αντε παλι με τα greeklish....
προσπαθησε να γραφεις ελληνικα, θα το συνηθισεις....
ετσι ενημερωτικα, για λογους αναζητησης γραφουμε με ελληνικα και για να μην κουραζονται οι περισσοτεροι να τα διαβαζουν....
Printable View
αντε παλι με τα greeklish....
προσπαθησε να γραφεις ελληνικα, θα το συνηθισεις....
ετσι ενημερωτικα, για λογους αναζητησης γραφουμε με ελληνικα και για να μην κουραζονται οι περισσοτεροι να τα διαβαζουν....
Γεια σας,
Διαβάζω απο καιρό τα θέματα στο φόρουμ σας και είπα να κάνω κι εγώ έναν λογαριασμό. :)
Που λέτε εγώ έχω μεγάλο ιστορικό με τα κιλά (όπως πολλοί απο μας αν όχι όλοι) αλλά και με τα παντός είδους φάρμακα.
Ξεκίνησα πριν 6 μέρες το reductil κατόπιν συμβουλής του ενδοκρινολόγου μου και θα ήθελα να σας μιλήσω γι' αυτά...
Τα reductil πράγματι κόβουν την όρεξη λειτουργώντας ως αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης και νοραδρεναλίνης. Όσοι έχουν πάρει αντικαταθλιπτικά όπως εγώ πιστεύω ξέρουν τί μπορεί να σημαίνει αυτό.
Επειδή λοιπόν έχω μία εμπειρία στα αντικαταθλιπτικά (αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης) και είναι και άσχημη, έχω κάποιες συμβουλές να σας δώσω που ίσως δεν σας έδωσε ο γιατρός σας. Τα φάρμακα λοιπόν δεν πρέπει να τα σταματήσετε ΠΟΤΕ μονομιάς αλλά μεθοδικά, απο μέρα παρα μέρα, ελαττώνοντας τη δόση και μετά τέλος. Όταν κόβουμε ένα τέτοιας δύναμης φάρμακο απότομα, προκαλούμε προβλήματα στον εγκέφαλό μας (δεν ξέρω αν αυτά είναι μόνιμα ή παροδικά). Δηλαδή μπορεί εσείς που το κόψατε μεμιάς να διαπιστώσατε σφοδρούς πονοκεφάλους, ένα αίσθημα ηλεκτρικής εκκένωσης στο κεφάλι, πάρα πολύ κακή διάθεση και πολύ "μαύρες" σκέψεις. Αυτά τα συμπτώματα χειροτερεύουν όσο περισσότερο καιρό παίρνατε το φάρμακο.
Δυστυχώς οι γιατροί δεν μπορούν να γνωρίζουν τα πάντα γύρω απο κάθε φάρμακο που μας δίνουν γι'αυτό πρέπει πάντα κι εμείς πριν να το καταπιούμε να διαβάσουμε καλά το χαρτί που έχει μέσα.
Τώρα κάποιοι απο εσάς είδατε ότι επανέρχεται η όρεξη.. Αυτό είναι φυσικό. Σχεδόν όλοι σας είπατε "αλλά όχι όπως πριν". Αυτά είναι τα καλά νέα. Το φάρμακο αυτό σας το έδωσε ο γιατρός για να πάρετε τα πάνω σας στην αρχή της δίαιτας (εκεί που πριν τα παρατούσατε τις πρώτες μέρες λόγω πείνας) και να συνεχίσετε την δίαιτα (διατροφή φυσιολογική) μαθαίνοντας μία και καλή να τρώτε σωστά. Επειδή παίρνοντας το φάρμακο δεν έχετε τόσες λιγούρες και έτσι αντί να λέτε στον εαυτό σας "όταν φτάσω στα κιλά που θέλω/όταν τελειώσει η δίαιτα, τότε θα μπορώ να φάω γλυκά" να υιοθετήσετε έναν υγειινό τρόπο διατροφής και να μάθετε να μην ξεσπάτε στο φαϊ όποτε είστε μες στο στρες.
Αυτά είχα να πω και ελπίζω να σας διαφώτισα έστω και λίγο...
Πάντως σας παρακαλώ... ό,τι και να κάνετε ΜΗΝ τα κόψετε αμέσως... Η όρεξη δεν θα ξανάρθει φουριόζα, ίσα ίσα, αλλά θα έρθουν παρελλειπόμενα...
