-
ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας. Εχω 2 κούκλες δεν έγινα πρώτη φορά μαμά, η μία είναι 5 χρόνων και η άλλη 14 μηνών.
Στο ίντερνετ βρήκα αυτό
I was doing 24 pts and 35 flex pts. My leader said since I am nursing I need to eat 37 pts and have 35 flex pts.
και εδω
1. Are you
female?- score 2
Male?- score 8
A nursing mom?- score 12
2. How old are you?
17-26- score 4
27-37- score 3
38-47- score 2
48-58- score 1
over 58- score 0
3.What do you weigh?
Enter the first two digits of your weight in pounds.
(for example, if you weight 199, you will add 19 to your score)
4. How tall are you?
Under 5?1- score 0
5?1-5?10- score 1
Over 5?10- score 2
5. How do you spend most of your day?
Sitting down? score 0
Occasionally sitting? score 2
Walking most of the time? score 4
Doing physically hard work most of the time? score 6
Now add them all together and that?s your daily total. It might be higher for some. My WW coordinator said if this is the case, take the difference between your new and old and divide it in half and then add that much to your previous total.
μου φαίνεται πολύ ότι είναι το +10 μια και εγω δε θηλάζω πιά νεογέννητο αλλα μεγάλο παιδί οποτε δε δικαιολογείται τόσο μεγάλη αυξηση.
Δεν ξέρω όμως τί είναι οι points και τί oi flexy points, θα τα βρω όλα σιγά - σιγά
-
Εύα μέχρι να βρούμε τις πλήρης πληροφορίες (με ενδιαφέρει κι εμένα μιας και το ανάφερες και πολύ καλά έκανες), πρόσθεσε μερικούς επιπλέον πόντους από αυτούς που δικαιούσε ημερησίως κι ας είναι γάλα και φρούτα οι επιπλέον τροφές μιας και θηλάζεις. Το ερωτηματολόγιο που βρήκες αφορά το προπέρσινο πρόγραμμα των πόντων Μομέντουμ και δεν έχει σχέση με το εδώ το δικό μας ή με το νεώτερο propoints (στην Αγγλία) ή points+ (στην Αμερική).
Όσον αφορά τους λεγόμενους 35 πόντους. Είναι ένα όριο που βάζει το πρόγραμμα (και το χρησιμοποιούν στην Αμερική κυρίως) έχει να κάνει με την περίπτωση που έχεις κανονίσει κάποια έξοδο για φαγητό ή που έχεις να πας σε κάποια κοινωνική υποχρέωση που έχει και φαγητό, οπότε το πρόγραμμα σου δίνει 35 πόντους να καταναλώσεις μέσα σε αυτή την ημέρα και μόνο. Μπορείς και να μην τους χρησιμοποιήσεις καθόλου μέσα στην εβδομάδα. Είναι ένα ακραίο όριο που δίνει το πρόγραμμα ώστε να μην νιώσεις αποτραβηγμένη απ'τις λιχουδιές ενός τραπεζιού σε μια εκδήλωση, σε γιορτή χαράς! Οι 35 πόντοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και την πρώτη μέρα της εβδομάδας ως μια επιβράβευση για την απώλεια που είχες ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα μέσα στην προηγούμενη. Στην Ελλάδα δεν έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου αυτή η ιδέα, όπως γνωρίζω από φίλες που ήταν μέλη των εδώ ww. Όμως δεν είναι άσχημη να υπάρχει για παν ενδεχόμενο! ;)
Edit: Οι πληροφορίες που βρήκα μετά από αρκετό ψάξιμο είναι οι εξής:
- Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης οι πόντοι αυξάνονται κατά 10, παράδειγμα αν δικαιούσε ημερήσιως 21 στην εγκυμοσύνη δικαιούσε 31.
- Κατά το χρονικό διάστημα θηλασμού του παιδιού οι πόντοι αυξάνονται κατά 5, παράδειγμα αν δικαιούσε ημερησίως 21 πόντους κατά την περίοδο του θηλασμού δικαιούσε 26.
Φυσικά για όλα αυτά πάντα προτείνουν να έχεις ενημερώσει τον γιατρό σου.
Η μέγιστη απώλεια που μπορείς να έχεις εβδομαδιαίως είναι 1/2 κιλό, όχι παραπάνω.
:saint2:
-
σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Σήμερα έφαγα:
μισό τοστ με λευκό ψωμί, τυρί (όχι light) και γαλοπούλα
2 νεκταρίνια
κοτόπουλο ψητο (μερίδα εστιατορίου χωρίς πατάτες)
1 γιαούρτι βίταλάιν καρπούζι
2 μπισκοτα μιράντα
2 φραπεδακια χωρίς ζάχαρη
1 πρεμιε αλλαντικων
1/2 σήζαρς από τα goodys
με βοηθάτε λίγο στους πόντους;
-
Καλημερα σε ολους. Ειμαι παλιο μελος, αλλα εχω πολυ καιρο να μπω στο site. Ξεκινησα σημερα την συγκεκριμενη διατροφη και θα ηθελα μια μικρη βοηθεια. Αν υπολογισα σωστα, χρειαζομαι την ημερα 18 ποντους. Εδω θελω την βοηθεια σας. Ειμαι 44 με υψος 1,70 και βαρος 76 κιλα με μικρη δραστηριοτητα( λιγο καθημερινο περπατημα). Εχω υπολογισει σωστα τους ποντους?
