Μην με παρεξηγείτε αν γίνομαι κουραστικός ή επαναλαμβάνομαι. Δεν είναι εύκολο ότι περνάω μου τα είχατε πει ότι θα έχω σκαμπανεβάσματα. Ας είναι για το καλύτερο στο τέλος τι να πω?? Ευχαριστώ που είστε εδώ και μου γράφετε. Σας αγαπώ όλους.
Printable View
Μην με παρεξηγείτε αν γίνομαι κουραστικός ή επαναλαμβάνομαι. Δεν είναι εύκολο ότι περνάω μου τα είχατε πει ότι θα έχω σκαμπανεβάσματα. Ας είναι για το καλύτερο στο τέλος τι να πω?? Ευχαριστώ που είστε εδώ και μου γράφετε. Σας αγαπώ όλους.
Τώρα πρέπει να κάνεις ότι μπορείς, γιατί αυτή η κατάσταση με τον κορονοιο κανείς δεν ξέρει πότε και πώς θα τελειώσει.
Και μη σκέφτεσαι απαραίτητα την περίπτωση θανάτου των δικών σου. Αυτό είναι το ίδιο με το παράδειγμα που σου είπα πιο πάνω. Όσο και να το σκέφτεσαι δεν μπορείς να το καθορισεις εσύ, ούτε να το αλλάξεις. Οπότε μόνο το σκέφτεσαι και βουλιαζεις.
Σκέψου καλύτερα το ενδεχόμενο να κάνεις κάτι για σένα. Και πρώτα από όλα δουλειά. Αν βρεις δουλεια όλα τα άλλα θα πάρουν σιγά σιγά τον δρόμο τους. Εσύ θα νιώθεις λιγότερη ανασφάλεια για το μέλλον σου. Άσε που δεν θα έχεις τόσο χρόνο για να σκεφτείς το πώς έφτασες εδώ κτλ.
Δοκιμασμένο αυτό που σου λέω.
Υπομονή έχω. Αλλά έχω ένα παράπονο. Κόντεψα να χάσω τον πατέρα μου. Η μαμά δεν είναι καλά. Λυπάμαι που δεν τους έδωσα την χαρά να με δουν τακτοποιημένο πρίν πάθουν ότι έπαθαν. Να ησυχάσουν ότι εγώ είμαι καλά και στο δρόμο μου. Στο τέλος όλα αυτή η πίεση προκάλεσε την άνοια στην μαμά. Τώρα ότι καλό και να συμβεί πιθανόν να μην το αντιληφθεί καν. Ξέρεις τι είναι αυτό? Μαχαίρι στην καρδιά. Είμαστε πολύ δεμένη οικογένεια. Είμαι μοναχοπαίδι. Δεν έχω άλλους στον κόσμο. Τους αγαπώ μέχρι τον ουρανό και πίσω. Απλά δεν παίζει να βρεις καλύτερους. Εν πασει περιπτώσει το timing θα μπορούσε να είναι καλύτερο και η δική εγρήγορση πολύ νωρίτερα. Κάπου έχασα το focus μου κι εγώ και γίνανε τα πράγματα μαντάρα.
Tzimani πρέπει να καταλάβεις ότι δεν είναι δική σου ευθύνη για την κατάσταση υγείας των γονιών σου. Καταλαβαίνω πώς το λες. Όλοι οι γονείς είναι αναντικαταστατοι για τα παιδιά τους. Αλλά θέλω να πω ότι δεν συνέβησαν τα προβλήματα υγείας τους εξαιτίας σου. Οκ, να δεχτώ ότι έχασες χρόνο. Αλλά μέχρι εκεί. Τουλάχιστον φρόντισε τώρα να μη χάσεις και άλλο. Εννοώ μη σταματάς να προσπαθείς επειδή χάσατε κάπου το timing.