(ΥΓ. εγώ είμαι 1.60 και ήμουν 75 κιλά (ΒΜΙ 30) τώρα έπεσα στα 65 (χωρίς το φάρμακο) και δεν έχω ζυγιστεί μέχρι τώρα να δω τί έχασα αυτή τη βδομάδα - ο γιατρός μου απαγόρεψε να ζυγίζομαι πάνω απο 1 φορα τη βδομάδα γιατί μετά γίνεται εμμονή, έτσι είπε)
Καλωσήρθες Κάρολ,
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες σου, ομολογώ ότι αυτά που μας έγραψες για την απότομη διακοπή του φαρμάκου δεν το ήξερα. Ελπίζω να σε βοηθήσουν τα φάρμακα να δεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Δεν έχεις πολλά κιλά παραπάνω και μου κάνει εντύπωση πως ο γιατρός σου τα συνέστησε. Καλή συνέχεια !!!!
καλημερα .. να μαι κι εγω εδω στην παρεα σας !
ειπα κι εγω να αρχισω τα reductil μετα απο χιλιααδες αποτυχιμενες προσπαθειες με διαιτολογους , βιβλια , χαπια και οτι αλλο μπορειτε να φανταστειτε!!
Τελικα ειναι τοσο αποτελεσματικα τα χαπια ???
Να περιμενω , με μια καλη διατροφη , γρηγορη απωλεια βαρους ?
Καλωσήρθες .....
Ναι, είναι αποτελεσματικά αλλά μόνο τον πρώτο καιρό και μόνο με το συνδυασμό διατροφής, γιατί μετά τον πρώτο μήνα τα συνηθίζει ο οργανισμός και δεν βοηθάνε πια, οπότε πρέπει να σου μείνει η στάση της σωστής διατροφής που έχεις αποκτήσει τον πρώτο μήνα. Απλώς με τα χάπια είναι πιο εύκολο, ειδικά τον πρώτο καιρό να εφαρμόσεις τη διατροφή σου γιατί δεν έχεις λιγούρες. Θα πρέπει όμως να κάνεις κάποιες εξετάσεις πρώτα, δεν ξέρω αν τις έχεις κάνει γιατί δεν είναι καθόλου αθώα φάρμακα. Επίσης πρέπει να είσαι πάνω από 18, να έχεις χαμηλή πίεση και να σε έχει δει πρόσφατα ένας καρδιολόγος. Εγώ έκανα και εξετάσεις αίματος. Καλό είναι να κάνεις ότι σου πει ο γιατρός σου.
Καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου....
εχω κανει εξετασεις , εμαι μια χαρα !!
Μαλιστα ο γιατρος μου μου ειπε , πως σε 40 μερες θα αλλαξω και θα παρω τα 15mg ...και απο κει και περα , βλεποντας και κανοντας !
δλδ ποσα περιπου κιλα χανεις τον πρωτο μηνα?
Εξαρτάται από τον οργανισμό και από την προσπάθεια που κάνεις, εγώ έχασα 5,5 κιλά, αλλά κάνοντας και διατροφή από διαιτολόγο.
Εγώ πάντως είμαι πολύ επιφυλακτική με τα σκευάσματα αυτά,δεδομένων και των παρενεργειών τους...
Δεν ξέρω κατά πόσο σου περιορίζουν την όρεξη,αλλά με διατροφή ενός μήνα τα χάνεις λογικά τα 5,5 κιλά...
Να έχανα τα διπλάσια ή να μη χρειαζόταν προσοχή στη διατροφή να μπω στον πειρασμό να το σκεφτώ...
Όχι ότι είναι σωστό αυτό που λέω...Καθόλου!Απλά αναρρωτιέμαι τι πραγματικά προσφέρουν...
Να πω και εγώ το κατιτις μου ...
Διάβασα εδώ για τα Reductil και ρώτησα και τον φαρμακοποιό μου ... Αποτελεσματικά είπε και είπα να κάνω απόπειρα να τα πάρω ...
Τα 15 mg είναι πιο αποτελεσματικά αλλά το μεγάλο κουτί που συμφέρει έχει 80 ? και δυστυχώς πλέον (απο 01/08 ή 01/09) δεν γράφονται απο παθολόγο ή ενδοκρινολόγο παρά μόνο αν σου γράψει ότι έχεις τάση για διαβήτη κ.λ.π.
