-
Κι εγώ έφτιαξα πάλι χθες βρωμομπισκοτάκια!
Τα λαχταρούσα τόσο, αλλά τελικά σήμερα έφαγα ένα με το ζόρι.
Γενικά, όλα με το ζόρι τα τρώω σήμερα.
Έχω ένα περίεργο πρήξιμο, νιώθω ότι θα σκάσω.
Είμαι σε φάση ωορρηξίας και το περνάω το ίδιο περίεργα με τις ημέρες της περιόδου.
Αχ αυτά τα γυναικολογικά...
-
Σήμερα λοιπόν:
Πρωί ~ 1 μικρό ψωμάκι με τυρί spread και λίγη μαρμελάδα με φρουκτόζη, 10 κεράσια
Σνακ ~ 1 μπανάνα, 1 κριτσίνι πολύσπορο
Μεσημέρι ~ Κουνέλι με λίγο ρύζι, αγγουροντομάτα
Σνακ ~ 12 κεράσια, 1 βρωμομπισκότο
Βράδυ ~ 1 ποτήρι γάλα, 1 χούφτα ξηρούς καρπούς, λίγο καρπούζι.
-
Καλημέρα τριωροτριαδοκοριτσα!!!!!!
σήμερα ξυπνησα πιο ξεφουσκωτη απο εχθες... και είναι υπέροχο το συναισθημα!!! ανυπομονω να ανεβω στη ζυγαρια του διαιτολογου... γιατι η δικη μου είπαμε την εστειλα διακοπες :lol:
λοιπόν σήμερα :
7:30------->τοστ με διπλο τυρι, γαλοπούλα +μαρούλι
10:30-----> 1 ελληνική μπάρα
13:30----->2 βερυκοκα ξερά+ 1κσ καρυδια
16:30-----> 150γρ γιαούρτι+ 1κσ ξηρους καρπούς+1κσ δημητριακά+1 αποξηραμένο χουρμά+ 1 αποξηραμένο δαμάσκηνο
19:30----->1 χυμο στο μπλέντερ
22:30-----> κοτόπουλο με λαχανικά
αχχχχχ μετα το ζυγισμα θα εχω ετοιμο ενα απο αυτο......
Η πιό δροσερή συνταγή τού καλοκαιριού: καρπούζι σορμπέ
Υλικά (Για 6 άτομα)
? 700 γρ. σάρκα ώριμου καρπουζιού χωρίς κουκούτσια
? 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
? 3-4 κουταλιές φυσικό χυμό λεμονιού
Θερμιδική αξία: 100 kcal ανά μερίδα 150 γρ.
Εκτέλεση
Κόβετε το φρούτο σε μικρά κομμάτια και συγκεντρώνετε το χυμό που περισσεύει σε ένα μπολ. Κατόπιν, βάζετε τη ζάχαρη και το χυμό σε μια κατσαρόλα, ανακατεύετε και βράζετε το μείγμα για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάζετε το σιρόπι από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Έπειτα, χτυπάτε τη σάρκα του καρπουζιού στο μίξερ μαζί με το κρύο σιρόπι και το χυμό λεμονιού. Μετά, συνεχίζετε με ή χωρίς παγωτομηχανή.
Η γνώμη του διαιτολόγου Το καρπούζι είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Επιπλέον, αποτελεί σημαντική πηγή καλίου, που βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, ενώ, λόγω της χαμηλής θερμιδικής του αξίας και της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό, προσφέρεται για δίαιτα αδυνατίσματος.
-
Καλημέρα κι από μενα τριαδοκόριτσα!!
Μπράβο σου Ρία μου που άρχισες να ξεφουσκώνεις, είναι μεγάλη ηθική ικανοποίηση! Αναμένουμε τα αποτελέσματα της ζυγαριάς του διαιτολόγου!
Το σορμπέ αυτό φαίνεται πολύ λαχταριστό, κ ας μην είμαι φαν του καρπουζιού!
Ας κάνω και τον σημερινό μου προγραμματισμό:
Πρωί: 1 φρυγ. σικ. με λίγο έμενταλ, 2 δαμάσκηνα αποξ.