Παρακολουθω το θεμα σου και τις απαντησεις σου απο την αρχη σχεδον. Πρεπει καποτε να ξεκινησεις να ψαχνεις για δουλεια και να σταματησεις να μεμψιμοιρεις. Η γιαγια μου ελεγε "οποιος βαριεται να ζυμωσει 10 μερες κοσκινιζει". Ολοι εχουμε προβληματα δεν τα βαζουμε ομως σαν δικαιολογια για να μιζεριαζουμε και να μην κανουμε τιποτα. Ξεκουνησου και θα δεις ποσο καλυτερα θα νιωσεις κι εσυ και οι γονεις σου που σ αγαπουν.
Έχω ήδη κάνει αίτηση για το τελευταίο voucher. Και μιλάω με γνωστούς.
Καλημέρα! Είμαι αγχωμενος για την επικείμενη εξέταση που θα κάνει ο μπαμπάς. Έχει μια μικρή πιθανότητα επιπλοκών αλλά την έχει ξανακάνει με επιτυχία και τον ίδιο γιατρό οπότε θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά.
Με την αγωγή εντάξει καλά απλά μου συνέστησε ο γιατρός να συζητήσω με την ψυχίατρο ενδεχόμενη μείωση ή διακοπή του ζυπρεξα γιατί φοβάται τις παρενέργειες κυρίως στο συκώτι.
Εντάξει δεν θα σου πω ψέματα. Ψυχολογία στον πάτο και δεν νομίζω έχει να κάνει με την αγωγή. Απλά αυτά που βιώνω μέσα στο σπίτι σε συνδυασμό με την ανεργία με έχουν κάνει ράκος.
Κοίτα η αγωγή δεν εξαλείφει τα προβλήματα μας ,αυτά υπάρχουν απλά νοιώθοντας εσύ λιγάκι καλύτερα και δεν κυριευεσαι από κρίσεις πανικού και άσχημες σκέψεις, είσαι σε θέση πλέον σιγά σιγά με τον καιρό να βάζεις τις σκέψεις σου σε μια τάξη ώστε να μπορούν αυτα τα προβλήματα να είναι διαχειρισημα .
Η αγωγή κουκουλωνει κατά κάποιο τρόπο τα συμπτώματα που μας κάνουν να είμαστε αδρανείς και παράλογοι καμιά φορά μπροστα σε όλο αυτό που μας έφερε η δεδομένη κατάσταση .
Απλά όσο καιρό είμαστε μέσα σε αυτή προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στα θέματα μας ώστε αργότερα όταν είμαστε έτοιμη να την σταματήσουμε να μην βρεθούμε πάλι αντιμέτωποι με όλα αυτά που μας οδήγησαν σε αυτή .
Το πρόβλημα υπάρχει καλως ή κακώς tzimani μου και εσύ είσαι ο μόνος που θα το λύσει τα έχουμε πει .
Αρκεί να νοιώσεις λιγάκι πιο δυνατός ψυχικά και συναισθηματικά .
Μην περιμένεις να είσαι ανέμελος ,κανένας μας δεν είναι ανέμελος στις ηλικίες που είμαστε ,όλοι για κάτι έχουμε να αγωνιζομαστε και να προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που προκυπτουν ..
Άλλοι έχουν γονείς άλλοι παιδιά ,αδέλφια ,συγγενείς και άλλοι πάλι έχουν όλους αυτούς μαζί ..
Δεν υπάρχει ξένοιαστος άνθρωπος για αυτό μην παλεύεις για κάτι που δεν υπάρχει .
Έχεις μια δεδομένη κατάσταση κοίτα να την διαχειριστείς .
Λογικό και το άγχος για τον πατέρα σου και απόλυτα κατανοητο στο βαθμό που υπάρχει .
Αν δεν υπήρχε θα μιλούσαμε για καθαρή ανιασθισια μετά .
Εγώ είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά αφού λες ότι το έχει ξανακάνει και ότι εμπιστεύεσαι τον γιατρό.
Έχεις δύο πολύ καλούς βάσιμους λόγους για να μετριάσει όλη αυτή την αγωνία σου .
Εναπόθεσε και λίγο την ελπίδα σου ότι όλα θα πάνε καλά και στην πίστη σου και άσε εκείνη να κάνει την δουλειά της εκεί και σε εσένα αφού της δείχνεις εμπιστοσύνη !