Τελικά δεν τα πήρα και το παλεύω μόνη όπως ήδη ξέρετε ... αλλά σίγουρα θα ήθελα να τα δοκιμάσω καθώς απο όσα έχω διαβάσει εδώ και αλλού γιαυτά κάνουν δουλειά στο θέμα της όρεξης (όχι τόσο των κιλών χωρίς διατροφή και άσκηση).
Να πω και εγώ το κατιτις μου ...
Διάβασα εδώ για τα Reductil και ρώτησα και τον φαρμακοποιό μου ... Αποτελεσματικά είπε και είπα να κάνω απόπειρα να τα πάρω ...
Τα 15 mg είναι πιο αποτελεσματικά αλλά το μεγάλο κουτί που συμφέρει έχει 80 ? και δυστυχώς πλέον (απο 01/08 ή 01/09) δεν γράφονται απο παθολόγο ή ενδοκρινολόγο παρά μόνο αν σου γράψει ότι έχεις τάση για διαβήτη κ.λ.π.
Τελικά δεν τα πήρα και το παλεύω μόνη όπως ήδη ξέρετε ... αλλά σίγουρα θα ήθελα να τα δοκιμάσω καθώς απο όσα έχω διαβάσει εδώ και αλλού γιαυτά κάνουν δουλειά στο θέμα της όρεξης (όχι τόσο των κιλών χωρίς διατροφή και άσκηση).
Nadine, έχεις δίκιο όταν λες ότι κάνοντας σωστή διατροφή χάνεις 5,5 κιλά και μόνος σου, αρκεί όμως να κάνεις.... Εγώ στη φάση που ήμουν όταν τα ξεκίνησα έπαιρνα κάθε εβδομάδα και 1 κιλό, είχα συνέχεια το μυαλό μου στο φαγητό και δεν μπορούσα να κάνω δίαιτα, ξεκίναγα το πρωί και στις 12 τη χάλαγα. Τα χάπια με βοήθησαν πάρα πολύ γιατί αν δεν τα έπαιρνα τώρα να είχα τριψήφιο αριθμό. Με γλίτωσαν επίσης και από το μπαλονάκι που είχα σκεφτεί σοβαρά να βάλω, και επίσης επανήλθε κάπως η αναπνοή μου, γιατί έχω άσθμα και από τα κιλά δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Ολα λοιπόν έχουν να κάνουν με το πόσο σοβαροί είναι οι λόγοι για να πάρεις τέτοια φάρμακα.
Δεν τα εκθειάζω σε καμία περίπτωση, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΑ, εμένα όμως με βοήθησαν και πήρα μία ανάσα επίσης τώρα δεν σαβουριάζω πια, μπορεί να ξεφύγω αρκετά αλλά δεν σαβουριάζω, δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι διαφορά ξεφεύγω με σαβουριάζω!!!!!
Το να χάσεις τα κιλά με σωστή διατροφή και μόνο το έχουμε ξαναπεί είναι το καλύτερο, αλλά αν έχεις πάρει την ανηφόρα και τίποτα δεν σε σταματάει, ίσως να είναι για κάποιους μία λύση, αρκεί να έχει προηγηθεί και επίσκεψη σε γιατρό με εξετάσεις.
καλημερα !!! λοιπον ξεκινησα τα reductil πριν 2 μερες ....
Βασικα δεν εχω δει ιδιαιτερη διαφορα στο αισθημα της πεινας αλλα.......
περιμενω να δουμε τι θα δουμε και μ αυτα!
ααα ... και συγχρονως κανω και την διαιατα βασει ομαδας αιματος !!
Καλημέρα, georgiag !
Κι εγώ προβληματίζομαι ν'αρχίσω να παίρνω reductil...
Μάλλον τον επόμενο μήνα θα τα ξεκινήσω κι εγώ...
Δε θέλω να σε αποθαρρύνω από την προσπάθεια σου,
αλλά την έχω κάνει και αυτή τη δίαιτα των ομάδων αίματος(είμαι Α+)
Έχασα 40 κιλά και με το που άρχισα να βάζω στη διατροφή μου ό,τι απαγορευόταν,
(πχ.γαλακτοκομικά,υδατάνθρ� �κες)χωρίς να το αντιληφθώ και αδικαιολόγητα σύντομα,είχα πάρει 50 κιλά!
Ό,τι έχασαν συν κάτι παραπάνω πήραν και η μητέρα μου και η θεία μου,που την κάναμε μαζί...