Ενδιάμεσα: 1 digestive + 1 βερίκοκο + 2 καρύδια
Μεσημέρι: Κοτόπουλο στο φούρνο με φέτα και ντομάτα + πενες + 2 κουτ. γιαούρτι + πράσινη σαλάτα
Απόγευμα: 1 βρωμομπίσκοτο (ελπίζω να τα φτιάξω σήμερα) + 1 βερίκοκο
Βράδυ: 2-3 παξιμαδάκια μπουκίτσες με φέτα και ντομάτα + μικρή πράσινη σαλάτα
-
Αλεξάνδρα, καλημέρα! Το σορμπε... οντως θεϊκο φαινεται αν κ εγω λατρευω το λεμονι... (αυτο θα το γευτω στο μεθεπόμενο ζυγισμα :saint: χαχαχα)
Πολυ καλό διαιτολόγιο!!! Σουπερ θα έλεγα! Μόνη σου το φτιαχνεις ή πας κι εσυ Ζουμπι? :puzzled:
-
Στον Ζ. πήγαινα πολύ παλιά, αλλά δεν θυμάμαι αν από τότε τα είχε δομήσει στο στυλ 3άδες - 3ωρα. Τη διατροφή την φτιάχνω μόνη μου, με βάση αυτά που γράφετε όλες εδώ, παίρνω ιδέες από εσάς και τσεκάρω και τα δικά μου έτσι. Αλλά νομίζω ότι αυτή είναι η πιο απλή και εύκολη διατροφή που έχω κάνει, στην ουσία αυτά που όλοι τρώμε λίγο-πολύ, απλά πιο καλά οργανωμένα. Αφού όταν με ρωτάνε οι φίλες μου τι διατροφή κάνω, τους λέω: είναι τόσο απλή που δυσκολεύομαι να σας την εξηγήσω!! :lol:
-
Μπράβο σου πάντως, εχεις πιασει τον παλμο του Ζουμπι... εγω νιωθω αλλος ανθρωπος με αυτη τη διατροφή πάντως... και ΔΕΝ πειναω (τις πρωτες 3 μέρες λιγο πεινουσα ...αλλα τωρα cool)
Επίσης το τριημερο διαπυστωσα για αλλη μια φορα, οτι μια μερα αφαγια την επόμενη πολυφαγια σιγουρα!!!!
όποτε συνεχιζουμε δυναμικά χωρις να αφηνουμε πανω απο 3 ωρες το στομαχι εντελως αδειο... (τα λεω να τα ακουω, γιατι ειναι το πιο σημαντικό νομίζω για τα υπερφαγικά)
:bouncy::bouncy:
-
Ρια ξεκινησα κολυμβητηριο!!! Με επεισες χθες που μου το ειπες!! Ηταν τελεια, το συστηνω ανεπιφυλακτα!!
-
μπράβο brazilianaki!!!! και με τα κιλα βλέπω μια χαρά πάει!!! σουπερ! δεν ξερω αν σας συμβαίνει αλλα εχω 2-3 μερες που δεν εχω καθολου ορεξη.. μονο για φρουτάκια παγωμένα.... λιγουρευομαι τον απογευματινό χυμό στο μπλέντερ!!!
ηρθαν οι ζεστεςςςςςςς yioupiiiiiiiiiii :smilegrin:
-
Καλημέρα κορίτσια!!!!!! Τι κάνετεεεεε? :starhit:
εχθές με αφορμή το σορμπε καρπουζι και τη φωτογραφία ....εφτιαξα εναν χυμοοοοοο ανεπαναληπτο και τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!!
μια φέτα καρπούζι
μισή μπανάνα
μισό μήλο
1 φυλλο δυοσμου
παγακια
Όλα τα παραπάνω τα βάζουμε στο μπλέντερ κ γινεται μια φανταστική γρανίτα γεμάτη βιταμίνες!!!
Σήμερα λέω να βάλω καρπόυζι κ λεμόνι οπώς η συνταγή του σορμπέ ;)
Προγραμματισμός της ημέρας:
7:30------->1 τόστ με 2πλό τυρί +μαρούλι
10:30------>1 μήλο+καρύδια 1κσ
13:30------>1 μπανάνα+καρύδια 1κσ
16:30------>κοτόπουλο+ρυζι+σαλάτα+1 κριθινο παξιμαδακι
19:30------>χυμό καρπούζι στο μπλέντερ
22:30------>κρητικό ντακο (μια τριμ. ντομάτα+2 κριθινα παξιμαδακια+2κσ τυρί)
-
τι λέτε για παγωμένη σπιτική λεμονάδα???? ειναι πανευκολη!!!!
Υλικά
2 ποτήρια χυμό από φρέσκα λεμόνια
2 ½ ποτήρια καστανή ζάχαρη
1 ποτήρι ζεστό νερό
Εκτέλεση
1. Ανακατεύετε καλά τη ζάχαρη με το ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί.
2. Μόλις κρυώσει ρίχνετε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
3. Φυλάτε σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο.
4. Ρίχνετε λεμονάδα μέχρι το μέσο του ποτηριού.
5. Συμπληρώνετε με νερό.
6. Γαρνίρετε το χείλος του ποτηριού με φλοίδα αρωματικού λεμονιού.
Σερβίρετε παγωμένο!!!!
-
Καλημέρα κορτσούδια!!
Βρε Ρία, μας έχεις στείλει με όλες αυτές τις συνταγές! Κι έρχεται και καύσωνας!! :cool:
-
εμα γι αυτο :smilegrin: στιψτε λεμόνια γιατι ζεσταινομαστεεεεεε :cool rsvd:
-
Αλεξάνδρα πως παέι? βαστας? :love:
-
Βαστάω, αλλά έχω εξεταστική και έχω διάβασμα αυτές τις μέρες και η ζέστη με κάνει να βαριέμαι αφόρητα!! Ούτε τα βρωμομπίσκοτα κατάφερα να φτιάξω χθες, ελπίζω να ασχοληθώ αύριο. Ευτυχώς η διατροφή πάει καλά.
Για λύσε μου μια απορία: όταν τα φτιάξω γίνονται ζύμη που την πλάθεις με τα χέρια ή την ρίχνω στο ταψί με το κουτάλι;