Άντε καλό μου θετική σκέψη για την εξεταση και νομίζω ότι σε λίγο καιρό θα μιλάμε για μια κατάσταση που ήρθε ,πέρασε και άφησε μόνο καλά αποτελέσματα .
Συμφωνείς τι λες ?
Ξένοιαστος δεν θέλω να είμαι. Το αντίθετο. Θέλω να είμαι δυνατός και στον δρόμο μου.
Ας μου δώσει μια ακόμα ευκαιρία η ζωή, κι ας μην είμαι ποτέ ξανά ξένοιαστος. Ποτέ δεν ήμουν ξένοιαστος. Κι όσο δεν εργάζομαι δεν είμαι ξένοιαστος. Το αντίθετο.
Θα σου δώσει. Απλά μέχρι τώρα δεν ήσουν τόσο τυχερός. Κάνε θετικά όνειρα και βίωνέ τα. Θα είναι κινητήρια για να μένεις σε εγρήγορση.
Η αποτυχία και η επιτυχία στη δουλειά δεν υπάρχει. Και πάλι θέμα συνθηκών είναι. Δηλαδή τύχης. Μην χρεώνεις τον εαυτό σου με κάτι που είναι απατηλό.
Ψάχνε δουλειά και θα βρεις. δεν οφείλεις να είσαι έμπειρος και καλός και μπλα μπλα. Εσύ θα προσπαθείς όσο μπορείς και με οικονομία δυνάμεων (δεν θα τρελαίνεσαι να πετύχεις και να κρατήσεις η δουλειά. Δεν ζούμε για να δουλεύουμε. Δουλεύουμε για να ζούμε.)
Εντάξει εγώ πάντα προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερος. Ελπίζω από εδώ και πέρα να σταθώ πιο τυχερός αλλά και να είμαι και ο ίδιος πιο αποφασιστικός και επίμονος γιατί νομίζω εκεί το έχασα το παιχνίδι. Κρίμα που εδώ δεν υπάρχουν οι ευκαιρίες που υπάρχουν στο εξωτερικό. Ας βρω τη θέση μου και τον Ρυθμό μου στη ζωή κι ας είναι και τώρα. Βλέποντας τον εαυτό μου σε πρόσφατες φωτογραφίες, κάτι που με ηρεμεί είναι να βλέπω σε εμένα τον παλιό εαυτό μου. Ότι είμαι ακόμα το ίδιο άτομο που ήμουν σαν παιδί. Όχι από άποψη ωριμότητας. Πως έφτασα ως εδώ σώος, έχω ακόμα δίπλα μου την οικογένειά μου, άτομα να με αγαπάνε. Διατηρώ λίγο την παιδική μου αθωότητα, ξέρεις αυτά αποτελούν καταφύγιο σε τέτοιες στιγμές και το πιο σημαντικό είναι πως βρίσκω εσωτερικά την δύναμη που με έβγαζε μέσα από τις δυσκολίες παλιά, όταν διάβαζα στο σχολείο και το Πανεπιστήμιο. Σε κάθε μου προσπάθεια.
Φυσικά. Αισθάνομαι σούπερ. Το να προσφέρω ένα ωραίο γεύμα στους γονείς μου. Να τους περιποιούμαι και να τους βλέπω κάθε βράδυ να πηγαίνουν για ύπνο ευτυχισμένοι είναι για μένα δώρο. Δεν μπορώ να το περιγράψω και δεν το κάνω από υποχρέωση. Είναι χαρά που δεν περιγράφεται με λόγια.
Μέσα από αυτή την εμπειρία νομίζω αναθεώρησα σε πάρα πολλά. Νομίζω ήταν καιρός. Η ανάληψη ευθυνών από κάτι τρομακτικό είναι πλέον κάτι που απολαμβάνω.
Καλημέρα σας καλή εβδομάδα και καλό μήνα.