Δεν ξέρω πόσο στερητική είναι η δική σου δίαιτα(εγώ έτρωγα κυρίως πράσινες σαλάτες,κοτόπουλο,ψάρι και φρούτα)
Προφανώς όχι όσο η δική μου γιατί απ' ό,τι βλέπω έχεις να χάσεις μόνο 18 κιλά.
Ελπίζω να έχουν εξελιχθεί από τότε(εγώ την έκανα πριν 6-7 χρόνια)και να τα πας καλύτερα...
Νιώθω πως όφειλα να σου το πω.Ίσως να έκανες μια κουβέντα με τον/την διαιτολόγο σου...Εσύ ξέρεις...
Όπως και να'χει καλή σου δύναμη και καλά αποτελέσματα!Φιλάκια...
μην περνετε χημειες ολα αυτα εχουν παρενεργιες δεν ειναι αθωα, τα πηρα και εγω για λιγο θεωρω οτι ειναι ψυχοτροπικα....
Τι εννοεις ψυχοτροπικά? Τι παρενέργεις ειχαν σε σένα? Εγω τα παίρνω μια βδομαδα τωρα και μου φαίνονται αποτελεσματικα μαζί με διατροφή και γυμναστική.
Τι εννοεις ψυχοτροπικά? Τι παρενέργεις ειχαν σε σένα? Εγω τα παίρνω μια βδομαδα τωρα και μου φαίνονται αποτελεσματικα μαζί με διατροφή και γυμναστική.
To αγαπημένο μου topic......
Λοιπόν και εγώ που τα έχω σταματήσει εδώ και 2 μήνες δεν έχω καταφέρει να χάσω γραμμάριο, βέβαια ευτυχώς δεν έχω πάρει κιόλας γραμμάριο..... Λέω να τα ξαναξεκινήσω και εγώ.....
Α, επίσης τη δίαιτα με την ομάδα αίματος την έχω κάνει και εγώ πριν περίπου 4 χρόνια, είχα χάσει με δυσκολία 6 κιλά τα οποία βέβαια και ξαναπήρα αμέσως...... άσε που την έχουν πλέον στην Αμερική black list.....
Καλημερα
Επειδη ειναι αυτονοητο πως οτι βγαζεις εντελως απο την διατροφη σου , οταν το ξαναβαλεις θα ειναι ο λογος που θα παρεις κιλα ! εστω κι αν αυτο ειναι μαρουλι !
Βλεποντας μια κοπελα , εχμ... κυρια , αρκετα χρονια μεγαλυτερη απο μενα , να εχει χασει παρααααα πολλλλααα κιλα , την ρωτησα τι εκανε και μου ειπε "διαιτα με βαση την ομαδα αιματος "
Ετρεξα εγω η χαζη να παρω το βιβλιο , χωρις να σκεφτω οτι μπορω να την βρω απο το νετ ..... και κατι δε μου καθοταν καλα !!!
Θεωρουσα πως ειναι εγκλημα να βγαζεις εντελως απ την διατροφη σου κοκκινο κρεας ή ντοματα...
Ετσι πηγα στην διαιατολογο μου , που σημειωτεον εχει απελπιστει να μου δινει διαιατες και να μη μπορω να τις κανω .
Μου εβγαλε μια διαιτα , με βαση την ομαδα αιματος , μονο που μου εχει μια φορα την εβδομαδα κοκκινο κρεας , ντοματα αλλα οχι ωμη ... μαγειρεμενη , ειτε σε σουπα η σε ελαφρια σαλτσα με φρεσκια ντοματα εννοειται !
Επισης μια εως δυο φορες την εβδομαδα , να τρωω κατι , σε ελαχιστη ποσοτητα βεβαια, που να περιεχει ασπρο αλευρι !
Ετσι , δεν αποκλειω τιποτα απο την διατροφη μου , σχεδον τιποτα δλδ , μονο οτι ξερω οτι με πειραζει , αγγουρι π.χ με μειωμενο το ποσοστο το να βαλω κιλα , αφου τα χασω !
Καλημερα
Επειδη ειναι αυτονοητο πως οτι βγαζεις εντελως απο την διατροφη σου , οταν το ξαναβαλεις θα ειναι ο λογος που θα παρεις κιλα ! εστω κι αν αυτο ειναι μαρουλι !