Σημερα το μενου μου θα ειναι το εξης:
Πρωι:
2 φετες του τοστ σικαλης με 1 φετα γκουντα(20γρ) και μια φετα γαλοπουλα(10γρ)
Δεκατιανο:
1νεκταρινι και 2 κρακερ ολικης
Μεσημερι:
Μακαρονια 200γρ με σαλτσα ντοματας(χωρις λαδι) και 2κσ. τυρι τριμμενο + αγουρονταματα
Απογευματινο:
1γιαουρτι και 1 νεκταρινι
Βραδυ:
Τονο σε λαδι στραγγισμενο+50γρ μπακετα ολικης+1κσ μαγονεζα light+αγγορι και ντοματα
Ισως πριν κοιμηθω, λιγο γαλα 1,5%
Θα ηθελα παρα πολυ να μου πειτε την γνωμη σας και αν ειναι σωστοι οι ποντοι της ημερας.
Σας ευχαριστω πολυ και καλως σας βρηκα!!!!!!!!!!!;)
-
Ξεχασα να γραψω στην σαλατα + 2κσ λαδι< την οποια θα φαω παρεα με τον αντρουλη μου.
-
Βασιλική καλημέρα και καλώς επέστρεψες! Υπολόγισα τους πόντους σου βάση των στοιχείων που δίνεις και θα έλεγα ότι δικαιούσαι ημερησίως 21 πόντους. Ξανακάνε το ερωτηματολόγιο πάλι. 18 πάντως δεν είναι οι πόντοι σου με τίποτε! :)
Κλικ εδώ για να κάνεις το ερωτηματολόγιο για να βρεις τους πόντους σου:
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=1326
-
Εχεις δικιο Μαρια μου, το εκανα ξανα και ειναι 21π.
Σ'ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!!!! Για το σημερινο μου μενου, τι γνωμη εχεις? Πρεπει να προσθεσω η να αφαιρεσω κατι?
-
Σχετικά με αυτή τη λίστα
http://www.weightwatchers.com/util/a...=91231&sc=3017
στην Ελλάδα νομίζω δεν έχουμε τίποτα από αυτά... εκτός από τις πίτες!!
υπάρχει κάποια τέτοια λίστα ντόπια; με δικά μας προϊόντα;;
-
Βασιλική το μενού σου μια χαρά δείχνει. Γάλα όμως δεν βλέπω. Καλό είναι να βάλεις και το γάλα στη διατροφή σου το πρωί και λίγο πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ!
Εύα στην ελληνική αγορά αρκετές από τις τροφές αυτές στην λίστα των ww ήδη υπάρχουν: μπάρες δημητριακών βρίσκεις (πρέπει να είναι Quacker; ), κιμά γαλοπούλας μπορεί να σου κόψει ο κρεοπώλης μόνο που είναι κομματάκι τσουχτερός στην τιμή του, πίτες έχουμε κι αρκετές μάλιστα, αντί για πεπερόνι γαλοπούλας έχουμε την καπνιστή ή βραστή χωρίς λιπαρά όπως και μπέϊκον γαλοπούλας χωρίς λιπαρά κι όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται στη λίστα λίγο πολύ τα έχουμε. Είναι μια λίστα όπως είδα με αγαπημένες τροφές των αμερικανών που χάνουν βάρος με τους πόντους. Α! Αν κάνεις και κάμια βόλτα σε κάποιο Λιντλ, κοίτα στα ψυγεία και στα ράφια για προϊόντα Linessa που είναι διαίτης και κυρίως νόστιμα! Προσοχή μόνο στις ημερομηνίες λήξεις γιατί όπως έχω διαπιστώσει πρέπει να καταναλωθούν γρήγορα.
-
πολύτιμη η συμβουλη σου Μαρία!! έχεις δίκιο. πρέπει να κάνω έρευνα αγοράς. μήπως ξέρεις και σχετικά με τα goodys ; πόσοι πόντοι είναι ένα πρεμιέ; και μια σήζαρς;
-
Ναι ετσι ακριβως, θα προσθεσω γαλα και το πρωι γιατι μου αρεσει κι ολας.
Μπαρες δημητριακων βλεπω οτι επιτρεπονται, σε περιπτωση αλλαγης με τα κρακερ. Να ρωτησω ποσους ποντους θα υπολογισω για τις μπαρες?
-
Εύα το απόγευμα θα σου απαντήσω με σιγουριά για τα φαγητά που θες (τα περί διατροφής τα έχω όλα φυλαγμένα στο λάπτοπ μου), έχε υπ'όψιν ότι τα φαγητά του γκούντις είναι γεμάτα με πόντους!
Βασιλική οι μπάρες επιτρέπονται κι έχει 2 πόντους η μπάρα. Και γενικά όλες οι τροφές επιτρέπονται! ;)
-
Ευχαριστω πολυ Μαρακι μου για την βοηθεια.
Θα εχω κι αλλες αποριες μεχρι να μπω για τα καλα στο πνευμα. Δεν σας πειραζει φανταζομαι........:starhit:
-
Δυο μικρα παξιμαδακια Κρητης, ποσους ποντους εχουν παιδάκια?
-
Εύα για τα φαγητά γκούντις που ρώτησες:
Πρεμιέρ αλλαντικών: 17 πόντοι
Πρεμιέρ παραδοσιακό: 15 πόντοι
Σαλάτα σήζαρς: 17 πόντοι
Βασιλική δεν έχω ιδέα για τα παξιμαδάκια. Αν είναι έτοιμα συσκευασμένα σημείωσε στα 100γρ. πόσες θερμίδες - λίπη και φυτικές ίνες σημειώνει η ετικέτα με τις διατροφικές πληροφορίες ότι έχουν. Κι επίσης αν ξέρεις πόσο ζυγίζει το κάθε παξιμαδάκι θα σου βγάλω τους πόντους αμέσως.