, πιστεύω πως είναι όμορφο και αισιόδοξο. Και γιατί όχι δείγμα παιδικότητας και νεανικότητας με τη καλή έννοια. Ο αγώνας όμως αυτός όπως τον προσεγγίζεις, φοβάμαι ότι έχει προδιαγεγραμμένη έκβαση. Σκέψου τόσα θέματα, παγκόσμια αλλά και στη χώρα που είσαι ή είμαι που ενώ μπορούν να λυθούν σκοντάφτουν σε τεράστια συμφέροντα ή ακόμα και σε απλή γραφειοκρατία. Δεν λέω να μην αγωνιζόμαστε, αλλά όχι και να φάμε τη ζωή μας γι’ αυτό.
Από την άλλη η ζωή μας σ’ αυτό το χωροχρόνο είναι ένα απροσδόκητο τυχαίο δώρο. Και πεπερασμένο. Στο χρόνο που διαθέτω λοιπόν για αυτή τη ζωή, θέλω να ζυγίσω στη ζυγαριά τι θέλω να κάνω. Οσο για τα όνειρα που λες, ένα όνειρό μου είναι να έχω πάντα τα εφόδια αλλά και την απαιτούμενη προσαρμοστικότητα ώστε να μπορώ να ζω σε όποια γωνιά της γης είναι καλύτερα. Να μπορώ να διδάξω σ’ένα πανεπιστήμιο της Σουηδίας ή να ζυμώνω πίτσες σε μια ταβέρνα της νότιας Ιταλίας ή να σκουπίζω πεζοδρόμια σ’ ένα χωριό της βόρειας Αγγλίας. Aυτό είναι το δικό μου μικρό όνειρο. Να τρέφω το μυαλό μου με νέες γνώσεις, τις αισθήσεις μου με ανθρώπινες απολαύσεις και να έχω ελευθερία επιλογής.
Και σκέψου, αν κάπου σε κάποιον γαλαξία υπάρχουν νοήμονα όντα, πόσο μικρούς και ασήμαντους θα μας βλέπουν. Ισως λένε ότι στη γη υπάρχουν πάρα πολλά μυρμήγκια που την κατατρώνε. Δηλαδή εμείς.
Aν το δεις σ\'αυτή τη κλίμακα, τότε όλα φαίνονται αλλιώς......
ειναι ιδιο σοφιας φυση , να μην βλεπεις εσυ τι σε κανει να ξεχωριζεις απο τους αλλους , υλοποιοντας απλα τα δικα σου ονειρα , με σχετικοτητα , απλοτητα και μεθοδικοτητα...