Βλεποντας μια κοπελα , εχμ... κυρια , αρκετα χρονια μεγαλυτερη απο μενα , να εχει χασει παρααααα πολλλλααα κιλα , την ρωτησα τι εκανε και μου ειπε "διαιτα με βαση την ομαδα αιματος "
Ετρεξα εγω η χαζη να παρω το βιβλιο , χωρις να σκεφτω οτι μπορω να την βρω απο το νετ ..... και κατι δε μου καθοταν καλα !!!
Θεωρουσα πως ειναι εγκλημα να βγαζεις εντελως απ την διατροφη σου κοκκινο κρεας ή ντοματα...
Ετσι πηγα στην διαιατολογο μου , που σημειωτεον εχει απελπιστει να μου δινει διαιατες και να μη μπορω να τις κανω .
Μου εβγαλε μια διαιτα , με βαση την ομαδα αιματος , μονο που μου εχει μια φορα την εβδομαδα κοκκινο κρεας , ντοματα αλλα οχι ωμη ... μαγειρεμενη , ειτε σε σουπα η σε ελαφρια σαλτσα με φρεσκια ντοματα εννοειται !
Επισης μια εως δυο φορες την εβδομαδα , να τρωω κατι , σε ελαχιστη ποσοτητα βεβαια, που να περιεχει ασπρο αλευρι !
Ετσι , δεν αποκλειω τιποτα απο την διατροφη μου , σχεδον τιποτα δλδ , μονο οτι ξερω οτι με πειραζει , αγγουρι π.χ με μειωμενο το ποσοστο το να βαλω κιλα , αφου τα χασω !
Καλή σου μέρα,georgiag! Μην αγχώνεσαι...συμβαίνουν και αυτά...Ωστόσο υπάρχει λύση:
Πηγαίνεις σε κάθε επιπλέον post σου και επιλέγοντας πάνω δεξιά edit ανοίγει το post σου σε μορφή σύνταξης.
Εκεί, κάτω από το πλαίσιο του υπό συγγραφή κειμένου,επιλέγεις delete this message! και τέλος edit post.
Απ' ό,τι βλέπω θα χρειαστεί να το κάνεις καμιά εικοσαριά φορές...Καλό κουράγιο! :)
Όσο για τη δίαιτα σου,ελπίζω έτσι που τη διαμορφώσατε,να είναι εκείνη που θα σε βοηθήσει να χάσεις το περιττό σου βάρος
και η διαιτολόγος σου,ανακουφισμένη πια,να κλείσει τον φάκελο σου οριστικά από το αρχείο της!Καλή σου δύναμη!
Καλησπέρα σε όλους και όλες σας!
Η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αρκεί να μην πεθάνουμε εμείς. Το Reductil το είχα δοκιμάσει για ένα μήνα πριν από 6 χρόνια και ένιωθα ζαλάδες και πονοκεφάλους, δεν κοιμόμουν καλά τη νύχτα και από κιλά τίποτα. Επηρεάζει το νευρικό σύστημα, δρα κατευθείαν στον εγκέφαλο και είναι για μένα ένα πολύ ύποπτο φάρμακο.
Κορίτσια νομίζω ότι το βασικό είναι να μάθουμε τον βασικό μας μεταβολισμό που γίνεται με μέτρηση οξυγόνου (όχι αυτά τα μανταλάκια που σου βάζουν στα κέντρα αδυνατίσματος), σε νοσοκομεία, να δούμε πόσο λίπος έχουμε αποθηκευμένο στο σώμα μας, τι καίμε πιο εύκολα: λίπος ή υδατάνθρακες, αν έχουμε ενδοκοιλιακό λίπος άρα αν παρουσιάζουμε αντίσταση στην ινσουλίνη και μετά να κάνουμε αν διατροφή και κατά προτίμηση εκείνη που κάνουν οι διαβητικοί, 5 γεύματα μικρά και ισορροπημένα σε πρωτεϊνες, λίπη και υδατάνθρακες.
Σκέφτομαι να πάω σε νοσοκομείο και να πάω σε τμήμα παχυσαρκίας - οχι για εγχείρηση δακτυλίου, αλλά για ψυχολογική στήριξη και διατροφή και παρακολούθηση. Το λέω εδω σε σας για να αναγκαστώ να το κάνω και υπόσχομαι να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις.
Καληνύχτα.
'Εχουν τα νοσοκομεία κέντρο παχυσαρκίας,όπου παρέχουν ψυχολογική στήριξη,παρακολούθηση και διατροφή;
Μιλάμε πάντα για Αθήνα ή γενικότερα στα νοσοκομεία όλης της επικράτειας;Μακάρι να συμβαίνει αυτό!