Να ξέρετε είναι για μένα πολύ σημαντικό να έχω ανθρώπους να μιλάω. Μέσα σε όλες τις δοκιμασίες που περνάω, η παρέα και μια συμβουλή είναι για μένα ανεκτίμητα. Και πάλι ευχαριστώ και θα τα λέμε.
Εγώ πάλι ξύπνησα με τα συνηθισμένα άγχη μου αλλά νομίζω τα διαχειρίζομαι καλύτερα.
Καλημέρα και καλό μήνα να έχουμε!
καλο μηνα ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ευχομαι και tzimani.....σευχαριστω ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ για την βοηθεια που προσεφερθης να μου δωσεις , δεν νομιζω οτι θα χρειαστει.....
Καλημέρα και καλό μήνα με υγεία πάνω απ' όλα σε όλους μας !
Δεν αξίζει λοιπόν όλο αυτό που ενοιωσες να προσπαθείς κάθε μέρα όλο και πιο πολύ και για τους γονείς σου αλλά και για εσένα το κυριότερο?
Είδες μεσα από κάτι απλό τι χαρά και ευγνωμοσύνη αισθάνεσαι για αυτό που προσφέρεις .
Πόσο δυνατό αλήθεια.μπορει να σε κάνει και πόσο κουράγιο μπορεί να σου δώσει η εικόνα αυτή που είπες τον γονιων.
Αν εσύ πήρες δύναμη μια από όλο αυτό ,αυτοί πήραν δέκα χρόνια ζωής που σε είδαν έτσι να το ξέρεις .
Συνέχισε έτσι ακόμα και από τα πιο μικρά ,τα πιο απλά να παίρνεις δύναμη και κουράγιο και θα δεις στο τέλος μόνο καλό θα σου κάνει όλο αυτό!
Αφού έκανες την αρχή και μπήκες και μαγειρεψες καντω συχνά ,είναι πολύ δημιουργικό και χαλαρωτικό όλο αυτό !
Καλά εγώ μαγείρευα κι από πριν. Πάντα μου άρεσε.
Τι να πω. Νιώθω υπερένταση όμως. Νιώθω ότι ο χρόνια μου τελειώνει πώς να το περιγράψω. Πρέπει να βρεθεί μια λύση να βολευτούν όλα τα ζητήματα. Οι μηχανισμοί αυτοπροστασίας του μυαλού δεν αφήνουν το πρόβλημα να μπει στο μυαλό σε όλη του τη διάσταση γιατί νομίζω η ψυχοσύνθεση μου δεν θα το αντέξει. Από την άλλη βέβαια τα πράγματα ίσως δεν είναι τόσο τραγικά.
Προχωρούσα στο δρόμο να τα πάλι τα κλάματα. Γύρισα σπίτι γρήγορα. Φοβάμαι ρε παιδιά δεν είναι αστείο. Και δεν μπορώ να φύγω κιόλας. Ποιος θα προσέχει τους δικούς μου? Αλλά και πού να πας με τον κορωνοιο?? Δεν ξέρω είμαι πραγματικά σκατα. Κάνω και τη δίαιτα με πολύ μειωμένο υδατάνθρακα. Ούτε να φάω έχω όρεξη. Τίποτα. Πολύ δύσκολη φάση. Χθες μετά το μεσημέρι δεν έφαγα τίποτα. Ένας Θεός ξέρει πώς θα καταλήξουμε μετά από όλα αυτά. Καλύτερα? Χειρότερα? Τα ίδια? Ελπίζω καλύτερα τι να πω.
Έγιναν στη ζωή μου όσα φοβόμουν. Λες και το ήξερα. Λες και το προκάλεσα. Πείτε κάτι γαμωτο.
Θες να σου πω ότι όλα θα πάνε καλά ?
Θες να σου το γράφουμε όλοι εδώ μέσα και να παίρνεις κουράγιο?
Νομίζεις έτσι θα πας παρακάτω?
Συντροφιά και παρεούλα χρειάζεσαι tzimani ,ίσως περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή στην ζωή σου θέλεις κοντά σου ανθρώπους να παιρνεις κουράγιο.