Δε γνωρίζω τις διαστάσεις του προβλήματος σου,αλλά δε μου ακούγεται άσχημη ιδέα!Τι έχεις τάχα να χάσεις;
Εγώ δεν θέλω να δω πόσο αποθηκευμένο λίπος έχω στο σώμα μου. Είναι πολύ το βλέπω μόνη μου, γιατί να το δουν και οι άλλοι...... Και τα χάπια που ανέφερες δεν έχουν τις ίδιες παρενέργειες σε όλους, εγώ δεν είχα καμία παρενέργεια και με βοήθησαν πάρα πολύ να πάρω μπρος σε μία περίοδο που το μόνο που ήθελα ήταν να τρώω, και τελικά έχασα 13 κιλά.
Αρκεί να έχεις κάνει εξετάσεις και να στα έχει δώσει γιατρός, γιατί δεν είναι βιταμίνες....
Καλημέρα σας και από μένα.
Μόλις εχτές ανακάλυψα τον χώρο σας και πραγματικά μου φαίνεται πολύ αξιόλογη η προσπάθεια ανταλλαγής απόψεων και πληροφοριών.
Όσον αφορά τα χάπια reductil... είναι πραγματικά τόσο "επικίνδυνα" που δεν μπορεί να τα ξεκινήσει κάποιος χωρίς εξετάσεις? (π.χ. όπως γινόταν με τα xenical κάποτε)...
Ανήκω και εγώ στην κατηγορία αυτήν που έχουν ξεκινήσει άπειρες φορές δίαιατα/διατροφή έχω φτάσει σε ένα ικανοποιητικό σημείο να χάνω σε σταθερό χρόνο σταθερά κιλά, αλλά κάτι γίνεται κολλάω και τα παρατάω.
Και φυσικά όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις τα κιλά τα χαμένα επανέρχονται και με τόκο.
Νομίζετε λοιπόν ότι αξίζει τον κόπο να ξεκινήσεις μία καινούρια προσπάθεια μαζί με την λήψη των reductil?
Είναι τόσο αποτελεσματικά?
μπορείς να τα ξεκινήσεις άφοβα και να δεις τις επιπτώσεις που έχουν και αναλόγως τα συνεχίζεις ή τα σταματάς....
ή απαραίτητη προυπόθεση είναι ιατρικές εξετάσεις ?!?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ.!!!
γεια σου τονια
μακροπροθεσμα αλλη μια συνταγη για αποτυχια ειναι
δεν θα σου τα συνηστουσα
τα εχω δοκιμασει
με βοηθησαν στην αρχη
μετα τα συνηθησε ο οργανισμος μου
και μου εμεινε μονο μια ταχυκαρδια για ενθυμιο
Καλωσήρθες Τόνια,
Είναι επικίνδυνα αν έχεις υπέρταση ή προβλήματα καρδιάς. Εγώ πήγα σε γιατρό πρώτα και το ίδιο συστήνω και σε σένα να κάνεις αν τελικά αποφασίσεις να τα πάρεις. Δεν έχουν καμία σχέση με το xenical. Το xenical θεωρείται από τα πλέον ακίνδυνα γιατί δεν απορροφάται από τον οργανισμό και δεν χρειάζεται να κάνεις εξετάσεις.
Τώρα όσο για αυτό που λέει η Τζένη θα συμφωνήσω ότι τα συνηθίζεις και μετά δεν κάνουν τίποτα. Ομως εγώ τα συνήθισα στον 1 με 1,5 μήνα περίπου. Οπότε είχα πάρει μπρος και συνέχισα μόνη μου. Εμένα με βοήθησαν πάρα πολύ να ξεκινήσω και μέχρι τώρα δεν έχω πάρει αυτά που έχασα, εκτός από 2 κιλά και αυτά λόγω κορτιζόνης. Πάντως και τα χάπια όταν έπαιρνα έκανα κανονικά πρόγραμμα διατροφής από διαιτολόγο, απλώς ήταν πιο εύκολο.
Καλή συνέχεια σε ότι αποφασίσεις....
Τζένη πόσο καιρό τα έπαιρνες και σου έμεινε η ταχυκαρδία ? είναι κάτι που έχεις καιρό ?
τα επερνα για κανενα χρονο
με διαστηματατα διακοπων
νομιζα οτι ισως θα με ξαναπιανανε
αλλα ματαια
και οταν πηρα τα κιλα ξανα τελικα
κονομησα και ταχυκαρδιες
που δεν τις ειχα πριν
Ναι Τζένη,
για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι όλα είναι μέσα στο κεφάλι μας.
Και μια και το είπα αυτό... μάλλον η ερώτηση είναι για άλλο topic αλλά ας την βάλω και εδώ....
Μου είχε κολλήσει εδώ και καιρό να βρω ένα group therapy πρόγραμμα για το αδυνάτισμα. :)
Έχει κανείς ακούσει τίποτα σχετικό?
μπα εδω στη λαρισα που μενω δεν εχει
αλλοστε ειμαστε μια ομαδα ατομων που μας εκμεταλευονται μεμονομενα πιστευω για μεγιστοποιηση του κερδους
Ελπιζω να υπαρχει και ομαδα για περπατημα Τζενη ε?
γεια σε ολους.
γουρουνιτσα, κατ΄αρχην, ελπιζω να πετυχαινεις τον στοχο σου κ να πηγαινεις καλα. πες μου σε παρακαλω γιατι ενδιαφερομαι κ εγω. τι της ειπες της παθολογου κ σου εγραψε τα χαπια??? σκεφτομαι πολυ σοβαρα την εγχειρηση στομαχου , αλλα διαβαζοντας για το reductil, απο εσενα, σκεφτηκα να το δοκιμασω κ μετα....βλεπουμε.
Γειά σου,anna_hotz!
Για να σκέφτεσαι την βαριατρική επέμβαση προφανώς έχεις τα επιπλέον κιλά,
που θα επέτρεπαν στον παθολόγο ή ενδοκρινολόγο σου να σου τα γράψει κι εσένα,
εφόσον τ'αποτελέσματα των προαπαιτούμενων εξετάσεων του δώσουν το πράσινο φως.
Επιγραματικά σου παραθέτω το εξής ενημερωτικό απόσπασμα για το σκεύασμα,για να πάρεις μια ιδέα:
"Το Reductil (σιμπουτραμίνη), είναι ανορεξιογόνο με δράση στο κεντρικό νευρικό σύστημα,
αλλά διαφορετικό από τις αμφεταμίνες. Αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και νοραδρεναλίνης στον εγκέφαλο
μειώνοντας την όρεξη κατά 30% και αυξάνοντας το αίσθημα κορεσμού. Όταν συνδυαστεί με κάποια ήπια δίαιτα
και ελαφρά άσκηση,πετυχαίνει σημαντική απώλεια βάρους στο 77% των ασθενών, σε διάστημα 6 μηνών.
Οι σπουδαιότερες παρενέργειες του φαρμάκου είναι η δημιουργία άγχους, νευρικότητας, αϋπνίας, ταχυκαρδίας,
υπέρτασης, πονοκεφάλων και ξηροστομίας. Πρέπει πάντα να χορηγείται μετά από ιατρική εξέταση.
Αντενδείκνυται σε ασθενείς με καρδιακή νόσο και υπέρταση, ενώ χρειάζεται προσοχή και παρακολούθηση
όταν χορηγείται σε άτομα που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά και αντιεπιληπτικά λόγω αυξημένης πιθανότητας παρενεργειών."
Ελπίζω να σε βοηθήσει άμα τελικά το πάρεις και να πετύχεις το στόχο σου,χωρίς να χρειαστεί να καταφύγεις σ'επέμβαση.
Καλή δύναμη στην προσπάθεια σου και καλά αποτελέσματα!
Γεια σε όλους και καλώς σας βρήκα,
ανακάλυψα το forum αυτό, καθώς έψαχνα πληροφορίες στο διαδίκτυο για το reductil.
Χθες το ξεκίνησα......... είδα κάποια μείωση στην όρεξή μου αλλά όχι κάτι φοβερό.....ίσως να είναι και η ιδέα μου. Θα δούμε στη συνέχεια. Ταυτόχρονα προσπαθώ να τρώω σωστά.
Σκοπός μου είναι να χάσω-σε α' φάση- 22 κιλά.
Είμαι 1,70-102 κιλά-29 χρονών.
Δίαιτες στο παρελθόν έχω κάνει πολλές.
Καλή μου συνέχεια...... ελπίζω και στην συμπαράστασή σας :)
Γειά σου,χαρά!Πολλά σκευάσματα τέτοιου τύπου έχουν φέρει κόσμοα κατά τα μέρη μας...