Δυναμη έχεις ,μυαλό έχεις ,κάποιος να σε ακούει θες και νομίζω θα είναι όλα ακόμα πιο εύκολα ...
Ίσως θες και κάποιον να σου πει πόσο περιφανος αισθάνεται που σε βλέπει να περιποιησε τους δικούς σου και να τα καταφέρνεις μια χαρά ..
Αγάπη μάλλον είναι και το άλλο το φαρμακακι που χρειάζεσαι για να ολοκληρωθεί η θεραπεία σου.
Αγάπη και συμπαράσταση ,σε όποια μορφή νομίζω θα είναι το ιδανικό για εσένα αυτή την περίοδο .
΄Ολα καλά φίλε. Είναι δημιουργικό που μαγειρεύεις. πράξε όσο μπορείς. Και θα κάτσει και η καλή δουλειά.
Αγάπη θέλω και ενθάρρυνση. Και ναι, χρειάζομαι και κάποιον να μου λέει πως όλα θα πάνε καλά. Χρειάζομαι μια αγκαλιά. Μια μεγάλη αγκαλιά για να κλάψω. Να τα βγάλω όλα από μέσα μου. Ναι το κλάμα με βοηθάει. Χρειάζομαι κι έναν άνθρωπο να είναι δίπλα μου. Να βγαίνω στον δρόμο μαζί του και να κρατάμε τα χέρια. Χρειάζομαι να βρω τον εαυτό μου και το θάρρος μου. Να συνεχίσω να χάνω κιλά να πάνε όλα καλά με την υγεία μου. Με φοβησε αρκετά το λίπος στο συκώτι και το ζάχαρο που μου βρήκαν. Θέλω όλα να διορθωθούν.
Να γυρίσω στην Αμερική. Να χαράξω καινούρια πορεία. Να είναι καλά οι δικοί μου και πάνω από όλα αυτό να είμαστε καλά. Σε μυαλό και σώμα. Να κόψω επιτέλους και το παλιότσιγάρο. Ξέρεις τι άλλο μου λείπει? Να ξεκουραστώ μια μέρα. Όλη μέρα. Να είμαι στο κρεβάτι και να σηκώνομαι μόνο για να φάω και να πάω τουαλέτα. Γιατί είμαι πλέον μήνες σε ατελείωτη ένταση. Τέλος θέλω το συντομότερο να εξαφανιστεί ο κορωνοιος. Αυτή η παράνοια που μας βρήκε και πλέον φοβάμαι να πάω και μέχρι τον μπακάλη!!!
Tzimani αν ζεις σε αγροτικη περιοχη σκεψου την προοπτικη να δουλεψεις με γη, ζωα κλπ. Αν εχετε δικη σας γη να καλλιεργησεις ακομα καλυτερα. Εισαι νεος και εχεις τη δυναμη ετσι ακομα κι αν λειψουν οι συνταξεις των γονιων σου να μπορεις να ζησεις με τα δικα σου χρηματα.
Παιδιά είμαι έτοιμος να κατάρρευσω. Δεν μπορώ να περιγράψω πώς νιώθω. Προχωράω στον δρόμο σαν την άδικη κατάρα. Φοβάμαι μην πάθω σοβαρό πρόβλημα στο συκώτι μου και διαβήτη. Από τώρα ρε παιδιά??
Νιώθω ολομόναχος. Μόνο οι δικοί μου με κρατάνε στη ζωή. Όχι επειδή με ζούνε. Επειδή με έχουν ανάγκη. Μετά δεν ξέρω τι θα κάνω. Το πιο πιθανό να τινάξω τα μυαλά μου στον αέρα. Γιατί έγινε τόσο σκληρή η ζωή για μένα?? Παραδέχομαι τα λάθη αλλά δεν περίμενα ποτέ τα πράγματα να φτάσουν εδώ. Έχει ο μπαμπάς 7-8 κουτιά λεξοτανιλ θα τα πάρω όλα μαζί να τελειώνουμε.
Θα πάρω σε καμία γραμμή αυτοκτονίας. Δεν γίνεται αλλιώς.