Η συμπαράσταση μας είναι δεδομένη.Είμαστε αρκετοί που παίρνουμε τα χάπια αυτά
ή έστω τα πήραμε σε κάποια φάση.ʼλλοι βοηθηθήκανε,άλλοι όχι,άλλοι ακόμα δεν κατάλαβαν...
Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κάτι θα κάνουμε άμα το έχουμε αποφασίσει!Όλα τ'άλλα είναι λεπτομέρειες...
Καλό ξεκίνημα στην προσπάθεια σου,καλή δύναμη και καλά αποτελέσματα!Τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς και τα φιλιά μου!
Originally posted by NADINE
Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κάτι θα κάνουμε άμα το έχουμε αποφασίσει!Όλα τ'άλλα είναι λεπτομέρειες...
Σωστά!
Καλημερα σε ολους.
Τι κανετε? Ελπιζω να ειμαστε ολοι σε ενα καλο δρομο. Ξεκινησα προσπαθεια να αδυνατισω. τον Σεπτεμβρη παντρευομαι και θελω να χασω γυρω στα 25 κιλα. και επειδη εχω δοκιμασει τα παντα λεω να παρω τα reductil μπας και γινει τιποτα.... αντε να δουμε....
url=http://ticker.7910.org/eng]http://ticker.7910.org/wg__103__02y7...91ciB0ZXh0.gif[/url]
Γεια σου THC9! Ευχαριστα τα νεα σου και σου εύχομαι με το καλό να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας και να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή με τον άντρα σου μακριά από πεθερικά! Αχ... είναι λαχείο τα πεθερικά σήμερα. Εγώ νιόπαντρη είμαι, ούτε 1 χρόνο δεν εχω κλείσει παντρεμένη και κοντεύω να διαλύσω το γάμο μου εξαιτίας αυτών. Κι εχω κι ένα παιδάκι 7 μηνών.Quote:
Originally posted by THC9
Καλημερα σε ολους.
Τι κανετε? Ελπιζω να ειμαστε ολοι σε ενα καλο δρομο. Ξεκινησα προσπαθεια να αδυνατισω. τον Σεπτεμβρη παντρευομαι και θελω να χασω γυρω στα 25 κιλα. και επειδη εχω δοκιμασει τα παντα λεω να παρω τα reductil μπας και γινει τιποτα.... αντε να δουμε....
Κι εγω της άποψης να ξεκινήσω reductil ημουν αλλά με τις παρενέργειες που άκουσα έστριψα δρόμο!!! Ρώτησα τη φαρμακοποιό μου και μου είπε ούτε να το σκέφτομαι! Υπάρχουν άλλα χάπια που δεν προκαλούν παρενέργειες του κεντρικού νευρικού συστήματος και δρουν εξίσου καλά όπως τα Reductil. Είνα τα καινούρια τα lipotox 7 days. Θα τα πάρω κι εγώ αυτά. Περιμένω να τελείωσουν τα xs 3 σε 1 που παίρνω και είναι μάπα πεταμένα λεφτά, και θα τα αρχίσω.
Πάντως υπάρχουν και τα xenical που αν δεν τα χεις πάρει ποτέ και κάνεις δίαιτα θα χάσεις πολύ γρήγορα. Εγώ είχα χάσει 20 κιλά σε 2,5 μήνες. Τη διατροφή που έκανα την έχω γράψει στο forum "διαιτες για να γελάσουμε".
Καλή επιτυχία σε ο,τι κάνεις.
mpempa σε ευχαειστω που απαντησες.
εχω κανει πολλεσ φορεσ διαιτα και δεν τα καταφερνω γιατι στην αρχη κανω οτι μου λενε αλλα μετα κουραζομαι και την σταματαω.
Με xenical εχω ξεκινησει. τα περνω τωρα 3 μερες. καλα παει. θα παρω αυτο το κουτι που αγορασα και μετα θα ξεκινησω το reductil.
απο πεθερα μην το συζητας καθολου.... Εγω απλα φροντισα να θεσω τα ορια απο την πρωτη μερα που την γνωρισα.... 5 χρονια πριν.... οχι οτι ειναι παντα καλα τα πραγματα που και που δημιοθργει προβληματα αλλα της κοβω τον βηχα αμεσως.....
κανε υπομονη και πολυ βασικο κανε οτι δεν ακουσ δεν καταλαβαινεις δεν ξερεις δεν ειδες δεν ακουσες....